Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2054

Nem nézek tv2-t, meg reteket sem. M1-t nézek ha nézek, újságok közül meg Népszabi.

 

Te meg biztos magyar fórum, magyar nemzet, hír tv, pannon rádió, demokrata... ha egyáltalán olvasol.

Előzmény: Frankeey (2053)
Frankeey Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2053

Várj, kitalálom! Népszabadság, Népszava, rtl, tv2... 4-ből 4, igaz???

 

Neveltetés öreg! Neveltetés!

Előzmény: Törölt nick (2052)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2052

Tudod én olvasok újságot, meg nézek híradót, nem úgy mint te. Nekem nem a szüleim mondják meg, hogy kire szavazzak, nemúgy, mint neked,SŐT, nem is politizálunk 1általán.

Előzmény: Frankeey (2047)
Frankeey Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2051
Veled kezdeném...
Előzmény: Törölt nick (2048)
sergiototta Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2050
nem mindet, csak az olyan fajtát, mint amilyen te vagy
Előzmény: Törölt nick (2048)
sergiototta Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2049
ez jogos
lehet normális szüleid voltak/vannak, nem feltétlenül tehetnek róla, h te ilyen lettél
Előzmény: Törölt nick (2046)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2048
Te csak kussolj, aki minden mszp szavazót dunába lövetnél.
Előzmény: sergiototta (2045)
Frankeey Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2047

Valaki csak ilyenné tett, te végtermék!

 

Nem mi árultuk el a magyarokat... Te voltál, KÖCSÖG!

Előzmény: Törölt nick (2046)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2046
Leszarom, hogy mi a véleményed. A családomat miér fikázza ? Nekik semmi közük. Ti is hazaárulóztok, én miér ne tegyem ?
Előzmény: sergiototta (2045)
sergiototta Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2045
aki több mint 1 millió magyarról úgy nyilatkozik, ahogy te az jobb, ha nem beszél hazaárulásról
persze ez csak az én véleményem
az viszont tény, h egy gyáva arctalan féreg vagy
Előzmény: Törölt nick (2042)
Frankeey Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2044
Engem nem úgy neveltek, hogy tagadjam meg a határainkon túl élő magyarságot! Téged igen! Szar ember (???) vagy, s ostoba... 
Előzmény: Törölt nick (2042)
Frankeey Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2043
Bele-bele olvasgattam! Öreg, te kapálózol. Ez a szánalmas...
Előzmény: Törölt nick (2040)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2042
Frankeey elvtárs, nyugi ! Szerintem inkább a te szüleid a hazaárulóak. Inkább olvass szépen. Ennyi idő alatt azért gondolom nem olvastad el. Szerintem még sok újdonságot találsz benne.
Előzmény: Frankeey (2041)
Frankeey Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2041
Elvtárs a komcsi kurva anyád, meg az ávós apád... Hazaáruló családodban keressd az elvtársakat!
Előzmény: Törölt nick (2040)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2040

1998. okt.
A Fidesz választási programjában 9-10 százalékos reálbér-növekedést ígért 1999-re a pedagógusoknak. Pokorni ígért nyolc százalékot a kormány megalakulása után, ám a költségvetési irányelvekben, amelyekről a pénzügyi tárca tájékoztatta a szakszervezeteket, kiderült, hogy csak kettőre van fedezet. Ez még tárgyalási alapnak is komolytalan! - fortyant fel Szöllősiné, a Pedagógusok Szakszervezetének főtitkára. Orbán Viktor szeptember 6-án a televízióban az egész közszférának átlagosan 2-3 százalékos reálbér-növekedést ígért. Botrány! - nyilatkozta Vadász János, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Pokorni Zoltán azt válaszolta az aggódó pedagógusoknak, hogy a közszféra átlaga ugyan csak két százalék lesz, de ha sikerül meggyőznie a kormányt, hogy a béremelést a pedagógusokra "fókuszálják", akkor nekik meglehet a nyolc. Ettől nem lettek a pedagógusok népszerűbbek a "közszférában", és a mai napig se tudjuk, hogy végül is mennyi lett az anynyi, mert az érdekelt felek között nem alakult ki a matematikai konszenzus.

1998.nov.
A Népszava korábban azt híresztelte, hogy Áder János rezidenciáját harmincmillió forintért újítják fel a Béla király úton a házelnök igényei szerint. Október 3-án a lap beismerte, hogy tévedett, a felújítás költségei hiteles források szerint a hetvenmillió forintot is elérik. A hiteles forrás lelkiismeretét az államtitoksértés bűne terheli, mert a közbeszerzési eljárás mellőzésével folyó munkálatok valamennyi adatát államtitoknak minősítették.

Az önkormányzati választások után három nappal Hámori József miniszter bejelentette, hogy mégsem ott lesz a Nemzeti Színház, ahol épül, hanem inkább a Városligetben. Egy héttel később hivatalba lépett a Nemzeti új kormánybiztosa, Schwajda György. Egy másik kormánybiztost is hozott az október, Nemeskürty Istvánt, akinek a vezetésével éppen négyszer annyi pénzt készültek a millennium tiszteletére fordítani, mint amennyit a Nemzeti elmozdításával megtakarítani véltek.

1999. jan.
Egy üzlet elindult. Ki tudta, hol áll meg? Földi László, az Információs Hivatal volt ezredese, akit a Horn-kormány idején büntetőeljárás alá vontak, s akiről azt gyanították, hogy a Nyírfa-ügyben információkat szivárogtatott ki az akkori ellenzéknek, lényegében készpénz nélkül, kedvezményes kölcsönökkel november végén megvett egy 53 millió forint alaptőkével rendelkező céget, a Defendet. A Defend a Postabank cége volt, és addig leginkább a Postabank őrzésével foglalkozott. Kisebb tulajdonosait hatékony és nagyszabású ellenőrzésekkel még az ősszel rászorították tulajdonrészük eladására. A Defend új felügyelőbizottságába bekerült Gálszécsy András, az Antall-Boross-kormány egykori titokminisztere és Bárándy György, Földi védőügyvédje. Január folyamán a Magyar Fejlesztési Bank és az ÁPV Rt. hatókörébe tartozó állami cégek és egyéb állami intézmények sorra felmondtak az addigi őrző-védőjüknek, és hamarosan a Defend védte a Postabankon kívül a Magyar Fejlesztési Bankot, a Trezorg Kft.-t, a Bizományi Áruház és Záloghitel Rt.-t, a Szerencsejáték Rt.-t, a balatonöszödi kormányüdülőt, az országgyűlési képviselők klubját, a Miniszterelnöki Hivatalt. És pláne a Polgári Bankot.

1999. febr. 20.

Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy a magyar válogatott nyolc éven belül a futball-világbajnokságok biztos résztvevője lesz, és 12 év múlva a világ első 15 csapata közé kerülhet. (HVG, február 20.)

