Keresés

Részletes keresés

ligustrum Creative Commons License 2008.06.26 0 0 500

Hááát Lányok,

 

Én már felkutattam mindent, de a lidocain szaruhártyát roncsloló hatásáról semmit nem találtam! :-( 

Őszintén mondom, hogy (tudomásom szerint, & az én,-és kolleganőim vendégkörében sem) soha sehol senkinek nem okozott szemkárosodást a tetoválásnál használt érzéstelenítő!!

Azért ha tudtok kutakodjatok ti is!

$ummerGirl Creative Commons License 2008.06.25 0 0 499

Senki nem tudott meg infókat a lidokainról?? Szerintem nagyon fontos lenne a dolog! Sok ember azért csináltatja meg a szemhéját, mert nem lát rendesen a sminkeléshez. Elég morbid lenne, ha még a szaruhártyája is károsodna, csak mert nincs tájékoztatva kellőképpen a mellékhatásokról. 

 

$ummerGirl Creative Commons License 2008.06.17 0 0 498

Ugye így szól egészében: ( szerintem kicsit félre értelmezed ott, hogy összekötöd a lidokaint az alkohollal. Egyszerűen felsorolja, hogy mit miért nem használ egy kozmetikus. És ebbe a felsorolásba tartozik az alkohol is, az értágító hatás miatt. Én nem úgy értelmezem, hogy a lidokain tartalmazza az alkoholt, hiszen ez nem is lenne valós állítás.)

 

Szemhéj tetoválás érzéstelenítése:

A kozmetikus alaposan érzésteleníti a felületet, a szemhéj szaruhártyájának védelmének figyelembe vételével, alapesetben Lidokain tartalmú készítményekkel. Azonban a Lidokain 4% felett szaruhártya károsító hatású. Magyarországon beszerezhető a legkisebb dózist tartalmazó Lidokain tartalmú kenőcs is 5%-os! Így ezt csak gélek formájában alkalmazza a szemre.  A tetováló kozmetikus nem használ magas %-ban alkoholt  tartalmazó szereket, szárító és keringésserkentő, értágító hatásuk miatt. A tartós smink elkészítése egy bizalmas kapcsolat a kozmetikus és vendég között. Ez esetben a szem védelméről, egészségéről van szó! Érdemes rákérdezni, hogy mit alkalmaz a kozmetikus ehhez a művelethez.

Előzmény: ligustrum (497)
ligustrum Creative Commons License 2008.06.17 0 0 497

Szió!

 

Megnéztem a linket: ott azt írja, hogy az alhoholnak értágító hatása van, ami valóban így is van, de a lidocain oldat nem tartalmaz olyan magas %-ban alkoholt, hogy az baj lenne.

Lehet, hogy az én hiányosságom, de azt még sose hallottam, hogy szaruhártyát roncsolna a lidocain 4%ban! Kérdem én, ha így van, miért hozzáférhető bárki számára???....Nem tudom, még sose volt semmi problámám. De még rémtörténet sem tudok..

Előzmény: $ummerGirl (496)
$ummerGirl Creative Commons License 2008.06.17 0 0 496

http://www.szepsegszalonok.com/cikk2.php?cikkcim_ID=6&cikk_ID=28

 

Itt van leírva amit említettem. Viszont az is benne van, hogy pont ezért gél formában alkalmazzák a lidokaint...stb  Mi a különbség, ha ugyan az a százalék? Tudja valaki?

$ummerGirl Creative Commons License 2008.06.17 0 0 495

Ok, de kifejezetten szemre kérdezem!

Közben ha megtalálom a linket beteszem!

Előzmény: ligustrum (494)
ligustrum Creative Commons License 2008.06.17 0 0 494

Neeee , :-))

A lidocainnak pont az a lényege, hogy a bőr, ill. nyálkahártya érzéstelenítésére alkalmazzuk!

Használják a bőrgyógyászatban, a szülészeten, a nőgyógyászok...stb helyi érzéstelenítés céljára. (Nem 5%-ban) & gyulladáscsökkentő és gátolja a kapillárisok permeabilitását, vagyis "vérzéscsillapító"!

Eve Tatto Creative Commons License 2008.06.17 0 0 493
Szia!
a lidokainnal kapcsolatban nem tom mi az igazság.
Pontosan nem tudom, de talán kicsit vérhigító hatása van a fájdalom csillapítónak, mert aspirin és penicilin származékok ezt okozzák!
Előzmény: $ummerGirl (492)
$ummerGirl Creative Commons License 2008.06.16 0 0 492

Halihó!

Olvastam valahol ezeket, és kiváncsi lennék rá, hogy van-e benne igazság: 

  • 5%-os lidokain már szaruhártya-roncsoló hatású
  • Nem szabad fájdalomcsillapítót bevenni tetoválás előtt már min 2 órával (h miért arra nem emlékszem)

 

Eve Tatto Creative Commons License 2008.06.16 0 0 491
Szia!
Látom Te gyorsabb voltál!!
:-))
Előzmény: ligustrum (489)
Eve Tatto Creative Commons License 2008.06.16 0 0 490
Szia!
Hát annak a valakinek igaza van, mert azért ez nagyon sok idő!
Nemcsak a kozmetikus fog elfáradni, hanem Te is mert ennyi ideig ülni és a fájdalmat esetleg elviselni, nyűgös leszel stb...
Én nem javaslom egyik vendégemnek sem.Még a szemet csak-csak, de hogy még a szádat is...... szerintem már sok, de ezt majd Te eldöntöd és a kozmetikus is hogy elválalja-e!
1: én emlát használok, szerintem nagyon jó
2:függ a vendég fájdalom küszöbétől,
teljesen változó, mert vannak problémásabb vendégek akinél már csak a fölrajzolás elvesz egy fél órát+ az érzéstelenítő hatóideje és nem mindegy a kozmetikus gyakorlottsága sem
3:nem érheti nap, se szoli, se szauna, se dörzsölés, se vakarás, se olyan mennyiségű víz ami feláztatná a varrt. Folyamatosan krémezni!!!(én bepanthen plusszt javaslok)
4:a varr leesése 4 naptól akár 10ig. A teljes gyógyulás minimum 3 hét, addig nem javalott a korrekció!
5:nem biztos hogy kell, de általában 1 korrekció mindig van és én még azt az egy korrekciót javalom is, mert nagyon sok festék dobódik ki az első ütés után.
Szóval javalott, szerintem

Remélem segítettem
Jó éjt
Előzmény: vivi00 (488)
ligustrum Creative Commons License 2008.06.16 0 0 489

Szia Vivi,

 

1.,   Gondolom mindenki a saját érzéstelenítőjére esküszik. Én  pl: 20%-os lidocain oldatot használok & esetenként ultracaint (amit a fogorvosok is). Igen gyakori az emla is a kozmetikusok körében.

2.,    Az, hogy melyik mennyire fájdalmas , az függvénye persze az érzéstelenítésnek is, de egyéni érzékenység is befolyásolja. ...Az idő a rajzolástól is függ, meg persze sok minden mástól is, de a félsatír kb 2-2,5 óra, a szem pillatőben felül 1óra, alul kb 3/4óra.

3.,    én 2 hetet szoktam javasolni a gyógyulásra, ami alatt kerülendő a szolárium, uszoda , strand, szauna és hasonlók a fertőzésveszély,-és az elpigmentálódás miatt. ez alatt az idő alatt kenegetni kell a kozmetikus által javasolt krémmel.

4.,    szintén csak a magam példáját tudom mondani, én Long-Time-Liner technikával dolgozom, itt nem lesz sebes, heges a tetoválás, csak egy felesleges festékréteg keletkezik rajta ami 3-4nap alatt leesik. De kell a 2hét míg a festék teljesen beépül a bőrbe és eléri a valódi színét.

5.,    igen, javasolt a korrekció mindkét esetben.

 

Remélem tudtam megfelelően válaszolni a kérdéseidre és segíteni!

Üdv: Eszter

Előzmény: vivi00 (488)
vivi00 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 488
Sziasztok!
Szeretnék sminktetoválást csináltatni. Szeretném a szemhéjamat alul és felül valamint a számat félsatírra tetováltatni. A szakértők mit szólnak az ötlethez? Valaki azt mondta hogy a kettő együtt sok. De ha már egyszer rászánom magam meg minden akkor minek menjek 2x?! Ráadásul mire az egyik meggyógyulhatna már mennék nyaralni.
1. Mi a legbeváltabb és a legjobb érzéstelenítés?
2. Mennyire lehet érezni amikor csinálják és melyik meddig tart?
3. Miután készen van mi a teendő vele az utánna lévő napokban?
4. Meddig tart a gyógyulás?
5. A szájat és a szemhéjat is kell utánna korigálni?

