Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Vasárnap lesznek 3 hetesek a banánkák. Az első képen, ha jól megfigyelitek lászik a virágbimbó. A másodikon az látszik, hogy felnyilik egy szirom és alóla kinőlnek a virágok amik majd megvastagodnak a tövüknél és banán kezdeményekké alakulnak. Oldalról látszik, hogy mekkorák ma a banánok.
Help me! Miért lesznek ilyenek a kiscitromok?Bebarnul a szár, amint nő, majd a csücske, és végig ilyen. Lehet, hogy túl sok napot kap, vagy 1-2x kiszáradt, és sztájkol?Mitől ilyen randák ezek?A fa jól van,mert nőnek az új hajtások rajta, és szép zöldek, meg nagyok a tüskék is. Citrus tápot, úgy 1,5 hete kapott.
Nem tudjátok esetleg megmondani, hogy ez milyen banán?
Egyébként azt hiszem Tesco-ban vagy Penny Marketben lett vásárolva tavaly.
A levelei azért ilyen szabdaltak, mert elverte szegényt egy jó kis jégeső. És látható még az alsó idősebb levelein barnás elszineződés,az meg szerintem azért van, mert hirtelen kitettem a szabadba, igaz félárnyékos helyre, de úgy látszik elég volt neki.
Szerintetek ez télálló fajta, ha kiültetem és takarom télen?
Jól teszed!Ez a köcsög azért kellett a citromnak, mert hatalmas.Szerintem ez máshol sem olcsóbb, de kisebbet biztos találsz sokkal olcsóbban. Nézd meg a nagyáruházakban is.
Hát igen, lehet, hogy naív vagyok, d azt gondoltam, hogy olcsóbban is lehet venni. egyébként keresem ezerrel, de csak kicsi eperültetőket látok mindenhol 3500-ért... Annyit meg akkor sem fizetek érte, ha piros hó esik!
Lakásból otthontban is láttam egyébként egész jókat 2500 körül voltak.Szerintem érdemes ott is körülnézni.Én tervezek onnét venni ennél a cserépnél kisebbeket, mert a pasi csak bazi nagy cserepeket csinál, az a pár szem kicsi ami neki van, az a nagy faiskolák ajándéka.
Erre en is kivancsi vagyok , mert nekem a mandarinom, pergette el az osszes bogyojat .(((Kulonben NAGYON egeszseges a fa szep fenyes sotetzold levelekkel.
Az a lényeg , hogy a felesleges víz ne gyűljön össze az aljában. Ha félsz , hogy elreped vagy sajnálod kilyuggatni , akkor szórj az aljába kb. 2-3 centi faszenet! Az nem engedi megposhadni a vizet.
Megyek majd még hozzá a nyáron 5-6-7 ezerért szoktak lenni mérettől függően...ezek ált nagyon nagyok. De láttam ládát is, az nem tudom mennyi, meg pl kerti kút burkolatot, aminek a tetejére virágot lehet tenni nagyon szépet az 12e volt.Majd fényképezek akkor.
szia Gaborke ! De nekem is KLacinak is csak ! viragbimbo jott elo a nemes hajtason ! level nincs nekem meg pici hajtas sem ,, ugyan nekem az alanyon sincs semmi .Az egyik kopasz teljesen amasik on pedig harom viragbimbocska .ami a hatterben latszik a vagyobb agaon az nem az o levele .
Help! A citromfának milyen földet adjak, ha átültetem? Volt szerencsém a környékünkön megismerkedni egy köcsög készítővel, és hatalmas köcsögöt sikerült vennem. Ez amiről beszélek úgy elnyel majd elképzeléseim szerint 3 zacskó 15 literest min.Lehet, hogy rosszul saccolom, és többet.
Adnátok valami tippet, hogy milyen földet vegyek, vagy keverjek? A cserép aljára ha összetört tetőcserepet, vagy valami hasonlót teszek az jó, vagy inkább kavicsot szerezzek hozzá? (a pangó víz ellen)
A kötözést kihajtás után nyugodtan eltávolíthatod, az alanyból előtörő hajtásokat sürgösen vágd le mert, a nemes rész nem fog fejlődni rendesen. Erre a növényre már több oltást nem érdemes eszközölni...