1999. febr.
Az ellenzék ragaszkodott ahhoz, hogy az Országgyűlés ülésrendjét ne változtassa meg a többség egyoldalúan, mert az alkotmányellenes. Hiábavaló volt a ragaszkodás, a kormánytöbbség megszavazta, hogy ezentúl háromhetenként legyen plenáris ülés. Ez a megoldás a miniszterelnök kompromisszumkészségét dicséri, mert ő eredetileg a négyhetenkénti ülésezést pártolta. A házelnök szerint ez sem sértette volna a Házszabálynak azt a pontját, mely hetenként ad lehetőséget interpellációra és azonnali kérdésekre, mert a hetenkénti az ő értelmezésében annyi hetenkéntit jelent, ahány hetenként az Országgyűlés összeül. Az Alkotmánybíróság később megerősítette, hogy az ülésrendet tényleg nem lehetett volna egyszerű többséggel megváltoztatni, de hát az akkor már meg volt változtatva, s a kormánytöbbség úgy vélekedett, hogy a döntés értelmében alkotmányellenes lenne azt széles körű egyetértés nélkül visszaváltoztatni, márpedig ha ők nem értenek egyet a visszaváltoztatással, akkor nincs meg a széles körű egyetértés. Áder János a parlament új ülésrendjét méltató sajtótájékoztatóján kifejezte meggyőződését, hogy az új rendben "eltűnik a parlament veszekedős arca".

A kormány bejelentette a villanyáram árának és az autópályadíjnak az emelését; az ellenzék bejelentette, hogy a pedagógusok be vannak csapva, mert a kormány nem adta oda a béremelésük fedezetét az önkormányzatoknak; 400 települést elszigetelt a hó, de már közeledett a tavasz…
1999. június
1999 májusának utolsó napján Kuncze Gábor a parlamentben napirend előtt megjegyezte: a kormánypárti képviselők alighanem azért szabotálják el a Postabank és az MFB ügyeit vizsgáló bizottság felállítását, mert Fidesz-közeli cégek az Orbán-kormány megalakítása előtti hónapokban vagy egymilliárd forintot vittek ki a Postabankból.

Június első felében az SZDSZ négyrészes sajtótájékoztató-sorozat keretében igyekezett rászárítani a gyanút a Fideszre. A bemutatott szerződések és egyéb iratok java része arról szólt, hogy a Postabank a Simicska Lajoshoz, Wermer Andráshoz és Győri Tiborhoz (a Mahír Rt. vezérigazgatójához, egyben a Napi Magyarország felelős kiadójához) kötődő cégeknek közvetve vagy közvetlenül, de mindenesetre gyorsan és könnyedén fizetett ki olyan szolgáltatásokat (hirdetéseket, reklámokat stb.), amelyeket soha nem teljesítettek. A szerződések egy részéről, ha ellenőrizni nem is, legalább állítani lehetett, hogy teljesítették őket, más részéről viszont állítani sem. Nem lehetett látni sem az egy évre előre kifizetett irdatlan mennyiségű hirdetést a Napi Magyarországban, sem a munkahelyi képzésben felhasználható méregdrága oktatófilmet, amelyért 68 millió forintot fizettek ki a Happy Endnek.

1999. aug.
Bizony a nyár vége felé, a költségvetés körüli csatározások évadján mindenki a tiltakozás léceit emelgeti. A pedagógus- szakszervezetek például: a tanárokat jól becsapták. Béreik felzárkóztatásából nem lett semmi, a 16 százalékosnak hirdetett béremelésből a pótlékok kimaradtak, az emelés jó részét elvitte a magasabb adó, a minőségi bérpótlék megszüntetése miatt a pedagógusok majd felének egyenesen csökken a fizetése szeptembertől átlagosan négyezer forinttal. A pedagógus átlagkeresete nemhogy közeledett volna a nemzetgazdasági átlaghoz, de még távolodott is tőle. Ráadásul az önkormányzatokra is egyre nagyobb teher hárul, ezért sok helyütt bezárják vagy összevonják az iskolákat, és szeptembertől tanárok ezrei maradnak majd munka nélkül (ld. Rudas Péter: Bizonytalan pedagógusbérek, Népszabadság, 1999. augusztus 5.). A kormány a következő évre csak 2,5 százalékos reálbéremelést ígér a pedagógusoknak, holott a választások idején az egyszer jelentősebb emelés után évente 7-8 százalékról volt szó.

A Fidesz a választási kampányában azonnalra ígérte az adóreformot, a kormányprogramban 2000-re. Most pedig Orbán Viktor szerda reggel a rádióban azt mondta, 2001-ben lehet végrehajtani a nagyarányú adóreformot, ha a gazdaság állapota és az emberek hangulata lehetővé teszi. Nem tette lehetővé. Miután a gazdaság állapota a ciklus végére Orbán szerint már mindent lehetővé tett, csak az emberek hangulata lehetett az akadály. Nem volt a nép olyan idegállapotban, hogy elviseljen egy adócsökkentést.

Megjelent Ószabó Attila és Vajda Éva tényfeltáró riportja az Orbán család vállalkozásairól (Fiúk a bányában, ÉS 1999. augusztus 20.) A riportból sok egyéb mellett az is kiderült, hogy a nevezetes székházügyből befolyt pénz nagy része eltűnt a Fidesz tagságának szeme elől, az eltűnt pénz egy része pedig a Simicska Lajos, Varga Tamás, Kövér Szilárd alapította Quality Invest Rt.-n keresztül a miniszterelnök apjának cégét, a Dolomit Kft.-t gazdagította.

1999. szept.
1989. szeptember 10-én Hegyeshalomnál ledöntötték a berlini falat: éjfélkor megnyitották a magyar-osztrák határt a hazatérést megtagadó keletnémet állampolgárok ezrei előtt. Ennek tizedik évfordulójára emlékeztek a parlamentben. A határnyitás főszereplői közül nem kapott szót senki. Az akkori német kancellárt és külügyminisztert azzal a kissé sértő feltétellel hívták meg, hogy az ünnepségen nem szólalhatnak fel. Meg is sértődtek, Kohl kancellár el sem jött, Genscher külügyminiszter az ünnepség előtti napon tüntetőleg hazautazott. Horn és Németh csöndben végighallgatta Orbán és Áder beszédét, amelyben őróluk szó sem esett. Az ünnepség utáni közös sajtóértekezlet kínos várakozással kezdődött. Orbán Viktor az előző hónapokban megvárakoztatta már az amerikai és a német hadügyminisztert, valamint Holbrook balkáni különmegbízottat is, és nem tett kivételt Schröder német és Klima osztrák kancellárral sem.

1999. dec.
Orbán Viktor átalakította a kormányát. Csak a magáét persze, a Torgyán-kormányt nem, mert az ekkor még nem volt az övé. Egyébként is elégedett volt valamennyi kisgazda miniszterrel. December 12-én az RTL Klubban sorba dicsérte őket. Azt mondta: elégedett Pepó Pál tevékenységével, és nem lát olyan jelöltet, aki nagyobb sikerrel végezné munkáját a tárca élén; Szabó János "egy soha nem látott nagy ívű haderőreformba kezdett", amely operetthadseregből valóságos hadsereget alakít ki, Torgyánt pedig "a koalíció kötésekor alkalmasnak ítéltük tisztségére, és az elmúlt másfél év ezt a feltételezést indokolta" (Népszabadság, 1999. december 13.). Chikán Attila és Hámori József távozott a kormányból, mindketten ki is lógtak belőle, mindkettő tekintélyes szakember a maga tudományában, mindkettő távol áll a pártpolitikától, csak valami bolsevista trükkel lehetett őket betolni a föntebb dicsért komoly kisgazda urak közé.

