Indul az Antenna Hungária országos DVB-T szolgáltatása!
http://www.ahrt.hu/Sajtoszoba/Sajtokozlemenyek/Digitalis%20tender%20-%20szerzodes%20alairas.aspx
Az erősítő nem erre való. Itt szerelési gondok lesznek. Gyenge minőségű csatlakozók, kábelek és/vagy gyenge minőségű szerelés. Ezek a gyengeségek sima analóg adásnál nem számítanak, de itt nagyon.
Ez mint első hozzászólásod a fórumon... kissé furcsán hangzik.
Menj át máshova (képletesen és szó szerint is). Ott több pénzért talán jobb kiszolgálást kapsz.
Nekem meg van a véleményem róluk.Egy POCSÉK szolgáltató.Vasárnap reggel tönkre ment a Wayteq boxom,fel hívtam őket hogy esetleg egy szerelőjük ki tudna-e jönni megnézni.Erre az volt a válasz,hogy majd hétfőn reggel fel hívnak és mondjam el hogy mi a probléma.Itt már kezdett fel menni bennem a pumpa,de vártam hétfőig.Délelőtt 11 körül fel is hívott egy úr,akinek el mondtam a problémát.Erre az volt a válasz,hogy a garancia levéllel eggyütt adjam fel postán,ami ugyebár 3-4 nap alatt ér el a megadott címre,ők megnézik,és szintén postai úton küldenek (3-4 nap)egy másik boxot.Addig mit nézzek?????A 4 éves lányom,és a 2 éves fiam mit nézzen?A pénzemért el várom a megfelelő szolgáltatást.Akár hétvégén is.
Mivel az antennáról keveset írtál, csak feltételezhetem, hogy van rajta valamilyen csatlakozódoboz, ahol a levezető kábel is csatlakozik. Lehet, hogy ebbe a dobozba kerül esős időben víz. Ezt kellene valahogyan vízhatlanná tenni, de nem szabad teljesen lezárni, hogy a páralecsapódásból származó nedvesség el tudjon párologni. Aztán ellenőrizned kell a kábel csatlakozási pontjait (találkoztam már laza csatlakozóval, ami a tiedhez hasonló problémát okozott), az elosztót próbaképpen ki kell iktatnod. Talán segít a megoldásban, ha végigvizsgálod a koax kábelt, nem sérült-e. Végül az antennát célszerű, ha csak nincs magasabb épület a közeledben az adó irányában, a Széchenyi-hegyi adóra pontosan beállítani, és ebben a helyzetben rögzíteni.
Véleményem szerint ideális vételi helyen vagy, az erősítő ebben a helyzetben számottevően nem tud segíteni.
Kültéri antennám van, Dunakeszin lakom. WayteQ HD-95CX dekóderem van. Az antenna mindigtv-re való. A gond, hogy a jelerősség vagy príma 80 körüli, vagy nulla (legalábbis a dekóder ennyit ír ki). Főleg esős, nedves időben, szélben akadozik a vétel. Az antennátForgattam már többfelé, de ennyi a max amit ki tudok hozni belőle.
Segít-e ezen az erősítő? Ha igen, milyet vegyek? Antennától padlásra megy az antennakábel (kb 7 méter), onnan van szétosztva és max 3 tv-t kell majd neki ellátni, ezekhez egyenként kb 5 10 és 15 méteres kábelek futnak. A kábel a "sima" fehér koax.
Itt van pár erősítő (oldal alsó felén), ebből esetleg jó lenne valamelyik?
Mivel a Strong SRT8106 nem tartalmaz CONAX kártyaolvasót, így egy esetleges későbbi előfizetői csatorna bővítés nem lenne megoldható vele, körbenéztem egy jó MindigTV extra beltéri után.
Van véleményetek a PELSO T - HD 2500 CX PVR vevőről? Milyen a minősége, érzékenysége, menü kezelhetősége, stb.?
