Keresés

Részletes keresés

Schill Creative Commons License 2018.03.19 -2 1 141259

A múltkor azt írtam,hogy huszonvalahány éve elmentem a Naturálhoz és otthagytam egy havi fizetésemet (ami az akkori fizetések mellett(bruttó 42.000 volt a kezdő fizetésem) nem volt egy nagy durranás) és Te ebből levontad a következtetést,hogy én egyhavi fizetésemet kiegészítőkre költöm.

Most leírtam,(igaz a betlivel kapcsolatosan) hogy milyen szarul esett volna,ha egy áramszünet miatt kiesek a csapatversenyből,és ebből Te arra következtetsz hogy én azért támogatnám a betli utat,mert nincs megoldásom áramszünet esetére....

Visszatérve az első témára,(amin nagyon szeretsz lovagolni) szerinted egy 100 db-os állomány éves ásványi anyag,vitamin,elektrolit,vakcina és alapgyógyszer (trichomonas,féregtelenítő,egy légúti és egy emésztőszervi kezelés,plusz a fiataloknak ami kellhet) szükséglete mennyibe kerül? Csak úgy nagyságrendileg,feltételezve,hogy nincs különösebb probléma.

Előzmény: Sandokán60 (141257)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.19 0 3 141258

minimum egy riasztó aksi legyen otthon feltöltve. egy ilyen vezetékre cinezz két csipeszt és kész a szerkó. ez legyen minden versenyen az óra közelében.:-)

Előzmény: Schill (141251)
Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.19 -2 4 141257

Most Te írtad azt amit idéztem vagy nem . Mert ha igen akkor abból az jön le . A múltkor is furcsamód nekem kellett  arra emlékeznem mikor azt írtad , hogy a havi fizetésedet költötted csodaszerekre . Ne haragudj , de nagyon szelektív a memóriád . 

Előzmény: Schill (141256)
Schill Creative Commons License 2018.03.19 0 1 141256

Neked ebből az jön le,hogy azért támogatnám a betli utat,mert nincs itthon áramfejlesztőm? Elárulom,hogy akkor is támogattam,amikor Expressel versenyeztem,ami elemmel is működik,sőt a csattogós korszakban is. Bár akkoriban jobb volt az elhelyezkedésünk a kerületben,talán sosem volt egyesületi szinten nullás utunk. (én nullásnak tartom azt is,amikor egy 1200-as létszámnál az egyesület első galambja röpcsoportban 100-on kívül van)

Előzmény: Sandokán60 (141253)
Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.19 -1 1 141255

Sokszor azt hiszem rossz bolygóra szól a lakcímkártyám . 

Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.19 -1 1 141254

Az előbb még nem érteted miről hablatyolok most egyből igen , na mindegy jobb később mint soha  szokták mondani .Akkor homályosítsd fel őket , hogy csinálják úgy ahogy Ti . Ha nektek jó szerintem nekik is . 

Előzmény: Törölt nick (141252)
Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.19 -2 0 141253

neuseichento  5 órája    -7 2 141227

1-2 rossz hétvégéje bárkinek lehet , ne azon ússzon el egy csapatbajnokság....

Sőt az Általános Bajnokságba Én mindenképpen belevetetném a fiatalok versenyét is!

erre írtad Te         

Vagy egy áramszüneten...

Leégett a trafó,se aggregátor,se csepptöltő,100x megbántam,hogy az expresst lecseréltem G2-re.....,eon csinálta,én meg kettesével szívtam a cigit,villanyszerelő meg nézett bután,hogy mi köze a galamboknak az áramhoz.... Villany visszajött,bemegyek iszok egy kávét,beteszem a vizet a mikróba,kinézek ablakon,az egyik galamb a bejárón,a másiknak a farka vége lóg ki a beugróból...... Röpcsoport 1.,2., önmagában szarul esett volna,ha nincs de főleg az,hogy 10 helyet jelentett volna a bajnokságban,ha nem jön időben vissza az áram.

