Keresés

Részletes keresés

Zsákó dúc Creative Commons License 2018.03.19 -4 2 141229

...............ha, nem lenne világos a mondandóm..........

Jani:

Rövid = 1

Közép =3

Hosszú = 2

Fiatalok = 5

Összesen = 11 

Béla:

Rövid = 2

Közép =2

Hosszú = 1

Fiatalok = 4

Összesen = 9

Tehát Béla a bajnok!

Érték egyenlőség esetén a főprogram helyezési száma lenne a mérvadó!

Előzmény: Zsákó dúc (141228)
Zsákó dúc Creative Commons License 2018.03.19 -4 1 141228

Valóbban bele lehetne számolni a fiatalok versenyeit is, egy összetett bajnokságba, de nem az általános bajnokság mintája alapján. Hanem oly módon, hogy minden táv végeredményének a helyezési számát összeadva a legalacsonyabb értéket elérő tenyésztő lenne a nagy bajnok. Nevezhetnénk GENERÁL BAJNOKNAK! A Karancsban van ilyen de, azt nem tudom, hogy ott hogyan számolják..............

Előzmény: Törölt nick (141227)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.19 -9 2 141227

1-2 rossz hétvégéje bárkinek lehet , ne azon ússzon el egy csapatbajnokság....

Sőt az Általános Bajnokságba Én mindenképpen belevetetném a fiatalok versenyét is!

Előzmény: Neon Licht (141226)
Neon Licht Creative Commons License 2018.03.19 0 4 141226

Sosem beszéltünk itt ki ilyesmit. Te hajtogatod évek óta, indoklás nélkül.

Előzmény: subigalamb (141225)
subigalamb Creative Commons License 2018.03.19 -3 1 141225

Hát ha "betli" akkor legyen betli!De hát azt már kibeszéltük ,hogy a betli hülyeség, és csak és kizárólag az élversenyzőket segiti!Vagy érthetőbben a menők találták ki a saját boldogulásuk érdekében!

Előzmény: Wittenbuik (141217)
subigalamb Creative Commons License 2018.03.19 -1 2 141224

Tudod az én meglátásom szerint,amig a kerületi csapatbajnokság mindenek felett,addig nem is lehet semmi változásról szó!A változtatásokat meg addig itthon eszközölni nem lehet amig a kerületek szállitó kapacitása nem kompatibilis,amig a kerületek nem hajlandók egymással összepakolni.Vagy mindenki az eredmény hajhászás miatt csak röpcsoportban(lásd pl: Olimpia) tud gondolkodni.Majd ha nálunk is több becsülete lesz annak a galambnak ,és tenyésztőnek aki csak egy-egy uton ér el sikert ,(mint nyugaton),A kerületek a szállitó kapacitásukat egymás rendelkezésére bocsájtják,Hogy egy-egy hétvégén minél több versenyt lehessen rendezni(mindegyik kocsi máshonnan enged)Lesznek fix és megszokott ,elismert versenyek és megszokott engedőhelyek!(nem minden évben változtatni)Na ha ezek majd előállnak és megszokottá válnak,na akkor már majd lehet változtatni!

Előzmény: Schill (141219)
frici608287 Creative Commons License 2018.03.19 -1 0 141223

Ezzel egyetértek,azt külön díjazom,hogy ezúttal a saját érdekeiddel szemben is ezt vallod!

Előzmény: Wittenbuik (141221)
frici608287 Creative Commons License 2018.03.19 0 1 141222

Már sokszor sokan leírták: Nagy területen egy 120-180 km-es verseny eléggé komolytalan tud lenni.(Finoman fogalmaztam).

Nyilván egy ilyen komolytalan verseny beszámítása az általános bajnokságba azt eredményezi,hogy maga az általános bajnokság is komolytalanná válhat.

Nem egyszer előfordult már ,hogy emiatt sokan el is szálltak a végső elszámolásból.

Röviden: Nyilván ezek a dolgok mindenkit másképpen érintenek,attól függően,hogy milyen "pozicióban" vannak a nagy területű Kerületben (lakóhely,beröpülés stb.).

