Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Nem igazán értem a kérdést. Nem nagyon volt feltétel. Felhívtam a helyi gyümölcsös gazdát. Mondtam, hogy szeretnék 5 mázsa barackot, lekvár/cefre minőségben. Mondta, hogy az időjárás miatt lekvárt nem tud adni, mert ami elkezdene folyni, az egyből penészedik is. Nála a cefre barack az ami nem éri el a piaci méretet, de teljesen egészséges. (220 Ft )
Felírt a listára és mondta hogy szól, ha mehetek érte
Gondolom a meggy nem a szárazságtól repedt szét!:( Gyümölcsért általában 100Km-t megyek oda-vissza, de előtte elmegyek megkóstolni, egyezkedni, csak magamat tudjam szidni az esetleges rossz vásár miatt. Alapból nem veszek csepegtetővel, vagy akármivel öntözött területről, nem a gyümölcs külső kinézete érdekel, hanem az íze!
A meggynek mondjuk nem volt baja ( azon kívül, hogy szétrepedt :D ) Barackból, most ezt tudtam szerezni itt helyben. Úgy hogy ne kelljen 200+ km et utaznom
Az összes "kicsit" szót helyettesítsd be nagyonra!:( Nem hiszem, hogy valaki ebben az évben kóstolt már igazán jó ízű gyümölcsöt és ez nem csak a kajszira vonatkozik! Ha nem saját termésről van szó, akkor vétek, pénzkidobás most kajszit venni. Kb. 10 nap múlva kezdenek a magyar fajták érni, ha addig nem lesz túlzott csapadék, talán még íze, cukra is lesz a baracknak!
Egy kicsit hosszabb hallgatás, időszakos olvasgatás után újra kérdeznék :)
A héten érkezik a kajszi. Esetleg van valakinek valami ötlete, házi praktikája, hogyan lehetne a magozást egy kicsit meggyorsízani? Eddig mindig kézzel magoztam. De az 5q barack egy kicsit sok lenne így :D
Sajnos a magozóm az nem készült még el, amit a "fecske" újságban láttam.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: