Nem zárnám ki a vidéket. Pl. beugrott Keszthelyen az Erzsébet királyné utca. Nem az, de a szituáció meglepően hasonló. Csak hogy nehezebb legyen a feladat :-)
1972 nyarán felrobbantottak egy víztornyot Kőbányán, amelyről eddig semmit sem lehetett tudni - a Népszabadság fotóarchívumában volt a kép -, de elég nagy a hasonlóság a rajzon láthatóval. Jó eséllyel a főváros kőbányai sertésszállásainál járunk tehát, valahol a Hizlaló tér környékén.
Én is valami sörgyárra tippelek, de ezt a sorozatot Richter Folkusházy alpolgármester nyugdíjazására rajzolta, tehát minden helyszínnek van valami köze a fővároshoz. A Dreherhez talán pont nem, de vajon melyikhez igen?
az 1920-as évek közepén készült valamilyen budapesti helyszínen, mégpedig olyanon, amelyhez a fővárosnak köze volt, ez a rajz. Az udvaron hordókat vélek látni. Nem ismerős esetleg valakinek a hely?
"valamilyen diplomata környék" – a CK rendszámból én is arra tippelnék, de volt bőven szabályerősítő kivétel is. Zuglóban (nem az elit, hanem a lakótelepi környék, Kacsóh Pongrác út és vidéke) a házunkban volt egy folyamatosan kiadott lakás, jugoszláv (akkor még) követségi dolgozó lakott ott a családjával, CK rendszámú Volvo 144-essel.
A követség "egyszerű" dolgozói (karbantartók, büfések, titkárnők, stb.) nem feltétlenül a diplomatavillákban laktak, de a gépkocsijuk az előírásoknak megfelelően CK (később CC is) rendszámot viselt, és általában nem luxuskategóriájú (nekik...) autók voltak. A Peugeot 404 is inkább „közép” volt a maga idejében.
Az Andrássy környékét én is kizármám, ezért gondoltam Zuglóra inkább. Kelenföldön belül csak igen kis rész jöhetne szóba, de ott is többnyire zártsorú a beépítés, kisebbek a telkek, azaz az épületek közelebb vannak az uitcavonalhoz. De persze bármi lehet.
Lenne ötletetek esetleg arról, hogy lehet a fortepan 262029 és 262030 helyszine?
Felmerülhetne valamilyen diplomata környék esetleg Zugló a Városliget környékén vagy Pasarét, mindenképpen egy sík terep, de szokatlan hogy még a 60-as évekhez képest is nagyon kevés az autó.
Köszi, lehet. Lakópark? A cikk ugyan még áprilisi, és azt írja, hogy már zajlik az építkezés, de darukat még csak két hete látok arrafelé (először csak egyet, ezen a héten nőtt ki a második; a borítóképnek meg szokás szerint semmi köze a cikkhez?). Igaz, az alapok kiásásához még nem kell daru...