Keresés

Részletes keresés

SzLA1 Creative Commons License 2010.03.07 0 0 106741
A nagybetűs "kiemelések" nem tőlem származnak, a technika ördögének keze tette be a lábát...
Előzmény: SzLA1 (106740)
SzLA1 Creative Commons License 2010.03.07 0 0 106740
 

 

LeFaGySz-Zemplén-48 ( 2009.02.27 )

 

Az előjelek nem a legjobbak voltak. Nem az időjárásra gondolok, februárban nem kankalinos-vadvirágos túrára indul az ember a hegyekbe. A hét elején bedurrantak a manduláim, és mindenféle kegyszeres-vegyszeres kezelés ellenére nem javultak, torokfájás, szúrás, köhögés. A háziorvosom egy rutinszerű vizsgálaton lebuktatott, mivel a jobb szememmel a táblán még a legfelső gereblyéket sem tudtam, hogy melyik irányba mutatnak. Nosza, irány a szemészet, ahol közlik: szürke hályog, műtét. Láttam én hogy nem látok, de nem gondoltam, hogy ennyire súlyos a helyzet. Április 20-án majd megmondják, hogy lézer, szike vagy drótkefe a megoldás. Addig vakulhatok tovább…

 

Ahhoz, hogy Pécsről eljussak Pusztafalura, idejekorán el kell indulni. IC-kel nyomulok, Dombóvártól már a kaposvári túrabarátokkal. Miskolctól egy MALERVO szerelvénnyel utazunk ( Magyarország Legretkesebb Vonata ) Sátoraljaújhelyig. Némi izgalom a késés miatt, de a helyi erők megnyugtatnak, a buszok megvárnak bennünket. Így is történt. A buszon aztán újabb túratársak csatlakoznak, feltűnik vassalmos is, kackiás kalapjában. Egy órányi tingli-tángli és máris az Öreg Bencében vagyunk. A rendezőség kemény magja már fogadókész: J a a t, RitaB, botosember, vándorköszörűs információkat is adnak a terepviszonyokról. A lényeg: hó minden mennyiségben, sár kevés. Kint meg szakad az eső.

 

A rendezői szobában kapok egy vip-helyet, alsó ágyat választok, de nem a cserépkályha mellett. Egyre-másra érkeznek a résztvevők, rendezők. Nevezés, vacsora és a túracucc molyolása, aztán nyugság.

 

Hajnali kelés, az éjszaka érkezettek üdvözlése. Kiadós reggeli. Benyomtam egy nagy darab kolbászt. A türelmi zónás leányzó iránymutatása volt a mérvadó: „Nem baj ha vastag, csak hosszú legyen!” Megint molyolás, az első körre csak minimális cuccal menjünk! Két lényeges dolog történt: Egyenletesen esett az eső, és sokan emlegették a Tolvaj-helyet.

 

7 óra előtt J a a t  közli: Az időjárási és terepviszonyok romlása miatt mindkét táv beérkezési ideje 1-1 órával kitolva. Mivel én eleve a 48-as távra neveztem ez 21 órái beérkezést jelent. Megmondtam J a a t-nak, hogy ha előbb tudom ezt, el sem jövök, mecsoda szinvonalcsökkentés ez?? J Pontban hétkor ki lettünk rúgva az Öreg Bencéből, azaz rajtbélyegzés és ki az esőbe-ködbe. Az indulók között Surd tűnt ki az összeférceltnek mutatkozó esőkabátjával. Bármelyik hajléktalan megirigyelhette volna. De Surd a kedvencünk és neki ilyesmi meg vagyon engedve, sőt…

 

Rövid ideig a falu főutcáján mentünk. A mezőny azonnal eszement 6,5-es tempót diktált, de én ebben nem vettem részt. Aztán jobbra fel a mezőn. Finnyáskodtunk ottan, ide-oda lépegetve az olvadó, kásás hó miatt, holott ez csak egy gyenge bemutató volt a későbbi viszontagságok előtt. A Bába-hegyre felmenet aztán már csak hó lett, így az izgalmak alább hagytak. Hamarosan elértük az l. ellenőrző pontot. Nekem megjöttek a tolófájásaim, így elmentem a balkettes szülőszobába. Még láttam Bubut és Gudlukingot elmenni, meg a cifra kutyust a gazdijával. A 2.ep-nál a szokásos csattogással beért Nomád és csapata, elég jó tempóban ereszkedtek lefelé, majd köddé váltak. A határkövek mentén kolbászoltam lefelé. A lejtő aljában értem el az első patakot. Ebből lett még hat. Meredek, jeges-havas-sáros part, mély víz. Minden lépésre illett odafigyelni, ha nem akartam megmártózni. Ugrani is kellett, ha jót akartál. Ezen tréfás gúlagyakorlatok között csatlakozott hozzám a tiszaújvárosi Lajosom két társával. Pontosabban: utolértek…Egy darabig együtt nyomultunk, aztán leszakítottak, mint egy kabátgombot. Nekem is jutott siker, én meg a két lány ( Daniella és Dömpi ) és a vaddino alkotta csoportot értem be, ideiglenesen…

 

Amikor kiértünk az erdőből, és kerülni kezdtük a Tilalmas végén lévő tisztást, már szemezni lehetett a Tolvaj-heggyel, amely előttünk tornyosult, elég kihívóan. Persze előtte még olvadó hó jutott osztályrészül, ami jócskán bokán felül ért. Erre még sosem jártam, többek között ezért is csábultam el, de nem nagyon hallottam még ennyi rosszat egy hegyről, mint erről. Én azt mondanám, nem is olyan vészes. Csupán 45 fokos a lejtő, nincs több 1010 lépésnél, én ennyit számoltam, míg felértem. Lefelé sokkal rosszabb lett volna. A botok jó szolgálatot tettek, két alkalommal így is visszacsúsztam vagy 5-5 métert, hiába kapaszkodtam, mint parasztgyerek a hagymaszárba…F.Roland itt ért utol, és jókat gúnyolódott rajtam, ahogy szerencsétlenkedtem, amikor visszacsúsztam. De ezt nem hagytam annyiban, s hamarosan csönd ülte meg a tájat. Csak nyögések-szuszogások hallatszottak. Jött vaddino a csapatával, és szép tempósan elmásztak mellettem. Fölérve a csúcsra, itt is, mint a Bába-hegyen, sajnáltam, hogy köd volt, nem lehetett a tájban gyönyörködni. A gerincen térdig-combig érő hófúvásokon törtünk előre, az élen lévőknek nem lehetett könnyű dolguk.

 

Irány lefelé, vissza az Öreg Bencéhez. Egy erdő után réteken mentünk keresztül, víz és hólé mindenütt. Az eső sem adta fel. Gondoltam arra is, hogy kiszállok, sőt, már a logisztikát is próbáltam összeagyalni, de némi pihenő, egy bögre jó forró tea elhessegette ezeket a perverz gondolatokat. J a a t mondotta volt, hogy jócskán vannak még mögöttem. Kiegészítettem a cuccost, aztán hajrá!! A temető után, Fűzér felé menve szép látványt nyújtottak a Zempléni-hegység vonulatai – eddigre valamelyest kitisztult az idő – és persze a vár, amely mindig lenyűgöz, bármely irányból is közelítünk hozzá. A várhegy nyergében öt-hat Szent Kristóf jött lefelé Nomád vezérletével, majdnem elmentek rossz irányba, de visszakiabáltam őket, mutatva a lemenetet. Az itteni ellenőrzőponton (is) a BTHE csapata volt Csiba Tonesz vezetésével. Hamar elhúztam a csíkot, nagyon kitett, huzatos hely volt. A Rákóczi-túrán majd fölugrunk megkoszorúzni a Sz@rrá Fagyott Pontőrök Emlékművét. Lefelé jókora sárban caplattam, szerencsére rövid szakasz volt. Füzérbe érve ellenálltam a csábításnak és nem mentem be a kocsmába, nyomultam tovább. Éppen delet harangoztak, és tiszteletemre még jó tíz percig egy nagyon szép harangjáték is elhangzott. A falun átfolyó patak színültig volt vízzel, épp hogy nem öntött ki.

 

A Toroki-erdészházig különböző halmazállapotú utakon mentem, sár-hó-jég-olvadó hó-avar  és ezek keveréke, több helyütt bokáig vagy azon felül érve. Az a topictársunk, akinek egyik kedvenc foglalatossága, hogy különböző értékeléseket végezzen, nem vett részt e túrán, pedig ezt a szakaszt etapokra bontva, összehasonlításokat végezhetett volna, hogy mennyi százalék volt a sár, a falevelek, a jég, a víz, stb. aránya. Aki Joe-ra gondolt, jelenkezzen nálam, nyert egy hangszórót…:) Kiérve a műútra konstatáltam, hogy minden eddiginél jobban esik az eső. Zuhogott. Fölhívtam Győri fatert, röviden tájékoztattam. Ő a Forrás-túrák bejárásán volt és napsütést jelentett. Mielőtt méltatlankodhattam volna, a térerő eloszlott az esőben, mint a lepkefing. Hollóházán a Rákóczi-110-en megismert büfébe tértem be. Megköszöntem még egyszer a hölgynek a nyári életmentő gyümölcsleveket, és egy nagyon hosszú kávét rendeltem. Kint a teraszon nekiálltam falatozni: házi töpörtyű, erős paprika, kenyér került a bendőbe, a finom kávéval. Közben három-négy fiú húzott el fölfelé, kölcsönösen jó utat kívántunk egymásnak. Már majdnem indulásra kész voltam, amikor Tibetet láttam megérkezni. Nem vett észre, láthatóan szenvedett ebben a pocsék időben. Lefotóztam a szemben lévő hegyoldalban lévő temetőt, állítólag J a a t itt foglalt kedvezményesen díszsírhelyeket..:), aztán indultam Tibet után. A Pányoki-kútnál nem találtam a lyukasztógépet. Szóltam előre Tibetnek, aki mondta, hogy feljebb van, beszélt telefonon Sanyival. Gondoltam, egy ilyen nevű vadmalacot én is ismerek. Tibetet ott értem az ellenőrző pontnál, de nem állt szóba az öregemberrel, azonnal továbbállt. Engedtem, hadd menjen. Vártam egy kicsit, hogy kellő távköz legyen, ( talpam alatt sár és ingovány ) aztán indultam én is. Szurok-hegyig nagyon szép szakasz következett, de most az olvadó hó és víz nem tette kellemessé a haladást. Tibet látótávolságon belül volt. Elmentem egy nagyon büdös, gázolajszagú erdészeti gép mellett, kereszteztem a műutat, majd következett a Szurok-hegy emelkedője, még láttam Tibetet fölkapaszkodni. A csúcson eléggé fújt a szél, de kipakoltam és vettem még magamhoz némi táplálékot és teáztam a magammal cipelt termoszból.

 

Innen meredek lemenetek következtek. Szép sziklaalakzatok között vezetett az út, újra az északi zöldön voltam. Minden nagyobb határkövet „belülről” megrugdostam „kifelé”, ha mindenki ezt teszi, idővel helyreáll a rend…J Azt hittem gyorsan fogok haladni, de nagyon csúszott, óvatoskodni kellett. Elég messze le lehetett látni, de senkit sem láttam, mindenki megtáltosodott és elhúzott. A lejtőkön leérve jött a nap fénypontja, a már többek által megénekelt patakátkelés. Ez nem volt tréfadolog. Én zokon vettem, hogy északra, az elcsatolt részek felé folyt, mert ha elragad, mégis csak normálisabb lenne, hogy Hollóházán kössek ki, ahol jobb esetben hosszú kávé, rosszabb esetben díszsírhely vár..:) A folyásirányban találtam egy nem túl vastag fatörzset, amit valaki ideiglenes átkelőnek tett oda. Megkockáztattam, szépen átaraszoltam rajta, a botokból nem sok látszott ki a vízből, a fatörzs meghajlott, a víz pedig már jócskán a bokán felett folyt. Zokni, cípő és lábszárvédőmosás rendben, szépen átértem.

