Az egyik állomáson a 4427 érkezési idejében megszólalt a hangos:
A Győrből érkező vonat 35 percet késik. Utasok egy része sprintel az autójához, buszmegállóba. Persze 5 percen belül megjött a 4917, a 4427 pedig a bejáratnál állva várt arra, hogy a fszt. még bevárjon egy futó utast is, aki minden bizonnyal a 4427-hez érkezett. A 4427-re végül én szálltam fel egyedül...
a Nagykanizsa Pécs vonal borzalmas semmi kilátás a javulásra. Villamositani kellene de a pálya is c sapni való csodálom hogy van utas a busz veri a vasutat legtöbb helyen ugy mint Pécs Fonyod . Vonatozni az használja aki nem akar a vontrol leszállni
Az egyik, hogy az adott szerelvényre a célállomáson valószínűleg "szükség volt" - azaz onnan tovább/vissza közlekedő vonatként folytatta tovább az életét :-) A másik, hogy a késve, de leközlekedtetett vonat szerintem a szolgáltatási statisztika másik rovatába számít, és tippre a lemondott vonat a rosszabb.
"Nem mondtam, hogy nem, csak Johannes ezekkel a - több éves - felvetésekkel nem foglalkozott..."
Nem mondtam, hogy nem, csak Johannes ezekkel a - több éves - felvetésekkel sem foglalkozott...
Van már kihirdetett menetrend,díjszabás?Lesz vonatkísérő,zártárcsa a vasúti szakaszon?Ki téríti a MÁV-Start plusz költségeit?Hány évre szerződnek?
"Az 1-es villamos pályáját a tram-train csak úgy használhatja, ha a MÁV-START Zrt. bruttó 50 millió forintot meghaladó szerződést köt a Szegedi Közlekedési Társasággal – ez derült ki a pénzügyi bizottság szerdán megtartott ülésén. A megállapodás által a társaságnak évente 252 millió forintos bevétele lesz a hálózat-hozzáférési szolgáltatásból és a vontatási villamos energia díjából."
Nemrég, 2 hete utaztam az IR -rel Pécs- Kanizsa közt. (Érkezőben Pécsre, már +40 perccel jött a Desiro) A kritikus szakasz leginkább a Szentlőrinc-Barcs között van. Alig 40-el cammog a vonat. Rossz hallgatni, ahogy kopácsolt és dülöngélt a szerelvény. Persze késtünk Kanizsán már negyed óra körül. Ami tartós szokott lenni, általában 30-40 perc körül. Szégyen, és most beépítik a késést a menetrendbe, Nem véletlen vagyunk a Balkán kapuja...
Szerintem az uzemanyagtartaly merete lehet a limitalo tenyezo, meg a gyorsulas dizeles forrasbol (a generator merete es hatasfoka miatt) esetleg lassabb es nem tudja a menetrendet tartani.
Szeged varos biztos ad ideiglenes engedelyt a dizeles uzemmodhoz a varoson belul, az egy adminisztrativ kerdes, meg akkor is ha egyes polgarok - joggal - hoborognek.
Ez mit jelent pontosan?Ha a városban elmegy az áram, akkor megáll és nem tud elindulni dízellel? Nem tud utast szállítani? Letilt a bizberhiány? Vagy, csak adminisztratív oka van?
Tata, Komarom? - Répcelak. Majdnem akkora, mint Szatymaz. Persze ott a hibrid jelleg miatt a vonat színvonala is más.
A sásdi és pincehelyi megállások megszűnése után az alapütemes pécsi IC-k is csak nagyobb helyeken állnak meg, persze a menetidő még mindig nem az igazi.