Csepptankos, legyezőórás
váz+hátsó villa+teleszkópok+első villa+sárvédők+kormány+lámpafej alsó-felső lemez,
jó állapotban, gyári festés, nem rohad, 5000 Ft.
Cím: Bp.XVIII. Csokonai u 42-vel szemben, Vastelep
Mentse meg valaki, mielőtt bezúzzák.
ELADÓ egy 250-es Jawa váz, csepptankosé volt, 1967-es, papírok sajna nincsenek én is anélkül vettem, fel kell újítani, meg rendbehozni, de meg lehet simán rendesen csinálni.
Ár: ha érdekel, tuti megegyezünk
Írj a fórumba vagy az e-mail címemre: vargamisi666@freemail.hu
Szia!
Pár éve kiszaladtam Losoncra a Motorshop Klementhez alkatrészekért, ott láttam meg. A boltos mondta, hogy ez egy újabb fajta jawaé, Mo-on ilyen nincs forgalomban. Az árára már nem emlékszem, de olcsó nem volt, az biztos :-(
Egy fém lemez kell a felrakásához, ennek a rajzát be tudom szkennelni, ha kell valakinek esetleg. Műszerek, izzók egy az egyben átrakhatók, még a bowden is elért.
Ha valakinek nagyon kell a bolt címe, előásom, bár ide a topicba is beírtam már régebben. Tudnak magyarul, fel lehet őket hívni telefonon.
350-643-5 kerdes:
A hátsó lengéscsillapító egy 'zárt tubus', 3 fokozatban állítható. Legkisebbre beállítva szét lehet kapni= leszedtem a két (randa fekete) müanyag borítást + rugó.
Kérdések:
1. A rugó erősen rozsdás volt (kicsit még mindig az). Lehet-e (érdemes) csináltatni új rugót, mivel kapni szólóban nem lehet. (vagy ha lehet hol ?). Vagy ne szarozzak vele, úgysem látszik stb.
2. amit nem tudok szétszedni az a dugatyú munkahenger (ha így hívják a teló esetében is). Ami látszik: a telószár, egy ~21 csavar, kozepén luk, belőle kilóg a teleszkóp rúdja. Letekerem a csavart és tovább nincs, nem tudom kiszedni a rudat. a likban ott csillog a 20 éves olaj, látszik valami tömítés + egy kereszt alakú fém bigyó, ami forgatható de nem menetes, ezért fél óra után meguntam a tekergetését.
Valami fogja a rudat mint elöl a teló alján levő hosszú csavar, csak itt alul nincsen semmi, mivel alul ugye össze van heggesztve a felfogató gyürüvel.
Hogyan lehet ezt szétszedni ? Vagy hagyjam ezt is a francba, azért az olajat gondolom ennyi idősen jobb lenne cserélni + le lehetne normálisan homokfújni, fényezni a telószárat.
Igaz már tudjátok a választ a kérédsre , de mivel mással és masutt is megtörténhet ilyen ,hisz más motorban is van hasonló ömlesztett görgős megoldás , van egy aranyszabály annyi görgő van benn ahány belefér, tehát ha a megtalált görgőket bepakoljátok és még férne bele akkor lehet tovább keresgélni. Egyébként van Jawa ill CZ szerelési könyvem ha valami kérdés van irjatok akár mailen is janosak@freemail.hu lehet egyszer beszkennelem és felteszem valahová. Első motorom egy CZ 175sport volt, a barátomnak meg egy 634-es 350-es Jawa, ugyhogy van némi tapasztalatom (igaz az idő már feledtet)
Sziasztok! Porteleken motoros találkozó lesz április 18-20-ig! Várunk minden érdeklődőt! Bővebb info: http://web.tvnetwork.hu/kunyik/motorostali.jpg vagy: ejfelilany@freemail.hu
de a lazított csavarokkal beindítás nem is hülyeség, csak akkor a hengerfej is lötyögne...
elvbe feszegetéssel lejön nem? egy kiló petróleummal locsoltam meg ( a természetes(ebb) anyagok híveként), de nem történt semmi. Csak szívás... Ha műhelybe viszem, akkor meg tolhatom haza utána. Fene, majdcsak megunja és lehuppan magától egy éjjel!
Hát az meg hogy lehet? :-(
A hengerfej tetején a csavarokat kicsavartad?
:-)))))))))
Indítsd be, egy idő után magától lerobban
:-)))))))
Na nem humorkodok, én is tudom milyen néha szívni...
jó hogy írod, de nekem egyelőre az van hogy nem bírom leszedni a hengert hogy egyáltalán ilyenen filózzak... Hogy szeditek le? olyan bika feszítővasam hajlott el rajta (az alsó bordáról nem is beszélve), hogy ihaj...
Válaszolok a saját kérdésemre. 28 db
Okos ember más kárából tanul, tegyetek a forgattyúsházakba rongyot, mielőtt nekilátnátok a dugattyú levételének. És csak óvatosan mert potyogni fognak a görgők.
Ezzel legyél nagyon óvatos, nehogy bent maradjon akárcsak egy is a forgattyúsházban, mert pár száz km után garantáltan a dugattyú és a hengerfej közé "konnektálódik". Egyik barátom járt így, 500km után...
