Paralia kocsival? Sokan ijesztgetnek, hogy a rendőrök úton útfélen megállítják a magyarokat Macedóniában és lehúznak egy csomó pénzzel. Ha meg nem sikerül pénzt kicsikarni, akkor megszivatnak. Hmmm?
Ha csapvizet nem iszol, akkor szerintem hasmenés kizárva. Na jó, én 14 éve voltam Tunéziában, de semmi bajom nem lett.
A Riadh Palms egy részét felújították, ha szerencsés az ember, abba a részbe kerül, he nem, akkor inkább csak jó 3* a besorolása egy utazási irodás ismerősöm szerint.
A Budavár Tours-ról valamelyik fórumon olvastam, hogy az elmaradt utazásra kifizetett összeg visszafizetése nagyon elhúzódik, nem volt elég nekik az ügyfél bankszámla száma, a bank kártyája számát ésTITKÓS KÓD-ját!!!!! is el akarták kérni.
Egyébként meg a megbízhatóság nagyon nehezen meghatározható.
Van, aki esküszik a Kartagóra, mások meg szidják, mint a bokrot. De szerintem ez nagyon sok utazási irodánál így van.
Tunézia például nagyon tetszett mindenkinek, aztán kaptunk egy fülest, hogy hasmenés nélkül nem ússzuk meg, de azért még meggondoljuk azt is, mert őszintén szólva az volt a legszebb. A Riadh Palms Hotel tényleg nagyon rossz? Azt mondják lelakott. A neckermann-on kívül mondjatok már lécci vmi megbízható irodát! OTP travel? Budavár Tours? ...
Én is azt mondom, hogy a Neckermann nem az olcsóbb kategóriába tartozik!
Mi már voltunk egyszer Krétán és az idén nyáron is oda megyünk. Már lefoglaltuk az utat is! És nem a Neckermannál, mert azt drágának találtuk. Szerintem Kréta nagyon szép sziget és van sok látnivaló is, vannak homokos strandjai is, habár sok függ attól, hogy a sziget melyik felére mentek.
egy utazasi irodas ismerosom szerint ennyi penzbol AI ellatassal Tunezia meg kijohet. Esetleg nem neztek korul Tuneziai ajanlatok kozott? (Torokorszagot kevesbe javasolta, azt mondta, ugyanannyi penzbol Tuneziaban egy *-gal jobb szallodaba lehet menni.)
Igen, Chersonissos-t mi is néztük, de nem nagyon tudunk róla semmit, mert a neckermann katalógusban csak a szállodákról van kép, a tengerparti fotók vhogy kimaradtak, ha jól emlékszem, de nem tom miért :)). Akkor inkább mondok szálloda neveket, úgy hátha könnyebb. Pl. Hotel Millor Sol( Mallorca), Hotel Pela Maria ( Chersonissos), ezekről küldjetek infót, ha tudtok. A lényeg, hogy szép legyen a part (nem kell pálmafa sem :)) és a hotel is normális legyen, mind1 hogy hol van :). Várom az ötleteket. Előre is köszi mindenkinek!
Mi Krétán voltunk a Neckermann-nal all incl. 2 hét 2005 . szept. 15-29, bizotsítással és rep.ill. 167000/fő. De ahol mi voltunk (Agia Pelagia), nem homokos a tengerpart és abban a szállodában az AI. sem volt tökéletes.
Ha nyüzsis hely, akkor Chersonnissos, ott van homokos tengerpart is (ha jól emlékszem). Vagy pedig béreltek kocsit (kb. 2000/fő/nap) és kerestek homokos tengerpartokat.
