Keresés

Részletes keresés

brummadra Creative Commons License 2006.12.04 0 0 7317
azt ne firtassuk, hogy a vesztendben miért írják spanyolul az olasz kenyér nevét. Lehetne esetleg magyarosítani: Csabaadta
Előzmény: brummadra (7316)
brummadra Creative Commons License 2006.12.04 0 0 7316
este pan rústico de origen italiano... azért kukkancsatok rá: http://www.enbuenasmanos.com/articulos/muestra.asp?art=1421 :)))) 1:1
Előzmény: ath (7313)
carbonara Creative Commons License 2006.12.04 0 0 7315
leánykori nevén Zapata ? (mexikói forradalmár, 1910-es évek, gugli nélkül csak ennyi ugrik be )
Előzmény: Zitka (7314)
Zitka Creative Commons License 2006.12.04 0 0 7314
Rémlik, hogy volt egyszer régen egy film, hogy Viva Chapata! Lehet, hogy innen gondolta, hogy a ciabatta-t így kell írni? :-))
Előzmény: ath (7313)
ath Creative Commons License 2006.12.04 0 0 7313

welldone!

tiéd a virtuális hátbaveregetés.

nekem kb 2 perc volt mire leesett, hogy mi is lehet a chapata.

Előzmény: Jordi Culé (7312)
Jordi Culé Creative Commons License 2006.12.04 0 0 7312
Akkor ciabatta. Kerem a nyeremenyem.
Előzmény: ath (7311)
ath Creative Commons License 2006.12.04 0 0 7311

nem talált....maradjunk európában....

jöhetnek a további tippek.

Előzmény: kifli (7310)
kifli Creative Commons License 2006.12.04 0 0 7310
csapati volt az, csak elírták:)
Előzmény: ath (7309)
ath Creative Commons License 2006.12.04 0 0 7309

a legdurvább ilyen elírás az a westend élelmiszerboltjának pékségében volt: ők chapata-t árultak.

 

megfejtéseket, hogy mi is ez, ide kérem, a leggyorsabb egy virtuális vállonveregetést érdemel.

rollller Creative Commons License 2006.12.04 0 0 7308
en is a rukolara szavazok:)
Előzmény: wodwo (7307)
wodwo Creative Commons License 2006.12.04 0 0 7307
Oké, igazatok van, akkor ti hívjátok rukkolának, vagy borsmustárnak (mintha ribizli említette volna, hogy ezzel nem stimmel valami) nekem akkor is rukola marad, és punktum. :)) 
Előzmény: brummadra (7306)
brummadra Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7306
(a lázártól rádiccsó nélkül is égnek áll)
Előzmény: Zitka (7304)
brummadra Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7305

Nám...! Ugyanannyit találsz gazpatcho-val is. Én is eléggé grécsis vagyok, ha a magyar nyelvről van szó, de ezeknél elbizonytalanodom. (sajna nem beszélek összes olasz/spanyol/ángol/szuahéli stb...)

Szerencsére még nem tartunk magyarul a picca rukolánál, de én elnézőbb vagyok.

Előzmény: Zitka (7303)
Zitka Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7304

Persze, leírhatja bárki bárhogyan, de akkor engedjük meg, hogy akinek meg báncsa a szemét :-), megjegyezhesse.

OFF: a hajam égnek áll, mikor pl. ma, az RTL főzős műsorában "Sztárszakács" Lázár radiccsió-t mondott. Brrrr......   Komolyan mondom, ingyen és bérmentve vállalom, hogy tartok neki egy órát olasz fonetikából. Nem az első eset, hogy hülyeségeket beszél. Persze nem csak kiejtés szempontjából. :-)

ON

Előzmény: brummadra (7301)
Zitka Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7303

Gondolom, másodjára gazpacho-t akartál írni. :-)

A tch-s kapott vmi 1400 találatot, a "rendes" meg 1.960.000

 

A tch-s nem valami német szörnyedvény? :-DDDDD Bár akkor -tsch kéne, hogy legyen... :-)

Előzmény: brummadra (7301)
brummadra Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7302
hát...(szvsz)
Előzmény: kifli (7300)
brummadra Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7301
Gyors voltál :)) Én is it.-re állítottam. És mi van a gazpatcho-gaspatcho-val... Szerintem legjobb, ha mindenki úgy leírhatja, anélkül, hogy kijavítgatnák.
Előzmény: Zitka (7298)
kifli Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7300
szóval szar?
Előzmény: brummadra (7297)
brummadra Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7299

((Látom, hogy itt nem tiszta olasz (mielőtt írnád) de angolul, franciául, németül IS gyakran ruccola. Akkor nálunk is mehet 2c-vel szvsz.)