2000. ápr.
A HVG április 15-i száma beszámol róla, hogy az APEH fölszámolási eljárást kért a Hudson Kft. ellen. Ez a kft. Schlecht Csabáé, azelőtt pedig Stumpf Jánosé és Lukács Zoltáné volt. Egyetlen ismert ügyletét 1994-ben kötötte. Akkor 150 millió forintot kaptak a Liszkay Gábor vezérigazgatta állami tulajdonú Hírlapkiadó Vállalattól a vállalat lapjainak reklámozására. A HKV egy hét múlva bagóért bérbe adta lapjai kiadási jogát a Mahírnak, a Hudson pedig alvállalkozóként ugyancsak a Mahírnak adta tovább a lapok (saját lapjai) reklámozásának feladatát. Az állam tehát adott a Mahírnak három lapot közvetlenül, 150 millió forintot kerülő úton, az adó pedig kerülés közben elpárolgott. Az adomány végül is hozzátapadt Liszkayhoz, aki azt az állam nevében adományozta.

2000. máj.
Tölgyessy Péter félidős értékelése szerint a kormány "háborús viselkedésmódja szögesen ellentétes a mai nyugati kétpólusú politikai váltógazdaságok gyűjtőpártjainak középre tartásával", a kormányzati gyakorlat "mind gyakrabban a kelet-európai elnöki rendszerekére emlékeztet". A miniszterelnök "módszeresen korlátozza az országgyűlési kontrollt� befolyása alá iparkodik vonni minden más hatalmi ágat, független nemzeti intézményt is. Mindennapos a koalíciós politikusok provokatív fellépése, közigazgatási apparátusok, nem kormányfüggő szervezetek megfélemlítése. A hosszú távú következményekre tekintet nélkül, a Fidesz gyakran joghézagok felhasználásával vagy törvények értelmének szabályos kifordításával viszi keresztül akaratát. Lassan annyi ilyenre lesz precedens, mintha egyáltalán nem számolna azzal, hogy valaha is ellenzékbe kerülhet". A gazdaság rég nem látott iramban fejlődik, mégsem enyhülnek az egészségügy és a közoktatás gondjai, viszont tovább nőnek a társadalmi különbségek. Orbán világképe sokban hasonlít "az Egyesült Államok kemény konzervatív jobboldalának elgondolásaihoz". Leginkább abban, hogy az elesettek többnyire maguknak köszönhetik az elesettségüket, nem is szabad sok pénzt pazarolni rájuk, inkább a mozgékony felső középrétegeket kell támogatni. Ezért "módszeresen csökkentik a konfliktusképtelen, szavazni nem járó, alacsony státusú emberek juttatásainak reálértékét". A kormány "neoliberális recept" szerint építi le az érdekegyeztetést, "egyértelműen megszorító jellegű, konzervatív-liberális fiskális politikával" mérsékli a költségvetési hiányt és "kifejezetten szűkmarkú a közalkalmazottakkal szemben".

2000. jún.
Június 15-én Torgyán magához kérette a környezetvédelmi minisztert, s mire Pepó távozott, kiderült, hogy nem bírja "az állandó politikai hajszát", és személyes okokból lemond. Orbán a közszolgálati rádióján keresztül üzent Pepónak: örülne, ha a nemzetközileg elismert szakember "továbbra is az államigazgatás javára kamatoztatná tudását".

2000. júl.
A kormány úgy döntött, hogy beleönt 21 milliárd forintot a magyar fociba. "Mármost az a kérdés, az a futballszerű valami elindul-e fölfelé pusztán attól, hogy harminchat létesítmény (�megszokásból nevezzük ezeket stadionoknak) két-három esztendőn belül modernizálódik, megújul a nézőtér, háttámlát kapnak az ülőkék, a meszelés nyomán az illemhelyről elillan a bűz, és a vagyonba kerülő beléptetőrendszereknek köszönhetően a legtöbb zsivány kívül reked." (Jakab József: Huszonegymilliárd, Népszabadság, 2000. július 24.)

Elérkezett az utolsó pillanat, hogy elkezdjék a Duna-parton fölépíteni azt az épületszerű valamit, amelyben a választási kampány közepén bemutathatnak majd egy tragédiaszerű valamit. Föloldhatatlan ellentmondás állott az építkezés útjában. Schwajda György kormánybiztos, aki nyilatkozata szerint minden lépését egyeztette a miniszterelnökkel, ragaszkodott a házi építésze, Siklós Mária által készített tervhez. Ennek a tervnek semmilyen pályázaton, semmilyen szakmai zsűri előtt nem lett volna esélye, viszont egyetlen civilizált országban sem lehet egy fontos középületet fölépíteni úgy, hogy a miniszterelnök esetleges ízlésű, laikus bizalmasa egy személyben, építészektől és pályázatoktól függetlenül döntse el, mit építenek sokmilliárdnyi közpénzből. A föloldhatatlan ellentmondás föloldása végett kiírtak egy pályázatot, mely azt is tartalmazta, hogy "a tervpályázat célja a legjobb építészeti elképzelés kiválasztása, mely jelentősebb változtatás nélkül megvalósítható, a tervpályázat nyertese további tervezésre vonatkozó felkérést kap"; meg azt is, hogy a tervezőnek figyelembe kell vennie a Siklós-féle "irányadó" tervsorozatot. A pályázaton az vett részt, akit meghívtak rá, a zsűriben Schwajdán és Várhegyi Attila államtitkáron kívül az az öt építész vett részt, akit Schwajda a kamara listájáról kiválasztott. A Kossuth-díjas Vadász György csapatának terve győzött az öt építész szavazatával Schwajda és Várhegyi szavazata ellenében. Schwajda kijelentette, hogy csalás az egész, az öszszes pályázót ki kellett volna zárni, őt "bohócnak szerződtették egy pályázati színjátékhoz", "a tisztelt építész urak nem tudják, hogy egy színháznak milyennek kell lennie", ti. "a Nemzeti Színháznak egyetlen építészeti megjelenítése lehet, az eklektika", mert a színház maga a megtestesült eklektika. ("Pályázati színjátékhoz bohócnak szerződtettek", Balogh Gyula interjúja Schwajda Györggyel, Magyar Hírlap, 2000. július 1.) És így tovább. Még egy aláírás-gyűjtési akciót is szerveztek, melyben 42 önkéntes esztéta tiltakozott Vadász terve ellen, írván: "Mi a gömbölyű formákat kedveljük. Székesegyházszerű épületet akarunk látni a Duna partján." Schwajda úgy vélte, hogy ha Vadász tud valamit tenni annak érdekében, hogy a Siklós tervezte épület még szebb (esetleg még gömbölyűbb?) legyen, akkor tehet, de mást nem. Mivel nem tudták rávenni a nagy építészt, hogy a kis építész segédje legyen, a tárgyalások megszakadtak, és Schwajda végre beadhatta engedélyezésre Siklós terveit.

