Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked! És köszönet a válaszokért!
Úgy sejtem, hogy a maró a TZK-hoz való eredeti gyártmány. Legalábbis az eladója azt állította, amikor anno megvettem.
A email-címem egyébként ott van a bemutatkozó szövegem legutolsó sorában, csak valószínű nem elég feltűnően, és nem a mail-címeknél megszokott formában.
De hogy ne kelljen ott keresgélned, íme: halkergetokukaccitromail.hu
(Természetesen a kukac szó a mail-ek jelével helyettesítendő.)
Leginkább az érdekelne a kérdésem kapcsán, hogy:
1./ A trakin lévő motorarányos-útarányos kardánkihajtás kapcsoló működését hogyan lehetletesztelni, tehát hogy az a kapcsoló jól funkcionál-e?
2./ Milyen kihajtással kell használni a marót, és milyen kihajtással célszerű használni egy fűnyírót?
A csokitojás helyett maradok inkább az eredetinél, némi főtt sonkával kiegészítve! :-))))))
Neked is jó étvágyat kívánok a húsvéti reggelihez!
Köszönöm a tartalmas hozzászólásokat Fidó mesternek és Kavicsos 64 kollégának!
Úgy látom a problémám eléggé összetett...Bizony amiket felsoroltatok mind-mind okozhat zavart a kis motor üzemében annál is inkább mivel nem egy tip-top járgányról van szó...sajnos...!
Ha másként nem megy akkor egyenként kell kizárnom ezeket a zavaró tényezőket hogy végre jó legyen a masina.Ha meggyógyul a kicsikém tudatom veletek majd itt a topicban!
Levett hengerfej és kapilláris cső attól pontosabban semmivel nem lehet beállitani ,csak nagyon vékony átlátszó sprés palack cső kell hozzá másként nem látszik az a csepp gázolaj benne ,hogy emelkedik-e vagy sem ! Az enyém 1962 volt igaz új adagolóelem volt benne ,szlovákiában még van hozzá alkatrész !
A nyugtató nem jó ! A gép attól még nem biztos hogy menni fog ! A rudazatokat nézd át ne legyen lógás benne más különben nem bir szabályozni az adagolód ! A másik a porlasztót állitasd be ! Az adagolódat is meg kéne nézetned hogy az elem benne nem-e elkopott ,vagy elfordult ,szokása hogy átugrik a fogasléc főleg ha már nagyon lóg a furatban ! A fordulatszám szabályozót is meg kéne nézzed nem-e eltört a rugója Ha visszább olvasol itt a tzk10 motor fordulatszám szabályozója nagyából megegyezik a tieddel múködésében ! Ha irsz egy telefont fel is tudlak hívni este 7-8 körül vezetékesen ,vagy vodafonos mobilom van Mol flottás !
4 éve vagyok jómagam is m6 tulajdonos,így örültem amikor rátaláltam erre a topic-ra.Működőképesen került hozzám a motorobot amit jobbára kocsi húzására használtam sokáig,ám az utóbbi időben nagyon nehezen tudom beindítani...illetve elsőre beindul izzítással de pár másodperc után leáll pedig az adagolórudazaton látszik,hogy a szabályozókar teljesen ráhúzza a "gázt"amikor leesik a fordulat.Visszaolvastam a topic-ot,ott írtatok ilyet,hogy előtöltés beállítás is okozhat hasonló gondot...levettem az adagolót és próbálkoztam picit a "gomba"állítgatásával is de az eredmény először az volt,hogy egyáltalán nem indult el,később többszöri adagoló levétel és "gomba"állítás után eljutottam arra a pontra ahonnan indultam/elindul...megáll/Most azon a ponton vagyok,hogy feliratok valami nyugtatót...
nem még nincs még darabokba van a váltó is, még csak terv mert a kétütemüek kezdenek kicsinálni pedig szeretem csak mégis több baj van velük mint egy négyütemüvel. a pancsi trakival is szenvedek most voltam vele krumplit ültetni de valahogy piszok nehezen indul
Nézd meg a Béta-Tipp Kft honlapját. Ott látsz egy lépegető exkavátort(kotró gépet) amibe szintén HATZ motor van. Igaz nem látszik. Olyanokat újítottunk fel! Bocs az offolásért.
Nem is voltak divatosak ,mert ezeket mint említettem egy osztrák vállalkozónak javítottuk fel és vitte is vissza. abba az időbe csak egy-kettő volt egy osztrák-magyar kftnek.Az osztrák fél apportként hozta be a magyar cégbe. Különlegesen nehezen megközelíthető területek-munkakörülmények között vetették be őket.Két és háromhengeresek voltak a kezünk között.Valahol lemezen,kiírva a gépről van,lenni kell képnek róla. Alkatrész katalógusa,prospektusa még meg van. Akkor vettünk az eszterga mellé egy nagy horizontál fúró-maró művet,hogy a gém,kanál ,alváz,stb....kikopott furatait feltudjuk fúrni és újra perselyezni. Szép volt-rég volt,elmúlt!!! :-(
Még az 1990-es évek elején volt ez téma nálam. MENCI-MUCK tipusú lépegető exkavátorokat újítottunk fel,egy tiroli emberke számára ,és ebbe a gépbe két ill . három hengeres HATZ-ok voltak!( 108-as hengerekkel, mindent ők adtak hozzá).
Ne reménykedj! Az E 79-esnek 82 mm a furata!Most ahogy nézelődök alaposabban, én a nagyobbakkal hancúroztam. Azoknak 108-as volt a furata. E 108, Z 108,D 108, D 108 tipusúak voltak .