Keresés

Részletes keresés

Hy Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1688
Akkor most Isten szabadnak teremtette az Embert, vagy Jézus tette szabaddá?
Előzmény: Törölt nick (1685)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1684
"Isten nem robotokat teremt, hanem szabad akaratú lényeket."

Csakhogy ,,ezt a bizonyos "szabad akaratot" tisztelnie kellene !!!!! Akkor is,ha nem tetszik neki ! ...ha már adta.......Mert ha retorziókat alkalmaz,az egész szabad akaratos süketelés,csak átlátszó ámítás..!:-) aki hisz annak örök élet...! aki meg nem ..annak 1 nagy lófx...a seggébe...! Ez Zsarolás ! ....lenne ....már ha lenne..:-)
Előzmény: Törölt nick (1680)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1683
Sátánt nem isten teremtette !??...hmmm...akkor hogy került a képbe.? Lucifer és Sátán ,nem ugyan az a személy.....vagy egyik teremtődött a másikból ? Hogy is van ez ? De mindegy is......a világba,bele teremtődött a bűn lehetősége....hát szabad lett volna ilyen tökéletes világot teremteni...amiben benne van a bűn lehetősége...!?? Hiba csúszott a rendszerbe.......:-) .....1 Isten...amelyik ekkorát hibázik....
Előzmény: Törölt nick (1680)
Hy Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1682

Ahhoz képest nagyívben tettek rá míg éltek, pedig állítólag körvetlen kapcsolatban álltak fölöttesükkel.

Hamár a rómaiak levelét emlegetted:

"... 26. Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre:
  27. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban..."

Forrás:

http://www.biblia.hu/biblia_k/k_45_1.htm

Nem semmi. Isten bu.ikat csinált a nekik nem tetszőkből.

Jesszum, azért van olyan sok pedofil pap?

Előzmény: Törölt nick (1681)
Hy Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1679

Ha lenne Iszen, már ezért az írásodért szájadra ütött volna.

Nem teszi, mert nincsen.

Logikátlan számodra?

Elhiszem.

Amivel emberke nem rendelkezik, azt fosztóképzővel látja el.

Egy dolog a hit, más a tudás.

Az igazság tökéletesen független a hittől.

Előzmény: bealina (1666)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1678
Ugye a gonoszt is Isten teremtette......(Sátánt)? Aki gonoszságot teremt,abban gonoszság lakozik......(.."szőr MTZ FREDDY....":-)
Előzmény: Törölt nick (1675)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1677
A hit mögött 1 csomó hülye van !

Igen..felvállalom az álláspontomat !
Előzmény: Törölt nick (1670)
Hy Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1676

Hol vannak Isten létezésének bizonyítékai?

Semmit sem kell, kéne elfogadni, amire nincsen bizonyíték!

A bíróságok sem fogadják már el a sötét középkor elteltével "Isten akarata" cimkézésű gonosztetteket emberi törvénykezésű országokban, hanem zárt műintézetbe szállítják a delikvenst.

"...Ha nem létezik, akkor azt csinálhatunk amit csak akarunk, nem kell aggódnunk Isten ítélete miatt..."

Te -úgy látom, hiteddel is azt csinálsz, amit akarsz.

No ez az, ami sosem tartott vissza egyetlen embert sem a legfőbb bűnöktől soha történelmünk során, ellenkezőleg, Isten nevében követtek el népírtásokat, kivégzéseket, halálra kínzásokat!

És Isten nevében szedtek tizedet a szegényektől -bezzeg a gazdagok, kékvérű urak kanyit sem fizettek.

Előzmény: Törölt nick (1663)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1674
Nektek kell bizonyítani....!!!!! Nem nekünk !!!!......h...ez 1 ilyen topik....:-)

WC=Szar. ...emberi dolgok....:-) És igenis, van olyan, hogy szar helyzet !!! ...bizony...még a szerintetek leg tökéletesebb ember is belekerült ilyen tisztátalan csávába....persze ..lehet hogy csak 30 évig......aztán már saját magán is csodát csinált....:-)
Hy Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1673

17. Mert az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből hitbe, miképen meg van írva: Az igaz ember pedig hitből él. 

18. Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják.
  19. Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik:
  20. Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek.
  21. Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett.
  22. Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek;
  23. És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.

24. Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék;
  25. Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.

...

Ahan.

Szóval fenyegetéssel, zsarolással kell kényszeríteni, hogy az ember higgyen és ne tudjon!

Én azt hiszem aki ilyet ír, az tehetetlen zsarnok.

Előzmény: Törölt nick (1656)
Nemhivő Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1672

Szereted a szójátékot.

Előzmény: Törölt nick (1670)
Nemhivő Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1671

Sajnos te erre alkalmatlan vagy, bármit elhiszel ami neked tetsző.

Előzmény: Törölt nick (1667)
Nemhivő Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1668

Nem hinni kell, hanem megismerni tanulás útján, ha alkalmas lennél rá.

bealina Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1666
Nagyon furcsa nekem,hogy itt akárki beszél Isten mellett előkerül a szar szó és a vécé.Lehet címet kellene változtatnotok.Akkor benne lenne ez a két szó a címben és nem kellene annyiszor leírni ledegradálás céljából.Én meg még mindig nem látom a ti érveiteket ami bizonyítja nekem ,hogy nincs Isten ez teljesen logikátlan a számomra.Szóval minden csak úgy létezik,cél nélkül van és véletlenek összessége.Ebben nem tudok hinni képtelenség.
Előzmény: Törölt nick (1658)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1665
"Mert matematikai szempontból a végtelen minden véges százaléka is még mindig végtelen. Tehát az értelem arra kötelez minket, hogy hinnünk kell Istenben"

