Keresés

Részletes keresés

hori76 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 274

Sziasztok!

 

Tegnap hallottam egy hölgytől a lépcsőházban, hogy a biztonsági szolgálat, meg a kamerák ellenére valaki(k) bejöttek a házba és parkoló autót, vagy autókat törtek fel! Valaki tud erről valamit, hogy ez igaz-e? Mert, ha igen el kellene gondolkodni a biztonsági szolgálat leváltásán, mert ennyi erővel legközelebb a lakásunkat rámolják ki a biztonsági szolgálat szíves együttműködésével! Még jó, hogy fizetünk érte!

Ha nem igaz a hír, akkor bocsánatot kérek! (De nem is, hiszen a hajléktalanokat a kerti padunkról pár nappal ezelőtt én hajtottam el, nem a b.sz.)

 

Üdv

gj77 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 273

Sziasztok!

Nem akartam hinni a szememnek!!!

Tegnap javították meg az ajtókat, de a B lépcsőház ajtaján az elektromos zár kiszakadva lóg az ajtókeretben. Nem értem! 1 napot nem bírt ki!

GJ

Előzmény: gj77 (272)
gj77 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 272
Üdv!

Köszönet a bejárati ajtók javításáért.
GJ
Pumuckly Creative Commons License 2008.05.20 0 0 271
Talán a vasúti zajvédőfalról és a környék rendezési terveiről lehet majd érdeklődni.
Előzmény: Törölt nick (270)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.19 0 0 270
Ezzel mire célzol?
Pumuckly Creative Commons License 2008.05.19 0 0 269
on-line fogadóóra
gj77 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 268
Sziasztok!

Egy nagyon kedves remélem hogy NEM lakótárs, a LAY-061 frsz.-ú Mazda gk.-val - jól láthatóan feltüntetve(NE ÁLLJON A BEÁLLÓHELYEMRE!!!), hogy azért a beállóért fizetett valaki, és használja, fizeti utána a közösköltséget - csak úgy beállt. Se telefonszám, se lakásszám, ( Te marha szólj ha útban van a gk.-m!). Semmi.
A portára le van adva, hogy melyik beálló van eladva és kérem az itt lakókat, hogy írja be a kocsija rendszámát a beálló számához, azzal is könnyebb szűrni az őröknek.
Akihez pedig vendégségbe érkeznek, szóljon, hogy középen álljon meg, ahol nem zavar senkit. Vagy hagyja kint a kocsiját az utcában.
Most káosz van, mi lesz, ha átadják a D,E,F épületeket. Addig rendet kellene tenni és a frissen költözőket beszoktatni.
GJ
Előzmény: Pumuckly (267)
Pumuckly Creative Commons License 2008.05.15 0 0 267

Lehet, hogy gyengébb minőségű bejárati ajtókat építettek be, melyek nem ipari használatra lettek tervezve. Érdemes lenne elkérni az ajtók tanúsitványát.

A portára le lett adva egy lista melyen az eladott beállók szerepelnek. Ez alapján az őrök megpróbálják majd kiszűrni az illegálisan parkolókat.

Ha jól tudom, a mozgássérült helyre eredetileg tervezve volt egy beállás gátló, csak valamiért nem rakták fel. A közös képviselet meg lett kérve, hogy szereltessék fel és aki tényleg jogosult lenne a mozgássérült helyre, az a portáról elkérhetné a kulcsot.

A garázs bejáratához parkoló kék és fehér furgonokat + autókat a kamerarendszer rossz telepítése miatt nem lehet időben észrevenni és figyelmeztetni.

Előzmény: gottliebsz (262)
bbx19 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 266
Igen ők mondhatnak bármit, de ez az ajtó soha nem volt olyan műszaki állapotban amire azt lehetett volna mondani, hogy kész. Sose volt küszöb, bacsapodás lassító stb.

Jelenleg mi a helyzet a ház műszaki átvételével mert ennek a probléma halmaznak a része az ajtó is ?

Egyébként van valami előírás, hogy milyen gyorsan kell reagálniuk a felmerülő garanciális problémákra?

