Életem során elég sokat megtapasztaltam, és soha nem segített semmi mindenekfölötti hatalom, csaxeretteimre, és önmagamra számíthattam, csak ők adtak önzetlenül.
segítségre...?
a földi élet perspektívájában vársz bármi segítséget egy olyan létezőtől, akinek a perspektívája a végtelen és időtlen?
1 példa: Súlyos balesetemről megtekintheti a röntgen-, orvosi leleteket, megnézheti az ágyamat, gyógycipőmet, megnézheti a fotókat biciklimről, megkérdezheti a bírót az ítéletről, fölkereshet szemtanút.
Minden azt bizonyítja, olyan magam feküdtem a flaszteron, mint a leesett sapkám. Gyógyulásomban semmiféle transzcendencia nem segített, csak magam, és környezetemnek köszönhetem.
Más eseteimről is hasonló dokumentumok kereshetők elő.
Valaki, aki önmaga. Nem hisz földöntúliakban, irracionalitásban. Életem során elég sokat megtapasztaltam, és soha nem segített semmi mindenekfölötti hatalom, csaxeretteimre, és önmagamra számíthattam, csak ők adtak önzetlenül.
Mindenki más ellenszolgáltatást kért, követelt segítségéért, sőt a zsarolástól sem riadt vissza:
Jel 14,7
Ezt mondván nagy szóval: Féljétek az Istent, és néki adjatok dicsőséget: mert eljött az ő ítéletének órája; és imádjátok azt, a ki teremtette a mennyet és a földet, és a tengert és a vizek forrásait.
"Isten létezésére nincs bizonyíték és nem is lesz."
Isten létezésére magadban keresd a választ!
" Mégpedig azért, mert Isten az Ő Országába..."
Mit jelent valójában az "Ő országa" kifejezés?
"...való belépést (majdan) Jézus ítéletére bízta és a Hit elfogadására. "
Mit jelent az, hogy "Jézus ítélete" ki az a Jézus és mi az a "hit"?
"Akiben nincs meg Jézus tanításai követésének késztetése és nincs Hite, az nem üdvözül, vagyis elkárhozik. Feltámad ugyan, amikor mindenki, de Jézus ítélete által örök időkre újra halott marad."
Halott fogalmakról vitatkoztok, holott csak egy valamire lenne szükségetek! Élő megtapasztalásra. Megszabadulni az illúzióktól és tapasztalni! Ez az élet útja.
ez egy hajszálnyit meredek. még az ismerten konzervatív katolikus egyház is engedékenyebb értelmezést fogalmaz meg arról, hogy szerintük hogy is van ez.
Nem akarok elébevágni a válasznak, de olvasva, hogy a hívőket ki kellene irtani - ne sok jóra számíts ! Ne az ellenfelet kérdezd, mi lesz a meccs vége, hanem jól focizz - úgyis csak a "meccs" végén derül ki az igazság !
Isten létezésére nincs bizonyíték és nem is lesz. Mégpedig azért, mert Isten az Ő Országába való belépést (majdan) Jézus ítéletére bízta és a Hit elfogadására. Akiben nincs meg Jézus tanításai követésének késztetése és nincs Hite, az nem üdvözül, vagyis elkárhozik. Feltámad ugyan, amikor mindenki, de Jézus ítélete által örök időkre újra halott marad.
Ezt a szégyenteljes őrületet,nem lehet végleg kiirtani,de már nem lesz hatalom ,és túl nagy befolyás a kezükben.... 1 biztos..a jövő az nem az övék..! Velük,már nincs is túl sok probléma,de az Iszlám......az veszélyes ! (....rengeteg őrült,vallásilag fanatizált ember van még mindég
kiirtani a fanatikusokat. nagyon érdekes gondolat.
Mindig voltak, vannak lesznek olyan emberek, akik képtelenek racionálisan gondolkodni, nem tudják elfogadni az életet olyannak, amilyen, így ők elképzelnek maguknak egy szebb-jobb boldogabb létet.
ez azért egy elég gyermeteg elképzelés az istenhitről.