 

Jött a skárosi emelkedő, vagy Nagy-Hrabó. Nem tetszett most ez a meredek emelkedő. Még jó hogy ott voltak a határkövek, ezekre leülve pihegtem ki a fáradalmakat. Egyik-másik még langyos volt, ezek szerint mások is igénybe vették..:) Úgy számoltam, hogy 6 óra körül fölérek a Nagy-Milicre, és akkor éppen időben le tudok jattolni J a a t-al. Még nem jártam az északi zöldön, tetszett nagyon a táj. De nem voltam megelégedve a haladási sebességgel, a skárosi felmenet nem nagyon ízlett. Úgy gondoltam, én vagyok az utolsó ember. Aztán a „valahol az É-i Zöldön” ellenőrzőpontnál hátulról hangokat hallottam. Szabolcs jött (BTHE) botosemberrel. Mint kiderült, mégis csak lett söprű, egyrészt mert Laci teljesíteni akarta a túrát, másrészt meg így nem kellett vasárnap kimenni a terepre beszedni a szalagokat. Azt is megtudtam, hogy még ketten voltak mögöttem, de egyikük sérülés miatt a Szurok-hegytől, másikuk pedig a skárosi úttól ment vissza Hollóházára. Ettől kezdve igyekeztem megemberelni magam a jobb haladás érdekében, ami egy jó ideig sikerült is. Jött a Drahosi-rét. Hát ez megint bokán felüli jeges hólében történő caplatást jelentett, el is dúdoltam egy-két madrigált. Aztán jött egy patakátkelés, ugra-bugra, majd felfelé menet az erdőben a patak mentében. Nicsak, nicsak. Ki kuporog itten? Jámbor ült le egy alkalmas helyen erőt gyűjteni, s nyomatta befelé a tökmagot. Alkonyodott, visszafelé tekintve nagyon szépen vöröslött az ég alja. Botosember elkérte tőlem a gépet, s ezt is, és még néhány pillanatot ő kapott lencsevégre. Hamarosan utolértük a vaddino vezette csapatot, jórészt együtt haladtunk. Dömpike két alkalommal is mandarinosztást rendezett, ezek életmentő falatok voltak. Két meredek felmenet már kifejezetten nem ízlett. Azért csak-csak haladtunk, botosembertől elnézést is kértem, hogy gátolom a gyorsabb haladásban. Egy idő után már csak ketten maradtunk, a többiek előre lendültek. Mielőtt felértünk a Nagy-Milicre, már fél hét lehetett, Jámbor jött szembe a jó hírrel, hogy már csak 250 m. a csúcs. És lám, csak odaértem. A sátorban Krieger Pisti és Papp Zsolti tartották a frontot délután kettőtől. Jöttek az 58-as távosok is egymás után. Köztük Remo is. Közvetlenül mellettem állt, de nem volt kommunikatív a fiú. Később, lent a házban – a győzelem után – már mosolygott, s alig hitte a dolgot.

 

Botosemberrel hamarosan elindultunk lefelé, az utolsó pukli után jól haladtunk, s fokozatosan nyertük a magasságvesztést. Mi régi cimborák vagyunk, de az utóbbi években mindig csak kutyafuttában találkoztunk. Most alkalom adódott arra, hogy beszélgessünk a családról, munkáról is. A kövesút most kifejezetten jól esett a lábaimnak. De még hátra volt a feketeleves. A Bodó-réttől lefelé megint olvadó, jeges hó, hólé. Próbáltam keresni a járható utat, de bárhová léptem, mindenhol csak bokán felül ért a trutyi. Egy idő után már nem is törődtem evvel, gondolom, mindenki így járt. Mielőtt még leértünk Füzérre, és amikor Tibet már bent sírdogált a célban, újabb – bár a délinél rövidebb – harangjáték jelezte az este nyolc órát, s biztatott engem a továbbhaladásra.