Előzmény: Schill (141251)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.19 -3 1 141252

de jó. nem rólam van szó, mi már három éve így versenyzünk. viszont van sok maratonos ismerősöm, akik a kerületekben készülnek fel a versenyeikre, kedvcsináló lenne nekik egy ilyen lehetőség ami korrekt és az évek óta csak szavakban megvalósuló szakosodásnak lehetne a kezdete. ennyi

Előzmény: Sandokán60 (141249)
Schill Creative Commons License 2018.03.19 -2 2 141251

Hol írtam olyat,hogy azért legyen betli,mert nincs otthon áramfejlesztőm? Nem tudom,ez mennyire minősül hanyagságnak,majd érdeklődöm galambászoknál,hogy mennyire szériatartozék a házi aggregátor.... Majd a következő fizetésemből veszek egyet,a mostanit elköltöttem kiegészítőkre. :-))))

Ha valaki nem dugja össze a rendszert,az valóban hanyagság.

Nem ezek miatt van a betli útnak jelentősége,de nem hiszem,hogy ezt Neked kellene elmagyaráznom.

Előzmény: Sandokán60 (141241)
Tóth B. Creative Commons License 2018.03.19 0 6 141250

Frici már megpróbált sok minden elmagyarázni Subinak,feladta.

Nehogy má neked sikerüljön..-)))

Előzmény: Schill (141248)
Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.19 -2 4 141249

Szerintem rajtad kívül mindenki érti , de a kedvedért leírom még egyszer , megpróbálom egyszerűbben . Szóval neked az a problémád , hogy ha nem küldesz minden útra egy adott bajnoksági formába , a neved akkor is szerepel csak a futottak még mezőnyébe , és , hogy ez ne így legyen  erre keresel megoldást . A nullás kód vagy más kép fogalmazva egyéni induló miért nem jó neked . 

Előzmény: Törölt nick (141247)
Schill Creative Commons License 2018.03.19 0 3 141248

Ha ilyeneket kérdezel,fogalmad sincs mit jelent a betli út. Segítek,a Nemzeti Bajnokság értékelésében a 3 legjobb utad számít,ha 10-et röptetsz egy kategóriában akkor is. A többi mind betli.

Azt el tudom fogadni,ha valaki nem támogatja,én se tenném,ha olyan helyen versenyeznék,ahova szinte minden hétvégén tömegesen érkeznek élgalambok. Ahogyan a 3 befutót,a 33%-os listát és a faluvégi versenyek kivételét az általános bajnokságból sem. Kivéve akkor,ha olyan pozícióban lennék,hogy nem csak a saját érdekeimet kell szem előtt tartanom.

Abban igazad van,hogy akinek betli nélkül nincs helyezése,annak betlivel se lenne,így rajta valóban nem segít.

Előzmény: subigalamb (141242)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.19 -3 1 141247

miről hablatyolsz? nem értem.

Előzmény: Sandokán60 (141244)
subigalamb Creative Commons License 2018.03.19 -1 0 141246

Valahogyan igy mondta a tavalyi küldött gyülésen:Van az országban 4200 galambász és van 5200 körüli hivatalos versenykiirás!

Előzmény: Sandokán60 (141245)
Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.19 -1 0 141245

Már ezen sem csodálkoznék . 

Előzmény: subigalamb (141243)
Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.19 -2 7 141244

Már először is értettem mire megy ki a játék . Szóval aki csak felvezetésként küld azt ne sorolják be a csapatbajnokságba . Akkor küldjön 0-ás kódon és már nem is számolják be . Vagy a programnak kellene tudni ki küld felvezetésként és ki nem . Vagy utólag bemondásra kellene bajnokságot számolni , mert akinek valami miatt nem jön össze a jó helyezés és   akkora az egója   ,hogy nem akarja a nevét a sokadik helyen látni akkor azt mondhassa bocsánat én csak felvezetésként küldtem . Ha sok ilyen ember lenne akkor könnyen előfordulhatna , hogy a bajnok csak 30 ember közül lenne bajnok , mert a többi csak felvezetésként küldött . 

Előzmény: Törölt nick (141240)
subigalamb Creative Commons License 2018.03.19 0 0 141243

Bocsi!(ha hazudok a Bárdos után teszem)tudtommal MO-n több a hivatalos verseny mint ahány galambász van!

Előzmény: Sandokán60 (141238)
subigalamb Creative Commons License 2018.03.19 -2 0 141242

Na most akkor bizonyitsd be nekem ,hogy mennyit változtat a betli ,mint irtam a 20-nak az eredményén?Mert ,hogy az 1-2-3-4max az 5-ig befolyásolhatja az eredményt azt aláirom!De utána,számit?

