Keresés

Részletes keresés

balgaorbány Creative Commons License 2007.04.10 0 0 710
A gyerekek meg örültek a SZÜNETNEK.  

Hufnágel Pisti Creative Commons License 2007.04.10 0 0 709
remélem nem enyhítik
Előzmény: renegade (708)
renegade Creative Commons License 2007.04.10 0 0 708
Börtön tanárverésért

Ez gyorsan ment. Csak másodfokon helybenhagyják. Nem a tanárt, az ítéletet...
renegade Creative Commons License 2007.04.10 0 0 707
Az milyen pedagógus, aki "primitív állatok"-nak nevezi a rábízott gyermekeket? Aki a körmöst és a sarokbatérdepeltetést jó eszköznek tartja?

Rossz pedagógus. Ettől függetlenül azt a nyárra utaló megjegyzést nem kellett volna megtenned. A szabadság ezért van:

A brit tanárok harmada narkotikumokhoz nyúl a stressz miatt

A hír ugyan a brit tanárokról szól, de hidd el, stressz a magyar iskolákban is van elég...
Előzmény: watchdog (688)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2007.04.10 0 0 706
oké, de ez a hozzászólás mennyiben válasz az enyémre?
Előzmény: watchdog (703)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2007.04.10 0 0 705
hát akkor nem ez az ember fogja írni a könyvet. ez ilyen egyszerű.
Előzmény: Törölt nick (704)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.10 0 0 704
Ez igaz, de nem hiszem, hogy nem találkoztál sok olyan oktatóval, aki képtelen rá/nem tudja érhetően és egyszerüen összefoglalni a lényeget. Közérthető pldákkal illusztrálni. Nem túllépni a megadott kereteket.  Ezek a hibák még az egyetemi előadásokon is problémát jelentenek a hallgatók számára, hátmég a nem szakos, kisebb/fiatalabb diákok számára!
Előzmény: Joranne_Sutt (701)
watchdog Creative Commons License 2007.04.10 0 0 703
"...árpedig nem a tanár írja a tankönyvet amiből tanít, nem ő tehet arról..."
Nem is mondtam. Tankönyvek közül viszont lehet választani. Az én két fiam két különböző gimnáziumba járt. Mindkettőben más könyvek voltak - amelyeket az iskola rendelt meg. Egyik helyen kérdezték a szülőket - megrendelőket, ha tetszik -, a másikon nem. Az egyik törikönyvéből képtelenség volt megtanulni bármit, mert sz@r volt, legfeljebb kézikönyvnek lett volna jó, a másik meg olyan jóra sikeredett, hogy azóta is kézről kézre jár.
A fizikakönyvvel pedig pont fordítva volt. A szülők kérésére év közben le is cserélték.
Plusz a "minisztérium előír" sem teljesen így van, mert kisebbik fiamnál egészen más tantárgyak vannak - de ennek részleteibe most idő híján nem mennék bele. Ami a lényeg: abban is iskolában 88 százalék 3-ikban két nyelvből nyelvvizsgázik, és 98 százalékos a továbbtanulási arány. Talán van a két dolognak köze egymáshoz.

Előzmény: Joranne_Sutt (696)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.10 0 0 702
Gondolom, te meg csak azt végezhetted el! Élénk a fantáziád, de távol áll az igazságtól! A hülyegyerekeket is mindig nagy empátiával kezeltem, s csak annyit vártam el tőlük amennyire képesek. Persze, némi erőfeszités árán. Tőled sem várok el többet, s plusszban annyit, hogy mielőtt rákattintanál a mehet-re olvasd el mégegyszer, ha lehet!
Előzmény: watchdog (700)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2007.04.10 0 0 701
onnan, hogy előzőleg (1-es pont) ezt definiálják nekik.
Előzmény: Törölt nick (699)
watchdog Creative Commons License 2007.04.10 0 0 700
Gondolom, te nem táncot és illemtant tanítottál.

- Kovács! Húzz a helyedre hülyegyerek, ha nem tudod átugrani a 2,20-at, mert nyakonváglak! Kussolj, meg vidd a mankódat is! _ valahogy így tudok elképzelni egy zsánert! :(
Előzmény: Törölt nick (695)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.10 0 0 699
Az az ideális, ha olyan ir aki tanitja is azt az anyagot. Az egyetemi oktatók vagy más tanárok véleményezhetik, a hibákat kijavithatják, ez a kompetenciájuk, de ha nem tanitják, akkor honnan tudhatnák, hogy mi használható az adott eletkorú nebulóknál? 
Előzmény: Joranne_Sutt (698)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2007.04.10 0 0 698
végülis tökmindegy, szerintem ez tud működni amit leírtam (nem utólagos korrektúrákról van csak szó), a lényeg az hogy egyetemi oktatóknak és elit tanároknak nem szabad hagyni hogy átlagos képességű gyerekek számára tankönyvet írjanak anélkül, hogy egy pedagógus látta volna a művüket.
Előzmény: Törölt nick (697)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.10 0 0 697

Tudom, de szerintem gond - belülről tudom - mert a saját okatási módszereik  sem felelnek meg nagyon sok esetben a pedagóiai elvárásoknak. Előadásmód, gyakorlat/szeminárium vezetés, vizsgáztatás, stb.

A tankönyv a tantárgytól elvárt célkitűzés elérését kell kövesse. Világosan, tömören, érthetően és  mindenki számára megtanulhatóan.

Nos, ha olyan egyetemi oktató ir tankönyvet aki a fentieket nem veszi figyelembe, akkor ki fogja tudni használni ezt a tankönyvet? S honnan tudná figyelembe venni, ha nincs ezirányú tapsztalata?

Az utólagos korrekturák már nem sokat tudnak javitani az elrontott koncepción, szerkezeten, tartalmon.

