Hát úgy, hogy a pont ilyen tüneteket szokott produkálni. Hektikusan jön a hideg-meleg itt ott attól függetlenül, hogy mi hova állítasz. Nem mondom, hogy biztosan az a rossz, de azért elég valószínű. Légteleníteni pedig pont úgy kell, ahogy írtad, előbb-utóbb kidolgozza magából a levegőt. Én a légtelenítő csavart és a kiegyenlítő sapkáját is le szoktam venni, kézzel esetleg húzgálom a gázt, nyomkodom a csöveket.
Na akkor.A motor nem melegszik túl,eléri az üzemi hőmérsékletet és az óra szépen beáll középre.Gondolom ha rossz lenne a vízpumpa,akkor melegedne a motor. Az autót 2 hónapja vettem,vásárláskor már jelentkezett ez a hiba(mármint az hogy a baloldal hideget,a jobb oldal pedig meleget fúj) az eladót kérdeztem mióta csinálja ezt,de azt mondta hogy eddig nem csinálta(megbízható ismerős az autó 2 hónapig üzemen kívül volt).A hosszú állásnak tudtam be a fűtéshibát.Ezután itthon átmostam a radiátort amennyire tudtam,és légtelenítettem a rendszert.Ezután kb 1 hétig minden jó volt,majd minden kezdődött előröl,tehát bal fűtés nincs jobb van(elég gyenge)de ha a motort pár másodpercig4-5ezres fordulaton tartom akkor utána jó.Légteleníteni úgy próbáltam,hogy az eleje magasabban áll,kiegyenlítő feltölt,kupak vissza,légtelenítő csavar ki,majd járatom kb 2ezres fordulaton üzem melegen.A baj hogy felváltva jött levegő,víz 1óra után feladtam kb 1.5l fagyállót kinyomott a kiegyenlítő tartály pedig tele van.
Hát vízköves nem lesz tőle. Ha nincs időben cserélgetve, akkor simán marja a blokkot meg a hengerfejet, darabok válnak le róluk és ezektől lehet dugulás itt-ott, de azért nem jellemző. A kollégának simán szar a fűtéscsapja szerintem.
Nekem egyszer frankfurtnál letört a viszkóm a darabok azóta is keringhetnek a rendszerben. A hűtőben a víz forgásiránya szerinti oldalon szerintem meglesznek. Termosztát nélkül kell menni vele. És akkor a nagyobb darabok is lejönnek a blokkból amik amúgy nem férnének át a nyitott termosztáton.
Na megvolt a radiátor átmosás,és úgy látom a víz könnyen átfolyik rajta.Viszont nem sikerült légteleníteni a hűtőrendszert,valaki leírhatná hogy pontosan hogy kell. Az egész rendszer tiszta levegős maradt.
Úgy hogy az autó most lépett a 21-ik életévébe,és előettem bizonytalan számú tulajdonosa volt.Új kocsim még sosem volt,használt viszont elég sok és szinte az mindnek át kellet mosnom a hűtőrendszerét.Tapasztalat.
A fűtéscsap jó,viszont már próbáltam vízkőóldózni,de szűk a hely és nem férek hozzá rendesen.Nem tudtam mindhárom csövet lehúzni.Mellesleg van valami csodaszer ami jól oldja a vízkövet,de nem marja szét a radiátort.Ecetet,trisót,citromsavat szoktam használni,de egyik sem az igazi.