Gondolom sokan kérdeztek már ilyeneket és a könyökötökön jöhet ki de akinek még van türelme válaszolni a kérdéseimre azt nagyon kérem írjon!!! Vagy írhat az email címemre is:Sein@citromail.hu

Nagyon,nyagyon köszönöm előrre is a válaszolőnak!!!
Vivien
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.11 0 0 487

Köszönöm szépen mindenkinek válaszolt a kérdéseimre.

Remélem akkor tényleg nincs semmi probléma, és majd kialakul a korrigációig, h milyen lesz, ha meg mégse jo a szin, akkor még lehet rajta változtatni! :)

Köszy még egyszer!

Tiffany2006 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 486
Szia! A színek általában 2-3 hét alatt érnek be tetoválás után, tehát akkor fogod látni, hogy milyen lesz a végleges színhatás. Ha tényleg túl világosnak tartod, akkor semmiképpen ne ugyan azzal az árnyalatt üttesd át, hanem válasszatok egy kicsit sötétebbet. A szálas technika nem könnyű dolog, mert ha túl közel húzza a szálakat összemosódhat és még csúnyább lesz, mintha satírozott módszerrel csináltattad volna. Még annyit szeretnék elmondani, hogy ugyan az a szín minden bőrtipusnál másként jön elő, tehát más árnyalat lesz egy sötétebb pigmentű bőrnél és más egy világosabbnál, stb. Ezt a sminktetoválónak már tudni kell, ha gyakorlott, hogy éppen ezért melyik színt ajánlja.
Előzmény: Törölt nick (481)
Tiffany2006 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 485
Szia! Próbáltam felrakni ide képet, de nem engedi mert túl nagy. Akkor nézd meg a www.sminktetovalas.atw.hu oldalt. Azért nem javasolt előbb a korrekció, mert hiába esik le a varr előbb a teljes gyógyulás az 3 hét. Különösebb következménye nem lehet ha előbb van megcsinálva, csak esetleg jobban fájhat még az érzéstelenítés ellenére is.
Előzmény: evyta (480)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.11 0 0 484
Jah bocsy, nem heges állapotba készítettem a képeket, hanem akkor, mikor még az egészen rajta volt a varr! :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.11 0 0 483
Szya Evyta!

Inkább ilyen sötétrózsaszines, mályvás színű, van minda  két szemöldökömbe 1-1 csík, ami barna, de hát az édes kevés! Mindenki azzal ugrat, h végülis szálazott, van benne egy szál! J De hát az édeskevés! J Hát sztem akkor várok még 1-2 napot, míg véglegesen leesik a varr, utána úgyis fel kell hívnom a lányt, aki csinálta, aztán meglátjuk mennyire sötétedik majd be! Remélem semmi baj nincs.

Amúgy pesten csináltattam a VI. kerbe az Oktogon környékén. A kozmetikusom ajánlotta, mert egy helyen dolgoztak még régebben. 16 volt, és első korrigálás benne van! Sok helyen érdeklődtem utána (főleg ismerősök között) és végül azért mentem hozzá, mert mégiscsak nem 30 ezrekért csinálja (de nem is piti összegekért) és a kozmetikusomba megbízok annyira, h nem küld egy olyan emberhez aki nem ért a dolgához. Képeket még csak heges állapotba csináltam, majd azután szeretnék csinálni rendes képeket, ha már teljesen leesett a varr! De ha megvan, ha gondolod küldhetek!

Zsu

evyta Creative Commons License 2008.06.10 0 0 482

Szia!

 

Én nem vagyok szakértő meg nem is kozmetikus csak annyi tudok  mondani amennyit én tapasztaltam.

Nekem is mikor lepotyogott a varr akkor alatta egy nagyon friss halvány valami(tetko) volt de nem rózsaszínes hanem világosbarna.Meg is ilyedtem, hogy csak nem ilyen lesz, de nem mert besötétült tehát változnia kell a színnek, legalábbis velem ez történt.

Kinél voltál?mennyiért?kép esetleg?:)

Előzmény: Törölt nick (481)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.10 0 0 481

Szyasztok!

 

3napja csináltattam meg a szemöldöktetoválásomat. A lányba aki csinálta teljes mértékbe megbízok. Szálazott technikával csinálta és a szín ilyen világos barnás. Viszont elkezdett leesni róla a varr, és alatta ilyen sötétebbrózsaszín színű, és ilyen szálakat v ilyesmiket egyáltalán nem látok. És elég világosnak tűnik nekem, legalábbis teljesen más színű, mint amit mutatott, h kb ilyen színű lesz, ha kész lesz!

