Keresés

Részletes keresés

pgyafi Creative Commons License 2013.06.20 0 0 686

Az erősítő nem erre való. Itt szerelési gondok lesznek. Gyenge minőségű csatlakozók, kábelek és/vagy gyenge minőségű szerelés. Ezek a gyengeségek sima analóg adásnál nem számítanak, de itt nagyon.

Előzmény: Vikusz1977 (679)
pgyafi Creative Commons License 2013.06.20 0 0 685

Cserép alól ki a tetőre!

Előzmény: skydrive (683)
nézek Creative Commons License 2013.06.20 0 0 684
...a helyesírást kellene átvennie tv-szünetben...különös tekintettel az igekötőkre(is)...

:-)
Előzmény: Doky586 (682)
skydrive Creative Commons License 2013.06.20 0 0 683

Sziasztok!

A következő lenne a problémám, hátha tudok nekem segíteni.

Az "A" multiplex adásai tökéletesen foghatóak nálam, 100% a jelerősség.

A "C" multiplex adásai viszont kb. 10%-os jelerősséggel jönnek csak, nézhetetlen.

A hardver:

- Thomson ANT 279 kültéri analóg és DVB-T antenna: A padláson van a cserepek alatt, a Kékesre irányítva.

Laptoppal és analóg tunerrel végeztem el a anno a tájolást.

- Gigabyte GT-P8000 TV-tuner kártya a számítógépemben

- DVBViewer Pro szoftver

Az antenna és a PC között kb. 8 méter kábel van.

Érdekesség, hogy télen volt, amikor 100%-on jött a "C" is, aztán pár napig megint kb. 0%,

aztán megint jó volt és így tovább.

Próbáltam újrapozícionálni az antennát, hátha elnéztem valamit, de ismét arra jutottam,

hogy most van a legjobb helyen. Tiszafüreden lakom, így a Tokaji adótorony is szóba jöhetne,

de arra pozícionálva az "A" multiplex is nézhetetlen.

Van valami ötletetek? Kb. napi fél órát tévézek (TV2 Tények) és pont ezt nem tudom nézni...

Doky586 Creative Commons License 2013.06.18 0 0 682
Ez mint első hozzászólásod a fórumon... kissé furcsán hangzik.
Menj át máshova (képletesen és szó szerint is). Ott több pénzért talán jobb kiszolgálást kapsz.
Előzmény: tomasz75 (681)
tomasz75 Creative Commons License 2013.06.18 0 0 681

Nekem meg van a véleményem róluk.Egy POCSÉK szolgáltató.Vasárnap reggel tönkre ment a Wayteq boxom,fel hívtam őket hogy esetleg egy szerelőjük ki tudna-e jönni megnézni.Erre az volt a válasz,hogy majd hétfőn reggel fel hívnak és mondjam el hogy mi a probléma.Itt már kezdett fel menni bennem a pumpa,de vártam hétfőig.Délelőtt 11 körül fel is hívott egy úr,akinek el mondtam a problémát.Erre az volt a válasz,hogy a garancia levéllel eggyütt adjam fel postán,ami ugyebár 3-4  nap alatt ér el a megadott címre,ők megnézik,és szintén postai úton küldenek (3-4 nap)egy másik boxot.Addig mit nézzek?????A 4 éves lányom,és a 2 éves fiam mit nézzen?A pénzemért el várom a megfelelő szolgáltatást.Akár hétvégén is.

varadi26 Creative Commons License 2013.06.18 0 0 680

Mivel az antennáról keveset írtál, csak feltételezhetem, hogy van rajta valamilyen csatlakozódoboz, ahol a levezető kábel is csatlakozik. Lehet, hogy ebbe a dobozba kerül esős időben víz. Ezt kellene valahogyan vízhatlanná tenni, de nem szabad teljesen lezárni, hogy a páralecsapódásból származó nedvesség el tudjon párologni. Aztán ellenőrizned kell a kábel csatlakozási pontjait (találkoztam már laza csatlakozóval, ami a tiedhez hasonló problémát okozott), az elosztót próbaképpen ki kell iktatnod. Talán segít a megoldásban, ha végigvizsgálod a koax kábelt, nem sérült-e. Végül az antennát célszerű, ha csak nincs magasabb épület a közeledben az adó irányában, a Széchenyi-hegyi adóra pontosan beállítani, és ebben a helyzetben rögzíteni.

Véleményem szerint ideális vételi helyen vagy, az erősítő ebben a helyzetben számottevően nem tud segíteni.

Előzmény: Vikusz1977 (679)
Vikusz1977 Creative Commons License 2013.06.16 0 0 679

Sziasztok!

Kültéri antennám van, Dunakeszin lakom. WayteQ HD-95CX dekóderem van. Az antenna mindigtv-re való. A gond, hogy a jelerősség vagy príma 80 körüli, vagy nulla (legalábbis a dekóder ennyit ír ki). Főleg esős, nedves időben, szélben akadozik a vétel. Az antennátForgattam már többfelé, de ennyi a max amit ki tudok hozni belőle.

Segít-e ezen az erősítő? Ha igen, milyet vegyek? Antennától padlásra megy az antennakábel (kb 7 méter), onnan van szétosztva és max 3 tv-t kell majd neki ellátni, ezekhez  egyenként kb 5 10 és 15 méteres kábelek futnak. A kábel a "sima" fehér koax.

Itt van pár erősítő (oldal alsó felén), ebből esetleg jó lenne valamelyik?

http://www.metroman.hu/cat/Antenna-AUDIO-VIDEO-csatlakozo-DVB-T/DVB-T-Mpeg4-Mindig-TV-set-top-box-Antenna

Előre is kösz, ha tud valaki segíteni!

Vikusz

nicko Creative Commons License 2013.06.10 0 0 678

szerintem itt is nézelődj, de a wayteq elég jól szerepel.

Előzmény: krob11 (677)
krob11 Creative Commons License 2013.06.10 0 0 677

Mivel a Strong SRT8106 nem tartalmaz CONAX kártyaolvasót, így egy esetleges későbbi előfizetői csatorna bővítés nem lenne megoldható vele, körbenéztem egy jó MindigTV extra beltéri után.

Van véleményetek a PELSO T - HD 2500 CX PVR vevőről?  Milyen a minősége, érzékenysége, menü kezelhetősége, stb.?

Előzmény: krob11 (676)
krob11 Creative Commons License 2013.06.10 0 0 676

Urak!

Köszönöm szépen!

Antennát ott helyben tudok venni (a mostani hálós antenna egy nagy kalap s.ar), azt nem cipelek Pestről, csak beltérit viszek.

Amúgy esetleg ha valakinek van eladó (pl. használt) jó beltéri, akkor kérem, jelezzétek felém: krobert11 kukac gmai.com

Fényhang Creative Commons License 2013.06.08 0 0 675

A Strong SRT8106-os készülék elég érzékeny, de az antenna a fontos, hogy minél nagyobb jelet szedjen össze. Érdemes az UHF-sávra, vagy az adott csatornára méretezett, minél több elemes antennát használni, vagy kettőt ugyanolyan kivitelűből, megfelelően közösítve. (A jó antenna "ingyen erősít".)

Üdv!

Előzmény: krob11 (672)
Doky586 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 674

Szerintem az antennára figyelj inkább, minnél nagyobb elemszámú (40+) yagi antenna legyen az antennába épített (vagy közvetlen mellé telepített) antennaerősítővel !

Fehérgyarmat csak 50km-re van tőled, de Derecen és Beregszászon a nagy dombok pont kitakarnak téged, így szerintem a 100km-re levő Tokaj esélyesebb, arra tisztább a rálátás.

Mindenképp magyarországon vedd a beltérit, mert így biztos hogy a magyar sugárzási rendszerrel kompatibilis lessz.

A frekvenciák itt találhatók. UHF felső része, szóval magasabb mint eddig. MindigTV

sakac Creative Commons License 2013.06.07 0 0 673

Szia!

Nem tudom milyenek a lehetőségeid. Amit én próbáltam Brennbergbányán az egy TRICA DVB-T antenna egy 23dB-l erősítővel.

Kabhegyi és soproni adók egy Strong 8015 vevővel 75-84%-n jönnek. Gyakorlatilag völgyben van az adók még véletlenül se arra "néznek...  a lefedettségi térképen is hófehérrel jelölve.

krob11 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 672

Sziasztok!

Szüleimnek, akik Munkácson (Ukrajna, Kárpátalja) élnek keresek egy magas érzékenységű vevővel rendelkező MindigTV beltéri egységet.

Az antenna a háztetőn van elhelyezve,  mondjuk, most sem erős a vétel (a TV2 képe szemcsés). A beltéri SCART-tal kötném össze a TV-vel.

Tudtok javasolni egy érzékeny beltéri egységet, ami esetleg a fizetős adásokra is lehet (bár az nem követelmény, sokkal fontosabb a jó érzékeny tuner)?

Esetleg meg is venném tőletek (Budapesti  átvétellel személyesen).

mike64 Creative Commons License 2013.06.05 0 0 671

Köszönöm a Scart AV elosztó linkeket. Azt hittem, hogy ez jobban meg van oldva. Amikor régen a videórekorderek megjelentek, akkor ez nem volt probléma, befogadta az RF jelet, és vagy felvette, vagy továbbította. Ma pedig sem a DVD lejátszó nem képes fogadni a Set top boxot jelét, sem a set top box nem képes fogadni a DVD lejátszó jelét? Ezt nem gondoltam volna, pedig igazad lesz.

Előzmény: Ati_66 (669)
I.POLY Creative Commons License 2013.06.04 0 0 670

Sziasztok!

Létezik olyan beltéri digitális földfelszíni vételhez, amivel két tv-t is ki lehet szolgálni?

Köszi!

