Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1730
"Majd ha lesz belátni való tévedésem,akkor majd belátom....de amíg nincs..:-)
Belátni való tévedéseitek,nektek hívőknek vannak....mert nincs bizonyítékotok semmire !...és nem is lesz soha.....:-)"

"Azon emberek, akik azt hiszik, hogy mindent tudnak, elég idegesítőek számunkra, akik tényleg tudunk mindent."
/Isaac Asimov/

Asimov
Előzmény: Törölt nick (1726)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1729
Viszont van itt valami,amit nem nagyon értek......Hogy a fenébe tud ennyi ember,egyformán megháborodni ??? ...mind, ugyan azzal süketel.............személyes belső kapcsolat Istennel......és némelyik,tényleg elhiszi amit gondol..:-)
Előzmény: Törölt nick (1727)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1727
Ügyes...ez tetszett !:-)

Viszont én, inkább Asimov- nak hiszek ! (..mert az ő véleménye,az én személyes tapasztalataimmal is egybe vág..)

"Isten személyes életemben való jelenléte"

Ezzel megint nem tudok mit kezdeni......:-) Neked mit jelent ez konkrétan ?
(talán már ő is... visszafordíthatatlanul menthetetlen.....:-(
Előzmény: Törölt nick (1725)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1726
Majd ha lesz belátni való tévedésem,akkor majd belátom....de amíg nincs..:-)

Belátni való tévedéseitek,nektek hívőknek vannak....mert nincs bizonyítékotok semmire !...és nem is lesz soha.....:-) Szerencsére,már más világ van mint régen...! Nézzétek meg a mai fiatalokat.....ugyan nekik is megvannak a hibáik,de már tesznek 1 nagyot a vallásra Istenre meg a vallásosságra....!:-))) ...egyszerűen,ki fogtok menni a divatból !.......nem is olyan sokára..:-)
Előzmény: Törölt nick (1724)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1725
"Az én kedvencem....Isaac Asimov....és,az Alapítvány nevű Trilógiája...."

"Én ateista vagyok, a lehető legnagyobb mértékig. Sokáig tartott, amíg kimondtam. Már jópár éve ateista vagyok, de valahogy úgy éreztem, intellektuális felelőtlenség azt mondani, hogy valaki ateista, mert ez valami nem létezéséről a tudásunk. Valahogy jobb volt azt mondani, hogy humanista vagy szabadgondolkodású. Végül úgy döntöttem, hogy én legalább annyira érzelmi lény vagyok, mint gondolkodó, érzelmileg pedig ateista vagyok. Nincs rá bizonyítékom, hogy megmutassam, Isten nem létezik, de ezt olyan erősen gyanítom, hogy nem akarom pazarolni az időmet."
/Isaac Asimov/

Én pedig hívő vagyok a lehető legnagyobb mértékig. Sokáig tartott, amíg kimondtam. Mindig is hívő voltam, de úgyéreztem felelőtlenség kimondani valamit aminek a létezéséről nem vagyunk bizonyosak. Isten személyes életemben való jelenléte azonban rádöbbentett, hogy a hit, a belső tudás és az intuíció fontosabb mint a "cáfolhatatlan" tényekkel alátámasztott "tudományos igazság". Nincs rá bizonyítékom, hogy megmutassam Isten létezését, de ezt olyan erősen gyanítom, hogy erre nem is akarom pazarolni az időmet. :)

Előzmény: Törölt nick (1717)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1724
"Tudod....a hívők,olyanok mint a gyerekek....naivak,és elhiszik a meséket......(..na ja...főleg ha szép reményekkel is kecsegtet....) "

Tudod a nemhívők olyanok mint a gyerekek. Durcásak és akaratosak. Nem látják be tévedéseiket mert nem akarják belátni. Csillogó ajándékokat meg cukorkákat követelnek, bizonyítékokat akarnak, de ki nem nyitnák a szemüket a világért sem mert akkor meglátnák, hogy előttük van amit nem akarnak meglátni. Ilyenek a gyerekek. De a gyerekek egyszer felnőnek és majd csak nevetnek gyerekkori butaságaikon. :)
Előzmény: Törölt nick (1718)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1723
"Sajnos az emberi lélek nagyon befolyásolható....és óriási a képzelő ereje.....csak nem hülyeségekre kellene fecsérelni !:-)"

Egyetértek. Mielőtt megszülettél volna szüleid valószínűleg téged is előbb elképzeltek. :-D

"A képzelet fontosabb mint a tudás. A tudás behatárolt, míg a képzelet magában foglalja az egész világot.”
/Albert Einstein/
Előzmény: Törölt nick (1718)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1722
"Te felismered, és érted istent? "

