Keresés

Részletes keresés

kozma555 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14936
Sziasztok!

Szombaton a LÁNGban ott leszek,néhány TT-s munkámmal együtt.Aki kiváncsi az jöjjön! :-)
ptr_tt Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14935

OFF

Köszi az infót!

Kb 50€-s tételről van szó (remélem marad is), nem vasútmodell. Ausztriában hírdette meg az illető. Az e-mail kapcsolatfelvétel jó ötlet, mi is gondoltunk rá, akár személyes átvétel lebeszélésére is, ha partner az illető. Megpróbáljuk, meglátjuk. :-)

OFF vége, bocs a többiektől.

Előzmény: Törölt nick (14933)
asztalosdani Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14934
Üdv mindenkinek!
Félig OFF...

Mp4

Eladó egy Nortek Veejay Touch érintőképernyős, 2Gb-os, bővíthető Mp4 lejátszó. Bolti ára: 17-19000 Ft.
További infók a kütyüről >>itt<<
TT mozdonyokra, kocsikra cserélném, esetleg ráfizetéssel. Minden érdekel akár megviselt darabok is.
Üdv: Dani
TT.gportal.hu
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14933

Szia,

Az e-bay-ről:

Ha van még nyárról euród, vagy több éves számlád, csak akkor kezdj bele.

A mai 300-as árfolyamon nem éri meg.

Regisztrálnod kell egy hitelkártyával. Teljesen biztonságos, nincs adatlenyúlás.

Ha van rá lehetőséged, akkor érdemes a paypal-t is regisztrálni, de sok német partner nem kedveli.

Azt tudnod kell, hogy a leütött árra rájön banktól függően egy kis utalási költség. Ez a K&H-nál most 4 euro, otp-nél 2000 ft.

Postaköltség bizt.nélkül 4,90 euro, átlagban 15-20 is tud lenni.

Tehát bármit nyersz, átlagosan 20 euróval növekszik a végösszeg az utalás és posta miatt.

Ha pár eurós dolgot veszel, ne tedd. A német bank is leszed pár százalékot és ekkora tételnél nem is érkezik semmi az eladó számlájára.

érdemes aukció vége előtt levelezni az eladóval. Sok esetben nem olyan korlátolt az ügymenet, mint a vaterán, ezért közvetlen e-mail cím is fel van tüntetve.

Sokan nem szeretnek külföldre postázni, de némelyeket meg kell győzni arról, hogy Magyaro. is EU tag.:-), tehát bátran küldhetik.

Csak jó fotóval illusztrált terméket válassz!

Arra készülj fel, hogy az utolsó másodpercben az egekbe is szökhet az ár.

Nem árt a lejárat előtt bejelölnöd a terméket, amit aztán figyelhetsz, hogy merre tart.

Ez az eladónak is jó visszajelzés.

Ha megnyerted, viszonylag gyorsan kezdj utalni. Ez átlag 3-4 nap innen, tehát ezt bele kell kalkulálni.

És sajnos csak a magyar posta miatt javaslom a biztosított szállítást. Mivel a német posta azonos a DHL-lel, így a regisztrált küldeményt le tudod követni a neten.

Persze mindez csak német vásárlás esetén érdekes.

Sok sikert!

G Mt

Előzmény: ptr_tt (14921)
ptr_tt Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14932

Szerinted a kilépési probléma padló alatti állítómű használatakor is felléphet? Telefonrelékkel akarom megoldani az állítást, a húr pedig a motoros állítók fémszálához hasonlóan "rugózik".

Tillig Szergejnél milyen hangeffektet kellene hallanom? Nincs elöl az asztal, nem tudom most kipróbálni. 310-es íven el kell futnia, a BTTB 286-os ívre tervezték, régi asztalomon mindenféle reszelés és egyéb zörej nélkül ment.

Tapadógyűrűről felkenődő kosz: Gondolom (persze lehet, h tévedek), de sokan rákényszerülünk a gyári ívek, vagy ahhoz hasonló ívsugarak használatára hely hiányában. Ha a kitérő 310-es ívén kenődik a kosz, akkor az kenődik a többi ívben is az üzem velejárójaként. Ilyenkor jön a géppark gondos karbantartása (ha más nem akkor a futófelületek gyakori letörlése), illetve a pálya takarítása a PCM-technológia (copyright asszem csíkos) alkalmazásával. :-)

Utolsó bekezdésem nem kötözködés, csupán a modellüzemmel kapcsolatos kesernyés eszmefuttatás. Sajnos a játékhoz a takarítás is hozzátartozik. :-(

Előzmény: Törölt nick (14923)
Gashpy Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14931
Hááát, nem tudom, nem túl nagy gond az átállítás a fáknál?
:-DDDDDDDDD
Előzmény: BaTTka 1 (14920)
resophon Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14930
Úgy látom, nem fogok vele unatkozni. :) Jól hangzik a dolog. Mindenesetre a digit- tolómérő elől lesz.

