Mi 26-án vasárnap voltunk és már előző este a foglaláskor mondták a telefonba, hogy ha 1-re megyünk, akkor 4-ig maradhatunk. Megérkezésünkkor a recepciós fiatal lány is mondta, körbevezetett, mindent elmagyarázott. Nagyon jó volt minden. Lehet, hogy hétköznap másképp van. Nekünk egyébként 2 óra elég volt.
November 22.-én szerda délben 12-től 14.15.-ig és 14.30.-tól 17.00- ig lehetett maradni a Szerémi úton. Nem szóltak előre, sem az E-mailban történt foglaláskor 2 héttel előtte, sem az előző napi telefonos megerősítéskor, sem az érkezéskor és helyrekíséréskor, pedig a nagyobb társaság egyes tagjai csak 13 óra körül érkeztek. Nem szerepel sem a szórólapjukon, sem az egyébként szép kivitelű és informatív honlapjukon.
Ma a Margirt krt-i Trófeában voltunk 2,5 órát lehetet maradni eéb időben, tőkéletes volt. Az őr burgundi módra, a cápa grillen, a tiramisu - csak hogy egy párat emlitsek - tökéletes volt.
Nekem ízlett a ruccollás spaghetti. Ma este az Il Terzioban voltam, először azóta, hogy kijöttek a pincéből, tele volt és egyre özönlöttek az újabb vendégek. Én drágának találom, talán már a Pommodoronál is drágább, de nincs az a hangulat. A sötét félhomály és a fullasztó levegő meg érthetetlen abban a nagy térben. Az ételek finomak. Nem hiszem, hogy sürün visszajárnék. Valahogy jobb érzés volt lent, akkor még olyan felfedezésnek számított, és otthonosabb volt és olcsóbb. Volt hogy hazavittem onnan kaját rendelésre, innen nem fogok.
Nálam a Menza hagymás rostélyosa volt sokáig a Mérce - ebben kategóriában. Utoljára nyáron csaptam le rá, akkor is igen fínom volt. De egyszer, egy igen zsúfolt és balszerencsés vasárnapon bizony csúfosan lyukra futottunk a családdal a Menzában...
Egyébként én is úgy hallottam ,hog yaugusztus tájékán komoly személyi változások voltak ott, de az oda törzshelyként járó ismerőseim szerint nem romlott a helyzet utána sem...
Szerintem annyi lehet a bajod, hogy télen nincs olyan bőséges zöldség-és gyümölcsválaszték a piacon, amiből friss, zamatos ételeket tudnak varázsolni. Mert azért minden jó étterem - a Menza is - étlapját jelentősen befolyásolja, hogy milyen minőségű árut sikerült aznap a Csarnokban beszerezni.
Az étlapon nem tudom, mi az ötlettelen, jó kis bőrborítású, párnázott étlap. Persze, tudom hogy volt másmilyen is. Meg lesz is még. Sztem ez is pozitívum, nemcsak az ételek változnak, hanem az étlap is. :-)
De engem inkább az ételek minősége érdekel, mint az étlap. S mindig tetszett, hogy nem csinálnak nagyon sok fajtát, de azt a keveset kurva jól.
Légy szíves írdd meg mit ettél/ettetek, ami nagyon nem volt jó, szeretném letesztelni. ( Persze tudom, hogy valószínűleg csak rossz napja lehetett a szakácsnak, vagy neked volt rossz napod, s emiatt másképp ízlett az étel.)
hát, én kétszer voltam ott az elmúlt héten is, és bár olyan rossz nem volt mint amikor az ominózus beírásomat tettem, össze sem lehet hasonlítani azzal ami mondjuk tavaly volt.
kezdjük azzal, hogy az étlap is teljesen ötlettelen, unalmas lett, alig bírtam választani.
jelentem a menza kimúlt. tegnap minősíthetetlenül szar volt a kaja.
elment az étterem vezetője, elkurvult a hely.
kár érte, én kifejezetten szerettem.
Jelentem, a Menza nem múlt ki, ma is isteni vacsoránk volt, mint 3 éve mindig.
Nem tudom, hogy ki ment el meg ki nem, nem is érdekel, a lényeg, hogy abban a helyben még sosem csalódtam. S azok az emberek sem, akiket eddig elvittem oda. A koktélok, a főételek és a desszertek is fantasztikusak voltak, sem én, sem a barátaim nem találtunk semmi kivetnivalót.
A kifli nem volt "fiatal", de ügyesen meglangyosították egy picit és ezzel némileg csökkentették éelemedett korát. De jó volt. Viszont baromira pici...
De tudjuk, hogy ez NEM saját termék, Érdről a Pataki cukiból van álítólag. ÉS az egy nagy szines gagyi, semmi más. Itt, ezen a helyen, ebben a milliőben méltatlan a színvonalhoz.....
Hehehe, én is éppen akkor voltam ott egy bécsi ismerősömmel. Mi az oldalsó "nem dohányzó" soron ültünk, pont a süteményes pulttal szemben...
Ott a bőrfotelees részen az lehetett talán a malőr, hogy esetleg fél tenyérnyit nyitva lehetett a portálablak (vasárnap is picit le volt engedve, hogy beengedjék a friss áltavaszi levegőt) és így szökhetett be szúnyog. Ami biztos, hogy szúnyog volt, novemberben? Vagy valami más apróbogár?
Én nem vagyok botanikus és biológus, de nem igazán ez az időjárás a szúnyogok kedvenc milliője.... És a Dunapark Kávéház sem....
Egész új, talán egy hónapja nyílt meg, könnyű odajutni, ingyen mélygarázs. A konyha kítünő . Előételek, saláták. Készételek között a legjobb volt az őz burgundi módra. 10 féle pácolt hús (illetve ebből kettő hal, viszont marha nem volt köztük), amit a grillnél megsütnek neked. Az édességek is nagyon finomak. Árak hétköznap délben 2.500, este 3.700, hétvégén 4.500. Ebben rövideket és márkás, palackozott borokat kivéve minden ital is benne van. Amire vigyázni kell : foglaláskor megkérdezni, meddig lehet maradni, az ebéd és vacsora 2-2 turnusban folyik. Nekünk nem szólt senki előre, azt hittük, 12-17 óráig van ebédidő, így áll minden reklámban, de 14.15-kor távozni kellett, ez nagyon bosszantó volt.
Hát. Én is gyakran megyek el mellette esténként, volt, hogy szinte teltházas volt, összetolt asztalok meg minden! ,) Alapjáraton minden este van 1-2 vendég. Egyébként már a vacsi végefelé jártunk, amikor befutott egy másik páros.