Keresés

Részletes keresés

Jocó0423 Creative Commons License 2019.06.19 0 0 160413

Én Molnár élménybeszámolóján is voltam annak idején, tán 71-ben. Nagyon bennem maradt az élmény.

Előzmény: Jolida (160410)
Jolida Creative Commons License 2019.06.19 0 0 160412

Így van .... csak tudod a meleg és szenilitás.... :-)

Előzmény: öreg_néne_b (160411)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.19 0 0 160411

És Széchenyi Zsigmond.

Előzmény: Jolida (160410)
Jolida Creative Commons License 2019.06.19 0 0 160410

Gyerekkorom kedvenc (vadász) írója.

Molnár Gábor volt a másik kedvenc https://hu.wikipedia.org/wiki/Moln%C3%A1r_G%C3%A1bor_(%C3%ADr%C3%B3) .

Előzmény: endrepp (160408)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.19 0 0 160409

Kamaszkoromban mindent elolvastam, amit írt.
"Felépülvén betegségéből, minden támogatás nélkül fehér vadászként minimális felszereléssel a poriban (bozótos szavannán) próbált szerencsét, ahol vadállatbefogásból és múzeumi gyűjtésből tartotta fenn magát. Eleinte rendszeresen küldte az értékes gyűjtött anyaggal teli ládákat a Nemzeti Múzeumnak, de mivel viszonzásul egy garas sem érkezett, ezek a csomagküldések megritkultak. (Így is több mint 60 000 példánnyal – emlősökkel, madarakkal, hüllőkkel, gerinctelenekkel – gyarapította múzeumunkat.) Kittenberger utazása előtt ugyanis megállapodott az Állattár akkori igazgatójával, hogy útjai során a múzeum részére megfelelő térítés ellenében – hiszen nem volt a múzeum fizetett munkatársa – állatokat gyűjt. Amikor a csomagok elmaradása miatt a múzeumtól elmarasztalás érte, mérgében spirituszba téve hazaküldte jobb keze középső ujját, melyet egy hím oroszlán harapott le, hogy láthassák, milyen szorgalmasan végzi gyűjtőmunkáját. (A formalinban őrzött ujj körme alatt még ma is látszik a lerakódott arzén, amely az intenzív állatpreparátori tevékenység velejárója.)"

Előzmény: endrepp (160408)
endrepp Creative Commons License 2019.06.19 0 1 160408

Az volt az első. :) Nem hallottam az úriemberről, komoly sztorijai vannak.

 

„A Lettima-hegyek alól, súlyosan megsebesülve, tizenkét nehéz és sok apró sebtől és nagy vérveszteségtől elgyengülve hoztak a másszaiak Mosiba. Június 11-én reggel leütött egy oroszlán. Mindez nem történt volna, ha puskám a második lövésre nem mond csütörtököt, midőn a meglőtt oroszlán támadott, és közelre kellett várnom, mert a magas fűben nem láttam. Irtózatos küzdelem volt ez, és senki sem volt a közelben. Végre bal kezemmel elkaptam a nyelvét, s azt erősen megrántottam. Ez a bestiát annyira zavarba ejtette, hogy volt időm a rossz patront kirántani, ismételni, s az ellenfelemet szembe lőni".

Előzmény: szü(r)cs (160403)
szü(r)cs Creative Commons License 2019.06.19 0 0 160407

Természetesen úgy helyes, elírtam!

Előzmény: schlumberger (160404)
schlumberger Creative Commons License 2019.06.19 0 0 160406

Te győztél, igyál meg valamit ebben a nagy melegben! :-)))

Előzmény: beetee (160405)
beetee Creative Commons License 2019.06.19 -1 0 160405

Honnan tudod?

lehet, hogy a diólikőr-dealer m-mel írja... ;)

Előzmény: schlumberger (160404)
schlumberger Creative Commons License 2019.06.19 0 1 160404

KitteNberger

Előzmény: szü(r)cs (160403)
szü(r)cs Creative Commons License 2019.06.19 0 0 160403

Kittemberger Kálmán - keress rá a neten!