Üdv
Barnabás
Előzmény: gottliebsz (262)
gj77 Creative Commons License 2008.05.15 0 0 265
Sziasztok!
Egy pici spórolás a vásárlásokkal a következő magyarországi kereskedőknél: Baumax, Praktiker, Kika, OMV, Groby, Caga, Kátay, Libri, Hunguest Hotels, Hervis, Lukoil, Quaestor, és még nagyon sok nagy és kis cég.
A regisztráció ingyenes, csak nyerhetsz vele.
A lyoness.hu oldalon az ÁÜF-ben minden részletesen le van írva. Picit bonyolult, ha valakit érdekel segítek. ( gottlieb@comunique.hu )
A regisztációnál, ki ajánjotta a lyonesst?
tel.szám:06309534760, vásárló ID 36075402,
Tényleg jelentős megtakarítások!
Üdv: GJ

jb_c210 Creative Commons License 2008.05.14 0 0 264
Ki az aki nem rendeltetés-szerűen használja a kapukat?
Azért ez vicces! Szerintem meg azért fog tönkremenni, mert nem javitják meg időben, és majd kiszakad a helyéről az ajtó amikor becsapódik.
Aztán meg nézhetünk ha ezért nyújtják be a számlát....
Előzmény: gottliebsz (262)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 263
Sziasztok,


valaki meg tudná mondani hogy mikor kapjuk meg az előző félév közös-költség elszámolását (fűtés+melegvíz), illetve a következő adag sárga csekket?

Előre is kösz a választ,

Kovács Gábor
A508
gottliebsz Creative Commons License 2008.05.14 0 0 262

Sziasztok!

Ma bementem a Nanette garanciális javításokkal foglalkozó irodájába és megkérdeztem, hogy mikorra javítják meg a bejárati kapukat. Azt mondták, hogy valószínűleg a héten, legkésőbb jövő héten. Azt is mondták, hogy a lakók nem rendeltetésszerűen használják a kapukat, ezért romlik el olyan gyakran..... Szerintem, ha egyszer rendesen megcsinálnák, lenne csukódásgátló stb, akkor egy ilyen ajtónak bírni kéne a strapát.

Talán fű is lesz a B és C épület előtt, ma már gazoltak!

A kocsival és beállóval rendelkező lakókat (akik persze havonta fizetnek a beálló után közös költséget ) nem zavarja, hogy jó páran ingyen beállnak a teremgarázsba, sőt még a mozgássérült parkolókat is elfoglalják??? Valamit most már tényleg kéne tenni ez ügyben!

További szép napot mindenkinek!

GSzilvi 

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.14 0 0 261
Kedves Lakótársak!

A többek által említett, italozó hajléktalanokból eredő problémák engem is rendkívül irritálnak.

Javaslom, hogy a leharcolt, sárga padot egyszerűen vigyük "arrébb" (ha lehet jó messzire).

Persze erre biztos többekben felmerül, hogy akkor majd átszoknak a kerítésen belüli padokra, de azokról legalább van alapunk elhajtani őket, míg a kinti sárgáról nincs.

Hozzáteszem engem nem a hajléktalanok idegesítenek (emberileg sajnálom is őket, továbbá velem még sose kötekedtek), hanem amit maguk után hagynak - szemét, csikkek, "boros"-flakonok.



Kovács Gábor
A508
bbx19 Creative Commons License 2008.05.13 0 0 260
Sziasztok!

Valaki meg tudja mondani miert nincs meg a C epuleti bejarati ajto megjavitva?
Lassan egy honap is eltelt mar az igert hatarido ota. Ilyen szempontbol erdekes, hogy 100-eket koltunk biztonsagio szolgalatra, de az ajtokat nem lehet bezarni.

Miert van az, hogy a haz elotti kert egyik resze be van fuvesitve mig a nagyobb resze meg nincs ?

Mikor tortenik mar vegre valami ?


Udv
Barnabas
jackkkk Creative Commons License 2008.05.13 0 0 259
sziasztok
elolvastam tegnap a házirendet, hát találtam benne elég sok mokás dolgot. pl: a liftet csak utas szállításra lehet használni butor vagy költöztetéskor TILOS! ez vicc? mert ha a közösképviselő ezt komolyan gondolja akkor, mindig amikor valaki költözik szólni kell neki h segítsen felvinni a bútorokat az 5. emeletre. egyet értek h vigyázni kell erre a liftre meg stb. nah de ez azért vicc sztem
pipeti Creative Commons License 2008.05.11 0 0 258
Sziasztok!

Tenykozles:
veletlenul kirugtam a fali internet csatkalot (beleakadt a labam) es azt vettem eszre, hogy nincs mindegyik port bekotve. Szoval, sporolas van ott is. Vagyis, tok veletlen hogy olyan csatlakozot valasztottam ki, amelyikhez van kabel. Fasza, mondjuk ezt honnan kellene kitalalnom anelkul, hogy kiszakadna a falbol????
Pumuckly Creative Commons License 2008.05.09 0 0 257

2008. május 8-án leovasásra kerültek az egyéni hőmennyiség és melegvíz mérő órák. Egy helyen még mindig csak egy cső van a hőmennyiség mérő helyén és volt hibát jelző óra is.

A házirend ki lett függesztve a lépcsőházakba. Igény esetén leírom ide a fórumra.