Ati_66 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 669

Harmadikra csak jó lesz :-)

Szóval ez a kapcsolható SCART közösítő

Előzmény: Ati_66 (668)
Ati_66 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 668

A SCART link pontosabban

Előzmény: Ati_66 (667)
Ati_66 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 667

Feltételezem a TV-n csak egy bemenet van.

Ha SCART, akkor ilyenre van szükséged. A sok ilyen kinézetű ketyere van. A lényeg, hogy kapcsolóval választható legyen a bemenet.

Vagy ugyan ez RCA/ Svideo csatlakozókkal

Előzmény: mike64 (666)
mike64 Creative Commons License 2013.06.03 0 0 666

Azt meg tudja mondani valaki, hogy egy Set top box-t és egy DVD lejátszót hogyan lehet rákötni egyetlen TV-re úgy, hogy mindkettőt lehessen használni a kábelek átkötése nélkül? Feltételezzük, hogy egyiken sincs UHF modulátor, tehát mindent a scart-on, vagy az RCA-kon keresztül kéne megoldani.

mike64 Creative Commons License 2013.06.03 0 0 665

Többször előfordult már, hogy a többiek másik csatornát néztek. Ilyenkor tudnám rögzíteni és utólag megnézni. De most azon is gondolkodom, hogy a számítógéphez veszek USB-t külön és a TV-hez is külön, és akkor a duál-tuner nem kell. Még plusz Winyó sem kell, és szinte korlátlanul lehet felvenni. Csak akkor át kell mindig másolni, ha TV-n akarom megnézni. Nekem a MindigTV Extra kártya kevésbé fontos, a UHF RF modulátort jobban értékelem. Így vagy a WayteQ HD-95RF, vagy a Strong SRT 8106 jönne szóba. Duál tuneresnél pedig az Evolve Andromeda-t választanám. Hacsak nem derül ki, hogy van ezeknél jobb is, persze nem túl drágán.

Előzmény: Doky586 (664)
Doky586 Creative Commons License 2013.06.03 0 0 664
Minek neked a dual tuner??
Előzmény: mike64 (663)
mike64 Creative Commons License 2013.06.02 0 0 663

A Evolve Andromeda duál tuneres, de nem MindigTV Exrás. Egyáltalán milyen más duál tuneres van, ami még ebben az árkategóriában van? Tehát nem egy blue-Ray lejátszó.

A legjobb az lenne ha lenne benne MindigTV Extra, duál tuner és RF UHF modulátor is. De már RF UHF modulátor nélkül sem tudok ilyenről.

Előzmény: holloo (661)
mike64 Creative Commons License 2013.06.02 0 0 662

A Pelso T-HD 2500 CX UHF RF modulátoros és van MindigTV Extra kártya fogadó hely is rajta.

Előzmény: holloo (661)
holloo Creative Commons License 2013.05.29 0 0 661

Sziasztok!

Milyen beltérit érdemes venni? Létezik dupla tuneres beltéri, ami a Mindig TV kártyáját is fogadja?

andtib53 Creative Commons License 2013.05.18 0 0 660

Sziasztok

Antennaszerelés ügyben a Bp. 16.ker. körzetében tudok segíteni.

Rácz András antennaszerelő

sok hasznos infó:

http://antennaszereles-tv.hu

Fényhang Creative Commons License 2013.05.05 0 0 659

Beüzemeltem a készüléket és prímán működik.

MInd a 7-szabadon fogható adó képe tiszta, szép, a hang jó, a jelszint 98%-os, a minőség is hasonló érték.

Egy dolog aggaszt, erősen melegszik a kis dobozka, vajon meddig bírja majd?

Ami tetszik, hogy a Scart-on kiadja a +12V-os kapcsolójelet a TV-nek, így azt nem kell külön távirányítóval nyomkodni.

Egyelőre ennyit tudok mondani az SRT-8106-ról.

Üdv!

Előzmény: Fényhang (657)
sakac Creative Commons License 2013.04.20 0 0 658

8105-st vettem egyet az ismerősnek remélem beválik nála. Mondjuk itthon egy 10cm-s dróttal behozta magyar adásokat osztrákot nem.

Más erről van valami vélemény:

https://www.for-max.hu/142-dvb-t-belteri-egyseg/evolve-infinty-twincoder-dvb-t-vevo-belteri-egyseg-set-top-box-es-medialejatszo-fullhd-3d-tamogatas-internet.html

Fényhang Creative Commons License 2013.04.19 0 0 657

Strong SRT 8106 kb. 11.000.-Ft. (Vannak ettől olcsóbbak is.)

Mi ezt vettük, elvileg ez a legérézékenyebb a mezönyben.

Még modulátor-kimenete is van, mint a videomagnóknak, azt ide be lehet dugni és mehet a felvétel.

Régi TV-készüléket is ide a modulátorba lehet bedugni, amin nincs semmilyen más csatlakozó, az antennabemenetén kívül.

Normál régi 2-es műsorhoz való (UHF) antenna is jó hozzá, a sokelemes.

Üdv!

Előzmény: sakac (653)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!