Keresés

Részletes keresés

Ljungberg Creative Commons License 2011.12.18 0 0 11075

Ez nem csak a focira vonatkozik egyébként.

Előzmény: Törölt nick (11073)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.18 0 0 11073

"az egyébként is TAO-ba szánt pízeket"

 

Épp ez a lényeg. Ha a TAO-ba menne, bármire fordíthatnák, így meg csak focira. Ez olyan, mintha befizetnék a TAO-t, aztán a kormány a focit támogatná, semmivel sem más. Mit nem értesz, most tényleg?

Előzmény: Tamas(Ottawa) (11072)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2011.12.18 0 0 11072

Szia Mabi, welcome back...!

 

Még egyszer megjegyezném, amennyire én innen tudom, senki sem kapott egy fillért sem, mindenkinek saját magának kellett "összekoldulnia" az egyébként is TAO-ba szánt pízeket, és azt is csak előre lefektetett szabályok szerinti, (állítólag) szigorúan ellenőrizhető, javakra költhetően. Volt erről egy jó kis thread erről máshol. Ha ez így van, és valaki joggal felvértezett (mondjuk Te) elolvassa és megerősíti az általam előbb emlegetett játékszabály idevonatkozó passzusait, amely szerint az MLSz a már ismert módon járt el, engem aligha lehet elfogultsággal megvádolni. Egészen biztos vagyok abban is, hogy a TAOzók máshová is irányíthatnák ezeket a forintjait - ám van, amelyik a sportban lát fantáziát...

 

Az, hogy a felcsútiak kapták a legtöbb pénzt, a játékszabályok ismeretében (mennyi felajánlót tudsz megnyerni magadnak céljaid megvalósítására és azt van is mire szabályosan fordítanod) elfogadható. Ugyanígy elfogadható a Viadukt és a Fradi pályázata (néhány példa a témáról: linklink).

 

A média pedig, mint tudjuk, lelkesen keres-kutat, mivel lehet kavargatni, majd nagydobra ver, széttrombitál akár van benne igazság, akár nincs... hát ezért.

Előzmény: Törölt nick (11069)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.18 0 0 11071

érdekelne azoktól akik szerint szarul dolgozik az MNB, hogy miben is nyilvánul ez meg?

de komolyan.

nekem se szimpi az offsoros Simor, de ezen kívül is érdekelne, hogy miben és mikor hibáztak nagyot az elmúlt 10 évben?

 

Kevin, Özséb?

_spyglass_ Creative Commons License 2011.12.18 0 0 11070

Lehet igazatok van MNB ügyben, írtam, hogy nem ismerem a működése közvetlen körülményeit. Azt viszont sejtem valamennyire, hogy a makrogazdaság alakulását döntően befolyásoló tényezők közül arányaiban sokkal kevesebb felett diszponál, mint a mindenkori kormány.

Lehet, hogy szarul működik, meg nem bank, meg nem nemzeti de az biztos, hogy messze nem rajtuk múlt az elmúlt mondjuk 10 év kormánytól független, elbaltázott (gazdaság)politikája.

De majd meglátjuk, ha ez most tényleg ilyen fontos volt és átmegy a törvény, akkor majd hirtelen megjavul az MNB és minden jóra fordul.

Előzmény: Törölt nick (11056)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.18 0 0 11069

Tamás, miért lenne már a média sara? Ők kapják messze a legtöbb pénzt, ennek mi köze a médiához? Ennyire nem lehetsz elfogult.

 

De még egyszer mondom: nekem nem az az alapvető bajom ezzel, hogy ők többet kapnak, mint mi, hanem az, hogy miért tömnek ebbe egyáltalán pénzt? A TAO-ból ezer más értelmes dologra lehetne költeni, tényleg futballakadémiára kell költeni az államnak 20 milliárdot?

Előzmény: Tamas(Ottawa) (11067)
Total Creative Commons License 2011.12.17 0 0 11068
Bocsánat, hogy megint én mondok ellent neked. De "uzsorás" ügyben nem arról van szó, hogy mivel piaci kamattal már nem jutunk hitelhez azért kell az IMF akik a piaci kamat alatt adnak pénzt (persze bizonyos feltételekkel, amiben pont megint nem tudtunk megállapodni)?
Előzmény: Törölt nick (11047)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2011.12.17 0 0 11067

Őzséb atyát kiegészítve, innen messziről... szerintem ez a felcsúti alakulat ugyanazon szabályrendszer szerint dolgozta ki kérvényét, mint pl. a Fradi. Viszont a körülmények másmilyensége miatt, pl. a Fradi nemigen adhatott be létesítmény fenntartásra/csinosításra/vadiújra kérvényt, mert nincs a tulajdonában sem létesítmény, sem ingatlan. Szóval símán elképzelhető, nemcsak nálunk, hogy lenne még sok TAO felajánlkozó, akitől realisztikusan lehetne fundhoz jutni, csak éppen nincs több szabályadta lehetőség. Ivó az anyatopikban szomorkodott pont emiatt...