Köszönöm!
TTvasutas Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14927
Hogy kell képet feltölteni?
Miért nem tudok képet tenni?
TTvasutas Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14926
kép
TTvasutas Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14925
Sziasztok!

Köszönöm az eddigi válaszokat.
Mellékelem a problémát.
A nyilakkal jelöltem a menetirányokat.
Az igaz, hogy ki lett próbálva a az asztal de nem minden mozdonnyal, nem minden szituációban.
Szeretném megkérdezni, hogy az állomás azért járható? Most már az is le van kavicsozva...

Köszönöm ha valaki segít.

A nyílt vonali kitérőben siklik mindig a BR 155 -ös, a ROCO Ludmilla csak az esetek 30% -ban.
A vonalvezetés miatt flexi sínek vannak alkalmazva.
resophon Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14924
((EW1-nek a fekete müanyag szív elemével vannak gondok , úgy 3 fajta , de ezt most hosszú lenne leírni, ebből 2 nem fordulhat elő ha te rakod össze és oda figyelsz!))

Ezt egy kicist ellaboráld, ha van időd, légyszíves, mert most akarok összerakni ötöt. Mire érdemes vigyázni pontosan?

Üdv.

R.
Előzmény: Törölt nick (14923)
ptr_tt Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14921

FélOFF, de bízom a Topik szellemében és a Lakók segítőkészségében! :-)

Egy barátommal az ebay-ről szeretnénk rendelni, de egyikünknek sincs konkrét tapasztalata a mikéntről. Hallani sokminent hallottunk, de meg tudnátok írni röviden, hogy miként, milyen feltételek mellett működik a rendszer (főként az átutalással kapcsolatos része)?

Előre is nagyon köszönöm, sokat segítenétek vele!

ptr_tt

FélOFF vége. :-)

BaTTka 1 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14920
Meg aztán át is lehet állítani a gépsort német szabványúra:-)
Előzmény: Törölt nick (14918)
BaTTka 1 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14919
Megzavartak, ez lemaradt a végéről: ;-)
Előzmény: BaTTka 1 (14915)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14918

Nagy szellemek, ha találkoznak!:-)))

Este beszélgettünk masttertape kollégával makográfon hasonlóról, a Scale TT kocsijaival kapcsolatban. Csak nekem a TT Kurier jutott eszembe, hogy a weblapjukon  a "NEWS" havi rovatban nyugodtan megjelenhetne.

Részemről az ötlet maximálisan támogatva, csak győzd idővel!.-)))

Valaki írta, hogy a MÁV jelzők nem biztos, hogy nyerők arra. Erre azért ne vegyünk mérget!:-) Ha  Deák V43 350Euro-ért eladható kinnt (az ismert gyengeségei ellenére), akkor egy jakoa, vagy tatombak MÁV jelző is bőven megüti a mértéket! Sőt!!!

Előzmény: Gashpy (14901)
ptr_tt Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14917

Nálam a készülő asztalon IBW és EW1 van. Tegnap kipróbáltam egy Roco Ludmillával és az elment rendesen. 310-es ívvel "sorbarakott" IBW-n sem volt gond, pedig ott folyamatos 310-ben halad. Szerelvénnyel még nem volt módom lepróbálni, de reménykedem a problémamentes üzemben. :-)

Még csak a váltókon ide-oda járattam a gépet, mert még nem ér körbe a pálya, de relé és egyéb rögzítés nélküli mozgórészt sem húzta maga alá a gép. Kit-váltókról van szó, amiken összerakáskor megreszeltem a sinszál belső élét a felfekvésnél. Anno itt láttam hogy valaki hasonlóan járt el, ha jól emlékszem akkor TT-Bahnen kollega (ha mégsem akkor elnézést kérek az érintettektől, rövidül a memóriám).

Szóval a lényeg, hogy szerintem a reszeléssel orvosolható a probléma. Azt már nem tudom, hogy már lerakott és/vagy gyárilag összeszerelt kitérőkket hogyan lehet meggyógyítani... :-(

Előzmény: Törölt nick (14912)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14916

"Bocs de a Rekok elé hirtelen nem tudtam olyan mozdonyt megnevezni a KKK -ás és korszakban illik hozzá:)"

BR110 (ex V100) a Tilligtől, E11, E42 Kühn vagy Tillig(Siggi's)

Előzmény: Törölt nick (14913)
BaTTka 1 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14915
Én a magam részéről mindenképpen támogatom az elgondolást. Árasszuk el "olcsó" keleti áruval az EU-t.
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14914
Üdv mindenkinek!
A TV-effekt engem is érdekelne.Egy hete voltam egy szombathelyi hiradástechnikai üzletben,ahol elég nagy arcú emberke van,aki eddig mindig mindenre tudott megoldást - a maga módján - de ezen még ő is megsüllyedt. Megmutatnám neki...
MaTT377 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14911
Sziasztok!