Ezért ezek a tényezők sokak életét keseríthetik meg,és sokak válhatnak érdektelenné,sokan sokfélét fognak "támadni" (pl.Csapatverseny stb.)

Ez is a nem kívánatos dolgokat (békétlenség stb.) éleszti fel.

Összegezve: Olyan tényező,ami egy közösséget bomlaszt stb.,vagyis a sportunk vagy hobbink ellensége.

Előzmény: Wittenbuik (141218)
Wittenbuik Creative Commons License 2018.03.19 -1 6 141221

Sokaknak örömöt szereznénk végre, ha a tagszövetségek (a miénk is) elfelejtené az általános bajnokságot és csak távonként hirdetnénk bajnokot. Hagyjuk a tradíciót a francba! Ja, és ez Rajtunk múlik!

Előzmény: Schill (141219)
Wittenbuik Creative Commons License 2018.03.19 -1 4 141220

Vártam már tőled ezt a kérdést és most megpróbálom a miérteket összeszedni:

1. Először is az ügy nem volt szakmailag előkészítve. Lehet, hogy neked nem fontos, hogy valamiről úgy tárgyaljunk, hogy legyen egy valóban vitaképes anyag, amiről lehet érveket felsorakoztatni pro és kontra, de nekem fontos. Ne ott találjuk ki a miérteket, hanem egy ilyen megbeszélésre az ügy felhozója úgy jöjjön oda, hogy mindenre felkészült és nem csak kitalált valamit, ami neki rohadt jó lenne, hanem rendelkezik a meggyőzés eszközeivel is.

2. nem készült átfogó felmérés arról, hogy ennek az irányváltásnak milyen támogatottsága van, sem röpcsoporton belül sem tagszövetségen belül.

3.Nem készült kimutatás arról, hogy anyagilag hogyan érinti ez a versenyköltségeket.

4. A kitalálója nem mérte fel, hogy milyen plusz feladatokkal jár az irányváltás a tagszövetség vezetése részére, nem járta végig a feleresztési helyeket, hogy azok mennyire alkalmasak vagy sem.

5. Nem hoztak referenciát más tagszövetségektől, akik ezt az irányt röptetik.(igaz egyre kevesebben vannak)

6. Nem értettem, hogy a kiegészítő utak miért Szentgodhárdról lettek volna és miért nem Sopronból?

7. Szakmailag számomra elfogadhatatlan, hogy rövid és közép távon osztrák irányból, hosszú távon meg a cseh-német irányból versenyezzek.

Hát talán ennyit így hirtelen.

Előzmény: Schill (141212)
Schill Creative Commons License 2018.03.19 0 0 141219

Mondj egy jobb értékelési módot a csapatversenynél.

Annak meg,hogy 35-40 verseny legyen,végképp semmi köze hozzá. Belgiumban hét közben 100-150 km-es versenyeket is rendeznek,korai starttal vége is van mire dolgozni kell menni. 

Előzmény: subigalamb (141214)
Wittenbuik Creative Commons License 2018.03.19 0 3 141218

Feri! Én úgy értettem, hogy minden verseny verseny, ebben nincs különbség, természetesen minden verseny más, ezért kell minden versenyt kilométertől függetlenül komolyan venni. Lehet 350km-ről is jó a távol lakónak és rossz a közel lakónak és fordítva is. Sőt ugyanez megtörténhet 600km-ről is. A tisztánlátásról csak annyit, hogy nem csak az láthatja tisztán a dolgokat, aki veled egy véleményen van. ( ez mindnyájunkra igaz)

Előzmény: frici608287 (141213)
Wittenbuik Creative Commons License 2018.03.19 0 2 141217

Sőt, az legyen a bajnok,akinek egyetlen helyezése sincs! Tudsz Te értelmeset is írni, miért kell ilyen hülyeségeket.

Előzmény: subigalamb (141215)
Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.19 0 8 141216

Szerinted miért nincs figyelembe véve azok érdeke akik úgy gondolják , hogy a galambászaton kívül is van élet .  Most is mindenki annyi és olyan versenyre küld amelyre akar , semmire nincs rákényszerítve . A probléma ott van , hogy egyesek úgy szeretnének nyerni , hogy átformálják saját igényük kedvük szerint a versenyprogramot . Csak azt felejtik el , hogy ha következő évben egy másik észlény nem tud nyerni és elég hangosan tud véleményt formálni akkor megint változtatás lesz mert Ő úgy gondolja ha 20 versenyből számolnák a bajnokságot akkor Ő lenne a bajnok , és ez kezdődne minden évben újra , mert bajnok csak egy lehet . 

