Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Azt olvastam valamelyik régi autó-motor újságban, hogy a CY volt az utolsó, amit a C tartományból polgári személyautóra kiadtak, utána jött az I-sorozat (IB-vel kezdve). Eszerint 1970 év eleje, 1969 év vége.
Persze lehet, hogy a Puch-nak nem ez az első forgalombahelyezése...
Közületeknél, TSZ-nél, Tanácsoknál gyakori volt a "többnek kell látszani mint a szomszéd vár ura" ezért volt olyan Lada aminek mind a négy sárvédőjébe szereltettek egy-egy antennát. A szinről jutott eszembe. Mondjuk jó lóvé volt rajta meg jót is derültünk a delikvensen. Ez '86-ban volt a Gelkánál.
Apró kiigazítás: Baján nincs Halászkert. Ahol a rakodás folyik, azt - csak nemrég óta ugyan, de - Halászpartnak hívják (régebben a hely megnevezése: "a halászoknál". Így, határozott névelővel.)
Nem vitatni akartam az írásod , csak arra reflektáltam , hogy a hatvanas évek elején is használatban lehetett még ez a tábla .
Más : ezen a ' 87 októberében készült képen már a második rendszámát viselheti az a Lada . Nagyon kedvelt volt ez a szín a közületeknél , tanácsnál illetve a vállalatoknál . GE-35-19
Szerintem autóbuszé volt a kanna. Nem emlékszem olyan kannára amire sablont készített volna valaki és ráfújta volna a saját magán rendszámát. Viszont egy buszt is tartó cégnél akár lehetett a fűtést külön tartályról ellátó rendszer tartozéka.
Ez nincs ellentétben azzal, amit én írtam. Én '50-es években készült fotókon találtam hasonló kivitelű táblákat. Tehát akkoriban biztosan használták. Ettől függetlenül a '60-as években is lehettek ilyen táblák. Ám hogy meddig ... ?