De ne olyanokkal gyere ,hogy beteg volt,nem volt áram,meg ehhez hasonló fals ötletekkel!Hanem hogy ténylegesen mennyit előnyt jelent neki a betli.De mindjárt azt is bebizonyithatod ,hogy mondjuk a 20-tól  150-ig(mert annyian versenyeznek) mennyit javit az eredményen a betli?

Előzmény: Schill (141232)
Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.19 -4 5 141241

Jelen állás szerint nem versenyzem , így nem érhet az a vád , hogy hazabeszélek . Míg versenyeztem sem voltam a betli híve , nálunk egyébként nem is volt . Szóval írásod szerint azért legyen betli mert Te nem vagy hajlandó megoldani az esetleges áramszünetből adódó problémát . Nálunk is előfordult , hogy valaki nem dugta be az elektromos rögzítőjét és elment valahova , közben meg jöttek a galambok . Nos az ilyen ne akarjon bajnok lenni elégedjen meg azzal a helyezéssel amelyet a hozzáállása lehetővé tesz . Legyen olyan a bajnok aki kellően felkészült és nem csak akarja a sikert hanem tesz is érte . Már az előző hozzászólásomban írtam , hogy ne a kiírásokat akarjuk mindig megváltoztatni  ( mert annak akkor sosem lesz vége )  úgy ahogy esetleg nekünk kedvező , hogy ne legyen következménye annak , hogy nem oldjuk meg az áramszünet adta problémát meg annak se ha nem kapcsoljuk be az elektromos rögzítőnket , és még sorolhatnám  . 

Előzmény: Schill (141239)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.19 -4 1 141240

nem vagy te ennyire értetlen, én nem ezt írtam. még egyszer. mondjuk, hogy te hosszútávon szeretnél versenyezni. küldesz felvezetésként négy versenyre, majd kéthetente a hosszú utakra. mind a nyolc utad külön, külön értékelve van, van mint egyébként is, csapatbajnokságban viszont csak a hosszútávon jegyeznek. mi ebben a hobbi galambász?

Előzmény: Sandokán60 (141238)
Schill Creative Commons License 2018.03.19 0 2 141239

Vagy egy áramszüneten...

Leégett a trafó,se aggregátor,se csepptöltő,100x megbántam,hogy az expresst lecseréltem G2-re.....,eon csinálta,én meg kettesével szívtam a cigit,villanyszerelő meg nézett bután,hogy mi köze a galamboknak az áramhoz.... Villany visszajött,bemegyek iszok egy kávét,beteszem a vizet a mikróba,kinézek ablakon,az egyik galamb a bejárón,a másiknak a farka vége lóg ki a beugróból...... Röpcsoport 1.,2., önmagában szarul esett volna,ha nincs de főleg az,hogy 10 helyet jelentett volna a bajnokságban,ha nem jön időben vissza az áram.

Előzmény: Törölt nick (141227)
Sandokán60 Creative Commons License 2018.03.19 0 8 141238

Miért mit szeretnél mindenkinek aki nem küld teljes programot külön kiszámolják annyi útból a csapatbajnokságot ahány útra küld ?  Ha Te eldöntötted , hogy csak hobbi galambász leszel és annyi útra küldesz ahányra úri kedved jónak látja akkor ne érdekeljen az , hogy hányadik leszel . Ha pedig érdekel akkor próbálj meg a kiírt bajnoksági formák szerint versenyezni . Szerintem Te sem gondolod komolyan , hogy ahány ember annyi fajta bajnokság .  

Előzmény: Törölt nick (141235)
Schill Creative Commons License 2018.03.19 -1 1 141237

1. Ebben egyetértünk,ugyan ezt mondtam az ötletgazdának. Az érvek felhozatalára lett volna jó alkalom a röpcsoporti gyűlés,ami végül azzal lett okafogyott,hogy 3 évre szavaztuk meg a versenyprogramot. Ehhez képest nem emlékszem,hogy az utóbbi 2 évben Melniket vagy Liberecet röptettünk volna,most meg fogunk. Ami nem baj,csak hát az elv sántít.