Előzmény: endrepp (160402)
endrepp Creative Commons License 2019.06.19 0 0 160402

Kittemberger féle diólikőr

 

Ez még márkanévnek is jó lenne, olyan komolyan hangzik. :)

 

Előzmény: szü(r)cs (160401)
szü(r)cs Creative Commons License 2019.06.19 0 0 160401

Készül a Kittemberger féle diólikőr. Alma az alap. Főleg a hölgyek preferálják.

endrepp Creative Commons License 2019.06.19 0 2 160400
Előzmény: kuntnerada (160398)
Figyelget Creative Commons License 2019.06.19 0 2 160399
Ez nagyon sok tényezőtől függ. Milyen hőmérsékleten van, hogy lett cefrézve, stb.
Mikor befejeződik a co2 termelődés, kb akkor jó is már.
Előzmény: kuntnerada (160398)
kuntnerada Creative Commons License 2019.06.19 -1 0 160398
Tegnap elkezdett forrni a cseresznye, mennyi ideig hagyjam?
sogi01 Creative Commons License 2019.06.19 0 4 160397

    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (160372)
SNAKe Creative Commons License 2019.06.19 0 0 160396

A főzdés nyilván nem csinálná a főzést ha nem érné meg. Gondolom nem a bérfőzés díja a biznisz igazándiból, hanem a variálás, ami Magyarországon mindent körbeleng. Kiskapu ország.  A legtisztább, ha a főzésre átadott cefréből lecsíp egy kicsit majd amikor összejött egy főzetnyi vegyes, akkor lefőzi és eladja.

szü(r)cs Creative Commons License 2019.06.18 0 0 160395

Csak a középpárlat megy keresztül a szeszmérőgépen, ami alapján megállapítják a jövedéki adót (mennyiség után)és a főzési díjat ami a főzetőt terheli.

Előzmény: vandox4 (160388)
Green Corner Creative Commons License 2019.06.18 0 0 160394

 A  szeszmérő mögött voltak a MOFÉM csapok, azokból kettő kezelésével tudod az alkoholt a megfelelő irányba engedni.

Előzmény: endrepp (160391)
vandox4 Creative Commons License 2019.06.18 0 0 160393

Értem, akkor jó hogy kiigazítottatok, rosszul emlékeztem.

Előzmény: endrepp (160391)
szü(r)cs Creative Commons License 2019.06.18 0 0 160392

Semmiképp nem megy keresztül. mint ahogy az előzőekben írtam, egy külön tartályba gyűjtik, ami a főzetőt illeti, természetesen a jövedéki adó megfizetése után(miután lefőzte magának). Természetesen a főzési díjat saját magának nem fizeti ki(a félreértések elkerülése végett).

Előzmény: vandox4 (160388)
endrepp Creative Commons License 2019.06.18 0 0 160391

Úgy van, külön plombált tartályba engedik. Brillnél konkrétan nem figyeltem, de ez az előírás.

Előzmény: vandox4 (160390)
vandox4 Creative Commons License 2019.06.18 0 0 160390

Lehet, erre nem emlékszem pontosan. Brillnél hogy volt? Csinálhattam volna fényképet....

Előzmény: Green Corner (160389)
Green Corner Creative Commons License 2019.06.18 0 0 160389

Nem megy keresztül! Külön tartályba megy, majd mikor az összegyűlt eup-t főzöd, az megy keresztül a gépen, de ott is csak a kp.

Előzmény: vandox4 (160388)
vandox4 Creative Commons License 2019.06.18 0 0 160388

EP-UP is szeszmérőn megy keresztül. Van így haszna?

Előzmény: szü(r)cs (160386)
szü(r)cs Creative Commons License 2019.06.18 0 0 160387

Helyesbítek: természetesen nincs több alszesz, csak finomított párlat.

Előzmény: szü(r)cs (160386)
szü(r)cs Creative Commons License 2019.06.18 0 0 160386

A "savanyú lé" (hígítás céljából) mindenképpen átmegy a szeszmérőgépen, mert a középpárlathoz tartozik ebben az esetben (valójában nem). Az EP-ot, UP -ot egy csap nyításával ill. zárásával különítik el a középpárlattól egy arra a célra kialakított tartályba kerül. Utópárlat=viszonylag magas hőmérséklet,alacsony szeszfok,viszont több alszesz több párlat>több a főzési díj. lehet elmélkedni,hogy mennyire éri(!?) meg.

Előzmény: beetee (160380)
Green Corner Creative Commons License 2019.06.18 0 0 160385

Nem tudom, 45-50 éve dolgoztam főzdėben!.

Előzmény: raczno (160384)
raczno Creative Commons License 2019.06.18 0 0 160384

Hiába ír kevesebbet, a befizetett jöv. adót már nem kapja vissza..., nem értem, mi a haszon... Ha a visszafokolások között "okosan" fokol, akkor nem kell tartania a fináncok álltal fokolt értéktől... Mert ugye az alapján van a jöv. adó elszámolás...

Én úgy tudom, ha a befizetett adó kevesebb, mint a fokolás álltal kiszámolt, akkor a főzés saját zsebből fizet, ha több, azt az Állam bácsi max megköszönni...

Én így tudom...

 

Előzmény: Green Corner (160381)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!