2000.aug.
A Magyar Nemzet vezércikkírója üdvözli, hogy a kormány hat hónapra kívánja csökkenteni a sorkatonai szolgálatot, de még inkább üdvözli, hogy eltörölni nem akarja. A szolgálati idő csökkentése azért (is) jó, "mert így több ember kell a szükséges létszám eléréséhez, s több fiatal kóstolhat bele a kiképzés nehézségeibe. (�) A fiatalemberek a nem kevés gyötrelem mellett olyan élményeket is szereznek, olyan barátságokat is kötnek, amelyek révén szorosabban tartoznak a hazához. Talán ez utóbbi elem is megbúvik a mögött a szélsőséges politikai szándék mögött, mely szerint ?el kell törölni a sorkötelezettséget�? Az extrém törekvés képviselői úgy vélik, a hazafiság túlhaladott eszme� A sorkötelezettség eltörlése mint szándék az európai kultúra lényegétől is idegen. (�) Akik tehát a kötelességeket - köztük a sorkötelezettséget - le akarják rombolni, önmagukat rekesztik ki az európai kultúrából, s válnak szalonképtelenné a magyar értelmiségi körökben." (Molnár Pál: Angyalbőrben, Magyar Nemzet, 2000. augusztus 17.) A szalon elnéptelenedett, a Fidesz elképtelenedett.

2000.okt
Pepó Pál miniszter távozása után kiderült, mi kell ahhoz, hogy egy Környezetgazdálkodási Intézet jól működjön: luxuskonyha, luxusfürdőszoba, luxusautók, luxustévék, zongora, autószalonból hozott főigazgató (a vízminőség-védelemmel foglalkozó Endrédy István helyére, aki viszont a MÁV Rt. elnöke lett, mert ahhoz nem értett), a hitoktatás frontjáról hozott főigazgató-helyettes, hetente néhányszor a Gundelből hozatott vacsorák, főleg libamájjal töltött szarvasgombák libériás inasokkal körítve és két-három tucat válogatott kisgazda jelentős fizetéssel. Ezzel szemben nem kellenek hozzá a szakemberek, akiket kirúgtak, sem az értékes könyvtár, melynek állománya vizes, gombás pincében rohadt. Az új főigazgató szerint az indokolhatatlan kiadások két év alatt több mint 500 dokumentumra, későbbi mértékegységben kifejezve: 700 söjtörre rúgtak.

Francz Rezső szocialista képviselő október 17-i interpellációjában arról érdeklődött, miért támogatott az FVM Agrárinnovációs Kht.-je kilencmillió forinttal egy egynapos kisgazda rendezvényt Csokonyavisontán, melynek költségei a négyszázezer forintot sem érték el. Torgyán pénzről nem beszélt, csak Szabadi Béla államtitkárról, akinek csokonyavisontai előadására negyven éve vártak a paraszti tömegek. Száz fideszes képviselő szavazott, Torgyán válasza kilencvenhatnak megfelelt. A Fradi ugyanettől a kht.-től negyvenmillió forintot kapott egy olyan rendezvényre, amelyet meg sem rendeztek.

Javulni látszottak a Torgyán család lakásviszonyai. A miniszter fia egy nagy, panorámás budai telken (jó gyorsan) fölépült nagy házba költözött be, szülei számára pedig a Tállya utcában épült egy méretes, liftes, úszómedencés ház. A Magyar Nemzet publicistája kiállt Torgyán József mellett, aki "pontosan ott és akkora házat épít magának, ahol és amekkorát akar". Ebből csak a sajtó csinál ügyet "szoci és szadi megrendelésre, aljas eszközökkel". (Bayer Zsolt: A Torgyán-villa titka, Magyar Nemzet, 2000. október 28.)

2000. nov.
A kormány még megszületése előtt eljelentéktelenítette a státustörvényt. A későbbi bonyodalmakhoz mérve nem eléggé, de a fölkeltett várakozásokhoz képest nagyon. A törvény koncepciója a nyáron jelent meg, s mire megjelent, kiveszett belőle a státus. Már a kormány is csak kedvezménytörvényről beszélt, és már szó sem volt a külhoni magyarok jogállását rögzítő, útlevelet is biztosító, "félállampolgársággal" felérő törvényről, amit korábban ígértek. Ami maradt, az is elég sok bajt okozott, de a külhoni magyarok mindenesetre csalódtak, és csalódottságukban ők is tetézték a gondokat. Markó Béla ezt nyilatkozta a HVG-nek: "Egyes magyarországi politikusok megemelték a mércét, fűt-fát ígértek politikai megfontolásokból, s én most nem tudom megmagyarázni az embereknek, hogy a határátlépést vagy a vízumkérdést miért nem tartalmazza az elkészült koncepció." (Riba István: Kedvezmények határon túli magyaroknak, HVG, 2000. július 22.)

Duray a november 16-án keltezett és a Magyar Nemzetben megjelent cikkében (Státustörvény, kettős állampolgárság vagy külhoni állampolgárság) leszögezi, hogy az érintett államok törvényeire való tekintettel "azok számára nem jelenthet megoldást a kettős állampolgárság, akik a leginkább rászorulnának az ebből származó előnyökre./.../ érthetetlen, hogy a Magyarok Világszövetsége néhány romániai magyar tisztségviselőjének követelőzése miatt síkra szállt a kettős állampolgárság bevezetése mellett. erkölcstelen a külhoni állampolgárság ügyében elindított petíció, mert a jóhiszemű magyar kormányt rá akarják kényszeríteni olyan lépésekre, amelyek akár belpolitikai válságot eredményezhetnek, és veszélyeztethetik Magyarország európai integrációs törekvéseit. Ilyen célokat ellenséges titkosügynökségek szoktak megfogalmazni, és nem a nemzet felemelését hangoztató szervezetek." (Magyar Nemzet, 2000. november 18.)

2001. márc.
"Ahogy telik az idő, a besúgók személye egyre kevésbé lesz érdekes" - vélekedett Mátrai Márta fideszes képviselő az Országgyűlésben midőn ellenzéki képviselők hevesen nehezményezték, hogy a kormánypártok (és persze a MIÉP) 150 évre titkosítani kívánták a diktatúra egész titkosügynökségét, besúgóhálózatát, és praktikusan lehetőséget adtak volna a nemzetbiztonsági szolgálatoknak, hogy azt vonjanak ki a kutatható iratok köréből, amit akarnak.

