ÁÁ oszlop, a hétvégén elkészültem kettővel :) Naagyon szépen lettek, de az alap5let tőled származik. Összeraktam a hengert, és belülről 3-5cm x 0.5-1cm x 1m-es EPS vágatokkal kitömködtem, atombiztos lett. Az általad írt megoldás azért nem lett volna jó mert a négyzet alapú hasáb oszlop meg van csavarodva.
Rétegrend:
fa oszlop
EPS feltöltés
EPS henger 2 cm vastagságban
EPS ragasztó, beleágyazva háló
átkenve vizes szivaccsal (tuti lett, ez is trükk volt, tükörsima lett)
Kérdés: EPS ragasztó beltérben sima fali diszperzióssal festhető? Mennyi időt várjak a ragasztó megszilárdulására? A színe már világos szürke, de mögötte az EPS, és főleg amögött a faoszlop mennyi idő alatt száradhat ki? Kellett ragasztó rendesen...
Megnéztem az oldalt, ha már az oszlopot nem, a céges logót lehet hogy Tőletek rendelem :) De elég bonyi, cégnév, felette egy betűn mászkáló leopárd :) Vektorosan, illetve bitmapban is tudom adni (Photoshop).
Mennyire tudtok bonyolult ívet vágni (mennyire lesz szögletes az ív pl. egy 3 cm átmérőjű kivágott kör szélén?)
Jó az oldal, de a tetején az az íves piros alapon fehér szöveg gagyiul van designolva, azt érdemes lenne megcsináli szépre. Bocsi csak régen grafikus voltam :P
Azt írtad, hogy m-ként 3 cm az ív, ami egy fektetett táblánál oldalanként 1,5 cm, állítva ugyanez kb 7 mm
Egy kis csiszolással kenéssel kerek lesz, a 6 cm-es csak úgy lesz íves fektetve, hogy megtámasztod mindegyiket a ragasztó megkötéséig, vagy bevágod és a vágást kihabozod a végén
- adva egy 4 méteres íves falszakaszom, amire nem tudom ráhajlítani a 12 es EPS -t
úgy gondoltam hogy 6 cm -est ragasztok rá - (mert az ráhajlik) - 2 rétegben. kb. 3 cm az ív az egyeneshez képest méterenként.
kérdésem:
- az első réteg felragasztása, és dűbelezése után (ebben az esetben rögtön a ragasztás után kell dűbelezni), a második réteget (átlapoltan) ragasztóhabbal vagy ugyanúgy habarccsal ragasszam ? végülis mindkettőnél a feszítés miatt nem sok marad a hab alatt.
úgy gondolom az első réteget csak a sarkoknál fogatnám a falhoz, a másodikat pedig a szokásos osztással.
azt sem akarom hogy túl legyen dűbelezve, de azt sem hogy leugorjon egyszer az egész ...
Valószínüleg az érdesített az amire gondolt az eladó. Nyomott, nápolyis az mindegy :) Az a lényeg, hogy ne síma legyen a felülete.
Hogy belekeverjem, van egy olyan anyagfajta is, hogy: formahabosított polisztirol. A vízfelvétele szintén nagyon alacsony, pincefal szigeteléshez is ajánlják. Az XPS vízfelvétele, sokkal alacsonyabb, tehát jobbnak tartom...
Formahabosított típusok: Austrotherm expert fix, Nikecell perimeter, stb.
Onnan ismerhetőek meg, hogy pici golyókból állnak, sokkal kisebbekből, mint a homlokzati hab. Ezek szintén színes habok...:)
Az információkat meg tudom erőssíteni! Austrotherm mellett más polisztirol gyártó is emel. Az biztos, hogy nekem is emelnem kell március 1-el. Március 1-ig a kőzetgyapot rendszer, az eps, és az Open rendszer is akciós volt. A listaárak emelkednek, 5-6 %-ot, így várható, hogy az akciós időszak(márc közepén indul talán) is drágább lesz...Előző években kiszámíthatóbb volt a piac. Most nem tudunk előre tervezni. Van úgy, hogy egy áremelés után 1-2 hónappal vissza van minden akciózva.
Volt olyan, hogy áremelés előtti betárolás kifizetődött, de előfordult már az ellenkezője is...
(olaj ár, euró ár mind mind befolyásolja az árakat)