Írtam nekik péntek de.-t egy levelet, mire du. megjött a válasz az eredeti foglalásra, meg arra, amit aznap írtam. Nem olyan szobába lenne hely, ahová mi szeretnénk. Erre csak 7főn reggel tudtam válaszolni, hogy elfogdjuk, csak kűggyék mán az igazolást...
Nos... azóta is várok. Csak várok. :-(
Megfordult a fejemben, esetleg megint noszogassam meg őket?
"Under the Beerhouse Act [1830], almost anyone could open a beerhouse, and beerhouses were open 24 hours a day.
The Public House Closing Act [1864] required that pubs close between 1:00 am and 4:00 am.
A Licensing Act of 1872 had local options to close pubs on Sundays.
In February 1929, closing time for pubs in Todmorden was extended from 10:00 pm to 10:30 pm.
In February 1949, closing time for Halifax pubs was extended from 10:00 pm to 10:30 pm between May and July. The extension was refused for Brighouse.
Pubs in England and Wales are currently permitted to open from 11:00 to 23:00 on weekdays; 12:00-22:30 on Sundays "
-----------
"From the middle of the 19th century restrictions began to be placed on the opening hours of licensed premises. These culminated in the Defence of the Realm Act of August 1914, which along with the introduction of rationing, and the censorship of the press also restricted the opening hours of public houses to 12noon-2.30pm and 6.30pm-9.30pm. In recent times the licensing laws have become more relaxed, with pubs allowed to open from 11am (12noon on Sundays) through to 11pm (10.30pm on Sundays). There is an ongoing debate on whether pubs should be allowed to close later in the evening. The Licencing Act 2003, due to come into force in 2005, allows for pubs to apply to the local authority for opening hours of their choice. Despite the criticisms that this would introduce 24-hour drinking, publicans are probably not interested in a massive increase of opening hours, just a few extra hours on weekend evenings. There is some evidence for this in that since 2000, pubs have been able to open for 36 hours straight, from 11am on New Year's Eve, but few if any do so. Even before the new Act comes into force, several English cities have already allowed some pubs to extend opening hours to midnight or 1am.
Licensing laws differ in Scotland, and pubs there generally have more flexible opening hours." (wikipedia)
"olyan ez, mint a (már nem sokáig) 11-kor bezáró pub-ok"
Csak egy kis "történelem": még a 2001-es választásokon ígérték a munkáspártiak, hogy ezt győzelmük esetén megváltoztatják - sőt sok fiatalnak sms-t is küldtek. Aztán győztek, de utána egyből azt mondták, hogy ez most (már) nem fontos.
(csak nem közelednek megint a választások ??)
Amúgy szerintem nem rossz ez a hagyomány a zárásra (vmelyik régi király törvénye, csak elfelejtettem melyiké)
Szvsz én inkább a hideg/meleg csapok tekintetében lépnék....bár én nem vagyok brit ... -:)))))
igen, a közlekedés számomra is betegesnek tűnt, immár nem először. autók bal oldalon, gyalogok összevissza (a távolról sem túrista részeken is). és akkor a metróaluljárókban a KEEP LEFT táblák fogadnak, miután a mozgólépcsőkön másik határozott kiírásra a jobb oldalon álldogálsz. olyan ez, mint a (már nem sokáig) 11-kor bezáró pub-ok, érthetetlen :)
Én is nemrég tértem haza, nekem ez volt az első Londoni utam. Igaz, hogy én csak az első két zónában mozgolódtam, de amit ott láttam az nagyon tetszett. A házak fele úgy néz ki kb mint ahogy Budapesten a Szépművészeti múzeum, de a többi is nagyon rendezett és tiszta, nem lepusztult mint nálink mondjuk az V. , VI. kerület némely részeiamelyek turisztikailag ugyancsak frekventált területek.
Az emberek kedvesek és segítőkészek voltak -bár az angol tudásomra egy kicsit gyúrnom kéne mindig megvárták még kinyögöm a mondat végét.
Egyre nem tudtam rájönni és mindig zavarban voltam, de úgy láttam nem csak én: ha az autóknak balra tarts van, akkor a gyalogosoknak a járdán????? ;D
Sziasztok. Vasárnap este értem haza az immár 5. angliai utamról. Ez most csak 4 napos volt vizsgák és a suli miatt. A barátom születésnapjára utaztam ki. Pénteken du 2-re értünk Londonba (délben keltünk fel, hehe) és megnéztük a National Gallery-t ami nagyon tetszett. Végre nem csak képen láttam Monet-t, és nagyon tetszett még Turner is. Ja és külön élmény volt látni Hans Holbein "Ambassadors" festményét amire még középiskolából emlékszem. Azután végigsétáltunk a Whitehall-on, szokásos Big Ben sorozat, át a London Eye-hoz (nem működött, még jó, hogy szilveszter előtt felmentünk este), egy kis kaja a Royal Festival Hallban, majd irány a Tower. Körbejártuk és nagyon hangulatos volt a sötétben. Hát még a Tower Bridge kivilágítva.
Aztán egy thai étterem felé vettük az irányt. Még soha sem jártam thai étteremben de ez nagyon elnyerte a tetszésemet. A kaja NAGYON finom volt, nagyon gyorsan megkaptuk, és a kiszolgálás is nagyon barátságos volt. Már tudom, hogy legközelebb is ide fogok menni. Ha valakit érdekel: http://www.kwanthairestaurant.co.uk/newstructure/index.html
Itt találkoztam egy barátnőmmel, akivel kb 12 éve levelezek és most találkoztunk először.
A 10 órakor aztán elbúcsúztunk és a barátommal elindultunk a Marylebone-ra. Éjjel 1-re értünk haza.