Orbán-kormány azzal a hivatalos szándékkal privatizált 12 állami gazdaságot, hogy azzal a dolgozók jussanak vagyonhoz. Ám "dolgozók" lettek mindazok a mezőgazdasági társaságok vezetőségébe ültetett személyek is, akiknek egy része a mezőgazdaságot csak a kormányhatározat után ismerte meg. Kiderült: a törökszentmiklósi gazdaságot privatizáló rt.-ben a legnagyobb részvényes egy nyugalmazott honvéd ezredes lett, Gödöllőn pedig az Orbán-kormány egyik miniszterének egykori üzlettársai kezébe került a társaság feletti irányítás. A Herceghalmi Kísérleti Gazdaság Rt.-ben (HKG) két, a felcsúti foci kapcsán Orbán Viktorral rendszeres kapcsolatban álló személy, egy felcsúti autóvillamossági szerelő és a felcsúti lovardatulajdonos lett a többségi tulajdonos. Három héttel ezelőtt azonban Kenyeres Sándorra, a Talentis Program elindítójára és társaira szállt át az a közvetlen befolyás, amit a HKG Rt.-ben szereztek a tulajdonukban lévő Herceghalmi Gazdász Rt. révén. A 12 cégből így már kettőről tudott, ki az igazi tulajdonosa, a Népszabadság ugyanis korábban beszámolt róla, hogy a dalmandi agrártársaság meghatározó tulajdonrésze felett már megszerezte az ellenőrzést Csányi Sándor OTP-vezér a korábbi tulajdonosoktól, akik között több OTP-alkalmazott, illetve Csányihoz egyéb cégeken keresztül köthető személy volt.

2001. ápr.
Orbán Viktor a dabasi diadal alkalmából adott tévéinterjújában ezt már kicsit másképp látta. A riporter többször is próbálkozott, hátha kizárja a miniszterelnök a MIÉP-pel való koalíció lehetőségét, de ő inkább Kövér kizáró szempontját zárta ki: a jelenlegi kormánykoalíció győzelme a cél, de minden lehetséges, elvégre "Magyarország összes pártja alkotmányosan és demokratikusan működik. /.../ Nem lenne szerencsés, ha az lenne a legfontosabb kérdés egy-egy döntés előtt, hogy mit szól hozzá az EU." (Magyar Nemzet, április 11.)

És tényleg. Miért lenne a MIÉP képtelen abban a szalonban, melyben Szálasi is képes? "Magyar nyelven még nem jelent meg könyv, amely objektíven és elfogulatlanul mutatta volna be Szálasi Ferencet és az általa elgondolt hungarizmust. /.../ még véletlenül sem ejtettek szót a napi politikai esetlegességen túli erkölcsi és emberi érdemekről: a hungarista magatartás és Szálasi Ferenc írásainak intellektuális értékeiről." E hézagot pótolta a Nemzetek Európája Könyvkiadó. A hézagpótlást a fenti szavakkal a Demokratában hirdették (2001. április 5.), és többek között a Demokrata főszerkesztőjének vállalkozásában terjesztették.

Az ország kacagva siratta négymilliárd forintját, melyet a Happy End Kft.-re bíztak, hogy elmélyítse a hazaszeretetünket a kormány szeretetéig. Nyilvánosságra került a pályamű, amellyel a Happy End Kft. megnyerte az Országimázs Központ által "a magyar reklámszakmában mindeddig példátlanul magas költségvetésű kampányra" (HVG, 2001. április 14.) kiírt 4,2 milliárdos pályázatot. Komoly cégek ekkor már nem nagyon indultak el állami tenderen a Happy Enddel szemben, mert minek. (Az Országimázs Központ által az előző évben kötött, kb. négy-milliárd forint értékű szerződések háromnegyed része is a Happy Enddel és az Ezüsthajóval köttetett.) Ebben az esetben ráadásul a kiírás is olyan zavaros volt, hogy csak az értette, miről szól, akinek megmondták. Egy komoly cég erősködött, hogy mondják meg neki (legalább azt, hogy mi lenne a cél és a célcsoport), de csak akkor kapott választ, amikor már nem lehetett ideje elkészíteni a pályázatot. A kormányfő informális kommunikációs főtanácsadója, Wermer András által alapított s a Fidesz választási kampányain nevelkedett cég a kommunikációs főtanácsadó közreműködésével írt pályázattal nyert. A Fidesz politikai kampányainak és az ország közpénzből finanszírozott imázskampányainak jelszavai egy műhelyben készültek, és praktikusan megegyeztek.

2002. máj.
Mikola fölrúgta Frajna gyógyszergyártókkal kötött megállapodását, és úgy megrendszabályozta a gyógyszergyártó multikat, hogy a gyógyszerárak meg a gyógyszerkassza hiánya is megugrott. A miniszter a gyógyszerek árrésének befagyasztásával igyekezett enyhíteni a hiányt, a gyógyszerészek pedig azonnal kiszámolták, hogy ők ettől tömegesen tönkre fognak menni, miközben a multik bevétele jelentősen nő. Az egészségügyi intézményeket komplex ellenőrző csoportok, ún. Mikola-kommandók szállták meg. Az ő bevetésüktől a miniszter 700 millió forint bevételt várt, de csak tizedannyit hoztak. Mikola a Hazafias Népfronton, a KDNP-n és a Kisgazdapárton keresztül érkezett a Fideszbe. Tipikus újfideszes útvonal. Hajszálra ugyanezt az útvonalat járta végig közismert és közmosolyt fakasztó kommunikációs főnöke, dr. Eke Károly, aki a miniszteri interjúkhoz külön stúdiót rendeztetett be a minisztériumban, s aki "egy újságírónak azt mondta: csak akkor készíthet interjút a miniszterrel, ha előtte részt vesz egy általa szervezett kurzuson, amelyen a helyes újságírói magatartással ismertetné meg a sajtó dolgozóit". Az év elején a következő példázattal vezette be a miniszter sajtóbemutatkozását dr. Eke: "Miniszter úr Csenge nevű gyermekét, amikor fényképezni akarták, kérték, hogy mosolyogjon. De a gyermek nem tudott. Ez a mai társadalom hibája, hogy a gyermek nem tud mosolyogni." (-vadak-: Jelenetek a katona életéből, Magyar Narancs, 2001. május 24.)

2001.jún.
Az Országgyűlés társadalmi szervezetekkel foglalkozó bizottságának Halász János debreceni fideszes képviselő vezette albizottsága ingatlanokat osztott. A létavértesi mozgáskorlátozottak egyesülete például szerette volna megkapni azt az ingatlant, melyben kilenc éve tevékenykedett, azóta bérelte, berendezte felújította, működtette benne műhelyét. Az albizottság azonban úgy találta, hogy a helyi önkormányzat fideszes képviselője által vezetett Fitness Egyesületnek nagyobb szüksége van arra az épületre. A Torgyán Józsefné Cseh Mária által vezetett Független Női Szövetség 24 településen kapott ingatlanokat: 23 irodát, két termet, hat garázst, tárolót, raktárat és két lőteret. A debreceni Human Bridge Service Alapítványnak 18 ingatlan jutott. Ezt az alapítványt Halász János munkatársa, az albizottság szakértője vezette. Békéscsabán és környékén a pályázat beadásának határideje előtt alakított, a Fidesz és a Fidelitas káderei által vezetett polgári-kulturális egyesületek kaptak ingatlanokat. Kiderült, hogy a Debrecenben, illetve Hajdú-Bihar megyében kiosztott 81 ingatlan közül 56 a helyi fideszesek érdekeltségi körébe került. A félszáz debreceni egyetemistát és középiskolást tömörítő Magyar Diákok Kultúrájáért Egyesület 22 ingatlant kapott az ország legkülönbözőbb pontjain. Többek között egy éttermet Szombathely főterén, melyet továbbra is az a vendéglős üzemeltetett, mint addig, csak ezután nem a kincstárnak fizette a havi 350 ezer forintos bérleti díjat, hanem a Balázs Ákos debreceni fideszes önkormányzati képviselő által patronált félszáz debreceni diáknak.