A végtelennek a véges százaléka !..??? ...számomra ez definiálhatatlan betűsor...ééés..tartok tőle,hogy ez nem az én hibám..:-)

"Tehát az értelem arra kötelez minket, hogy hinnünk kell Istenben"

Magyarázd már el nekem, hogy következik ez ebből !?? ......nem lesz könnyű dolga...:-))) Van mikor a szerző sem tudja,hogy miről is beszél....itt is erről lehet szó.....
Előzmény: Törölt nick (1662)
Atyus 77 Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1661
Ezaz vazzee !...Kemény legyé !
:)
(má megin konfrontálodasz...)
Előzmény: Törölt nick (1658)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1659
" Pascal szerint egyébként inkább 50 százalék körül van -, "

Hogy tudta ezt százalékban kiszámolni !??:-)))

(..érdekelne a képlet........:-)
Előzmény: Törölt nick (1657)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1658
"Ez lényegében arról szól, hogy Isten létezése a világ értelmes és logikus vizsgálata által nyilvánvaló kell legyen minden ember számára, "

Miből is következik... hogy ez ilyen nyilvánvaló kellene hogy legyen mindenkinek..??? Konkrétan.. !!! Na most kellenének a bizonyítékok..!

(Mert ez így logikus....mert ez az érdekünk....mert a Bibliából ez következik !??:-)))
A világ logikus vizsgálatából,egészen más következtetés vonható le...!
....na persze......ha minden mögött csak a szent szarokat látjátok....még jó hogy az agyatokra megy...:-)))
Előzmény: Törölt nick (1656)
Hy Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1655

Sajnálom, én már csak ilyen vagyok.

Ez a topic azért nyílt, hogy megtudhassam, van-e tényleges, bárki által elérhető bizonyíték arról, amiben sokan hisznek.

Eddig nem jött össze.

Azért még várok, van pár évtizedem rá -remélem.

:o)

Ui:

Nem arra keresek választ, miért szükséges a vallásos hit.

Előzmény: elemes2 (1654)
elemes2 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1654
msmks,

bizonyos tulajdonságaiban hasonlít a fotonra.
ha a foton helyzetét (nincs tér, nincs idő) el tudod képzelni, akkor isten helyzetét is.
nem mondtam ennél többet.
hogy ezt milyen saját személyes szűrőkön vezeted át, már nem az én dolgom :-)

Hy,

tök érdekes veled beszélgetni egészen addig, amíg a bizonyítékok hajkurászása szóba nem kerül.
Előzmény: msmks (1651)
Hy Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1653

Furareál.

Egy fotonban, mint végtele értelem.

Elképzelni mindent lehet, de van-é értelme?

Előzmény: elemes2 (1650)
Hy Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1652

Meglepne, mert amit írtatok csupa formalitás, és semmi érdemleges bizonyítékot nem tartalmazott Isten létezéséről.

:o)

Előzmény: elemes2 (1647)
msmks Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1651
Jézus mint foton... tetszetős :)
mi jöhet még? :)
Előzmény: elemes2 (1650)
elemes2 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1650
mindig fázom attól, amikor istent egyszerű fogalmakhoz hasonlítják (vagy ezekkel azonosítják), pláne, ha egy humán attitűdű ember próbálkozik fizikából vett analógiákkal, nekem meg a reál végzettséggel hideg futkos a hátamon. de ez csak az én fantáziám korlátait mutatja: az én (fizikai) képem az energiáról egy földhözragadt definíció.

"Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok" mondja Jézus egy helyütt (János evangéliuma). Ez alapján szorosan vett fizikai fogalmakból kiindulva kimondhatjuk, hogy Jézus sokban hasonlít egy ősi fotonra, amely számára -- a specrel keretein belül -- nem múlik az idő, tehát az a foton, amely az ősrobbanáskor keletkezett, és mondjuk ma becsapódik a retinámba, ahol egy elektrokémiai reakciót triggerel, Ábrahám előtt létezett, de számára ez a 10-12 milliárd év csak egy villanás volt. semmi. ráadásul ugyanezen foton számára a világegyetem kiterjedése is nulla: saját órája szerint azonnal ott teremhet bárhol. sőt, a foton számára minden pont egy és minden pillanat egy.

namost így belehelyezve magunkat a fotonba, képzeljük el az időn és téren túli istent. menni fog :-)
Előzmény: msmks (1649)
msmks Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1649
ezért kérdeztem, hogy szerinted mi konkrét van egy képességben.
szerintem is inkább esetleg nem. :)
Előzmény: elemes2 (1648)
elemes2 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1648
"lehet, hogy ilyen konkretan jelenik meg (energia) de esetleg nem."

Előzmény: msmks (1645)
elemes2 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1647
ez nagyszerű -- így egyre kevésbé érzünk késztetést arra, hogy formális bizonyítással görcsöljünk :-)
Előzmény: Hy (1646)
Hy Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1646
Más topicban épp most volt szó róla, itt rövidítve írom: "Minél több bizonyítatlan tényezőt vonunk be a tétebe, annál távolabb kerülünk a bizonyíthatóságtól".
Előzmény: elemes2 (1644)
msmks Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1645
azért írtam csak ilyen röviden, mert előtte újra elolvastam :)

ne vedd személyes dolognak, nem ellened irányul. hátha mások is átfutják a dolgot, és elgondolkoznak a szavak értelmén.
Előzmény: elemes2 (1644)
elemes2 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1644
mielőtt folytatod, olvasd el figyelmesen azt a hozzászólást, aminek kapcsán a kérdést feltetted. hátha megtakarítunk néhány fölösleges kört.
Előzmény: msmks (1643)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!