Keresés

Részletes keresés

naivkezdo Creative Commons License 2019.06.26 0 0 160682
Hali,

Ribizli kihozatal a gyakorlatban hogy néz ki?
Köszi
vandox4 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 160681

Ha véletlen visszajönne, fagyasztóba tedd be fél napra, és ha ezután leszűröd, többé nem lehet opálos. 

Előzmény: Teddanapfénytbeaszámba (160679)
kupeci Creative Commons License 2019.06.26 0 0 160680

Ez már a továbbfejlesztett fajtája:)

Előzmény: szü(r)cs (160660)
Teddanapfénytbeaszámba Creative Commons License 2019.06.26 0 0 160679

Háromszor engedtem át a filteren, most jónak tűnik.

Az első két szűrés után még voltak benne lebegő részecskék.

Előzmény: vandox4 (160652)
sogi01 Creative Commons License 2019.06.26 0 3 160678

                                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (160655)
Tomee87 Creative Commons License 2019.06.25 -1 0 160677

Esetleg tud valaki olyan gyümölcsöst ahol van vilmos körte? Kellene majd vagy 10 mázsa :D

Dezső1959 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160676

Köszönöm! Minden kérdésre választ kaptam. Erre gondoltam. Sok sikert  a továbbiakhoz! Üdv, Dezső

Előzmény: Tomee87 (160674)
Tomee87 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160675

Itt ha van is öntöző rendszer, idén nem nagyon kellett használni.

Előzmény: Green Corner (160672)
Tomee87 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160674

Nem igazán értem a kérdést. Nem nagyon volt feltétel. Felhívtam a helyi gyümölcsös gazdát. Mondtam, hogy szeretnék 5 mázsa barackot, lekvár/cefre minőségben. Mondta, hogy az időjárás miatt lekvárt nem tud adni, mert ami elkezdene folyni, az egyből penészedik is. Nála a cefre barack az ami nem éri el a piaci méretet, de teljesen egészséges. (220 Ft )

Felírt a listára és mondta hogy szól, ha mehetek érte

Kb ennyi :)

Előzmény: Dezső1959 (160673)
Dezső1959 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160673

Üdvözlet! Ha nem indiszkrét a kérdés, megkérdezhetem, milyen feltételekkel sikerült hozzájutni a barackhoz? Dezső

Előzmény: Tomee87 (160671)
Green Corner Creative Commons License 2019.06.25 0 1 160672

Gondolom a meggy nem a szárazságtól repedt szét!:( Gyümölcsért általában 100Km-t megyek oda-vissza, de előtte elmegyek megkóstolni, egyezkedni, csak magamat tudjam szidni az esetleges rossz vásár miatt. Alapból nem veszek csepegtetővel, vagy akármivel öntözött területről, nem a gyümölcs külső kinézete érdekel, hanem az íze!

Előzmény: Tomee87 (160671)
Tomee87 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160671

Minden bizonnyal igazad van :)

A meggynek mondjuk nem volt baja ( azon kívül, hogy szétrepedt :D ) Barackból, most ezt tudtam szerezni itt helyben. Úgy hogy ne kelljen 200+ km et utaznom

Előzmény: Green Corner (160670)
Green Corner Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160670

Az összes "kicsit" szót helyettesítsd be nagyonra!:( Nem hiszem, hogy valaki ebben az évben kóstolt már igazán jó ízű gyümölcsöt és ez nem csak a kajszira vonatkozik! Ha nem saját termésről van szó, akkor vétek, pénzkidobás most kajszit venni. Kb. 10 nap múlva kezdenek a magyar fajták érni, ha addig nem lesz túlzott csapadék, talán még íze, cukra is lesz a baracknak!

Előzmény: Tomee87 (160668)
vandox4 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160669

Majd írd meg mit tapasztalsz kérlek, mert nekem van két kis fám. Orangered=Bhart.

Előzmény: Tomee87 (160668)
Tomee87 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160668

Igazság szerint nem goglalnék még állast. Ha megérkezik a barack, akkor megmondom :D

De ami biztos, hogy a sok eső miatt valóban gyengébb egy kicsit a gyümölcs. Szebb, nagyobb, de könnyebben romlik és kicsit ízetlenebb.

Előzmény: naivkezdo (160667)
naivkezdo Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160667
Ettől a sok esőtől panaszkodnak a gyenge ízre. Te mit mondasz?
Előzmény: Tomee87 (160664)
Tomee87 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160666

Akkor megvis csinálom délután :) 

Majd töltök fel képet :)

Előzmény: szü(r)cs (160665)
szü(r)cs Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160665

A "mindenre "is jó.

Előzmény: Tomee87 (160662)
Tomee87 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160664
Előzmény: naivkezdo (160663)
naivkezdo Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160663
Milyen fajta kajszi?
Előzmény: Tomee87 (160656)
Tomee87 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160662

Ez jó lehet barackhoz is, nem csak meggyhez?

Én is szemeztem már vele. Csak vártam egy pozitív visszacsatolásra :D

Előzmény: szü(r)cs (160660)
Tomee87 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160661

Olyat nem tennék ;)

Előzmény: Green Corner (160658)
szü(r)cs Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160660

Főleg így..... +1000W-os fúrógép

Előzmény: kupeci (160659)
kupeci Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160659

A Nabiti féle rettenetes csodákra képes!:)

Előzmény: Green Corner (160658)
Green Corner Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160658

Azért a pépesítésről ne feledkezzen meg!

Előzmény: obsitos3 (160657)
obsitos3 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160657

pl. magozás nélkül cefrézed,főzés előtt a cefrét a magról lemered.

Előzmény: Tomee87 (160656)
Tomee87 Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160656

Szép jó reggelt mindenkinek!

 

Egy kicsit hosszabb hallgatás, időszakos olvasgatás után újra kérdeznék :)

A héten érkezik a kajszi. Esetleg van valakinek valami ötlete, házi praktikája, hogyan lehetne a magozást egy kicsit meggyorsízani? Eddig mindig kézzel magoztam. De az 5q barack egy kicsit sok lenne így :D

Sajnos a magozóm az nem készült még el, amit a "fecske" újságban láttam.

sogi01 Creative Commons License 2019.06.25 0 4 160655

  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (160641)
Teddanapfénytbeaszámba Creative Commons License 2019.06.25 0 0 160654

Itt olvastam a fórumon, én is gondolkodtam rajta hogy nem ártana neki. Viszont 4 nap alatt igy is kiforrt.

 

Előzmény: endrepp (160653)
endrepp Creative Commons License 2019.06.24 0 0 160653

Ebben a receptben a tápsó még elférne.

Előzmény: Teddanapfénytbeaszámba (160651)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!