Kamaszkoromban mindent elolvastam, amit írt. "Felépülvén betegségéből, minden támogatás nélkül fehér vadászként minimális felszereléssel a poriban (bozótos szavannán) próbált szerencsét, ahol vadállatbefogásból és múzeumi gyűjtésből tartotta fenn magát. Eleinte rendszeresen küldte az értékes gyűjtött anyaggal teli ládákat a Nemzeti Múzeumnak, de mivel viszonzásul egy garas sem érkezett, ezek a csomagküldések megritkultak. (Így is több mint 60 000 példánnyal emlősökkel, madarakkal, hüllőkkel, gerinctelenekkel gyarapította múzeumunkat.) Kittenberger utazása előtt ugyanis megállapodott az Állattár akkori igazgatójával, hogy útjai során a múzeum részére megfelelő térítés ellenében hiszen nem volt a múzeum fizetett munkatársa állatokat gyűjt. Amikor a csomagok elmaradása miatt a múzeumtól elmarasztalás érte, mérgében spirituszba téve hazaküldte jobb keze középső ujját, melyet egy hím oroszlán harapott le, hogy láthassák, milyen szorgalmasan végzi gyűjtőmunkáját. (A formalinban őrzött ujj körme alatt még ma is látszik a lerakódott arzén, amely az intenzív állatpreparátori tevékenység velejárója.)"
Az volt az első. :) Nem hallottam az úriemberről, komoly sztorijai vannak.
A Lettima-hegyek alól, súlyosan megsebesülve, tizenkét nehéz és sok apró sebtől és nagy vérveszteségtől elgyengülve hoztak a másszaiak Mosiba. Június 11-én reggel leütött egy oroszlán. Mindez nem történt volna, ha puskám a második lövésre nem mond csütörtököt, midőn a meglőtt oroszlán támadott, és közelre kellett várnom, mert a magas fűben nem láttam. Irtózatos küzdelem volt ez, és senki sem volt a közelben. Végre bal kezemmel elkaptam a nyelvét, s azt erősen megrántottam. Ez a bestiát annyira zavarba ejtette, hogy volt időm a rossz patront kirántani, ismételni, s az ellenfelemet szembe lőni".
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A főzdés nyilván nem csinálná a főzést ha nem érné meg. Gondolom nem a bérfőzés díja a biznisz igazándiból, hanem a variálás, ami Magyarországon mindent körbeleng. Kiskapu ország. A legtisztább, ha a főzésre átadott cefréből lecsíp egy kicsit majd amikor összejött egy főzetnyi vegyes, akkor lefőzi és eladja.
Semmiképp nem megy keresztül. mint ahogy az előzőekben írtam, egy külön tartályba gyűjtik, ami a főzetőt illeti, természetesen a jövedéki adó megfizetése után(miután lefőzte magának). Természetesen a főzési díjat saját magának nem fizeti ki(a félreértések elkerülése végett).
A "savanyú lé" (hígítás céljából) mindenképpen átmegy a szeszmérőgépen, mert a középpárlathoz tartozik ebben az esetben (valójában nem). Az EP-ot, UP -ot egy csap nyításával ill. zárásával különítik el a középpárlattól egy arra a célra kialakított tartályba kerül. Utópárlat=viszonylag magas hőmérséklet,alacsony szeszfok,viszont több alszesz több párlat>több a főzési díj. lehet elmélkedni,hogy mennyire éri(!?) meg.
Hiába ír kevesebbet, a befizetett jöv. adót már nem kapja vissza..., nem értem, mi a haszon... Ha a visszafokolások között "okosan" fokol, akkor nem kell tartania a fináncok álltal fokolt értéktől... Mert ugye az alapján van a jöv. adó elszámolás...
Én úgy tudom, ha a befizetett adó kevesebb, mint a fokolás álltal kiszámolt, akkor a főzés saját zsebből fizet, ha több, azt az Állam bácsi max megköszönni...