Oké, igazatok van, akkor ti hívjátok rukkolának, vagy borsmustárnak (mintha ribizli említette volna, hogy ezzel nem stimmel valami) nekem akkor is rukola marad, és punktum. :))
Nám...! Ugyanannyit találsz gazpatcho-val is. Én is eléggé grécsis vagyok, ha a magyar nyelvről van szó, de ezeknél elbizonytalanodom. (sajna nem beszélek összes olasz/spanyol/ángol/szuahéli stb...)
Szerencsére még nem tartunk magyarul a picca rukolánál, de én elnézőbb vagyok.
Persze, leírhatja bárki bárhogyan, de akkor engedjük meg, hogy akinek meg báncsa a szemét :-), megjegyezhesse.
OFF: a hajam égnek áll, mikor pl. ma, az RTL főzős műsorában "Sztárszakács" Lázár radiccsió-t mondott. Brrrr...... Komolyan mondom, ingyen és bérmentve vállalom, hogy tartok neki egy órát olasz fonetikából. Nem az első eset, hogy hülyeségeket beszél. Persze nem csak kiejtés szempontjából. :-)
Gyors voltál :)) Én is it.-re állítottam. És mi van a gazpatcho-gaspatcho-val... Szerintem legjobb, ha mindenki úgy leírhatja, anélkül, hogy kijavítgatnák.
nem közözködöm (de, egy kicsit :)), még olaszul is sok helyen 2c....(250g, Insalata di ruccola con pomodori secchi ruccola,susene paradajky ... 100g, Carpaccio ruccola e grana hvadzie file, ruccola, syr parmezan, 219,), lehet, hogy www.grécsi.it 1c-vel írja, de én is kettővel
Szeretek iszni, viszont nem szeretem az alkohol ízét, így aztán trükközök.:-) De legszívesebben Caipirinha-t szom, de azt a Trófeában ugye nem kapok. Ja, és női hölgy vagyok, ámde öreg, mint országút.:-)
Hali! Nem vacsora, ebéd :) Tegnap a Kiskakukkban, családi ebéd. Pozsonyi út eleje. Kultúrált, figyelmes kiszolgálás, pincér kicsit rosszallotta, hogy nem megfelelő sorrendben használtuk a késeket. Szégyelltük is magunkat :) De tényleg, a kiszolgálás nagyon remek volt.
Az ételre sem lehetett panasz. 93 éves nagypapám simán belapáltolt egy fél kacsát vöröskáposztával és krumplival. Eléggé finnyás, de úgy tűnt, a kacsával nem akadt semmi gondja :) Édesanyám a padlizsán szeletek sült mozzarellával kezdetű ételbe kóstolt bele, s nem bánta meg! Feleségem és öcsém a libamájjal töltött borjúszűzre voksoltak, s tőlük sem hallottam panaszt Én maradtam a vad-vonalon. Tárkonyos vadragu leves, okés, tűzdelt szarvasbélszín burgundi mártással, házi krokettel és áfonyával töltött almával. A szarvas puha volt, a mártás kellemesen pikáns, csak nekem sohasem elég az áfonya :))
Jól éreztük magunkat, s külön köszönet az étteremvezetőnek, hogy segített a parkolási problémám megoldásában :)!
(Kissé elfogult vagyok velük, mivel az étterem átalakításában nekem is volt szerepem.)
Hatfős társasággal voltam, halleves, vargányás vadmalacleves, kecskegida, bárányborda amiket kóstoltam.
Debreceni, szolnoki, nyíregyházi vendégeket vittem, azzal búcsúztunk, hogy legközelebb is szívesen visszatérnének oda.
A Matteos ebédnél viszont életem legfinomabb libamáját követték el.
(Körtével sült libamáj, mézes chiantimártásban és burgonyapürével)
Sajnos a velőscsont elfogyott, s akkora adag főtt marhahússal kárpótoltak, hogy majdnem lemondtam miatta a főételt és ez nagy hiba lett volna. A libamáj állaga, íze 10/10-es volt, még most is érzem a számban.