Előzmény: Törölt nick (141208)
subigalamb Creative Commons License 2018.03.19 -6 2 141215

A betli szerintem jó lenne akár 3 is!De minden távon(R,K,H) a legjobb eredményt kellene kivenni,mindenkinek!DDD!

Előzmény: Schill (141209)
subigalamb Creative Commons License 2018.03.19 -1 5 141214

Akár még többön is részt vehet!Csak egyet felejtesz el ,ott teljesen mások a versenyzés feltételei és technikai lebonyolitása!Azt itt soha az életben nem fogjuk elérni,főleg ha ennyire ragaszkodunk a 10-es csapatrendszerhez,a csapatversenyekhez,és a  kerületi bajnoksághoz!

Előzmény: Wittenbuik (141211)
frici608287 Creative Commons License 2018.03.18 0 3 141213

"Nem minden verseny egyforma?"

Hát nem!Fajsúlyban meg pláne!De ezt Te is tudod,csak az érdekeid rontják a tisztánlátásod!

Előzmény: Wittenbuik (141210)
Schill Creative Commons License 2018.03.18 0 6 141212

Minél rövidebb az út, annál jobban befolyásolják a külső tényezők(időjárás,tömeg).

Az osztrák irány ellen miért tiltakoztál annyira?

Előzmény: Wittenbuik (141210)
Wittenbuik Creative Commons License 2018.03.18 -9 5 141211

Viszont, aki akar az had' versenyezzen annyit amennyit akar. Akinek meg nyűg a versenyzés az ne versenyezzen!!! Miből gondolod, hogy a fejlődést szolgálná, ha kevesebb verseny lenne? Belgiumban, Hollandiában egy tenyésztő, ha akar 35-40 versenyen is részt  vehet egy évben. Nálunk meg már a 12 hétvége is sok. Személy szerint én még megtoldanám a versenyidőszakot két héttel!

Előzmény: Törölt nick (141206)
Wittenbuik Creative Commons License 2018.03.18 -6 2 141210

Miért pont az első kettő? Nem minden verseny egyforma? Miért nem az utolsó kettő, vagy a 4. meg a 6. . Imádom az ilyen saját magamnak jó okfejtéseket.

Előzmény: Schill (141209)
Schill Creative Commons License 2018.03.18 -6 2 141209

Erre lenne megoldás a betli út(utak).  Mondjuk abban benne lennék,hogy az első 2 út ne számítson bele az általános bajnokságba.

Előzmény: Törölt nick (141208)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.18 -5 3 141208

nem akarom megváltoztatni, csak ez a véleményem a dologról. egyébként az év összes versenye lehet jóval több (most is így van), mint azoknak az utaknak a száma ami alapján a kerületi bajnokot hirdetik. szerintem nem árt figyelembe venni azt, hogy vannak olyan versenyzők is, akiknek a postagalaqmbászaton kívül is van élet.:-)

Előzmény: Schill (141207)
Schill Creative Commons License 2018.03.18 0 4 141207

Ha neked úgy is szórakoztató,akkor miért akarod megváltoztatni? :-)))

Semmi hátrányát nem látom annak,hogy amikor az időjárás megfelelő a röptetéshez(májustól júliusig) minden hétvégén versenyezzünk. (kivéve azt,hogy nem tudok meccsre járni. :-))) 

Előzmény: Törölt nick (141206)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.18 -4 2 141206

Emlékszel arra, hogy a 15-ös csapatot mennyi időbe telt 10-re  levinni? A 10 utas főbajnoksághoz is kell annyi idő.:-)

Én már most eltudom fogadni, főleg, hogy már három éve gyakorlati tapasztalatunk is van abban, hogy 2-3 út kihagyása

mellett is ugyanolyan szórakoztató a galambászat.