 

Az, hogy Felcsút van reflektorfényben, és nem a Viadukt SE (vagy bárki más szemöldökemeltető), az meg már egyedül a média sara...

Előzmény: pipppen (11061)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.17 0 0 11066

A manyup kérdésben egyetértünk. Az nem menthető.

A sport támogatással kapcsolatban arra utaltam, hogy nem a büdzséből megy a dolog. 

Lehet úgy is szemlélni, hogy el van herdálva a TAO pénz focira, illetve úgy is, hogy a költségvetésből nem kell ilyenre költeni. 

Természetesen lehetne másra is költeni. 

Pl. adósság rendezésre. Igaz ott semmi hozadéka nem lesz. 

Itt talán igen. 

 

Előzmény: Törölt nick (11064)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.17 0 0 11065

Teljesen elcsúszott az arányérzékük a kis meleg, puha jólétükből nem látnak ki.

 

Ki kéne menni kicsit az emberek közé a falvakba, meg a periférián élők közé...

 

Nem kell pénz a focira, ha nincs mit kajálni..

Előzmény: Törölt nick (11064)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.17 0 0 11064

Tehát szerinted rendben van ez a 20 milliárd a focira? :-o Tényleg ez most a legfontosabb? Ez majdnem a fele annak, amit ellopnak a manyuposoktól.

Előzmény: Törölt nick (11063)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.17 0 0 11063

Mondjuk az egyik aköltségvetésből megy a másik a cégek költségvetés helyett oda fizetett TAo-jából. 

 

Én azt tartom soknak, amit a Felcsúti Akadémia a többiekhez képest kap a TAO-ból. (Pl. a Fradi ennek csak a tizedéhez jut hozzá.)

Előzmény: pipppen (11061)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.17 0 0 11062

Valóban elszaladt a ló velük. A 2-3-ad mindenhatósága révén elszakadtak a honi valóságtól illetve sajnos hozzák a szokásos kommunikációs balgolyóságot, amit 98-ban csináltak. Én nem hiszem amúgy, hogy súlyos pofonba szaladnak bele 14-ben, mert jelenleg nincs jól felépített váltópárt. A JOBBIK még gyenge ehhez, az MSZP kivérzett, a most érlelődő liberális formációknak nincs igazi tömegbázisa vidéken. 

 

A honi szurkolói szubkultúra lenullászása valóban egy pótcselekvés lenne ha csak szűkebben nézzük. Azonban mind a korábbi "huligán törvény", mind a mostani szabálysértési törvény módosítási tervezet jóval túlmutat ezen. 

Olvasd el figyelmesen és rájössz, hogy ez nem a sportrendezvényekről szól elsősorban, hanem nyilvános rendezvényről. (Természetesen van kifejezetten csak a sportrendezvényre vonatkozó rész is, de az a kevesebb.) 

Az egész a radikális ellenzék utcai mozgásterét hivatott szűkíteni. 

Saját jól felfogott érdekükben nem csak balra, hanem jobbra is emelnek egy gátat, mert hatalom megtartásra illetve hatalom maximalizálásra törekednek. 

A tekintélyelvű rendszerek ilyenek. 

Előzmény: Törölt nick (11059)
pipppen Creative Commons License 2011.12.17 0 0 11061

:(

 

A kormány határozata alapján közel 42 ezer egészségügyi alkalmazott kap többletpénzt.... Összesen 3,4 milliárd forintot osztanak szét közöttük.

 

A legnagyobb támogatást az Orbán Viktor alapította Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát fenntartó Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány veheti igénybe. Az alapítvány négymilliárd forint körüli összeget igényelt a társaságiadó-kedvezményből, és ebből nagyságrendileg hárommilliárd forintot ítéltek meg számára.

 

A fociakadémiája majdnem annyit kap, mint az összes egészségügyi dolgozó együtt.

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.17 0 0 11060

Nem látó vagyok, hanem puszta gazdasági logika.  A hitelezőknek soha nem érdeke a hitelezett bebuktatása, mert akkor nem jutnak a pénzükhöz. 

Argentína szerű államcsőd nem lesz Európában. Attól sokkal összetettebb, egymásrautaltabb az európai rendszer. 

A komcsi tempónak semmiképpen nem mondanám, mert ez kb egy hülye neoliberális maszlag, amit pl. itt az indexen is mantráznak. 

Egyáltalán tudod-e mi volt maga a kommunizmus? 

