Bármennyire is jó szlovák nyelvű útleírást adnak, ha a túra nevéből fakadóan végig kék, vagy piros jelzést kell követni, az talán nyelvtudás nélkül is menni fog.
A színeket tudom, az ellenőrzőpont pedig kontrola, ennyi talán elég is lesz. Ahoj!
A Mátrában sokat javult a helyzet. Személyesen ugyan nem láttam, de úgy értesültem, hogy a patakok vízszintje lecsökkent, már mindenhol át lehet kelni biztonságosan. Az utóbbi egy héten túl sok eső nem esett. Kékestetőn 29 cm hó van a www.matrahegy.hu szerint.
összekapartam a szlovák nyelvtudásom morzsáit, és felhivtam a szervezőt. Sajnos email-je nincs, és nem beszél a szlovákon kivül mást. Rákérdeztem erre a cél dologra, és azt ismételgette, hogy a rajtban nagyon jó leirást fogunk kapni, és nem lehet eltévedni. Hiába magyaráztam, nem értette meg, hogy a célnál akarnék leparkolni, tehát hamarabb tudnom kell, hogy hol a cél... Sajnos ennyire nem jó még a nyelvtudásom, kénytelen voltam megkérni apósomat, hogy hívja fel a faszit.
" Igazából a rajt pontos helyét is jó lenne beazonosítani"
Bratislava-Rača, kúpalisko Zbojníčka, 7.30 - 8.30 h megneztem a maps.google.com-on.
a pontos cime : Knikova dolina Bratislava 35 831 06
Ha beirod a maps.google.com-on a keresőbe hogy "bratislava Knikova dolina" akkor odatesz. egy medencét keress (kupalisko = fürdő), jól látható felülről. Ha vonattal jössz, akkor felülről nézve jól azonositható az állomás, keresd a Kolajna utcát (Sin utca)
A http://mapy.hiking.sk/-n nézve ott van a rajt, ahol az Amfiteater felirat van.
vonat a főpályaudvarrol: Bratislava hl.st. 7:10 Os 3009 Bratislava-Rača 7:19 7:20
De ugylátom megy ide a 3,5,11-es villamos is, Detvianska-nál kell leszállni
viszont a 11-es ugy látom már nem létezik az imhd.sk-n...
Holnap délutánra pontosan meg tudom majd mondani. :))
A patakok valószínű magas vízállásúak, 700-800 métertől vastag hótakaró, ami az éjjeli fagy miatt most remélhetőleg nem kásás jellegű lesz, nem kell egy helyben járva dagasztani benne. Ahol olvadáskor nagy sár szokott lenni, ott meg most is sár lesz, napszaktól függően meg Der Medve.
Ez jó kérdés... én sem találom. És a Google sem segített. Ha jól sejtem, ez a TJ Tesla sportegyesület klubhelyisége lehet. Igazából a rajt pontos helyét is jó lenne beazonosítani.
Amúgy más túráknak is szokott ott lenni a célja, mint pl. 2x50 a dost'.
engem érdekel. Csak azt nem találom a térképen, hogy a Kamzikon piroson vagy kéken jön le? Hol lehet az a TJ areál? A térkép alapján a kék DNY-ra egy szanatóriumhoz visz, talán az lesz az.
van valami honlap? Bár lehet hogy felhivja őket a feleségem, és rákérdez.
Sziasztok a segítségeteket szeretnénk kérni (botosember) Makuval !
a közeljövőben, (év végéig) /ha nálunk marad a LeFaGySz rendezése/ szeretnénk egy LeFaGySz honlapot összeállítani.
Tehát, akinek van publikus fényképe,videója, beszámolója az eddigi LeFaGySz túrákról kérem, hogy küldje át ide: makulaci@gmail.com Óriási Segítség lenne KÖSZÖNJÜK !