Előzmény: Joranne_Sutt (689)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2007.04.10 0 0 696
tökmindegy hogy szerinted mi a helyes, a tények makacs dolgok. márpedig nem a tanár írja a tankönyvet amiből tanít, nem ő tehet arról, amit a minisztérium előír neki, és arról sem ő tehet, hogy a szülők esetenkénti hozzáállása kritikán aluli. az, hogy a kontraszelekció miatt a tanárok egy része sem feltétlenül a pályára való, az egy dolog. de nem emiatt rossz a rendszer maga.
Előzmény: watchdog (694)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.10 0 0 695
Száll le öcsike rólam, mert ha mondjik kölcsönös IRL bizonyitásra kerülne sor, akkor esetleg nagypon meglepődhetnél! Vagy érvelsz, vagy offolsz, de akkor kuss a francba!
Előzmény: watchdog (691)
watchdog Creative Commons License 2007.04.10 0 0 694
Nem csak őket - szerintem ez így helyes.
Előzmény: Joranne_Sutt (690)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2007.04.10 0 0 693
nincs lényegi különbség a tankönyvek között.
Előzmény: watchdog (685)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.10 0 0 692

Az milyen állam, milyen oktatásügyi kormányzat amely az ilyen pedagógusokat pályára engedi és megtartja rajta? nem gondolod, hogy fejétől büdösödik a hal?

Nem az a hibás aki alkalmatlan, hanem aki engedi, hogy alkalmatlankodjon a pályán! 

Előzmény: watchdog (688)
watchdog Creative Commons License 2007.04.10 0 0 691
Ebben az önértékelési módszertanban te a negatív példa voltál, gondolom.
Előzmény: Törölt nick (686)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2007.04.10 0 0 690
persze, hogy kevéssel találkozol, dolgozik a kontraszelekció rendesen. de a rendszerhibákért ne őket tegyük felelőssé.
Előzmény: watchdog (683)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2007.04.10 0 0 689
az egyetemi és főiskolai tanárok 99%-a soha nem tanított még elitgimnáziumokon vagy felsőoktatási intézményeken kívül. igazából nem is ezzel van a gond, mert a szakmai alapokat inkább ők tudják pontosan összeállítani.

csakhogy egy tankönyv megírásának a következőképpen kellene kinéznie elméletben, lépések:

1) definiálni kell, hogy az adott tantárgyból, egy átlagos képességű gyereknek adott osztály végén mit kell tudnia (megjegyzés: az elvárt tudás legyen egyenlő azzal, amit TÉNYLEGESEN elvárunk. ez nyilvánvalóan azt jelenti, hogy a jelenlegi elvileg megtanítandó tananyag legalább felét ki kell dobni a kukába)

2) ezt a definiált tananyagot tankönyv formába önti egy a szakmához értő társaság
3) ezt a tankönyvet pedagógiai szempontból ellenőrzi egy másik, átjavítja és visszadobja a nem megfelelő részeket a 2-nek, egészen addig, ameddig az egész nem használható
4) a pedagógustársadalom szakos része is véleményezi.

ha ezeken átmegy, akkor lehet belőle tanítani.
Előzmény: Törölt nick (681)
watchdog Creative Commons License 2007.04.10 0 0 688
Az milyen pedagógus, aki "primitív állatok"-nak nevezi a rábízott gyermekeket? Aki a körmöst és a sarokbatérdepeltetést jó eszköznek tartja?
Remélem nem tartod kollégádnak!
Nem véletlen talán, h nem ott van.
Előzmény: renegade (684)
watchdog Creative Commons License 2007.04.10 0 0 687
Olvasd el volt kollégád hsz-eit - más topikokban is -, oszt' majd rájössz, h ki a primitív!
Nem viccnek szántam. Ez így volt - nála.
Előzmény: renegade (684)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.10 0 0 686
Háát igen sok olyan lükével találkoztam mint amilyen te is lehettél és láthatóan ebből nem is engedtél a továbbiakban! Egy nagy különbséggel: nálam legalább annyit megtanultak, hogy saját magukat valósan mérjék fel! Így a részükről ilyen idióta hsz-ra nem lehet számitanbi!
Előzmény: watchdog (672)
watchdog Creative Commons License 2007.04.10 0 0 685
Ez nem így van egészen.
Előzmény: Joranne_Sutt (682)
renegade Creative Commons License 2007.04.10 0 0 684
Volt három jó okod, mi?
Június, július, augusztus! :(

Primitív demagógia.
Előzmény: watchdog (678)
watchdog Creative Commons License 2007.04.10 0 0 683
Én végigolvastam, sőt az elsők hsz-ektől itt vagyok. Részben igazad van. Az azonban tény, h rengeteg alkalmatlan ember van a pályán, rengeteg pedig elhagyja - ez sem véletlen.És talán a jobbak, mert új hivatásukban roppant sikeresek - tudnak bánni az emberekkel. Nem úgy azok közül sokan, akik maradnak.
Persze nem akarok senkit igaztalanul megbántani és előrántva a Bölcsek Kövét két sorban kiosztani az észt...
Nagyon tisztelem a jó pedagógusokat - de kevéssel találkozom!
Előzmény: Joranne_Sutt (675)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2007.04.10 0 0 682
itt nem a tankönyvválasztásról van szó. nincs miből választani.
Előzmény: watchdog (677)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.10 0 0 681
Persze, a baj, ha olyan egyetemi és főiskolai tanárok irnak tankönyveket, tanitanak pedagógiát, metodikát akik soha sem tanitottak általánosban illetve közéspisklolában. Így aztán "vak vezet világtalant" alapon megy a leendő tanárok. oktatása
Előzmény: Joranne_Sutt (673)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!