Keresés

Részletes keresés

szaki_pali Creative Commons License 2007.05.30 0 0 2254
itt mit kell utánozni, hogy bemenjen a ketrecbe?

.... a nyulnál tudom, ott a répa hangját!!!
Előzmény: RAMBO (2253)
RAMBO Creative Commons License 2007.05.30 0 0 2253
Illetve mégis tudok: vannak befogó ketrecek, amelybe be lehet csalogatni a rókát. Ha bent van, AKKOR kell levizelni, állítólag ez hatékony. Utána el lehet engedni, persze.
RAMBO Creative Commons License 2007.05.30 0 0 2252
Rókaügyben nem tudok segíteni, már annak örülnék, ha a saját őzügyemet meg tudnám oldani: néhány kis tőkém csúcsát lerágta, és most bokor nő szép vessző helyett.

De: a borom szépen átment a labor vizsgálatán, ámde újra kell derítenem, mert a tükrös nem volt elég hatékony. Ha minden jól megy a jún 15.-e utáni héten palackban lesz a bor! Kén, vas rendben.
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2007.05.30 0 0 2251
Majd szüretelj rókával együtt, és lesz fuchsli... :-)
Előzmény: Cirfandlia (2250)
Cirfandlia Creative Commons License 2007.05.30 0 0 2250

:) Nah, a pedáns apámnak ez tetszene....

Egyébként emberi hajat; szappant!! szoktak használni, de ezek annyira domesztikált rókák, hogy egyáltalán nem félnek már az embertől... egészen lejöttek a város kertesházas részéig.  

Előzmény: csite (2249)
csite Creative Commons License 2007.05.30 0 0 2249

ruhát kitenni, jó emberszagút,

meg odavizelni a sorvégekre!

Előzmény: Cirfandlia (2247)
Derekhegy Creative Commons License 2007.05.30 0 0 2248
Egy-két tyúkot telepíthetnél a közelbe, az jó konkurencia lenne. :)
Előzmény: Cirfandlia (2247)
Cirfandlia Creative Commons License 2007.05.30 0 0 2247

Hát meleg éppen nincs; 12-15 fokok vannak az egyész dunántúlon most; holnap reggelre meg 10 alá is mehet a hőm.; de valóban az elmúlt napokban -ott ahol bőven volt eső- nagyon kedvező feltételek alakultak ki. Bár a lehűlés miatt a lappangási idő megnövekszik, hamarosan számolni lehet a tünetek megjelenésével, ráadásul hétvégétől megint meleg, záporos idő jön.  

Más: róka ellen tud vki vmi védelmi módszert? nagyon elszaporodott és felénk előszeretettel leeszi az alacsony kordonról a szőlőt. (kutya, kerítés, vadászat kizárva; de vmi hatékony elűzés jó lenne) 

Előzmény: szaki_pali (2246)
szaki_pali Creative Commons License 2007.05.29 0 0 2246
Szerintem most elmondhatjuk:

Támad a peronoszpóra és népi kiseggyütes betegségei!

Meleg is van, pára is van. Jó lesz vigyázni!
Derekhegy Creative Commons License 2007.05.28 0 0 2245
Na felhozom a topicot,mert érdemtelenül eltűnt.
05.28 Derékhegy, napsütés, majd eső...

szokásos
zsebpiszok0510 Creative Commons License 2007.05.27 0 0 2244

A port.hu-n meg tudod nézni a wine tv müsorát.

Sanos nálunjk nem adják a kábelen.Magyar nyelvü?

Flanell Creative Commons License 2007.05.25 0 0 2243
Ma az őszibarackról hajtottam el egy ugyanilyet.
Előzmény: Flanell (2230)
napalm. Creative Commons License 2007.05.25 0 0 2242

ma van Orbán (Szent Orbán) napja!

igyatok az egészségére!

lalá Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2241
-Én nem vagyok "vadász", a kábelem elég fix, de a guglival megtaláltam. Hát elég üres az a pohár.(hehe)
Előzmény: Amphenol (2240)
Amphenol Creative Commons License 2007.05.24 0 0 2240
Sziasztok !

Másik ( sokadik ) hobbym a műholdas műsorvadászat ...

Pár napja találtam ( Eurobird 1 műholdon ) WINE TV , találjátok ki
milyen műsorok vannak benne ....
Annyit segítek , hogy egy borospohár a tv emblémája . Akinek van lehetősége
nézzen rá . Tegnapelőtt este spanyol bortermelőket , tegnap örményeket
mutattak .... ( Német , francia nyelv közül lehet választani ) .

Ha valaki tudta akkor bocs , de nekem erős újdonság volt ..

Amp

napalm. Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2239

tudod, meg ne szökjön;)

nem vagyok nagy szőlész, hobbi szinten művelem azt a két sort, de azok rendben vannak, betegségnek nem látni nyomát.

Előzmény: Ferig (2236)
Flanell Creative Commons License 2007.05.22 0 0 2238
Mert milyen jószág ez? Én valami őszibarackevőnek gondoltam, a nevét elfelejtettem.
Előzmény: Ferig (2237)
Ferig Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2237
Ő, még valószínűleg nem, de az utódai annál inkább.
Előzmény: Flanell (2230)
Ferig Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2236
Remek! Ti már úgy látom, eleve "rács mögé" raktátok. :-) No és hogyan végzi a dolgát?
Előzmény: napalm. (2233)
taormina1 Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2235

Marha- és gombatrágyát szoktak kapni minden összel, mindenki kb egyenlö mértékben. Tavasszal meg még valami bogyós gyümölcsöknek való mütrágyát is.