Tükörbe néztem és felismertem,
magamba tekintettem és megértettem.
Látám, hogy ez jó, s lőn világosság:
Teremté az embert a maga képére
miképpen a mennyben azonképpen itt a földön is.
Előzmény: Nemhivő (1716)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1721
Ja...és jogos a gratulációd !:-)
Előzmény: Törölt nick (1720)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1720
És te...hol néztél átunna az "igazságosnak."... a fejedben, a lelked mélyén...a Bibliában.....? ....hát persze....ilyen helyeken kell keresgélni..:-)

Én már mindennek átunna néztem ! Ezért nem lettem vallásos....:-)
Előzmény: Törölt nick (1719)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1718
Miért kérsz tőle lehetetlent...? :-)

Tudod....a hívők,olyanok mint a gyerekek....naivak,és elhiszik a meséket......(..na ja...főleg ha szép reményekkel is kecsegtet....) Sajnos az emberi lélek nagyon befolyásolható....és óriási a képzelő ereje.....csak nem hülyeségekre kellene fecsérelni !:-)
Előzmény: Nemhivő (1716)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1717
:-) Nos....ebben az esetben,azt hiszem,hogy Tolsztojjal kellene vitatkoznom....

Az én kedvencem....Isaac Asimov....és,az Alapítvány nevű Trilógiája....

Tolsztojt...nem tartom sokra....unalmas művei voltak....tele személyiség ábrázolásokkal....(...el is hiszem,hogy kiábrándult az "emberből"....nála,szinte torvényszérűvolt,hogy Isten felé is kacsintgatott....)

Ja....és "Tolsztoj egész valláserkölcsi felfogásának csak egy pontja van, amellyel mindnyájan egyetértünk, hogy t. i. belső életünket a külső elé helyezzük, ami azonban nem új, hiszen minden vallás ezt tanítja. Alapgondolata helyes, de sem formáját, sem vallását és következményeit nem fogadhatjuk el, egész vallási és társadalmi rendszere egy lángelme sajnálatos eltévelyedése. Ez azonban semmit sem von le a költő , a művész értékéből"…...:-)
Előzmény: Törölt nick (1715)
Nemhivő Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1716

Te felismered, és érted istent? Melyiket, és meséljél már róla konkrétumokat :-))

Előzmény: Törölt nick (1715)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.20 0 0 1715
"A jövőbelátás,ugyan olyan irracionális dolog, mint Isten létezése......"

"Azért, hogy az ember nem ismeri fel és nem érti meg Istent, még nincs joga arra következtetni, hogy Isten tehát nincs. A logikus következtetés csak az, hogy még nem képes Istent megismerni és felfogni."

/Tolsztoj/
Előzmény: Törölt nick (1714)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1714
Éppen úgy ,mint Nosztredámusz víziói..... ! ?? Mindenbe bele lehet magyarázni,és bele érteni dolgokat.....és,meg is tették...:-) Például az Evangélizátorok !!! ....húú..na azok kutya 1 ürgék.......Semmiféle jövőbelátó képességekkel nem rendelkezik az emberi faj..!Azért nem,mert senki sem állat a természeti világ felett !A jövőbelátás,ugyan olyan irracionális dolog, mint Isten létezése......A fizikai világ jól ismert tőrvényei,és szabályrendszerei(kézzelfogható bizonyítékai) kizárnak,minden ilyen baromságot....

Egyébként meg,mivan ha az egész 1 nagy cél,és értelem nélküli végtelen kőrfórgás....."ősrobbanás"...vagy bármi...(.mert erre sincsmég elegendő bizonyíték.) aztán szépen sórban...csillagok születése,galakszisok bólygók civilizációk...(..emberek megjelenése..)aztán... valahogy vége lesz...és kezdődik minden előrről....pont úgy ahogy volt minden. Igy mi is úllyá születhetünk...és ehhez, semmi szökségünk nincsen 1 kitalált,vagy valós Istenre....!:-) A halál után,nincs idő...megszűnik...így számunkra az úllyászületés,csak pillanatok kérdése....

:-))) Bocsi ! Kicsit hülyéskedtem...:-)))
Előzmény: Törölt nick (1713)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1712
Bocsánat ! Nem Dávid,hanem Dániel...! ....de ez,semmin nem változtat.....
Előzmény: Törölt nick (1711)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1711
Fogd ezt fel úgy kérlek, mint 1 mesefilmet..! Az eleje,éppen úgy nem igaz,mint a vége !:-) Fikció az egész ! (..bizonyítékok híján...) ...még hogy Dávid.......Mátyás királyról is írogattak pár dolgot,de ki hiszi el mindet.... ? :-) ...több mint 2000 évvel ezelőtt elhangzott szavak......ugyan már.......se magnó se kamera se híradó...se hiteles dokumentumok...(A Biblia,semmiben sem hiteles dokumentum..!)csak a nagy szájról szájra.....több ezer éven keresztül..:-)
Előzmény: Törölt nick (1710)
Nemhivő Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1704

A valóság nem bosszantó, ha megismered, és elkerülöd általa ami bosszantana :-)))

Előzmény: nembántoksenkit (1702)
Nemhivő Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1703

P.S. Az agymenést úgy lehet behatárolni, ha kérjük a versenyzőt mesélje el miről is

beszél, mit kell cáfolni. Valahogy sohasem sikerül, a fórumon soxor kitiltás a vége :-)

Előzmény: Törölt nick (1700)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1702
Csak bosszantod Magad - felesleges ...........................
Nemhivő Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1701

Vallásfényezőkkel nehéz és reménytelen eszmét cserélni. mert fanatikusok :-))

Létezőnek a hiányát, - ilyen az emlitett pénz, - nos azt lehet bizonyítani.

