Keresés

Részletes keresés

Flex Creative Commons License 1999.09.07 0 0 8
Nem veletlenul irtam azt, hogy legalis lehetosegeket szeretnek hallani. Semmi kedvem remego labakkal az APEH-nal ulni, es az adoellenorok joakaratatol fuggeni.
Mas dolog, hogy az APEH sem hulye, teljesen tisztaban van a piszkos trukkokkel, naponta tobb szazzal talalkozik.
Nos Creative Commons License 1999.09.07 0 0 7
most akkor Nagy Testvér felvilágosító topicot nyitottunk?

APEH-nél biztos kötelező olvasmány lesz, azt' szűkül a lehetőségek köre

850 Creative Commons License 1999.09.07 0 0 6
Az a legjobb, ha egy fiktív cégtől az ember vesz egy számlát. Elmagyarázom: az a cég direkt azért alakult,hogy számlát adjon el nem ellenőrizhető szolgáltatásról(pl.reklám). 1millás számlán van 250E Ft ÁFA. Egy ilyen számlát elad 50-100E Ft-t, a maradék 100-150 a miénk visszaigénylés után. Az a másik cég nemsokára megszűnik és a tulajok lelépnek, az állam meg futhat a pénze után. Ez a módszer akkor jó, ha van egy vállalkozásod és ezt többször is meg kell csinálni.
eMM Creative Commons License 1999.09.07 0 0 5
Már ha lesz olyan a könyvelő, hogy majd ügyeskedik.
Sokan csak annyit tudnak hogy a megfelelő (jó esetben) rovatban összeadják a számokat.
flyOrDie Creative Commons License 1999.09.07 0 0 4
a könyvelő max. 10 eFt számlázva.
flyOrDie Creative Commons License 1999.09.07 0 0 3
1. olvasd végig szép sorban az adótörvényeket, amíg egyedül vagy ezt nem úszod meg
2. alapvetően bízd a dolgot egy könyvelőre, neki leszenk ötletei, (és hogy ne vakon bízz benne, azért kell az egyes pont, meg azért mert a saját ügyeidet úgyis te ismered jobban)
Flex Creative Commons License 1999.09.07 0 0 2
Latod csinnnKA, valami hasonlora gondoltam. Neked biztos megvannak a modszereid, hogy kiszedd a ferjedbol a titkokat..:)
csinnnKA Creative Commons License 1999.09.07 0 0 1
Grata, Flex! Jó topic! Bookmarkoltam. :-)
Tipp, trükk, tanács -sajna- egyelőre nincs, inkább én is csak érdeklődve figyelgetek itt. A férjemnek van egy bétéje. Amikor kérdeztem, hogy miért bt., miért nem "sima" vállalkozó, akkor annyit mondott, így jobb... anyagilag.
(Esetleg majd rákérdezgetek erre-arra, s megosztom veled az okosságot, jó?) :-)
originalqszi Creative Commons License 1999.09.07 0 0 0
Flexszel válalkozni nem 0!!!!!
Flex Creative Commons License 1999.09.07 0 0 topiknyitó
Természetes dolog, hogy szeretnénk sok pénzt keresni, lehetőleg legálisan. Sajnos nem mindenkinek jön össze, hogy első számú munkahelye csillagászati fizetést nyújt, így kénytelen napi munkájának elvégzése után mellékest vállalni. A legtöbb helyen azonban számlaképesnek kell lenni, és itt kezdődnek a bonyodalmak szegény munkavállaló körül, aki hozzászokott, hogy megkapja a havi nettót és az adót is a cég számolja ki helyette.

Nálam is úgy adódott, hogy szabadidőmben elvégezhető pluszmunkák estek a nyakamba. Eddig hálát is adhatnék az égnek, de mivel úgy tűnik, huzamosabb ideig így lesz, ezért nem oldhatom meg, hogy a haver majd ad számlát, hanem cégesednem kell, vagy egyéni vállalkozóvá kell lennem. Annyit azért tudok, hogy az így megkeresett pénz nem tisztán az enyém, hanem a cégé, az pedig már más kérdés, hogy lesz ebből nekem készpénzem, itt jönnétek ti.

Írjátok meg, akár nagy általánosságban, manapság milyen formában érdemes működni, mikre kell figyelni az alapításnál, hogyan lehet a lehetőségekhez képest legálisan minél több pénzt kivenni egy cégből, milyen esetben lehet elszámolni a legkülönbözőbb javakat, hogy a Nagy Testvér ne morogjon miatta, és persze minden trükk és tanács jól jön.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!