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.05 0 0 255

Kedves Beatrix!

 

 

Úgy tűnik ez a fórum nem alkalmas arra, hogy a felmerülő problémákat jelezzük Önnek, ezért kérem legyen szíves leírni ide, hogy mit fogad el hivatalos közlésnek.

 

Én úgy gondolom erre alkalmas lenne az elektronikus levelezés bár ezzel kapcsolatban is vannak kétségeim, mivel ahogy kérte elküldtem Önnek a lakógyűlésen általam felvetett problémákat, kéréseket e-mail-ben, de a levelemre választ nem kaptam.

 

Javaslom, hogy a jövőben ha valakinek jelentenivalója van, azt küldje el e-mail-ben a Beatrix címére, és a levél tartalmát (amennyiben az publikus) másolja be ide.

 

Én kezdem, jó? :-)

 

Üdv:

BB

 

Kedves Beatrix!

Nekem is lenne egy észrevételem, amit szeretnék ha a közös képviselet képviselne a beruházóval szemben. A lakás bejárati ajtajának szigetelésével van gondom. Szerintem sem a hő, sem a hangszigetelése nem megfelelő. És engem ez utóbbi nagyon zavar. Nincs valamilyen szabály arra, hogy milyen értékeket kell teljesítenie egy ilyen ajtónak? Mert szerintem az nem normális, hogy a szomszédot nem a falon keresztül hallom, hanem a bejárati ajtón keresztül. Ha valaki elmegy az ajtó előtt, vagy beszél a folyosón az úgy behallatszik, mintha nem is lenne becsukva az ajtónk. Szerintem ez így nem jó. Mindenképpen tenni kellene valamit, mert szerintem ez még komoly konfliktusforrás lesz a jövőben köztünk, itt lakók között. Szerintem az elvárható szint az ablakok hangszigetelésének szintje. 

Szeretném megtudni, hogy miért alkalmaztak ilyen rossz szigetelésű ajtókat, és azt, hogy hogyan fogják kijavítani ezt a nagyon zavaró hibát?

 

Ezért ezúton kérem Önt kedves Beatrix, hogy tolmácsolja ezt a problémát a beruházó felé.

 

A lakógyűlésen felvetettem még azt, hogy meg kellene vizsgálni meg lehet e nyitni a Benedik Otto utcát a Bukarest utca felől, hogy ne csak egy irányból lehessen megközelíteni a garázst.  Lenne szíves megtudni, hogy ez lehetséges-e?


Köszönettel:

Pumuckly Creative Commons License 2008.05.05 0 0 254
Mandarin Lakóparkban 2008.05.10-én a nagytakarítási feladatok elvégzése elkezdődik. A munka várhatóan 2008.05.12-én fejeződik be. Naponta 8-18 óra közötti munkavégzést terveznek. A takarítás során alpin technika is bevetésre kerül. Várhatóan a parkolóház takarítása a parkoló gépjárművek miatt hét végén nem fog befejeződni, így az keddig eltolódhat.
gj77 Creative Commons License 2008.05.02 0 0 253

Sziasztok!

A parkolás problémáját is olyan jól megoldottuk a lakógyűlésen, hogy semmi nem történt. Az őrök azt mondják, ha lenne felhatalmazásuk a lakóktól, akkor tudnák szűrni a nem idevaló gépkocsikat. Miért olyan nehéz megtudni, hogy melyik beálló van eladva, és ahhoz melyik autó tartozik? Felháborító, hogy megvettük a parkolót, fizetjük utána a közösköltséget és a sok Ingyenélő csak élősködik! Szerintem amíg nincs megoldva a parkolás ügye addig ne fizessünk érte, ugyanis semmilyen + szolgáltatást nem kapunk. A mozgássérült helyek nincsenek, és nem is lesznek eladva, mert a házba érkező rászorulóknak van fenntartva. Valakik ezzel semmit nem törődve rendszeresen elfoglalják. Adjuk le a rendszámokat a parkolóhelyek számával az őrségnek és vegyük bele a házirendbe azok betartását, betartatását.

Rövid idő alatt rendet lehetne tenni, és az őrség is dolgozna a pénzéért! Tudom, hogy akiknek nincs parkolójuk és beállnak ez nem túl népszerű intézkedés, de ők is fizessék meg ezt a szolgáltatást, vagy ne használják!!!

GJ

jackkkk Creative Commons License 2008.05.02 0 0 252
egyébként az h a liftbe már van lámpa az az egyik lakónak köszönhető aki megvette és kicserélte, és oda ragasztott egy papírt h melyik lakásba lehet rendezni a számlát:) ha a közösképviseleten múlna akkor még egy darabig sötét lenne.
gj77 Creative Commons License 2008.05.01 0 0 251

Sziasztok!

