"a bujjon a lelke" mint írtam volt... Egyébként a húskocka szerintem Mindent elront. Kivéve egy átfagyott síelés után tea helyett. Akkor inkább a sima víz -esetleg fehérborral- verzióra szavaznék (egyébként ez is "autentikus")
Nem vagyok a Dunapark kávéház fizetett reklámembere, de a múltkori látogatásunk óta még kétszer jártam, legutóbb ma délben egy könnyű ebéd ürügyén és csak azt tudom mondani, hogy
1. szemmel láthatóan sűrűsödik a nép..
2. változatlanul hibátlan a konyha
3. perfekt a kiszolgálás (a nemdohányzó földszinten mindenesetre...)
4. pocsék a latte maciato, legalábbis az ő felfogásukban - holott az espresso isteni...
5. látványos de változatlanul méltatlan a hely szinvonalához a süti "választék"....
(E két utóbbi pont azoknak, akik az eredeti megnevezés alapján térnének be ide.)
Ma egy kedves német ismerősömmel jártam ott, egy nagyon érdekes, nagyon szines ember, nem ruppóskodó, de nem flancoló, a világnak a jobbik feléből elég sokat látott és olyan foglalkozással és családi háttérrel bír, hogy (szinte) mindent megengedhet magának..
Szóval az illető az ámulattól nem tudott szóhoz jutni, hogy Budapesten ilyen helyre bukkant és álmában nem gondolta volna, hogy pár órás bp-i villámlátogatása ilyen kellemes körülmények között zajlik majd...
pedig rémegyszerű, szerintem elronthatatlan: hagyma fonnyaszt, liszttel megszór, bujjonnal felenged (mehet pici portói/madeira, akár fehérbor is), só, bors, tetejére pirított, fokhagymával dörzsölt kenyérszelet megszórva reszelt emmentálival vagy gruyere-rel, sütőbe grillezni betol (szerintem a bouillon a lelke, legjobb a borjú, de semmiképp ne zsíros, mert az agyonvágja az amúgyis tömény hagymát)
Én is meg tudom csinálni, de nem tudom, melyik az eredeti. Bár lehet, hogy nem csak egyféle eredeti van?
Elolvastam vagy 8 féle recipét az előbb, mindegyik másképp készíti, de mind francia hagymalevesként hirdette magát. ( Annak örülök, hogy a 8-ból egyikben sem volt tejszín... :-) )
Melyik helyet tudnátok ajánlani, ami megfelel a köv. szempontoknak: - 2000Ft alatti főételek - jóllakásra alkalmas adagok (nem a Zöldkapu "annyit rakunk a tányérodra, hogy behánysz" megoldásra vágyom azért) - többféle csapolt sör - konyha 22.00-ig, nyitvatartás 24.00-ig legalább - szeparált dohányzórész, ahol megtűrnek egyszerre 10 pipázót (!) - kényelmes fotelek, halk (!) zene, kevés fény ? - elfogadható megközelítés, és parkolási lehetőség (Csepel és az Andrássy út ugrott...)
Évek óta próbálom összerakni ezt a képletet, de csak úgy sikerül, ha kihagyok belőle vmit. :-(
pont, hogy a férjem hányt majdnem. a tányér alján mócsingos húsdarobok, ami ázott a nagyon bő olajban.(asszem vmi bárány volt)
Az étterem majdnem üres volt, asztalok nem voltak lefoglalva, minket mégis a legszarabb helyre akartak ültetni. De a felszólgálók kiszolgálási stílusa sem volt meggyőző.
Terhes én vagyok, de én nem hányok, csak közkívánatra!
Nyilván egy natúr húst vmi petrezselymes burgonyával, azért nem rontanak így el.