2001.júl.
"Ízléses dolog-e, ha a kormány az adófizetők pénzéből finanszírozott hirdetésekben saját fejlesztési programját s azon keresztül saját magát, közvetve az őt alkotó pártokat reklámozza?" Erre a kérdésre kereste a választ Pete Péter a HVG-ben (Kormányimázs, HVG, 2001. július 14.) Ezek azok a válaszok, amiket mindig megtalál, aki elvesztette, és mindig elveszíti, aki megtalálta.

A hirdetős kormányra hirdetős jön. De az Orbán-kormány nemcsak hirdetős volt, hanem országjárós is. Lappal és üléssel járta az országot. Eredetileg csak ebben az évében járt volna a Millenniumi Országjáró, de tovább járatták. Kéthavonta 3,6 millió példányban. A postázáshoz az Országimázs Központ beszerezte a BM-től három és fél millió állampolgár adatait.

Az Orbán-kormány nem tekintette célnak a kórházak eladását. Csak eszköznek: "megvan a jogszabályi lehetőség mind a járóbeteg-, mind a fekvőbeteg-ellátás magánítására, vannak kísérletek a fekvőbeteg-ellátás privatizációjára is. (...) A privatizáció meggyőződésem szerint egyébként sem lehet cél, hanem csak eszköz annak érdekében, hogy a szolgáltatások a jelenleginél racionálisabbá váljanak, s a betegeknek jobb gyógyulási esélyt nyújtsanak." (A privatizáció csak eszköz, Tanács István interjúja Mikola István egészségügyi miniszterrel, Népszabadság, 2001. június 11.) A Népszava ismertette az egészségügyi minisztériumban készült tervezetet, amely "igen tág teret adna a magánosításra", s mely szerint a betéti társaságok kivételével "valamennyi gazdasági társaság lehetőséget kapna a kórházak privatizációjára", s mely semmilyen garanciát nem tartalmaz "a vadprivatizáció - csak a profitot termelő ellátások magánkézbe kerülése - megakadályozására sem". (Kun J. Viktória: Tízéves részletre kínálják a kórházakat, Népszava, 2001. július 31.)

"Ha engem lefejeznek, az nem biztos, hogy neked közvetve vagy közvetlenül nem ugyanazt fogja jelenteni...." - ezt mondta rá június 28-án Szabó József, a Dunaferrnek a dolomitbeszerzésért (is) felelős ügyvezető igazgatója - a régi vezetőgárda utolsó mohikánja - Zarándok János üzenetrögzítőjére (Népszava, 2001. július 14.). Egy héttel később Szabót egy frissen kreált álállásba fejezték le. Zarándok kemény nyakán még dolgozni kellett egy darabig. Sokáig Zarándok cége szállította a Dunaferrnek az összes dolomitot, amire ott szükség volt. Az Orbán-Torgyán-kormány hivatalba lépése után néhány hónappal a miniszterelnök édesapja nehezen visszautasítható ajánlatot tett a Dunaferr Rt. akkori vezérigazgatójának, Horváth Istvánnak, hogy ő is szállítana mészkövet és dolomitot. Horváth útmutatásai alapján Szabó szerződést kötött vele, mert célszerűnek látta "politikai megnyugtatását". "A megkötött szerződésről szóban, Stumpf István miniszter úron keresztül tájékoztattam Orbán Viktor miniszterelnök urat is." (Horváth István: Diákkoromban jártam utoljára Gánton, Népszabadság, 2001. július 26.). 2001. júniusában leállították Zarándok szállításait, és a Dunaferr Rt. nyilatkozatot adott ki, miszerint Zarándok cégével már nincs érvényes szerződésük, kizárólag Orbán Győző cégétől veszik a dolomitot. Zarándok azonban bemutatta a Dunaferr által elfelejtett, és a cégnél föllelhetetlen szerződés hitelesített példányát, miszerint ő 2009-ig szállíthatja a dolomitot, s ha nem szállíthatja, akkor irdatlanul sok kötbér jár neki. Ezért a szerződésért fejezték le szegény Szabót. Zarándokra pedig lefejezők és lefejezettek közösen igyekeztek nyomást gyakorolni, hogy legyen egy kicsit rugalmas. Lett, elfogadta, hogy a régi szerződést egy újjal váltsák fel, amely már nem szól olyan hosszú időre, sem olyan sok kőre, kötbér sincs benne, viszont legalább a dolomitszállítás harmada megmaradt neki: "Rávettek, hogy a vasmű érdekében nyugodjak bele. Még mindig jobb kevesebbet szállítani, mint a miniszterelnök apjával szemben kiszorulni az üzletből." (Zarándok: Ilyesmiben én nem engedek, Pekarek János interjúja, Népszabadság, 2001. július 28.) Orbán Győző nem értette, miért kell neki a kétharmaddal beérnie, és egyébként is úgy érezte, hogy sokkal kedvezőbb helyzetben volt, amíg nem volt olyan magas pozícióban a fia. (Orbán Győző: Félnek üzletet kötni velem, Pekarek János interjúja, Népszabadság, 2001. július 26.)

2001. aug.
"Átgondolatlan, cinikus, álmegoldás - ilyen és hasonló jelzőkkel illették a Magyar Hírlap által megkérdezettek a kórházak magánosításáról szóló, a kormánytól e héten zöld utat kapott törvényjavaslatot. A jogszabálytervezetet bírálók szerint a magáncégek immár legálisan juthatnak majd közpénzekből származó profithoz." (Haiman Éva: Bírálják a készülő kórháztörvényt, Magyar Hírlap, 2001. szeptember 6.) A bírálók között ott volt dr. Cser Ágnes szakszervezete és a Magyar Orvosi Kamara is. Mikola István miniszter a Demokratában leszögezte: "A privatizálástól nem kell félni, mert jó, ha az egészségügynek piaci lehetőségei vannak, csak korlátozni kell őket". (Semmi sem fékezheti az egészségügyi reformot, Demokrata, 2001. szeptember 27.) Ekkoriban éppen a gyógyszer-nagykereskedelem piacvezető cégét, a Hungaropharmát privatizálták. Az új tulajdonosok egyike Mikola miniszter testvére lett.