Lehet h vmi gond van? Megköszönném, ha valaki tudna mit mondani erről? Lehet korrekció után jobb lesz? Vagy mitől lehet, h ilyen világos lett?

 

Köszy: Zsu

evyta Creative Commons License 2008.06.08 0 0 480

Jajj szija na végre valaki:)

 

Teljesen ki vagyok akadva az ilyen ember hogy tetoválhat.

Amúgy miért kell 3 hét? mármint ha esetleg megcsinálná vki(de nem hiszem mert utazok el jövőhéten)akkor lehet következménye?

 

Amúgy szted ez normális ami velem történt???ilyen esetben mit lehet tenni?mert a pénz az hiányzik......

 

Ide is beszúrhatsz képet szivesen nézem:)

Előzmény: Tiffany2006 (479)
Tiffany2006 Creative Commons License 2008.06.08 0 0 479
Szia! Szerintem még várj egy kicsit, mert 1 hét után nem lehet korrigálni, 3 hét legalább amikor újra tetoválható. Ha gondolod küldök neked képeket a munkáimról nézd meg aztán döntsd el, írd meg az email címedet.
Előzmény: evyta (478)
evyta Creative Commons License 2008.06.08 0 0 478

Nos igen....áttöröltem egy nedves zsepivel és lejött a varr és alatta nincs semmi...... nagyon nagyon halvány foltok vannak....vki elvállal jövőhétre?

köszönöm

 

evyta Creative Commons License 2008.06.08 0 0 477

Sziasztok!

 

Én azért irok mert lennen egy kérdésem.

A szemhéjamat kb 5 napja csináltattam meg elég olcsó áron, egy látványra igényes lánynál, és környezet is az volt.

Na kezdődött ott hogy valamiért nem akarta megrajzolni a vonalat, majd közbe igazítunk mondta.De nem is ez a lényeg hanem az, hogy azt mondta 1 hét múlva kiderül mennyire fogadta be a szemem az anyagot mert van olyan hogy kidobja  a festéket és olyan mintha nem csináltunk volna semmit.Ilyen van?

A szemöldököm LTL-el volt megcsinálva és gyönyörű, semmi ilyesmi nem volt.

Most azért folyamodtam ehhez a lányhoz mert nem volt annyi pénzem....lehet meg is fizettem most érte:S

Szóval már kezd néhol lejönni, és nem igazán látok konkrét vonalat, bár lehet beképzelem és még nem is jött le de félek becsaptak.

Szerintetek?

 

ligustrum Creative Commons License 2008.05.29 0 0 476
Receptem van, és gyógyszertárban kevertetem. (20%-os) Én nagyon szeretem, jó vele dolgozni! :-)
Előzmény: Eve Tatto (475)
Eve Tatto Creative Commons License 2008.05.29 0 0 475
Hy!

Én nem szoktam letakarni és kb 5 percet várok a karcolás után,de nem szoktak panaszkodni. :-)))
De majd kipróbálom, hátha így jobb!!!Köszke
Nem tudom hogy ilyet ki lehet e irni, de a lidokain az hány ml és mennyibe kerül???
Ugyanazon az elven működik mint az Emla?
Soha nem használtam még!
ligustrum Creative Commons License 2008.05.29 0 0 474

Sziasztok!

 

Ezt én is így hallottam! (bár én lidocaint használok)

Előzmény: Tiffany2006 (473)
Tiffany2006 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 473
Szia Évi! 20 percre semmi képpen, mert addig elmegy a hatóideje is. 10 perc és kezdheted és nyugodtan leragaszthatod akkor jobban hat.
Előzmény: Eve Tatto (472)
Eve Tatto Creative Commons License 2008.05.26 0 0 472
Sziasztok csajok!
Na mi van???
Nem dumcsizunk???
Szerintetek (azokhoz szólok akik ismerik az Emlát): sokkal jobb úgy érzésteleníteni hogy letakarom egy 20 percre az érintett területet?
Irjatok!!!!
kati26 Creative Commons License 2008.05.09 0 0 471

Sziasztok!

Nem tudna nekem valaki segíteni?Pápán keresek kozmetikust,aki szemöldököt is tetovál.De még nem hallottam senkiről,akit dicsérnek.Aki tud üzenjen nekem,előre is köszönöm:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!