 

A faluban összeszedtünk egy tévelygő csapatot, ők elnézték a jelzést, s próbáltak ledoktorálni Füzérből. A Senyánszki-rétre már nehezen mentem fel. Botosember éppen indult föl a Nagy-Milicnek. Köszöntem a hozzám való nincs mit. A ponton Jandó Gabi tartotta a frontot. ¾ 9 volt és 2 km. a cél. Na, ezt elbuktam, gondoltam. Máskor egy ujjgyakorlat lett volna lezúgni, de ezen a terepen nem kockáztattam, teljesen mindegy hogy 5 vagy 15 perccel később érek be. Gabival még hülyéskedtünk egy kicsit, aztán irány lefelé. Itt is hólé, zúgó patak. Na  végre, itt a falu meg a ház. 21,18-kor léptem be a házba. Vándorköszörűs, RitaB és J a a t nagy üdvrivalgással fogadtak. Azt hittem, ez nekem szól, de szerintem örültek, hogy megint megmaradt egy jelvény…:)

 

Cammogó már kisimult arcvonásokkal fogott velem kezet, mindjárt le is tartóztattunk egy kis szíverősítőt. Néhány perc múlva beesett a célba Megyeri Laci is, aki régi pálinkaosztogató családból származik. Gyorsan rendezte sorait, s előkapta üvegét, felkínálva a papramorgót. Hát persze, hogy jókat hülyéskedtünk. Kicsit kedvemet szegte, hogy már csak jéghideg víz volt a fürdéshez, de ez is várható volt. Vidáman beszélgettünk a már beérkezettekkel és szurkoltunk a még kintlévőknek, hogy épségben, minél előbb érjenek be. Amikor 10 óra tájt aludni tértem, éppen Nomád érkezett meg, egyre erősödő lódobogással. Olyan fáradt voltam, hogy még vagy háromnegyed óráig néztem a plafont, nem tudtam elaludni.

 

Hajnalban 5-kor már a forró zuhany alatt voltam. Fél hét előtt elköszöntünk a rendezőségtől, lebusztunk Sátoraljaújhelyre, s a péntekihez hasonlóan régi, de nem olyan retkes vonattal mentünk a fővárosba. Papp Gabival kellemesen elbeszélgettünk, így gyorsan telt az idő. Rá 5 percre, hogy elköszöntünk egymástól a Keletiben, úgy elment a hangom, mint a pinty, és csak szerdán tudtam újra beszélni. Addig csak suttogás. A család viszont nagyon figyelt rám.

 

Ez úton is köszönöm a rendezőknek ( J a a t, botosember, RitaB, vándorköszörűs, az egész BTHE-nek ) ezt a remek túrát, a rendezést. Még megemlegetjük!! A túratársaknak köszönöm a kellemes társaságot. Minden teljesítőnek, és annak is, aki megpróbálta nagy-nagy gratula.

( Képek a szokott helyen a képtáramban, kettős kattintással, egyenként, mert a kötsög hungarotel már több mint két hónapja „konvertál”. )

 

 

Vagdalthús Creative Commons License 2010.03.07 0 0 106739

Normafa 20

 

Kiváló szervezésű túrán vettem részt G(Dzsí) barátom társaságában. A rajtban még kvaterkáztunk krysta, tzh és Jazzkedvelő sporttársakkal, meghúztuk eccő-kéccő másokkal a nézsai szilvát, aztán ihaj. Kellett is az ihaj, mert ej de hideg vót. Semmi hó, ez remek, bár imádom a téli túrákat, a fehérbe borult erdő a mindenem, de már köszönöm, elég volt. Ugyanakkor sehol sem engedett ki a terep, dagonya nélkül mentünk. Sütött a nap, a pöpec itiner és a szalagok jóvoltából eltévedni lehetetlen.

Jött a Széchenyi-hegyen a pont jól időzített zsíroskenyér-pont, ahol teát kaptunk, pálinkát adtunk. Jó hangulatú ojjektum volt ez. A zsíros kenyér az a műfaj, amit ritkán eszik otthon tudatosan az ember, de ilyenkor képtelen ellenállni, még a lila hagymának is, azaz annak se. Továbbá a Normafánál a forralt bort és a sárgabarackos rétest sem hagytuk annyiban. Itt találkoztunk Píttel, aki azért egy 10-es körre csak beugrott. A célban jeleztem a rendezőknek, hogy nagyon rendben volt ez a túra, kaptam Budapest Kupa-pecsétet is, továbbá egy egészen remek kitűzőt, mely csacsit ábrázol a Csacsi-réten. Köszönöm Csiba Toninak a fuvart, neki köszönhetően elértem Újpesten a 12:20-as váci buszt.