Az Állami Számvevőszék elmarasztalta az Orbán-kormányt, amiért törvényi felhatalmazás nélkül rendelkezett költségvetési többletbevételekről; szabálytalanul bespájzolt majd 100 milliárd forintot; nem célirányosan használt fel különböző összegeket; írásos előterjesztés és világos célmeghatározás nélkül pénzelte az Országimázs Központot. Megállapították, hogy az államháztartási adatok nem hitelesek, hogy "a tavalyi adatok még ez év júniusában is többször módosultak, ami kihatott a kimutatott hiány összegének változására is", hogy az állami vagyonról készített elszámolások hiányosak, hogy "évek óta elmarad az önkormányzati feladatellátás és forrásszabályozás rendszerének felülvizsgálata" stb. (Szántó Anikó: Reménnyé váljon, emlékeztet, Heti Világgazdaság, 2001. szeptember 8.) Telnek-múlnak az évek és a kormányok, az ÁSZ pedig csak hányja ugyanazt a borsót ugyanarra a falra. A kormányok meg állhatatosan hallgatnak. "Ismét a hallgatás fala, csend és homály veszi körül azokat a megállapításokat, amiket az Állami Számvevőszék hozott nyilvánosságra az elmúlt napokban a kormányzat költségvetési bűvészmutatványairól, a csőd szélére sodort önkormányzatokról, valamint arról, hogy milyen kezekben van manapság mindnyájunk pénze és a közvagyon. Egy demokráciában mindebből már világraszóló botrány kerekedne. Banánköztársaságunkban viszont úgy tesz a kormány, mintha a jelentés után semmi dolga nem lenne" - írta a Magyar Nemzet. Négy évvel később (Nánási Tamás: Botrányos hallgatás, 2005. szeptember 10.).

2001. okt.
Október 5-én Siófokon, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének (MOSZ) kongresszusán Mikola István miniszter a százezer forint pénzjutalommal járó Batthyány-Strattmann László emlékéremmel tüntette ki öccsét, Mikola Bálintot, aki ezen a napon a Gyógyszerészetért Életműdíjat is megkapta. Feleségét odaadó munkája elismeréseként a nizzai gyógyszerészkongresszusra delegálták. A kongresszus sajtófőnöke gyermekük, Mikola Gergely volt. Mikola Bálintot az ő alelnöksége alatt működő MOSZ terjesztette föl kitüntetésre. A korábbi miniszterek mindig kikérték a Magyar Gyógyszerészkamara véleményét is, de Mikola István nem kérte, mert úgyis tudta.

Mikola eü. miniszter az orvosi kamara és a szakmai szervezetek ellenállásával dacolva keményen kitartott a kórházak privatizációját előkészítő törvénytervezet mellett. Amikor pedig a törvénytervezetet az Országgyűlés egészségügyi bizottsága (a fideszes bizottsági tag tartózkodása miatt) vitára alkalmatlannak nyilvánította, Mikola közölte a miniszterelnökkel, hogy vagy odaáll a frakcióval együtt a törvénytervezet mögé, vagy lemond. A miniszterelnök odaállt: "nehéz feladatokra nehéz embereket tudunk eredményesen alkalmazni - tette mindehhez hozzá a kórház-privatizációs törvényt támogató Orbán Viktor" a Fidesz-frakció ülésén. (Varga Attila: A nehéz ember, Magyar Nemzet, 2001. október 17.)

2001. nov.
Várhegyi Szolnok polgármestereként közművesítés fejében, lényegében ingyen adott át értékes belvárosi telkeket vállalkozóknak. A szerződések aláírása után néhány órával a polgármester aláírt egy másik papírt is, melyben lemondott a város elővásárlási jogáról, s így az egyik kedvezményezett vállalkozó már délután busás haszonnal továbbadhatta a délelőtt "megvett" telket az OTP-nek. Miután ezen szerződések aláírására Várhegyinek nem volt joga, és azok nem is feleltek meg a közgyűlés érvényes határozatának, vádat emeltek ellene hűtlen kezelésért. A bíró nyomatékosan fölhívta a vádhatóság figyelmét arra, hogy a vádlott esetleg nem is szándékosan vétkezett, s az ügyész az utolsó pillanatban ennek megfelelően a hűtlen kezelés vádját a sokkal enyhébben büntetendő hanyag kezelésre módosította.
Orbán Viktor a televízióban kifejezte reményét, hogy Várhegyi Attila teljes ártatlansága igazolódni fog, és visszatérhet államtitkári pozíciójába. Mire azonban nem igazolódott, hanem jogerősen is elítélték őt immár hűtlen kezelésért felfüggesztet börtönbüntetésre és pénzbüntetésre, már rég megbukott a kormány, melybe visszatérhetett volna. Várhegyi ekkor a Fidesz finanszírozásáért felelős pártigazgatóként tevékenykedett. Ebben a pozíciójában meg is maradt.

November 12-én elfogadták a zárszámadási törvényt. A kormány bespájzolt magának erre az évre majd százmilliárd forintot úgy, hogy a 2000. évi hiányhoz hozzáadta azt a pénzt, ami nem is hiányzott, hanem lekötött számlán lapult, és várta, hogy 2001-ben szabadon fölhasználják. Az infláció szándékos alultervezéséből összejött még közel háromszázmilliárd forint. A zárszámadási törvénybe pedig becsempészték az államháztartási törvény módosítását, mellyel törvényesítették, amit most és eddig is csináltak, hogy ti. a szándékosan vagy sem, de mindenesetre félretervezett költségvetésből adódó plusz forrásokat, pótköltségvetés nélkül, utólagos elfogadtatással arra költi a kormány, amire akarja.

Az '56-osok megbecsülésének örvendő egykori vezető funkcionáriusok, Szűrös Mátyás és Pozsgay Imre a következő, konzultációra érett gondolatokkal találkozhattak a mérsékelt jobboldal szavát vivő Bayer Zsolt előadásában, ha figyelmükkel kitüntették a Sajtóklub november 9-i adását: "Ezek a rohadt gyilkos gazemberek, ezek a mocsadék utolsó állatok most megpróbálják átretusálni 56-ot, egy ilyen szocialista forradalommá. (...) Ne felejtsük már el, kérem szépen, 56 után az élet arról szólt, hogy Kádár rendszerében vezető funkcionáriusnak lenni az egyet jelentett a hazaárulással. (...) ... milyen konszenzust lehet kialakítani gyilkos, hazaáruló, senkiházi rohadékokkal? Semmilyet, és ha valaki időnként kifütyüli őket, akkor utána nem megsértődni kell, hanem mélyen elgondolkodni és elmenni örökre a büdös francba, és nagyon örülni, hogy nem lógunk a lámpavason."

2001.dec.
A kormány az Országimázs Központon keresztül nagyszabású hirdetési akciókat indított. A napilapokban Országgyűlési beszámoló címmel jelent meg a kormány hirdetéssorozata. Miután az Országimázs Központ a Fidesz kampánycégeivel dolgoztatott, a kormány és a legnagyobb kormánypárt jelszavai és kampányai összesimultak.