Mert ha igen akkor ez a komcsi tempózás nem más, mint puszta relativizálása az egyik legsötétebb diktatúra valóban megtörtént bűneinek.  

Tolod ezt neloliberális szart ezerrel anélkül, hogy belegondolnál mit is nyomsz. 

Amúgy miért nem náci tempó? Vagy fasiszta? Vagy éppen nyilas? 

Miért komcsi? Érdekelne engem, Magyarország egyik kvázi lehülyézett emberét. Érdekelne egy okos magyarázata. Nem az indexé. A tied. Saját gondolatokkal.

 

Nem kell szeretni a Fideszt. Nem kell velük egyetérteni, lehet bírálni. Sőt kell is. Mondjuk nem árt belevinni ebbe némi észt is. 

 

Előzmény: Törölt nick (11058)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11059

Most őszintén, mivel nyerte meg Orbán Viktor a választást 2010-ben? A 2006-os tévéostrommal és a 2008-as válsággal, azzal. A saját határ nagy eszével és politikai érzékével nélkülünk és a válság nélkül pont ugyanúgy kiszopott volna 2010-ben is ahogy korábban is. De a válság csak a hab volt a tortán. Az, hogy lángolt Budapest felébresztette az országot, felrázott sok embert, hogy baj van.

 

A rendőri túlkapások és a terror pedig megmutatta az MSZP-SZDSZ igazi arcát.Ami annyira nem tetszett senkinek, hogy bejött 80%-al a jobboldal.

 

Mi volt ezért a hála? Azóta Orbánék többet kúrogatják azokat a szurkolókat, akik neki kikaparták a gesztenyét, mint az összes balos komcsi kormány előtte összesen.

 

MINDEN, de MINDEN cselekedetük arról szól, hogy a saját hatalmukat hogyan koncentrálják, a saját érdekeiket hogyan viszik keresztül. Ez az első. Minden más ezután jön. Undorító. Egymás feleségeit ültetik be a bírósághoz, szétverik az alkotmányos garanciákat és betonozzák magukat a bukás utánra is...

 

A kommunistáktól nagyon sokat tanultak, Horn Gyula kutyafasza hozzájuk képest, de a kedvencük a társadalmi csoportokat egymás ellen hergelni. Mi is egy ilyen csoport vagyunk és kurvára nem tetszik, ahogy kezelnek bennünket (meg az a faszparaszt stílus sem, ahogy a gazdasági és egyéb ügyeket intézik...) És azt felejtik elmezek az arrogáns buzik, hogy mi kicsit többet kockáztattunk 2006-ban, mint ők. Kikapartuk nekik a tutit, persze a sok önelégült faszfej tényleg azt hitte, hogy ők milyen okosak, meg szuperül politizáltak, hát segítek, nem. Mi kellettünk ehhez.

 

Mindannyian sokat vártunk ettől a 2/3-tól. Semmi nem teljesült eddig. Én 3 választáson egyfolytában a Fideszre szavaztam, de többet nem fogok. Persze nem nagy dolog, csak szerintem lesznek még egy páran. Inkább szavazok a Schiferre százszor - az legalább Vasas szurkoló volt és normálisan beszélt rólunk a parlamentbe mint ezekre. Ezek a kommunistáknál is szarabbak, mert azokról legalább TUDJUK, hogy mit várhatunk.

 

És egyszer csak eljön a választás napja és sok egymással szembeállított társadalmi csoport (közalkalmazottak, alacsony keresetűek, a cigányok, a gazdasági szakemberek, a szurkolók, mindenki) elballag a szavazófülkébe és azt mondja: elmentek ti a kurva anyátokba. És felmutatja szépen szavazat formában a középső ujját.

 

És közben úgy fognak kikapni 2014-ben, hogy NINCS ELLENZÉK. És talán még meg is úsznák, ha nem kúrnák el a gazdaságot (is) de vidéken lassan kajaproblémák vannak...

 

A srácok teljesen elfelejtették, hogy kitől kapták a szavazatokat, erőszakosak, aggesszívak, lekezelőek és NULLA szinten képesek mások véleményének vagy érdekeinek a figyelembe vételére.

 

Se stílus, se emberség, se szakmai tudás. Rosszabbak, mint az SZDSZ.

 

Odakerülnek szépen ahova valók, és mondom ezt, mint balos propagandát leszaró VÉRJOBBOS. 

Kevin Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11057

Maradjunk abban, hogy az MNB működése még Matolcsy ámokfutását is messze alulmúlja.

Előzmény: _spyglass_ (11054)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11056

"Amúgy azt végképp nem értem, hogy az MNB-t mi a fasznak kell éppen most vegzálni."

 

Talán azért mert semennyire nem nemzeti, nem magyar és nem bank. 