Jól összerakott túra, minden elemében, tetszett, jól éreztem magam!

dzoli1 Creative Commons License 2010.03.07 0 0 106738
Köszönöm a Mizse 40 ttúra szervezőinek, segítőinek, szponzorainak ezt a rendkívül jól sikerült túrát. :) És persze a rendőröknek is, hogy vigyáztak ránk az átkeléseknél. :)
Az egész túrán érződött a lelkesedés a kiszolgáló személyzeten. A szolgáltatás elképesztő volt, már "kemény" 5 km után zsíros kenyér várt minket. :) És minden ponton kaptunk valamit. :) A célban pedig gulyásleves, fánk, forralt bor...
Amilyen szkeptikusan indultam első szintmentes túrámon, annyira kellemesen csalódtam. :)) És nem a szolgáltatás bősége miatt. Az adottságokhoz képest nagyon jól megválasztott útvonal, a szükségesnél semmivel sem több aszfalt. A vizsláim azt mondták, jöjjünk el legközelebb is. :))
személyi edző Creative Commons License 2010.03.07 0 0 106737
http://www.indavideo.hu/video/Matrahegy_40/
r.eszter Creative Commons License 2010.03.07 0 0 106736
csanya. Creative Commons License 2010.03.07 0 0 106734
Pont így volt. Köszönjük!
Előzmény: imaro (106724)
efemm Creative Commons License 2010.03.07 0 0 106733
Előzmény: PrInCe (106731)
csanya. Creative Commons License 2010.03.07 0 0 106732
http://www.cartographia.hu/turak/
Előzmény: PrInCe (106731)
PrInCe Creative Commons License 2010.03.07 0 0 106731
Egy bővebb kiírást hol találok? Ahol például a túramozgalomban lévő túrák is szerepelnek?
Cam Mogó Creative Commons License 2010.03.07 0 0 106730
Nagyon plasztikus beszámoló, jó képekkel.
Előzmény: yoyo1 (106723)
nyomdász Creative Commons License 2010.03.07 0 0 106729

A március 15-ei Népek tavasza túra a Cartographia Kupa 2010 negyedik fordulója.

A kiírás a www.cartographia.hu oldalon is megtalálható.

 

- ny -

vmaast Creative Commons License 2010.03.06 0 0 106727
Frankó?
Párját ritkító itiner-igazólólap-térkép :)
Remek szervezés, ritkábban járt déli szép utak, reggel pokoli hideg, aztán vakító napsütés, vidám, kissé megfagyott szervezők... Nagyon jó kis túra volt ez :)
Köszönet mindazoknak, akik munkája benne volt.
vm
Előzmény: Snipper (106726)
Snipper Creative Commons License 2010.03.06 0 0 106726
Ez volt a Normafa 20-on is :))
Legalább 3 hónap kihagyás után végre eljutottam én is túrázni.. Szuper idő volt, frankó térképvázlat, finom kenyér és tea, köszönjük a rendezvényt.
Előzmény: imaro (106724)
DJ_RushBoy Creative Commons License 2010.03.06 0 0 106725
:-)))))))
Előzmény: vasssalmos (106710)
imaro Creative Commons License 2010.03.06 0 0 106724

Bükki kilátások:

Verőfény, napsütés, kilátások...

yoyo1 Creative Commons License 2010.03.06 0 0 106723
Lefagysz Újra töltve ;)
http://www.edzesonline.hu/blog/1800/yoyo
Előzmény: yoyo1 (106694)
(budai-)H.G. Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106722

Köszönjük szépen, ez nagy segítség!

 

Bármennyire is jó szlovák nyelvű útleírást adnak, ha a túra nevéből fakadóan végig kék, vagy piros jelzést kell követni, az talán nyelvtudás nélkül is menni fog.

 

A színeket tudom, az ellenőrzőpont pedig kontrola, ennyi talán elég is lesz. Ahoj!

Előzmény: asciimo (106719)
imaro Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106721

Ódor-vár ma.