2002.febr.
Több mint 32 millió forintba kerül, hogy Orbán Viktor egy bérelt, 15 fős különgéppel utazott Bostonba. A miniszterelnök nem tart politikai megbeszélést, így Bush amerikai elnökkel sem találkozik. A Miniszterelnöki Hivatal költségszámításai szerint ez még mindig olcsóbb, mintha menetrendszerint, de lassabban utazna Orbán.
Az [origo] utánajárt az utazási lehetőségeknek: legegyszerűbben Bécsből lehet menetrend szerinti géppel Bostonba utazni, a legolcsóbb jegy ára fejenként 87.000 forint. A bérelt különgépen 15 fő utazhat. Ha ugyenennyi ember menetrendszerint utazott volna, akkor ez 1,35 millió forintba került volna a 15 jegy, plusz ki kellett fizetni az utazást Bécsbe. A charter gép bérleti díja 32 millió forint. A Miniszterelnöki Hivatal azonban azt állítja, hogy az árkülönbség eltűnt volna, mert a miniszterelnöknek egy nappal korábban kellett volna érkeznie, és egy nappal tovább maradnia, ha ezt az utat választja. Az ott töltött éjszakák pedig már olyan költséget jelentettek volna, hogy kiderült, olcsóbb a bérelt különgép.

2002. ápr.
A KEHI elnökhelyettese szerint a választások első fordulója utáni állami kezességvállalások az Ifjúsági és Sportminisztérium (ISM) előző vezetése által javasolt fejlesztések köré csoportosíthatók. Mivel a tárca már nem juthatott több költségvetési támogatáshoz, kezességvállalásokkal próbálta pótolni a hiányzó pénzt: például négymilliárd forintos állami kezeskedést igényelt egy már megvásárolt és raktárban tárolt stadionbeléptető rendszerre. Számos vállalat érdeklődik a raktárban heverő, mintegy 5 milliárd forintért beszerzett stadionbeléptető rendszer hasznosítása iránt - írja a Világgazdaság. A felújítandó stadionok biztonsági rendszereként beszerzett 100 kamera és 500 beléptetőkapu raktárban pihen 2001 decembere óta - nyomtatókkal és szerverekkel együtt - , a pályák zöme nem is alkalmas arra, hogy oda ilyeneket telepítsenek.

Frankeey elvtárs! Szánalmas vagy de nagyon.

Frankeey Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2039
És? A komcsik még többen vannak. Attól még nem kéne rontaniuk itt a levegőt! Föl kellett volna lógatni lámpavasra az egész rohadt csürhét!
Előzmény: Törölt nick (2033)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2035
Lehet.
Előzmény: Gadocha (2034)
Gadocha Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2034
szerinted miért volna baj, ha bejutna a Miép meg a Jobbik ?
szerintem pont ellenkezőleg, sokkal jobb volna Orbánt jobboldalról is féken tartani
Előzmény: Törölt nick (2030)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2033
Hát mindenesetre többen vannak mint a csurkisták.
Előzmény: Frankeey (2032)
Frankeey Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2032
kell a fasznak szdsz...
Előzmény: Törölt nick (2030)
Frankeey Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2031
És akkor most? Kétpártrendszer van nálunk (szdsz szóra sem érdemes, de bejuttatják a tetves ....). Ha nem a Fidesz, vagy nem az mszp, akkor?
Előzmény: Matt (2014)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2030
Szerintem is hülyeség az 5%. Helyette szerintem elég lenne mondjuk 3%. Így bejutnának a kisebb pártok is. Szükség van rájuk is, az szdszre is, az mdfre is meg a centrumra is. Hátrány hogy bejutna a miép is, de ha ennyi hülye van aki rájuk szavaz, akkor megérdemeljük. Nem jó ez a 2pártrendszer. Viktorunk sokat tett azért, hogy az legyen.
Frankeey Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2029
:)))))))))
Előzmény: Kisgonosz (2024)
Pac Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2027
" Azt gondolom,el kellene törölni a választásokon az 5%-os küszöböt. "

Egyetértek.

Nevetséges (tragikus) hogy egy párt kap több mint 240.000 (!!!) szavazatot és egyetlen képviselője sincs.

Egy másik párt kap cca.310.000 szavazatot és lesz 17+2 képviselője.


Demokrácia, hahaha.
Előzmény: gojkómitics (2020)
takacsi Creative Commons License 2006.01.27 0 0 2026
Természetes, hogy választásokhöz közeledve sokan pártokon keresztül határoznak meg majd mindent (már akik politikával, nemzettel, magyargyűlölettel, stb. foglalkoznak).

Nekem soha nem lesz pártom. Mert nem tudok azonosulni 100%-ig egy párttal.
Van változó sorrendem, ha belegondolok tudom, kb. mennyire fogadom el ezt, vagy azt a pártot. Így tudom, hogy melyik oldalhoz tartozom, azon belül milyen a pillanatnyi pártpreferenciám, sorban.
Kialakult, szuverén gondolatvilágom, értékítéletem van, amiben hazaszeretetem, nemzetemhez tartozásom, az ezekkel járó eszmék, szimbólumok, ideológiák, művészeti alkotások, Ferencváros, egyházam, stb. meghatároznak engem.
Ehhez viszonyítok mindent. Nem egy párt napi, heti, havi, 4 évi arculatához, propagandájához viszonyítom magamat, ill. nem ezek alakítanak.

Legyen meg először is mindenkinek a szilárd önmeghatározása (lehetőleg morális, értékelvű, nemzeti alapon). Könnyebb megmaradni, nehezebb átélni.

Megértem a csalhatatlanságban hívő rajongókat, de valamikor csalatkozni fognak (még azok is megjárják ezt, akiket nem a párt, vagy pártok határoznak meg).
Pedig jó egy közösségbe tartozni. Együtt szurkolni. De ezt megtehetjük önfeladás nélkül is.
gojkómitics Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2025
Minden választókörzetre lehet majd fogadni?
A jelölteknek oddsai lesznek?
:DDD
Előzmény: Kisgonosz (2024)
Kisgonosz Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2024

tegyek meg tetjeiket:))

 

http://hu.sportingbet.com/content/betnav/sportaction.asp?ecid=106|-119544

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2023
Nemzeti öntudat, nem nacionalizmus. Az utóbbi szitokszó lett, pedig a francia forradalom terméke...
Előzmény: gojkómitics (2021)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2022
gojkómitics Creative Commons License 2006.01.26 0 0 2021
Egyetértek abban,hogy az oktatásnak döntő szerepe van abban,hogy egészséges nacinalizmus,normális gondolkodásmód kialakuljon az emberekben,de a változáshoz az is szükségeltetik szerintem,hogy a mai politikusok 90-95% eltakarodjon a közéletből.Önös érdekeiket néző,gerinctelen senkiháziak,akik a közvéleménykutatások eredményei szerint alakítják az álláspontjukat és a véleményüket.
Előzmény: Törölt nick (2015)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!