 

Nagyon jó volt ez a lakógyűlés a nagy semmire. Ha jól emlékszem 20-ára megígérték, hogy megcsinálják a bejárati ajtókat, de nem történt semmi. A küszöbről nem is beszélve( nagy szélben bejön a sok levél, szemét,por), de már több mint 1 hónapja bárki bejöhet a bejárati ajtókon. Igaz, hogy nem mondták melyik hónap huszadika, de így a portaszolgálatot teljesen feleslegesen fizetjük. Csak a szerencsének köszönhető, hogy komoly baj nem történik a házban. Ha egy-két zárat ilyen nehezen tudnak majd valamikorra megcsinálni, teljesen felesleges bármilyen kérdésről akár a lakógyűlésen, akár a fórunom, akár a közös képviselettel vagy az Olimpiával beszélgetni. Fizetjük a közös költséget- már aki fizeti-, és az égvilágon SEMMI nem történik. Terveket szövögetünk, hogy beázás ellen védenénk a folyosókat? Nyugodtan kinevezhetjük a 2086-ot céldátumként hogy legyen belőle valami. Ameddig a ház lakói nem fognak össze addig a közös képviselet nem intéz semmit. Sajnos az SZVB. sem igazán tehet sokat , bár fontos a munkájuk és szerintem próbálnának sokat tenni. Valaki(????) itt nagyon nem partner, hogy haladjanak az ügyeink.

Remélem tévedtem, és holnaptól ebből semmi nem lesz igaz!

GJ   

azgaka Creative Commons License 2008.05.01 0 0 250
Közös képviseletünk egy hétig nem volt képes elérni a  Schindlernél, hogy az A liftben kicseréljenek kábé két darab 200 forintos izzót. A gyerekem meg fél bemenni a liftbe, mert sötét van. Kit is képviselnek akkor??
Keri1974 Creative Commons License 2008.04.29 0 0 249
Túl vagyunk a közgyülésen ahol megint csak igéreteket kaptunk!Azóta sem lett semmi elintézve(parkolás,közösköltség,vízóra stb,stb) !Szerintem azon kéne a tulajdonosoknak elgondolkozni ,hogy kell-e ilyen közösképviselet a háznak vagy sem.
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.29 0 0 248
A 6 milla tartozás az nem semmi!!! Az kb az összes eladott lakás 1,5 havi közös költsége! Ha április végéig számoljuk. Akkor itt valakik nagyon nem fizetnek!!!
pipeti Creative Commons License 2008.04.28 0 0 247
Hmm, nyilvan erdekelne hogy ki nem fizeti, melyik lakasok ezek. Meg mennyi lakas??? 10-20-50-60?
Vizorakrol volt szo? Mikor lesz vizelszamolas? Azt ki fogja fizetni, jelenleg ki fizeti?
Előzmény: Törölt nick (246)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.28 0 0 246
Kedves Tulajdonostársak / Lakók / Albérlők!

A házban lakók 6 millió forint közös költség hátralékot tartozást halmoztak fel.
Aki eddig nem vagy csak részben fizetett kérjük, hogy fizessen, ha jövőben is áramot, vizet, fűtést szemét szállítást és egyéb közszolgáltatást igénybe kíván venni. (Ellenkező esetben is jelezzen, hogy tudjuk
J)

Aki csak tud és képes átutalással fizessen, mert annak nincs további költség vonzata.

Mandarinkert Lakópark üzemletetési számlája: 11709002-20128304

Természeten díjmentesen lehet a ház üzemeltetési számlájára befizetni bármelyik OTP fiókban. Pl. a társasház mellett a Benedik Ottó utcában. (Közelebb van, mint a posta !!!)

Csekkel fizetőket megkérjük, hogy a csekk feldolgozás költségét 190 Ft-ot is nyugodtan adják hozzá csekkenként a közös költséghez.

 

azgaka Creative Commons License 2008.04.25 0 0 244
Ez akkor azt jelenti, hogy tulajdonképpen egy helyrajziszámon van minden, csak virtuálisan szétszedték azért, hogy kaphassunk lakcímkártyát? És ha felépül a többi csodapalota, akkor ismét az egész tömb Bartók Béla 98-102 címen fut majd, és írathatunk át mindent?
Előzmény: Törölt nick (237)
Pumuckly Creative Commons License 2008.04.21 0 0 242

Kémprogramok ellen - ami eltérítheti a linkeket - érdemes ezeket lefuttatni:

http://www.lavasoft.com/products/ad_aware_free.php

 

http://www.safer-networking.org/hu/download/index.html

 

A Spybot S&D képes a böngészőkben tiltólistára tenni jópár veszélyes linket.

Előzmény: dabura (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!