Sajnos, ez a háború is megint kihozza az emberekből az antiszemitizmust és igen, ez pártszimpátiára tekintet nélkül működik.
Abban az országban élünk, ahol ez nem újdonság, itt volt az arányaiban legtöbb antiszemita a II. világháború idején is. Sőt, előzőleg is, mert az első zsidótörvényt 1920-ban hozta meg a magyar országgyűlés, a világon elsőként. Ez volt a numerus clausus.
A későbbiekben, a további kirekesztések, majd kiköltöztetések időszakában is az motiválta az emberek jó részét, hogy mire lehet rátenni a kezüket, milyen zsidó vagyont lehetne zabrálni, ki költözhet be a zsidók "elhagyott" lakásaiba. Így senkit sem hozott lázba, hogy eközben a vidéki zsidóságot pakolták fel a vonatokra, ebben pedig a magyar hatóságok nyújtottak hathatós és igencsak lelkes segítséget.
Szerintem ez azóta is Magyarország szégyene, és a mai napig nem nézett vele szemben senki, ellentétben a németekkel.
A szunnyadó antiszemitizmus a mai napig is fel-felüti a fejét Magyarországon, talán éppen annak köszönhetően, hogy soha senki nem marasztalta el eleinket azért, amit tettek a zsidókkal.
LOL. Ebben a topikban azok akarnak jó fiúnak látszani, akik látszólag sűrű könnyeket hullatnak a palesztin áldozatokért, hogy végre zsidózhassanak egy jót. És ahogy elnézem, ebben nem tesz sok különbséget a politikai hovatartozás, az oltásellenes széljobb ugyanúgy itt produkálja magát benne, mint az "européer" baloldal. Lajoskából, az európaiból is hogy kibújt a náci...:D
Majd te mondod meg. Mi? Megjegyzem, Soros éppúgy Izrael ellensége, hiszen támogatta a Hamászt. Belülről bomlasztotta volna a társadalmat a nyílt szarjaival.
Mit erőlködsz? Az utcán, munkahelyen is ez terjedt. Kocsmákról nem is beszélve.
"Ez lett volna a kampány fő irányvonala?" Nos, ezért írtam alább le neked, hogyan is működött ez. Sunyiban. No, itt nem a 20 millió románozás volt, de hatott a hülye magyarokra, mely viszont totál nyíltan ment a szavazás előtt. Aztán jött 2002-2010.
"Ezt biztosan alá is tudod támasztani." Elég, ha Hofi tévében is leadott viccére emlékszik valaki. Velencei tükör, magyar miniszterelnök, francia köztársadási elnök......Ő volt a 90-es évek után is a nagy megmondó. Azután, már csak a balos suttogó propaganda kellett. Majd egy DK-s vonuláson egy riportban, Fletó mellett egy lelkes nyugdíjas visszakérdezett a riporterre. "Akkor beszéljünk az apja nevéről, ki is Ő. Orsós"
Nem véletlen, hogy a Jobbik csúcsán nagyrészt maszopos választókkal gyarapodott. Ezek aztán, szép befolyással bírhattak a választásokon. Bolsi trükkök százai.
Tegnap este a zajládában nem 500 ezerről , hanem milliós nagyságrendről beszéltek . Annak kapcsán , hogy a kórházaknak is kéne , de nem ad még nekik sem a terrorszervezet .
Attól még nem leszek antiszemita, ha leírom: élet az élet.
Te vagy megrögzött gyűlölködő, hiszen ilyeneket írsz: a 12 éves palesztin kölyök már elvágná a kibuc-beli csecsemő torkát-tehát nem kár érte, ha lebombázzák.
Olvastam a Moszad történetéről, és volt egymásik, a Moszad igazgatója voltam címen is. Nem is tudom melyikben írták, hogy a holokauszt utáni szimpátia Izrael iránt, nem végtelen a világban. Tisztában voltak vele. Most érkezett el az a pont, hogy ez szemmel láthatóan meg is jelenik mind a politikában, mind az utcákon. A keserves az ebben, hogy egy ultrabalos Guterres az ENSZ führere és ultrabalos idiótáktól hangos a világ meg az médiumok. Bár, már betettem egyszer ezt : „…a baloldal a harmadik világ híve, Amerika-ellenes és anticionista. Az iszlám szintén. Természetes szövetségesek.”
Mondhatnám azt is, hogy ha valaki nem is kedveli Izraelt, akkor az ellenségem ellensége, a barátom alapján lenne célszerűbb oldalt választania. Nem csíped Izraelt? Rendben. Na, de csíped az ultrabalt? Nem? Akkor meg?! Itt nincs semleges állapot. Az ulrabal csak bajt, káoszt fog hozni a világra. Azután, áttérnek az iszlámra, mert ugye „…a Korán az új Tőke, Mohamed az új Karl Marx, bin Laden az új Lenin, és szeptember 11-e az új Bastille ostroma.”
Százmilliók fogják átkozni őket néhány év, vagy évtized múlva.