Előzmény: DkA38 (141187)
frici608287 Creative Commons License 2018.03.18 0 7 141205

Maradandó érték lehet,hogy nincs több,de volt maradandó élményben részünk a nem túl távoli múltban.

Olimpia,Európa kiállítás,több országos kiállítás. Valamennyi a SYMA csarnokban,ami ugyebár különösen nagy anyagi áldozatokkal járt.Mindezeket úgy "kaptuk",hogy közben nem kellett óriási áldozatokat hozni a kis pénzű galambászoknak. (gondolok itt drasztikus tagdíjemelésre,vagy éppen komoly összegű hozzájárulásokra)

Az sem mellékes,hogy az említetteken kívül volt OLimpia és Európa kiállítás is a közelben is.(Nitra,Brno,Trencsén stb.)

Bár ehhez lehet nem kellett hozzájárulni (?) a Szövetség költségvetésének,de az is biztos, hogy a Szövetség költségei is kisebbek voltak ezáltal,mintha Nyugat-Európába kellett volna "kitelepülni".Arról nem beszélve ,hogy sokaknak lett így elérhető egy-egy nem túl távoli Olimpia,Európa kiállítás stb. Csak megjegyzem ez is egy "sportdiplomáciai marketing" eredménye volt,aminek azért vannak,voltak magyar szereplői is.

Lehet ezt is egy kézlegyintéssel elintézni,de én és még sokan értékeljük.

Persze egy rétegnek nem egy nagy durranás elmenni egy Olimpiára Brüsszelbe,vagy akárhová,de sokaknak csak egy pesti Olimpia elérhető.Én örülök,hogy nemcsak 1975-ben tudtam egy pesti Olimpián részt venni.

Előzmény: Olympicman (141160)
Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.18 -2 2 141204

Menyi az a felkészítési idő ami minimálisan szükséges ahhoz , hogy a galambok a közösbe legyenek kosarazva ?

Előzmény: Törölt nick (141203)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.18 -2 2 141203

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=147225649&t=9111402

Egy szót sem írtam arról, hogy milyen idő lesz áprilisban. Én a mostaniról írtam, amit mindenki megtapasztalhat ha kinéz az ablakon. Az országban nagyon sok galambász télen zárva tartja a galambjait a ragadozó veszély miatt. Márciusban engedi ki őket először, még ilyenkor is sok jó galamb lesz ragadozók áldozata. A korai kezdéssel lerövidül az a felkészítési idő, ami minimálisan szükséges ahhoz, hogy a galambok a közösbe legyenek kosarazva. Ez a mostani időjárás még plusz nehezíti a felkészülést, ami miatt még indokoltabb egy későbbi kezdés. 

Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.18 -2 2 141202

Előre akkor lehet gondolkodni , tervezni  ha tudunk valami biztosat afelől , hogy milyen lesz az időjárás az adott időszakban , addig míg nem addig ez csak feszültségkeltés . 

Előzmény: frici608287 (141200)
Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.18 -2 2 141201

Frici bocs én azt hittem , hogy Te a többiekhez tartozol még egyszer bocs . Az előbb már írtam mielőtt állítasz valamit tájékozódj , de lám megint meg kell ismételnem . Szóval  semmilyen érdekem sem anyagi sem másmilyen  nem fűződik ahhoz , hogy mikor kezdődjenek a versenyek . 

Előzmény: frici608287 (141200)
frici608287 Creative Commons License 2018.03.18 -2 4 141200

Persze mindenki hülye,aki előre próbál gondolkodni!!

NAná egyszerűbb a múltban okoskodni!

Vannak akiket sohasem lehet meggyőzni,és életük végéig "tanulópénzt" fizetnek!

Csak arra próbáltam előre szólni,hogy az áprilisi és májusi középhőmérséklet között nem 1 fok lesz a különbség!

Erre van egy fogadásom!!!

Persze én nem vagyok kerületi sofőr,és nekem nem érdekem,hogy minél előbb menjen az autó,mint Neked!

Tőlem mindenki akkor kezdi a szezont amikor nekik szimpatikus,csak nem kell mást sem hülyének nézni,és hülyének láttatni!!

Előzmény: Sandokán60 (141196)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!