A Strong SRT8106-os készülék elég érzékeny, de az antenna a fontos, hogy minél nagyobb jelet szedjen össze. Érdemes az UHF-sávra, vagy az adott csatornára méretezett, minél több elemes antennát használni, vagy kettőt ugyanolyan kivitelűből, megfelelően közösítve. (A jó antenna "ingyen erősít".)
Szerintem az antennára figyelj inkább, minnél nagyobb elemszámú (40+) yagi antenna legyen az antennába épített (vagy közvetlen mellé telepített) antennaerősítővel !
Fehérgyarmat csak 50km-re van tőled, de Derecen és Beregszászon a nagy dombok pont kitakarnak téged, így szerintem a 100km-re levő Tokaj esélyesebb, arra tisztább a rálátás.
Mindenképp magyarországon vedd a beltérit, mert így biztos hogy a magyar sugárzási rendszerrel kompatibilis lessz.
A frekvenciák itt találhatók. UHF felső része, szóval magasabb mint eddig. MindigTV
Nem tudom milyenek a lehetőségeid. Amit én próbáltam Brennbergbányán az egy TRICA DVB-T antenna egy 23dB-l erősítővel.
Kabhegyi és soproni adók egy Strong 8015 vevővel 75-84%-n jönnek. Gyakorlatilag völgyben van az adók még véletlenül se arra "néznek... a lefedettségi térképen is hófehérrel jelölve.
Szüleimnek, akik Munkácson (Ukrajna, Kárpátalja) élnek keresek egy magas érzékenységű vevővel rendelkező MindigTV beltéri egységet.
Az antenna a háztetőn van elhelyezve, mondjuk, most sem erős a vétel (a TV2 képe szemcsés). A beltéri SCART-tal kötném össze a TV-vel.
Tudtok javasolni egy érzékeny beltéri egységet, ami esetleg a fizetős adásokra is lehet (bár az nem követelmény, sokkal fontosabb a jó érzékeny tuner)?
Esetleg meg is venném tőletek (Budapesti átvétellel személyesen).
Köszönöm a Scart AV elosztó linkeket. Azt hittem, hogy ez jobban meg van oldva. Amikor régen a videórekorderek megjelentek, akkor ez nem volt probléma, befogadta az RF jelet, és vagy felvette, vagy továbbította. Ma pedig sem a DVD lejátszó nem képes fogadni a Set top boxot jelét, sem a set top box nem képes fogadni a DVD lejátszó jelét? Ezt nem gondoltam volna, pedig igazad lesz.
Azt meg tudja mondani valaki, hogy egy Set top box-t és egy DVD lejátszót hogyan lehet rákötni egyetlen TV-re úgy, hogy mindkettőt lehessen használni a kábelek átkötése nélkül? Feltételezzük, hogy egyiken sincs UHF modulátor, tehát mindent a scart-on, vagy az RCA-kon keresztül kéne megoldani.
Többször előfordult már, hogy a többiek másik csatornát néztek. Ilyenkor tudnám rögzíteni és utólag megnézni. De most azon is gondolkodom, hogy a számítógéphez veszek USB-t külön és a TV-hez is külön, és akkor a duál-tuner nem kell. Még plusz Winyó sem kell, és szinte korlátlanul lehet felvenni. Csak akkor át kell mindig másolni, ha TV-n akarom megnézni. Nekem a MindigTV Extra kártya kevésbé fontos, a UHF RF modulátort jobban értékelem. Így vagy a WayteQ HD-95RF, vagy a Strong SRT 8106 jönne szóba. Duál tuneresnél pedig az Evolve Andromeda-t választanám. Hacsak nem derül ki, hogy van ezeknél jobb is, persze nem túl drágán.
A Evolve Andromeda duál tuneres, de nem MindigTV Exrás. Egyáltalán milyen más duál tuneres van, ami még ebben az árkategóriában van? Tehát nem egy blue-Ray lejátszó.
A legjobb az lenne ha lenne benne MindigTV Extra, duál tuner és RF UHF modulátor is. De már RF UHF modulátor nélkül sem tudok ilyenről.