 

Habár jelenleg hózápor dúl Egerben, de felénk nem maradt meg a földön.

 

gyuri74 Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106720
A Mátrában sokat javult a helyzet. Személyesen ugyan nem láttam, de úgy értesültem, hogy a patakok vízszintje lecsökkent, már mindenhol át lehet kelni biztonságosan. Az utóbbi egy héten túl sok eső nem esett. Kékestetőn 29 cm hó van a www.matrahegy.hu szerint.
Előzmény: bmalag (106715)
asciimo Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106719
Na megvan:
A cél :
Bratislava, Hattalova 12
Tehát a Kamzikról a kéken le Keleti - Délkeleti irányban

Jó hétvégét!

Előzmény: asciimo (106718)
asciimo Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106718
összekapartam a szlovák nyelvtudásom morzsáit, és felhivtam a szervezőt.
Sajnos email-je nincs, és nem beszél a szlovákon kivül mást. Rákérdeztem erre a cél dologra, és azt ismételgette, hogy a rajtban nagyon jó leirást fogunk kapni, és nem lehet eltévedni. Hiába magyaráztam, nem értette meg, hogy a célnál akarnék leparkolni, tehát hamarabb tudnom kell, hogy hol a cél... Sajnos ennyire nem jó még a nyelvtudásom, kénytelen voltam megkérni apósomat, hogy hívja fel a faszit.

Ha választ kapok szólok.

asciimo

Előzmény: (budai-)H.G. (106706)
asciimo Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106717
" Igazából a rajt pontos helyét is jó lenne beazonosítani"

Bratislava-Rača, kúpalisko Zbojníčka, 7.30 - 8.30 h
megneztem a maps.google.com-on.

a pontos cime :
Knižkova dolina
Bratislava 35
831 06

Ha beirod a maps.google.com-on a keresőbe hogy
"bratislava Knižkova dolina" akkor odatesz. egy medencét keress (kupalisko = fürdő), jól látható felülről. Ha vonattal jössz, akkor felülről nézve jól azonositható az állomás, keresd a Kolajna utcát (Sin utca)

A http://mapy.hiking.sk/-n nézve ott van a rajt, ahol az Amfiteater felirat van.

vonat a főpályaudvarrol:
Bratislava hl.st. 7:10 Os 3009
Bratislava-Rača 7:19 7:20

De ugylátom megy ide a 3,5,11-es villamos is, Detvianska-nál kell leszállni

viszont a 11-es ugy látom már nem létezik az imhd.sk-n...

A 3-as meg pont a főpályaudvarról indul.




Előzmény: (budai-)H.G. (106706)
báró Maki von Streifenschwanz Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106716
Holnap délutánra pontosan meg tudom majd mondani. :))

A patakok valószínű magas vízállásúak, 700-800 métertől vastag hótakaró, ami az éjjeli fagy miatt most remélhetőleg nem kásás jellegű lesz, nem kell egy helyben járva dagasztani benne. Ahol olvadáskor nagy sár szokott lenni, ott meg most is sár lesz, napszaktól függően meg Der Medve.
Előzmény: bmalag (106715)
bmalag Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106715
és a Mátrában mi lehet a helyzet? továbbra is vízözön?
Előzmény: báró Maki von Streifenschwanz (106714)
báró Maki von Streifenschwanz Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106714
Normafa 20-on lehet, hogy porzik majd az út, annyira felszáradt a talaj.
Tegnap már síelőket se láttam. :))
Sir Dan Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106713
Ja, Budapestrol.
Előzmény: Sir Dan (106712)
Sir Dan Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106712
Matrahegyre valszeg lesz nalam 1-2 hely, 20-as, max 30-as tavra.
bajnai Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106711

Na, ne viccelj! Nem kívánhatod, hogy már júliusban földobjam a bakancsaim...

 

Egyébként meglett a sál, - ott hagytam Pusztafalun - postán elküldik.

Előzmény: (budai-)H.G. (106702)
vasssalmos Creative Commons License 2010.03.05 0 0 106710
Nem ő a munkafőnöke csak a tegnap esti műszakot együtt tötötték a kelenföldi hivatalba :)
Előzmény: (budai-)H.G. (106703)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!