De sajnos a kerítés felöli sor eleje, ahol a legfinomabbak vannak egyáltalán nem terem. A sor vége igen, de olyat, ami csak nagyon nehezen érik be. Ilyen nagyon sötétkék fajta, azt hiszem Otellonak nevezik. A szemben levö sor végét teljesen eluralja az a hosszú kar, és rengeteg is van rajta, de nem nagyon jó; ilyen világos színü, nagyon tömött fürtöket terem, ami hajlamos már a tökén elrohadni. Ugyanezen sor elején van a legjobb fajta, édesanyám Bernát Jánosnak hívja. Apróbb szemü, bordó, zamatos és viszonylag tartós fajta. Öt egész jól sikerült szaporítani is, már a kicsik is teremnek.

Előzmény: RAMBO (2220)
RAMBO Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2234
Részemről OK!
Előzmény: szaki_pali (2221)
napalm. Creative Commons License 2007.05.21 0 0 2233

mifelénk így fest:

Előzmény: Ferig (2225)
szaki_pali Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2232
Ki finanszírozza...?

Hát mindenki. Tudtommal állami pénzekből is meg egyéb hozzájárulásokból is (volt amikor biztosító is beszált de hogy most pontosan ki nem tudom) de a lényeg az hogy idéntől minden hegyközségi tagnak is kötelezően fizetnie kell a Nefele-nak.
Előzmény: Ferig (2228)
Jani71 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2231

Még fiatal. Most tartok ott, hogy a jövőre vízszintesre hajtani szánt vesszőt (vagy ha meghagyom: két vesszőt) nevelem. Ami felül lesz kb. 2 m magasan vagy egy kicsit feljebb. Plusz alul a föld felett két-három vékonyabbat nevel a meghagyott csapokról. Na persze itt is már jócskán kellett szelektálnom a most tavasszal mindenhonnan kihajtott vesszők közül. Egyikből lesz az esetleges nagy fagyok utáni bisztosító csap jövőre. A többit levágom és keményen leszedem a környékéről hajtókat is, hogy hosszú távon egyetlen csap legyen.

A termés nálam sem szempont, mivel csemegének csapni való (legalábbis tavaly nem volt ehető, valami vacak, sötétkék, apró, savanyú bogyójú, kicsi fürtök lettek).

Jó, hogy leírtad a módszered, de sajnos én még nem értem el ezt az állapotot, ahogy írtam is. Na, de majd utána! Lesz itt olyan árnyék!

Egyelőre azon vagyok, hogy jó alapot teremtsek a következő évekre, aztán majd meglátjuk, hogy mit lehet. Az a baj, hogy még nem tudom, hogy mit merjek. Nem akarom, hogy csak itt-ott hajtson ki a rügy (vagy ha kihajt, nem igen akar nőni, annyira szétszórtam a hosszú vesszőn az erőt), aztán utána csak nézegessem a ritka lombozatot. Mindegy, majd meglátom.

Az viszont igaz, hogy nagyon vaddisznó fajta, már kb. 2,5 m-nél tart a két felső rügyről hajtott vessző (most nem mértem meg), és megy mint a tatárok.

Lehet, hogy a tanácsod értelmében mégis hagyom nőni, ameddig csak akar (de hogy szedem le a diófa ágai közül...?), hadd erősödjön.

Előzmény: Flanell (2229)
Flanell Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2230

Ez a bújkáló tarka moly nem eszixőlőt, ugye? Csak véletlenül sziesztázik pont itt.
Flanell Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2229
Ez egy igazán vaddisznó szőlő, nem nagyon lehet túlterhelni. Szerintem hagyd minél erősebben nőni, ha még fiatal. Ne korlátozd metszéssel, mert azzal a gyökere is gyengébben nő.
Nálam a termése nem szempont, úgysem tudom használni. Tavasszal hagyok rajta megfelelő számú rövid csapot következő évi termő nevelésére, azon kívül meg jó sok hosszú 8-10 szemest, hogy minél előbb sűrű árnyékot adjon.
Előzmény: Jani71 (2207)
Ferig Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2228

Úgy látszik a Nefela sokkal hatásosabb. Orbán szentelésnek azonban van még egy egy nagy előnye; ha Orbán iszik, mi is iszunk. 

Tényleg! Ki finanszirozza a Nefela-t és hogyan?

Előzmény: szaki_pali (2227)
szaki_pali Creative Commons License 2007.05.20 0 0 2227
Mi nem Orbánt itatjuk , hanem a Nefela-t. Nem tudom melyik a szerencsésebb választás de eddig (lekopogom) a jég nem vert el bennünket.

A virágok szépek. Én is teljesen elhültem amikor a hajtást fenn láttam a felső drótnál. Ez legkorábban júniusban szokott előfordulni. Most pedig május 20.-t írunk. Eljő még a kétszeri szüret ideje meglássátok! Itt a totális felmelegedés!
Előzmény: Ferig (2225)
Ferig Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2226

Mondja valaki, hogy a szőlő nem egy virág! Szőlővirág nyílásra készen. (Rizlingszilváni és Zweigelt)

Ferig Creative Commons License 2007.05.19 0 0 2225

Nos! Elmentünk megitatni Orbánt a tavalyi borral, hogy jobban vigyázzon a hegyközség szőlőjére, mert tavaly is meg tavaly előtt is jól elvert bennünket a jég és ez így türhetetlen állapot.

Kinek van még képe a helyi Orbán szoborról?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!