Simorék régóta nem a nemzeti érdeket képviselik, hanem a nemzetközi pénzügyi körökét.

Nálunk fejlettebb banánköztársaságban már lógnának egy pálmáról hazaárulásért. 

Előzmény: _spyglass_ (11054)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11055

Ugyan már soha nem döntenének be minket. 

Nem érdekük.  Rántanánk magunkkal fél Európát. 

Csak riogatnak. 

Előzmény: Törölt nick (11048)
_spyglass_ Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11054

Amúgy azt végképp nem értem, hogy az MNB-t mi a fasznak kell éppen most vegzálni.

Egyrészt nem ismerem a törvényt, ami a működését szabályozza, másrészt nem tudom ezt most hogyan akarták módosítani, úgyhogy lehet tökre nincs igazam. Csak azt tudom, hogy volt már párszor olyan szitu, hogy az elnök nem az aktuális kormány kedvence volt, de azért mégis mindig elketyegett az intézmény, nem követett el bizonyíthatóan komoly hibákat, senki sem basztatta soha látványosan, volt mindig a helyzetnek megfelelő alapkamat, EUR árfolyam, devizatartalék meg kinyomtatott ezer forintos.

Nem hiszem el, hogy nincs egy olyan procelánboltja az országnak ahova ne kellene feltétlenül és azonnal és látványosan beterelni egy elefántot...

_spyglass_ Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11053

Azon kevés érvek egyike amik amellett szólnak, hogy miniszterelnöknek lenni jó. :)

Előzmény: Törölt nick (11051)
_spyglass_ Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11052

Én ezt még azzal egészíteném ki, hogy úgyis vissza fognak jönni, mert nélkülül bedőlünk (különben eleve szóba sem álltunk volna velük) és ezzel a lépéssel csak erősebb tárgyalási pozícióba hozták magukat. Simán el tudom képzelni, hogy direkt cinálják a műbalhét, zsarolási céllal. A szörnyű benne az, hogy az óvodás korú gyerekeim szintjén megy ez a viselkedés.

Előzmény: Törölt nick (11048)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11048

Ezt én is így gondolom! Csak egy baj van: az IMF mögött állók kb. 1 nap alatt be tudják omlasztani a forintot és így a gazdaságunkat. Ha épp úgy szottyan kedvük.

Előzmény: Törölt nick (11047)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11047

Mondjuk ez pozitív. 

Az uzsorás IMF húzzon szépen el és semmizzen ki más nemzetet. 

Előzmény: Törölt nick (11045)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11046

a bankokkal is összebalhéztak mégis sikerült velük megegyezni a devizahitelesek adósságterheinek csökkentéséről

 

most komolyan te tényleg azt gondolod, hogy rögtön le kellene feküdni mindenkinek, mint ahogy alá kellett volne írni rögtön az EU korményközi megállapodást is úgy hogy nem is ismertük a normaszöveget amit alá kell írni?

 

a szoci kormányok persze azonnal aláírták volna, mint ahogy az IMF-nek is hajbókoltak volna.

 

 

 



 

 

Előzmény: Törölt nick (11045)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11045

okos fiúk:

 

Összebalhéztunk az IMF-fel

Péntek kora reggel váratlanul elutazott az IMF és az Európai Bizottság tárgyalódelegációja Budapestről. Úgy tudjuk, három fontos kérdésben nem tudtak megállapodni a kormánnyal. Tovább »

forrás: Index.hu

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11044

Pedig, de!

Előzmény: Törölt nick (11038)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11043

tehát még a komcsik se csináltak ilyet...

Előzmény: Törölt nick (11033)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11042

Az állítólagos jobboldali párt, a Fidesz semmibe veszi a rendszerváltozás egyik legnagyobb vívmányát, a magántulajdonhoz való jogot.

Szomorú leírni, de igaz, hogy a kommunisták utódpártja legalább nem államosított.  (Fotó: MTI)
Ha eddig bármi kétségünk is lett volna afelől, hogy ennek a kormánynak alapvetően minden ügy egyszerű hatalmi kérdés, tegnaptól már bizonyosan nincsen.

A magánnyugdíjpénztárak második államosítása <http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/15/ujabb_nyugdijallamositasra_keszulhet_a_kormany/>

 egyértelművé teszi, hogy jog, meggyőződés és jóízlés sem korlátozza a miniszterelnököt, ha arról van szó, hogy a fülkeforradalmát kell védelmeznie.
Ajánlott írásunk: A Fidesz állama: abszurd adóállam <http://velemenyvezer.blog.hu/2011/10/26/fidesz_allam_adoallam>

Előzmény: Törölt nick (11032)
Bohóóóc Creative Commons License 2011.12.16 0 0 11041

Érdekes az a nyilassávos címer:-))))

Előzmény: Törölt nick (11029)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!