Sajna nem tudom darabra a számát :-(
Guru gyerekek! Mi a franc van a gépemmel? Tegnap óta surrog, kerreg, mintha szorulna, jobban is melegszik mint eddig, pár km után veszít az erejéből, gázfröcsre pedig sokkal lassabban esik vissza a fordulatszám mint eddig. Fene vigye el, egész télen rendesen ment, most 3hétig nem használtam, azóta ilyen. Gyújtást, karbit megnéztem, az egyik gyertya (egy 175-ös!!) el volt kormozódva( a téli hideg miatt volt benne).
No, van valamilyen ötletetek? nincs kedvem ezért a blokkot szétkapni, ha nem muszáj. Olaj van benne dögivel, mikor tegnap láttam hogy melegszik és surrog, dupla adag 2T-t raktam be, hátha. De nem. Segítsetek lécci!
Először írok a topicba, most is rövid leszek, mert időzavarban szenvedek...
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Kaptunk ajándékba egy 350 ccm-es(638) JAWA-t, lekapuk a hajtórúdról a egyik dugattyút és sikerült széthullatni a tűgörgőket. Hosszas keresgélések után összeszedtünk 26 db-ot.
Keresgéljünk tovább???
Mindenkinek ki kell kísérletezni, mert a töltőtől (annak feszültségétől) függ...
Durván számolgatva: ha 12Ah-s aksit töltünk, akkor kb. 1A körüli értékkel szokás. Sorbakötve az akkuval az ellenállást(vagy izzót)azon is 1A fog folyni. Ha a töltő mondjuk 4V-al nyom többet ki, mint az aksi fesz, akkor P=UxI=4x1=4W terhelhetőségű ellenállás kell minimum és 0-2ohm értékű mondjuk.
De a 4W helyett én nagyobbat tennék be és állíthatót, hogy egyedileg be lehessen állítaniés biztosan ne melegedjen túl. Porceláncsőre tekert huzalellenállással szokták megoldani, de pl: a skoda 105 gyújtótrafón lévő kb. 1ohmos (fehér porcelánban)is jó kísérletezni + bontóban könnyen beszerezhető. (szerintem ez a legegyszerűbb az izzó után)
Ha valaki izzót köt sorba, egy 12V 55W-os autó első izzóval próbálja ki szerintem. Egy a lényeg, ampermérővel meg kell mérni, mennyi áram folyik és aszerint kissebb, nagyobb cuccot berakni, újra mérni.
Udv, Acheno!tenyleg megjavitotta a baj csak az hogy Szekesfehervaron kaptam melot ugyhogy nagyon ritkan hasznalom atvinni sem tudom mert havi 50$ a zoldkartya de ha van egy kis idod a hetvegem szabad motorozhatnank egyet.
Hja olvastam hogy auto akkutoltovel nem lehet mociaksit tolteni.Vkinek nincs megis 1 otlete hogyan lehetne????
A kuplung szétszedésnél néhány fontos dolog:
-lehet, hogy a fedél leszerelésekor megsérülnek majd a tartócsavarok.Én kicseréltem őket imbuszkulccsal nyitható fejűre, ezután nincs az,
hogy "elnyalódik" a csavarfej nútja.
-olajat le kell ereszteni szétszedés előtt a blokkból, vagy erősen megdönteni oldalra (lusták).
-összejelöltem, mi hol volt belül, figyelni kell a lamellák ugyanúgy, ugyanott legyenek,ahol kiszedés előtt voltak, mert így koptak össze, nehogy utána emiatt rángasson.
-a kuplungkosarat nem muszáj leszedni, csak akkor,
ha a bevágott részénél (ahol a lamellák fogaival érintkezik) szintén ki van gödrösödve a felület.
Végülis finom reszelővel fenthagyva is le lehet simítani, csak nagyon ügyelni kell, nehogy a reszelékbejusson a blokk belsejébe.
-ha mégis leszeded, a tengelyre egy anyával van felfogva, alatta van egy lemezből készült alátét, speciális.Ez védi meg az anyát lecsavarodás ellen. Óvatosan kell vele bánni, vagy szerezni
egy újat, mert létfontosságú, hogy ott legyen, különben lecsavarodik az anya, szétjön a kuplung.
-Nem lesz egyszerű kicsavarni, mert elforog a tengely, ellene kell feszíteni, de NE z "ötcsapos"
alurész közé tett villáskulccsal, mert a rudak letörnek!!! (ezért nincs meg nekem már ez, az egyiktopictárs járt így)
-a dekli visszarakásakor a tömítő felületeket és csavarszárakat vékonyan meg szoktam kenni zsírral,
így legközelebb könnyebb lesz kiszedni.
Hali!
Én is bp-i vagyok 18.ker. Árat még nem tudok, ha aktuális lesz, elballagok motorosboltba itt a belvárosban, aztán azt megszorzom mondjuk 0,7-el ha ez igy Neked is jó. De előbb szedd szét szerintem, nem kell megijedni tőle.
Itt ezen a képen látszik, hogy néz ki összerakva (3-ik darab):
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] Szerintem nem érdemes párban cserélni, az öt tüskés résznek nincs akkora igénybevétele, legalábbis amikor én szétszedtem, semmilyen elhasználódásnyom nem volt rajta.