"Isten nem robotokat teremt, hanem szabad akaratú lényeket."
Csakhogy ,,ezt a bizonyos "szabad akaratot" tisztelnie kellene !!!!! Akkor is,ha nem tetszik neki ! ...ha már adta.......Mert ha retorziókat alkalmaz,az egész szabad akaratos süketelés,csak átlátszó ámítás..!:-) aki hisz annak örök élet...! aki meg nem ..annak 1 nagy lófx...a seggébe...! Ez Zsarolás ! ....lenne ....már ha lenne..:-)
Sátánt nem isten teremtette !??...hmmm...akkor hogy került a képbe.? Lucifer és Sátán ,nem ugyan az a személy.....vagy egyik teremtődött a másikból ? Hogy is van ez ? De mindegy is......a világba,bele teremtődött a bűn lehetősége....hát szabad lett volna ilyen tökéletes világot teremteni...amiben benne van a bűn lehetősége...!?? Hiba csúszott a rendszerbe.......:-) .....1 Isten...amelyik ekkorát hibázik....
Ahhoz képest nagyívben tettek rá míg éltek, pedig állítólag körvetlen kapcsolatban álltak fölöttesükkel.
Hamár a rómaiak levelét emlegetted:
"... 26. Annakokáért adta őket az Isten tisztátalan indulatokra; mert az ő asszonynépeik is elváltoztatták a természet folyását természetellenesre: 27. Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban..."
Semmit sem kell, kéne elfogadni, amire nincsen bizonyíték!
A bíróságok sem fogadják már el a sötét középkor elteltével "Isten akarata" cimkézésű gonosztetteket emberi törvénykezésű országokban, hanem zárt műintézetbe szállítják a delikvenst.
"...Ha nem létezik, akkor azt csinálhatunk amit csak akarunk, nem kell aggódnunk Isten ítélete miatt..."
Te -úgy látom, hiteddel is azt csinálsz, amit akarsz.
No ez az, ami sosem tartott vissza egyetlen embert sem a legfőbb bűnöktől soha történelmünk során, ellenkezőleg, Isten nevében követtek el népírtásokat, kivégzéseket, halálra kínzásokat!
És Isten nevében szedtek tizedet a szegényektől -bezzeg a gazdagok, kékvérű urak kanyit sem fizettek.
Nektek kell bizonyítani....!!!!! Nem nekünk !!!!......h...ez 1 ilyen topik....:-)
WC=Szar. ...emberi dolgok....:-) És igenis, van olyan, hogy szar helyzet !!! ...bizony...még a szerintetek leg tökéletesebb ember is belekerült ilyen tisztátalan csávába....persze ..lehet hogy csak 30 évig......aztán már saját magán is csodát csinált....:-)
17. Mert az Istennek igazsága jelentetik ki abban hitből hitbe, miképen meg van írva: Az igaz ember pedig hitből él.
18. Mert nyilván van az Istennek haragja mennyből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága ellen, kik az igazságot hamissággal feltartóztatják. 19. Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik: 20. Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek. 21. Mert bár az Istent megismerték, mindazáltal nem mint Istent dicsőítették őt, sem néki hálákat nem adtak; hanem az ő okoskodásaikban hiábavalókká lettek, és az ő balgatag szívök megsötétedett. 22. Magokat bölcseknek vallván, balgatagokká lettek; 23. És az örökkévaló Istennek dicsőségét felcserélték a mulandó embereknek és madaraknak és négylábú állatoknak és csúszó-mászó állatoknak képmásával.
24. Annakokáért adta is őket az Isten szívök kivánságaiban tisztátalanságra, hogy egymás testét megszeplősítsék; 25. Mint a kik az Isten igazságát hazugsággá változtatták, és a teremtett dolgokat tisztelték és szolgálták a teremtő helyett, a ki mind örökké áldott. Ámen.
...
Ahan.
Szóval fenyegetéssel, zsarolással kell kényszeríteni, hogy az ember higgyen és ne tudjon!
Én azt hiszem aki ilyet ír, az tehetetlen zsarnok.
Nagyon furcsa nekem,hogy itt akárki beszél Isten mellett előkerül a szar szó és a vécé.Lehet címet kellene változtatnotok.Akkor benne lenne ez a két szó a címben és nem kellene annyiszor leírni ledegradálás céljából.Én meg még mindig nem látom a ti érveiteket ami bizonyítja nekem ,hogy nincs Isten ez teljesen logikátlan a számomra.Szóval minden csak úgy létezik,cél nélkül van és véletlenek összessége.Ebben nem tudok hinni képtelenség.
"Mert matematikai szempontból a végtelen minden véges százaléka is még mindig végtelen. Tehát az értelem arra kötelez minket, hogy hinnünk kell Istenben"
A végtelennek a véges százaléka !..??? ...számomra ez definiálhatatlan betűsor...ééés..tartok tőle,hogy ez nem az én hibám..:-)
"Tehát az értelem arra kötelez minket, hogy hinnünk kell Istenben"
Magyarázd már el nekem, hogy következik ez ebből !?? ......nem lesz könnyű dolga...:-))) Van mikor a szerző sem tudja,hogy miről is beszél....itt is erről lehet szó.....
"Ez lényegében arról szól, hogy Isten létezése a világ értelmes és logikus vizsgálata által nyilvánvaló kell legyen minden ember számára, "
Miből is következik... hogy ez ilyen nyilvánvaló kellene hogy legyen mindenkinek..??? Konkrétan.. !!! Na most kellenének a bizonyítékok..!
(Mert ez így logikus....mert ez az érdekünk....mert a Bibliából ez következik !??:-))) A világ logikus vizsgálatából,egészen más következtetés vonható le...! ....na persze......ha minden mögött csak a szent szarokat látjátok....még jó hogy az agyatokra megy...:-)))
bizonyos tulajdonságaiban hasonlít a fotonra. ha a foton helyzetét (nincs tér, nincs idő) el tudod képzelni, akkor isten helyzetét is. nem mondtam ennél többet. hogy ezt milyen saját személyes szűrőkön vezeted át, már nem az én dolgom :-)
Hy,
tök érdekes veled beszélgetni egészen addig, amíg a bizonyítékok hajkurászása szóba nem kerül.
mindig fázom attól, amikor istent egyszerű fogalmakhoz hasonlítják (vagy ezekkel azonosítják), pláne, ha egy humán attitűdű ember próbálkozik fizikából vett analógiákkal, nekem meg a reál végzettséggel hideg futkos a hátamon. de ez csak az én fantáziám korlátait mutatja: az én (fizikai) képem az energiáról egy földhözragadt definíció.
"Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok" mondja Jézus egy helyütt (János evangéliuma). Ez alapján szorosan vett fizikai fogalmakból kiindulva kimondhatjuk, hogy Jézus sokban hasonlít egy ősi fotonra, amely számára -- a specrel keretein belül -- nem múlik az idő, tehát az a foton, amely az ősrobbanáskor keletkezett, és mondjuk ma becsapódik a retinámba, ahol egy elektrokémiai reakciót triggerel, Ábrahám előtt létezett, de számára ez a 10-12 milliárd év csak egy villanás volt. semmi. ráadásul ugyanezen foton számára a világegyetem kiterjedése is nulla: saját órája szerint azonnal ott teremhet bárhol. sőt, a foton számára minden pont egy és minden pillanat egy.
namost így belehelyezve magunkat a fotonba, képzeljük el az időn és téren túli istent. menni fog :-)
Más topicban épp most volt szó róla, itt rövidítve írom: "Minél több bizonyítatlan tényezőt vonunk be a tétebe, annál távolabb kerülünk a bizonyíthatóságtól".