Keresés

Részletes keresés

8bit Creative Commons License 2005.05.12 0 0 11
Nincs valakinek BKV-s ismerose? :-( Nekem ketto is van, de nem tudom oket elerni.
8bit Creative Commons License 2005.05.12 0 0 10
"Ha tértivevényes volt a levél, akkor írd meg finoman, h menjenek a pcsába, neked nem volt ilyen eseted, nyugodtan pereljenek be, ha akarnak (nem fognak...) Esetleges végrehajtási végzést azonnal megfellebezni!"

Azert kicsit tartok tole, hogy ha perelnek, akkor az csak idohuzasra lesz jo, es a penzosszeg meg csak dagad, es a vegen meg nekem kell fizetnem, hiszen ez az egesz nekik egy apro ugy...
Kene keresnem egy BKV-s ismerost, mert ez nagyon nem koser nekem. Miert erzem ugy, hogy semmi eselyem sincs? A papiron minden adat stimmel, de ez akkor sem jelenti azt, hogy en voltam ott. Lattam/hallottam mar eleg olyan esetet, hogy az ellenor csak beirta, amit a delikvens diktalt.. Ez az egesz nagyon kiabrandito, es nem ertem, hogy van pofajuk ilyen rendszert meg vegig is vinni.. Az ok, hogy a madarakat megfogjak, beszedik a nehanyszaz, parezer forintos bunteteseket, de ez azert mar tulzas. Foleg most, hogy vegre rajottek, lehet maskepp is csinalni, lehet korrekt modon...
Előzmény: Rigor mortis (4)
Flacika Creative Commons License 2005.05.11 0 0 9
Egy barátom lányának a nevét mondta be egyszer valaki, de a születési dátumnál (nap) és az anyja nevénél tévesztett. Így aztán sztornózták.
Előzmény: 8bit (7)
BLASIUS Creative Commons License 2005.05.11 0 0 8
Azt alá kell írni, amikor átveszik a pótdíjszelvényt, vagy mit. Peres ügy esetén legfeljebb nekik kell bizonyítani. Végső esetben megnézheti írásszakértő és akkor kiderül, hogy nem a te aláírásod. Szerintem.
Előzmény: 8bit (7)
8bit Creative Commons License 2005.05.11 0 0 7
Elveszteni nem vesztettem, de kozepiskolaban, erettsegi utani iskolaban, egyetemen is gyakran elofordult, hogy a teremben hagytam az irataimat a kabatomban vagy taskamban. Volt mar olyan, hogy nem talaltam mindent ugy, ahogy otthagytam, de meg sose hagytam el az irataimat. Ez idaig a mese, de ettol fuggetlenul barki megszerezheti az ember adatait (lakcimet, anyjanevet, szuletesi idejet).
Ilyen alapon tenyleg visszaelhetnek ezzel, csak azt nem tudom, hogy ha ez tortent, akkor en hogy a fenebe fogom bebizonyitani, hogy nem en voltam? Ha az en saram lenne, akkor se tudnam kifizetni ezt az osszeget igy hirtelen, de igy meg rosszabb, mert eszemben sincs kifizetni, viszont nem akarok osszetuzest senkivel, csak azt akarom, hogy hagyjanak beken. Nem csinaltam semmit.
Előzmény: Flacika (6)
Flacika Creative Commons License 2005.05.11 0 0 6

"Bar en ugy emlekszem, hogy bunteteskor nem kell semmit alairni"

 

Rosszul emlékszel, alá kell írni, de persze nem kötelező. Én BKV-s vagyok (nem ellenőr!!!), szerintem menj be személyesen a pótdíjirodába (Akácfa u. 22.) - vagy levélben kérdezd meg, honnan vették fel az adatokat. Bemondás alapján biztos akad olyan pont, amiben rossz adatot közölt a delikvens (pl. anyja neve, születési hely és idő), és akkor minden tiszta lesz. De biztos, hogy jól emlékszel, és minden pótdíjadat rendezted? Esetleg nem vesztetted el valamilyen okmányodat, amivel visszaélhettek? Ha viszont bemondásos és minden adat stimmel, akkor elég közeli ismerősöd lehetett a jóindulatú bliccelő...

Előzmény: 8bit (3)
8bit Creative Commons License 2005.05.11 0 0 5
Koszi, akkor nem a kukaba megy, irok nekik egy kedves levelet.
Előzmény: Rigor mortis (4)
Rigor mortis Creative Commons License 2005.05.11 0 0 4
Ha tértivevényes volt a levél, akkor írd meg finoman, h menjenek a pcsába, neked nem volt ilyen eseted, nyugodtan pereljenek be, ha akarnak (nem fognak...) Esetleges végrehajtási végzést azonnal megfellebezni!

Ha nem volt tértivevényes, kézbesítsd a megfelelő helyre (kuka)!
Előzmény: 8bit (-)
8bit Creative Commons License 2005.05.11 0 0 3
Bar en ugy emlekszem, hogy bunteteskor nem kell semmit alairni, csak az ellenor kitolti a bediktalt adatokat es atadja a csekket... Ez kesz vicc.
Es akkor is megcsinalja, ha nem mutatok igazolvanyt... barkinek a cimet bediktalhatom. Undorito.
8bit Creative Commons License 2005.05.11 0 0 2
Hat ha az a valaki, aki az en cimemet diktalta be alairta a papirokat, akkor nyilvan az en nevemet irta ala. De most akkor azzal mit lehet kezdeni? Nekem eleg sokat valtozott az iraskepem az utobbi idoben. Mi a fenet akarnak tolem?
nyman Creative Commons License 2005.05.11 0 0 1
es mi a bizonyitekuk? Szerintem ez tamadhato.
8bit Creative Commons License 2005.05.11 0 0 0
Jopofa, hogy barkinek a cimet bediktalhatja egy potyazo utas. Az ellenor akkor is leadja a kozpontba, ha a bliccelo nem mutatott igazolvanyt... Siman kileshettek az adataimat a szemelyimbol meg annak idejen az iskolaban, foiskolan...
Sose ertettem a BKV-t, hogy miert nem azert kuzdenek, hogy az emberek kifizessek a dijat. Csak most kezdtek el aprilisban, ha jol tudom.
8bit Creative Commons License 2005.05.11 0 0 topiknyitó
Hello. Biztos volt mar ilyen topic, de nem talalok hasonlot a keresovel.
Ma a postas atadott egy levelet egy onallo birosagi vegrehajtotol, miszerint 33.942 Ft tartozasom van egy 2002-es BKV potdij miatt. Kisse meghult bennem a ver, es hiaba eroltetem az agyam, nem emlekszem ilyen esetre. Bevallom, volt par BKV-s potdij, amit be kellett fizetnem, es azokat be is fizettem, de ez most sziven utott. Mar evek ota nem utazom BKV-n, azelőtt az iskolák miatt volt bérletem, stb.
Arra gyanakszom, hogy valaki az én adataimat diktálta be, de persze ezt nem tudom bizonyítani. Ilyenkor mit lehet tenni?

Jó lenne már a beléptetős rendszer, mert ez nagyon kellemetlen szitu...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!