Előzmény: brummadra (7296)
Zitka Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7298

rucola: 357.000 találat

ruccola: 816 találat

 

(ha úgy állítom be, hogy csak olasz oldalakon keressen a google.it)

Előzmény: brummadra (7296)
brummadra Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7297
never ever....
Előzmény: kifli (7288)
brummadra Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7296
nem közözködöm (de, egy kicsit :)), még olaszul is sok helyen 2c....(250g, Insalata di ruccola con pomodori secchi ruccola,susene paradajky ... 100g, Carpaccio ruccola e grana hvadzie file, ruccola, syr parmezan, 219,), lehet, hogy www.grécsi.it 1c-vel írja, de én is kettővel
Előzmény: wodwo (7284)
Caipi Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7295
Szeretek iszni, viszont nem szeretem az alkohol ízét, így aztán trükközök.:-) De legszívesebben Caipirinha-t szom, de azt a Trófeában ugye nem kapok. Ja, és női hölgy vagyok, ámde öreg, mint országút.:-)
Előzmény: robicsek (7278)
Edmond Dantes Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7294

Mire vagy kíváncsi?

 

Kecskegidát ettem, gesztenyés tört borgonyával és pikáns borsos mártással, finom volt.

Az étterem régebben Zsolt Udvarként üzemelt, I., Zsolt u. 8. a Mészáros utcai Shell-kút mellett/mögött van.

Buday Péter a konyhafőnök.

Előzmény: Jordi Culé (7290)
negyesi_pal Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7293
Hali!
Nem vacsora, ebéd :) Tegnap a Kiskakukkban, családi ebéd. Pozsonyi út eleje. Kultúrált, figyelmes kiszolgálás, pincér kicsit rosszallotta, hogy nem megfelelő sorrendben használtuk a késeket. Szégyelltük is magunkat :) De tényleg, a kiszolgálás nagyon remek volt.

Az ételre sem lehetett panasz. 93 éves nagypapám simán belapáltolt egy fél kacsát vöröskáposztával és krumplival. Eléggé finnyás, de úgy tűnt, a kacsával nem akadt semmi gondja :)
Édesanyám a padlizsán szeletek sült mozzarellával kezdetű ételbe kóstolt bele, s nem bánta meg!
Feleségem és öcsém a libamájjal töltött borjúszűzre voksoltak, s tőlük sem hallottam panaszt
Én maradtam a vad-vonalon. Tárkonyos vadragu leves, okés, tűzdelt szarvasbélszín burgundi mártással, házi krokettel és áfonyával töltött almával. A szarvas puha volt, a mártás kellemesen pikáns, csak nekem sohasem elég az áfonya :))

Jól éreztük magunkat, s külön köszönet az étteremvezetőnek, hogy segített a parkolási problémám megoldásában :)!
Pandus Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7292
A Benczúr hotelben van. tartottak is ilyen heteket, sokféle kecskeétel volt, kecskesajt, még parfé is ez utóbbiból. meglepően jó volt!
Előzmény: Jordi Culé (7290)
Pandus Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7291
magyarul borsmustárlevél
Előzmény: wodwo (7284)
Jordi Culé Creative Commons License 2006.12.03 0 0 7290
Nocsak, van etterem Budapesten, ahol lehet kapni kecskegidat? Reszleteket kerek, mert ez bevizsgalnam.

Ma a Muzeumban voltam, es kabe 10 latogatasbol ez volt az elso alkalom, hogy gyenge volt.
Előzmény: Edmond Dantes (7289)
Edmond Dantes Creative Commons License 2006.12.02 0 0 7289

(Kissé elfogult vagyok velük, mivel az étterem átalakításában nekem is volt szerepem.)

 

Hatfős társasággal voltam, halleves, vargányás vadmalacleves, kecskegida, bárányborda amiket kóstoltam.

Debreceni, szolnoki, nyíregyházi vendégeket vittem, azzal búcsúztunk, hogy legközelebb is szívesen visszatérnének oda.

 

A Matteos ebédnél viszont életem legfinomabb libamáját követték el.

(Körtével sült libamáj, mézes chiantimártásban és burgonyapürével)

Sajnos a velőscsont elfogyott, s akkora adag főtt marhahússal kárpótoltak, hogy majdnem lemondtam miatta a főételt és ez nagy hiba lett volna. A libamáj állaga, íze 10/10-es volt, még most is érzem a számban.

Előzmény: kifli (7288)
kifli Creative Commons License 2006.12.02 0 0 7288
Trio milyen volt?
Előzmény: Edmond Dantes (7287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!