Eleg hosszu ido kihagyas utan a vasutmodellezes es a forumozas teren ujra itt vagyok. A tanulas melett remelem ujra lesz idom kedvenc hobbimra :-)

Par napja elkezdtem atepiteni egy auhagen 3 allasos korfutohazat. A mechanikai resznek a 'pillereit' kiszedtem, erre azert volt szukseg, hogy a szerkezet mukodes kozbe fuggoleges iranyba ne mozogjon. A szerkezet most legobol epitett kerekes epitmenyen mozog. A hajtast egy tillig motoros allitomu vegzi, melyet majd igeny szerint a digitalis rendszer fog mukodtetni. Az eredmeny latvanyos, es a rendszer biztonsagos. ha gondoljatok tudok feltenni kepeket.

Jo ujra iTT lenni :-)
MaTT
nomova Creative Commons License 2009.02.03 0 0 14910
Szia!

A 14606-os hozzászólásomban van egy kép a legutóbbi készített Nohabomról.
Ha gondolod ott meg tudod nézni milyen színű gépet készítek, és nagyjából a képen látszik a minősége is.
A te gépeden viszont szívesen kicserélem a pályaszámot az orrán.
Én nem vízesmatricát használok, szerencsére még van egy kis készletem, de sajnos már apad.

Az email címem: nomovattmodell@gmail.com .

Azt is tudnom kell, hogy mit szeretnél a géppel pontosan csináltatni. Sima átfestés vagy felszerelés is(kapaszkodók, tükrök).
Szerintem ezt a részt email-en keresztül.

NoMoVa-modell
Előzmény: resophon (14892)
tatombak Creative Commons License 2009.02.02 0 0 14909
Nyomjuk egymásnak :)
Előzmény: kozma555 (14907)
nomova Creative Commons License 2009.02.02 0 0 14908
Sziasztok!

Legújabb termékem, mely eladásra lett készítve.
MÁV Ky vagon.
TILLIG alapmodellből készült átfestés.

Ajánlatokat az érdeklődőktől a nomovattmodell@gmail.com címre várok.

További kellemes estét mindenkinek!
kozma555 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 14907
Támogatnám az ötletet.Mindenkinek jót tenne egy kis reklám... :-)
nomova Creative Commons License 2009.02.02 0 0 14906
És még 1974 és 1979.

Előbb véletlenül lemaradt.
Előzmény: nomova (14905)
nomova Creative Commons License 2009.02.02 0 0 14905
Szia!

1999, 2001, 2003 és 2004.
Ezek az évek vannak meg nekem.

NoMoVa-modell
Előzmény: Remete mh. (14889)
tatombak Creative Commons License 2009.02.02 0 0 14904

Remek ötlet !

Arrafelé is így néznek ki a gyanta-ládák ,hordók ,kábeldobok,valamint a TV-effekt és a hegesztés-t is ismerik :)

A mávos jelzők nem biztos ,hogy kelendőek :( :))

Üdv : István

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.02 0 0 14903

Gáborom!

Mivel Te vagy az egyetlen iTT, aki anyanyelvi szinten nyomod a németet, ezért ne habozz...:-)

Szerintem a "gyártóink" is örmmel állnak az ötlet mellé.

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.02 0 0 14902

Szia,

A BR103-as szépen fut rajta.

Ebből a szempontból megnyugodhatsz.:-)

Előzmény: TTvasutas (14900)
Gashpy Creative Commons License 2009.02.02 0 0 14901
Gondolkozom, hogy nyissak egy Fredet aTT-board.de-n a magyar modelleknek és az itteni éledező kis TT-világunkról. Már csak azért is, hogy lássák a népek, hogy élünk és van élet az EU-n belül is. :-)
Gondoltam, hogy az itt már említésre került modellekről (342/ tartálykocsik/ Szergej-frizír/ Jakoa csodák/ Fabattkák, stb a teljesség igénye nélkül) adnék többek közt hírt. Van arra is néhány megszállott, akit érdekelnek a magyar járművek...
No meg ki tudja, hátha sikerül egy kis kapcsolatot is építeni...

Vélemény? Hozzájárulás?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!