Másnap nagyon fincsi gyümölcstortát sütöttem, vittünk a rokonoknak is :) Délután focimeccsre mentünk. Sajnos a második meccsemen is vesztettünk... Este pedig egy nem messzi innbe mentünk vacsorázni az egész családdal. Itt már a nyáron voltam, akkor is hihetetlen finom kaját hoztak ki. Tényleg igaz, hogy a legjobb ételt pubokban lehet kapni.
ez egy normál eljárás. Én már többször foglaltam neten keresztül, nem egyszer az derült ki(miuttán flhívtam őkat, hogy mivammá), hopgy spamnak veszik a leveleket és egyből törlik.
Pl az inquiry subjevt-ű leveleket majdnem mindig. Próbáld meg a subject be accomodatiom request vygy valami hasonlót írni...
Ez nem tudom mennyire általános, velem többször előfordult már, egy próbát megér.
A következőről lenne szó: Foglalni szerettem volna szobát Londonban, márciusra, 4 főre egy hostelben (Ashlee House). Kitöltöttem az oldalukon egy formot. Majd kaptam egy automata választ, hogy addig nem él a foglalásom, amíg vissza nem igazolják, de majd küldik e-mailben. Ez volt tegnap reggel. Még tegnap délután írtam nekik egy érdeklődő e-mailt. De csak nem akarózdnak azóta se válaszolni semmire semmit.
Mit csináljak szerintetek? Félek, hogy ha nincs náluk hely, kifutok az időből... Mondjam le a foglalást, és keressek máshol szobát? Vagy várjak még esetleg 7főig? Idáig (2002, 2001), amikor neten hostelekbe foglaltam, mindig jött a válasz pár órán belül, sőt más, érdeklődő levelmre is válaszoltak (más hostelekről beszélek.).
Utazni szeretne? Vegyen olcsón repülőjegyet, csak adja meg az utazási célt és időpontot és megegyezünk. Skyeurope repülőjegy kedvező áron eladó, bárhova, retúr, 1 személy, a foglalási idő korlátozva van. A jegyek száma korlátozva van. Ha érdekli az ajánlat, akkor írjon: moj-moj@freemail.hu
Nagyon köszönöm a gyors választ. Még 10+ évvel ezelőtt magyar csoport idvezeként voltam Londonban és fakultatív program lett volna a Canterbury-Leeds Castle, de sajnos nem volt rá elég jelentkező. Azóta vágyom rá. Most is eredetileg ezt a kombinációt gondoltam, de rájöttem, hogy nem lehet egy napba belesűríteni.
A Nationalexpress+ belépő kombijegye 16 gbp, azt hiszem ennél maradok. Én túl sokat ültem buszos túrán munka ügyben, nem igazán vágyom rá. Valószínűleg túl kritikus vagyok a kollégákkal.( de pl. mindig elmegyek egy-két London Walks sétára, nagyon jók.)
A Nyakörv múzeum már a honlapon is feltünt, kíváncsi vagyok. Láttam egy ilyen fura múzeumot Münchenben, úgy hívják ZAM, és pl. Sissi és Bismarck bilijét lehet megtekinteni.
Canterburyben nem láttad a Canterbury mesék kiállítást? Érthető úgy is, hogy nem olvastam az eredeti művet?
Én jártam, gyönyörű, szavakkal nem volnék képes leírni a sokszázéves parkot erdőkkel, tavakkal, a festményeket, a korabeli pompájukban díszlő termeket, a Madárházat, a kiállításokon bemutattott rengeteg érdekességet.
4,5 óra szerintem semmire sem elég, csak arra, hogy a nagyobb termeken keresztülrohanj.
Nem hallgathatnál zongoraelőadást, ami benne van a jegy árában, nem tudnád megnézni a Nyakörvmúzeumot, nem tudnál császkálni a parkban, nem is szólva a Sövénylabirintusról, amihez magához is épp csak elég lenne a 4,5 óra.
4,5 óra alatt még képet sem kapsz igazán az egészről, én vagy 5 órát töltöttem a kastélyban, és úgy 3-at a környékén egy teljes napos kiránduláson, de még ez is csak arra elég jóformán, hogy kipipáljam; No a Leedsben is jártam.
Én szervezett csoporttal voltam, különbusszal, nem is volt vészes, bár a pontos árra már nem emlékszem. talán 20Ł volt, több biztos nem.
Ha teheted, te is inkább teljes napos túrát válassz, ha érdekel, azt is kevésnek fogod találni, ha nem, akkor a 4,5 óra is sok.
Volt már valaki Leeds Castle-ban? Mennyi idő alatt lehet kényelmesen megnézni?
A vonat csak Bearsted állomásig megy, onnan shuttle busz jár. Lényegesen olcsóbb a nationalexpress, amely a várig megy, de csak "package" árat adnak, amellyel 4 és fél órás tartózkodás jár. Nekem ez soknak tűnik. El lehet ott tölteni annyi időt?
A Turner Whistler- Monet kiállítást én is Párizsban láttam, kétszer is. Fantasztikus, főleg Whistler volt a meglepetés, Turner és Monet képeit sokfelé lehet látni. Párizsban rengetegen voltak, pedig délelőtt csak foglalással lehetett bemenni.
Gondolom a Tateben is nagy a tömeg. A 98'-as Monet kiállítás a Royal Academy-n az utolsó 3 nap éjszaka is nyitva volt
Nagyon kedvesek vagytok, de, mint az a hozzászólásom 3. sorában is olvasható, a kérdést csak viccnek szántam! Bocs, ha ez nem volt egyértelmű. Csak végigolvasva a topicot az elejétől, szerintem ez egy poén.