Hát, szerintem a Nekkermannal ez nem nagyon jön ki sehova se, de ha fogjátok magatokat, beültök egy autóba, leautóztok Krétára, akkor tíz-tizenkét nap nyaralás lazán kijön belőle. Egy főre kb 15 euró egy éjszaka, 20-25 euró a napi fogyasztás. Ez úgy jön ki, hogyha _nem_ utazási irodával mentek, akkor júliusban simán lehet 25 és 35 euró között találni egy kétágyas szobát (de augusztusban is), 10/fő a vacsora, és 5-10/főből lazán összedobjátok a reggelit és a déli salátát (főleg, ha négyen együtt esztek, akkor sokkal olcsóbb). A többi megy sörre és egyéb dolgokra :-)
Ez azt jelenti, hogy 350-450 euróba fáj 10-12 nap.
Az utiköltség: 134 + 4*55 euró a Pireusz-Kréta komp odavissza (autó + utasok). A benzin odavissza olyan 250 euró (fogyasztástól függ), a pályadíjak olyan plusz 45 euró, tehát optimálisan olyan 170 euró per fő.
A 170 + 400 körülbelül 150e HUF. Ha viszont többet maradtok, sokkal jobban jöttök ki, és lehet repülővel is menni, de akkor érdemes autót bérelni (kicsit drágább).
Sziasztok! Remélem tudtok nekem segíteni! Nyáron szeretnénk külföldre utazni, de már feladtuk a szálláskeresést... Négyen mennénk és mindannyiunk igényeit nehéz kielégíteni, már három hete bújjuk az internetet, de hiába. Nem szeretnénk túl drága helyre menni ez max. 150 ezret jelent (all inklusive), de inkább kevesebbe kerüljön. Legyen szép, homokos tengerpart és nyüzsgős központ közel a szálláshoz, pálmafák stb... :) Mi Mallorcára, Rodoszra, ill. Krétára esetleg Spanyolországra gondoltunk. Ha vki járt már ezeken a helyeken (vagy máshol) és szép élményekkel gazdagodott, kérem írjon! Előre is köszönöm az infókat!
Én tegnap voltam befizetni az egyik budapesti irodában, szeptember 3-tól két hetet Krétára.
Kíváncsiságból megkérdeztem hány hely van még a gépen (szept. 3-i budapesti Ferihegy 2B termináli indulással), a hölgy azt mondta 2 hetesre még 38 hely van, 1 hetesre pedig 91.
Tudom a kecskemétieknek a debreceni indulás lenne jó. De hát ha valaki mindenáron utazni akar, akkor kell egy kis áldozat...
a nemzetközi útnál valóban megkérdéjőlezendő a neckermann felellőssége, mert ez alapján úgy tűnik, mélyen hallgattak róla...persze nem véletlen...egyébként az ügyintézőt nem akarom védeni, de ők is csak annyit tudnak ami a katalógusban le van írva...(vagy annyit sem...)
a szobaelosztást valóban kint intézik, de itthon kell a tn, azaz a tengerre néző szobát felárért lefoglani.
remélem, hogy idén több sikerrel jársz.
egyébként minket még nem szivattak meg szerencsére
mi is voltunk többször a neckermannal, nekünk semmi gondunk nem volt, sőt foglaláskor még azt is kérdezték a tengerre néző szobánál, hogy milyen magasan legyen a szoba, és ott is volt. Itthonról kértem bekészítést is a szobába, azzal is minden rendben volt. (Zante, Iberostar Plagos Beach)
Szerintem attól is függhet, hogy már foglaláskor mennyire pontosan, lelkiismeretesen intézik, és melyik irodában foglalunk.
mi 2005-ben voltunk krétán, és a tavalyi katalógusban nekünk tetszett a hely.
nincsenek egyáltalán nagy igényeink, tiszta, egyszerü szálloda, de ne a nemzetközi autóut mellett legyen. a tengerpartra néző szobához sem ragaszkodtunk, csak a tengerparti oldalhoz a gyerek miatt. a hosszu, homokos strandból pedig semmi nem igaz, sőt, vizisport sincs ezen a részen.
itthon azt mondták a neckermannál,, hogy kint kell intézni a szobaleosztást, nem itthon. nekünk az is fontos szempont volt, a városközpont közel legyen gyalogosan.
hát ennyi volt, most önállóan szervezem a nyaralást, remélem, több sikerrel, majd beszámolok róla