2. A tagszövetségnek mindegy,mivel őket nem érinti. Röpcsoporton belül Dunaföldvár és Sárbogárd egyértelműen támogatta az osztrák irányt. Adony nem,Mezőfalva sem(őket értem a legkevésbé) Nagyvenyim valószínűleg nem,Tasst nem tudom,egyszer igen,egyszer nem.

3. Szerintem semennyire. A sofőrnek kellett volna egy olyan munkaszerződés,amit az osztrák hatóságok elfogadnak.

4. Ez igaz. Ezt is mondtam az ötletgazdának. Bár nem hinném,hogy a szóba jöhető 3-400 km közti feleresztési helyek közül egyik se lenne alkalmas.... 

5. Ez a legproblémásabb kérdés. A galambász az olyan,hogy ha van egy rosszul sikerült útja,vagy egy szezonja,onnan és abból az irányból nem akar többé versenyezni. A 90-es években volt egy katasztrófa Passau,arra mindenki emlékszik,de arra,hogy előtte és utána milyen jó versenyek voltak ugyan onnan,már sokkal kevesebben...

6. Teljesen lényegtelen. 

7. Ha a jelenleg tudunk Jihlavából(Benesovból) Chomutovba menni,akkor Welsből vagy Passauból is tudnánk,semmivel nem nagyobb irányváltás. A Liberec-Cheb meg körülbelül 2x akkora,mint egy Passau-Cheb volna. Melnikből menni Chebbe szintén nagyobb váltás,mint Welsből vagy Passauból. Mégsem reklamált senki a közgyűlésen irányváltás miatt. 

Azért egy beszélgetést megért volna.

Előzmény: Wittenbuik (141220)
guilden stern Creative Commons License 2018.03.19 0 0 141236

Tilos a relativizálás a sportban, ez megöli a versenyzést, megalázza a bajnokokat, pusztítja az értékeket.

Ha egyszer megállapodtak egy kiírásban, el kell fogadni, és nem szabad elkezdeni, hogy bezzeg több pontja van, több helyezése van, közelebb/messzebb lakik, nekem sokkal jobb hímem volt két éve, mint....

Az a szabály, hogy hic Rhodus, hic salta, itt van Rhodus, itt kell ugrani. Elindult a versenyen, onnantól kezdve ő nem tehet lealacsonyító észrevételt.

Előzmény: Schill (141233)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.19 -4 0 141235

oda küld ahova akar. ez így van. viszont ha valaki úgy dönt, hogy idén csak 8 útra küld akkor csak az utankénti csapateredményét számolják. besorolni pedig abba a bajnoksági formába kell, ahova kéri. sajnos ma nem így van. ez a bamba szlovák program képtelen ilyen feladatokat megoldani, pedig fontos lenne.:-)

Előzmény: Sandokán60 (141216)
Schill Creative Commons License 2018.03.19 0 3 141234

Neki marad ugyan annyi pontja,az előtte lévőknek meg a 2-2 leggyengébb út pontjának levonása után kevesebb lesz.

Tehát nagy valószínűséggel előbbre kerül. Ahogy az 5.-ből is lehet 3.,vagy akár 1. is.

Előzmény: subigalamb (141231)
Schill Creative Commons License 2018.03.19 0 2 141233

Ezzel csak annyi a gond,hogy Jani tökön szúrná magát,ha esetleg több pontja van,mint Bélának és mégse ő a bajnok.

Ez onnantól lenne igazán probléma,ha a hangja is nagyobb mint Bélának mert a következő gyűlésen törölve is lenne az elképzelés. Ami amúgy nem rossz.

Előzmény: Zsákó dúc (141229)
Schill Creative Commons License 2018.03.19 0 1 141232

Az a hülyeség,hogy csak az élversenyzőket támogatja.....

Előzmény: subigalamb (141225)
subigalamb Creative Commons License 2018.03.19 -2 1 141231

Akkor áruld el nekem hogy a végelszámolásnál mennyire segiti a betli azt az összetettben 20-ik helyezettet akinek van két "0-ás"utja és és két betlivel számolnak?

Előzmény: Neon Licht (141226)
subigalamb Creative Commons License 2018.03.19 -1 1 141230

Tudtommal meg is lett indokolva !Hogy neked esetleg más a véleményed az egy dolog!De a betli csak és kizárólag az élversenyzőket(élhelyezetteket) segiti!Akár hányat is számolnak!

Előzmény: Neon Licht (141226)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!