Pld. azért, mert a létezőnek vannak specifikumai.

Kitalált tahóságoknak sem a létét sem a nem létét nem lehet bizonyítani.

Ha valaki mégis vérben forgó szemmel megpróbálja bárhogyan is állitani azt,

hogy az agyakon kívül máshol is létezhetnek kitalációk, az néhány kérdés után

koppan. Demiurgosz.

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1700

A kitalált isteneket nem lehet, mert nincsenek.

Miért nincsenek?

Ja mert kitaláltak.

Ennek a mondatodnak édeskevés értelme van, körbenforgó érvelésre hajaz és logikátlan.

Persze ez nyílván nem fog téged, a logika nagyágyúját mélyen érinteni.-:)

Előzmény: Nemhivő (1699)
Nemhivő Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1699

Nem érted. Voltak bűnös milliói, tehát volt mit bizonyítani.

A kitalált isteneket nem lehet, mert nincsenek.

Előzmény: nembántoksenkit (1698)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1698
Kedves Nemhívő !

Isten létezésének bizonyítéka Al Capone, meg az APEH ?
(Szegény Al Capone!)
Nemhivő Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1697

Ugyan kérlek, még olvastál olyat, hogy a vallás kollektív neurózis? Ejnye-bejnye.

Előzmény: nembántoksenkit (1695)
Nemhivő Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1696

Ördögöd van, az igazi apeh mindenható, lásd Al-Capónét !

A lényeget nézve ismét mellényúltál, azért varrták be a maffiózót, mert volt neki.

Előzmény: Törölt nick (1694)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1695
Isten létezésébe vetett hit magalapozója csak személyes "megtapasztalás" lehet - kollektív megtapasztalásáról nem tudok.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1694

Kétlem, hogy millióim nemlétét bárkinek bizonyítania kellene.

Ezt az APEH is így gondolja?-:)

Előzmény: Hy (1689)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1693
Különben meg,egyerűen nem értem, hogy 1 ekkora óriási nagy fórmátumú faszinak mint mondjuk 1 isten,miért van szüksége arra,hogy a teremtményei úgy higgyenek benne ,hogy nem mutatkozik meg előttük.....? Tényleg nincs más dolga...vagy problémája....? Ha minden valaha élt ember számára megmutatkozott volna,vagy bemutatkozott volna úgy ahogy illik....háát..megspórolhatott volna magának rengeteg problémát.....(..és nekünk is...:-) Ja...de nehogy azzal gyertek nekem,hogy a szentlélek közöttünk van,és alig várja hogy megérintsen.....aztán "megvilágosodás"......:-)))

Persze... Isten bemutatkozást sem egyenként gondoltam az emberek számára!!! Mert ebben, rengeteg a csapda...:-) Hanem úgy,hogy legalább 1000 ember lássa egyszerre ! .....és ha köztük leszek,majd én tudni fogom hogy létezik....de híve,akkor sem leszek...(..túl sok rosszat hallottam már róla...........)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.19 0 0 1692
Ne szaladjunk már el a lényeg felett.......A bűn lehetőségét ,eleve nem lett volna szabad bele teremteni a világba.....!FELTÉTELES MÓD..!: Isten,saját képére formálta az embert...(..azt hiszen,hogy a saját belső tulajdonságait is....) ezért vagyunk olyanok amilyenek....és ő is ezért olyan amilyen....kicsinyes- önző -nagyképű-zsarnokoskodó-önhitt seggfej !:-) Mi is ilyenek vagyunk....ha jobban magunkba nézünk...amit kifelé mutatunk,az csak álarc...:-)

jézus sorsa,előre elrendeltetett volt....(..legalább is a Bibliából,ezt lehet kiolvasni..)

Azért ez érdekes....Isten leküldi ide a fiát...1 kis propaganda munkára,meg azért hogy jó alaposan meggyalázzák,és keresztre feszítsék.....és szerinte,ezzel minden el van intézve...ő,,megbocsájt,és már kész is a megváltás..:-) Az emberiség jelképes megváltása,a fia nyomorúságos kereszt halála által......Hogy ez mekkora 1 baromi értelmetlen logikátlan hihetetlenül bárgyú történet....!:-))) ...ezt így beszopni....
Előzmény: Törölt nick (1686)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!