Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Az enyém még a régebbi fajta amelyiknek hátul vannak a légbeömlői. Azokat annyira kikezdte a rozsda, hogy lyukak vannak rajtuk, ki kell hegesszem. Gondolkodtam azon hogy nem volna-e jó átalakítani olyan légterelősre mint a tied, de nem tudom megéri-e dolgozni vele.
Most vettem egy fúvókát, igaz nem gyári de ha godolod lemérem a méreteit. Ami meglepett ,hogy 25kw-tól 80kw-ig ugyanazt a fúvókát adják.
Pedig úgy tudtam ,hogy nagyobb teljesítményhez nagyobb luk kell.
Ha Ro-55-öt használsz akkor utána nem kell semlegesíteni a visszamaradó savat?
Nekem a sarkakban lévő kátrány alatt is volt (van) rozsda. Vettem csavarlazító sprayt és azzal szándékozom befújni mert vannak helyek ahol nem csak felületi a rozsda és nem tudom 100%-ban letakarítani. Aztán gondolom az beleég és nem engedi be a nedvességet.
Látod ha tőlem vetted volna meg nem lenne ilyen problémád. Adtam volna hozzá könyvet. Az a lényeg hogy akkor kapcsol ki ha elérte a beállított hőmérsékletet és onnan visszahűlt 7 vagy 8 fokot. Nekem 63 fok -tól folyamatosan megy a szivattyú
két oldalt a terelőlemez alatt a csavar környékén vannak rozsdafoltok
ma lekezelem RO-55-el utána átkenem motorolajjal az ráéghet nyugodtan
hőálló festéket 800fokost láttam viszont egy 400ml-es sprayért nem adok 3e-t
tavasszal mint írtam elmaradt a kitakarítás de tavaly megcsináltam és akkor átkentem olajjal az alsó teret is így nincs módja őszig rozsdásodni, üzem közben meg nem hiszem, hogy rozsdállna
szerintem szed szét ennyire cseréj benne fúvókát és használhatod még jó pár évig
ja ami érdekes 3 szezont ment és a fúvókán látok repedést illetve a körülötte lévő betonon is ja meg a kamrába lévő 5 samotlapból 4 eltört amikor vettem ki :(
a séma adott a fűtési rendszerednek megfelelően, a hőmérséklet ami a cél neked kel tudni mit akarsz pudfinál 85-90 ha nincs akkor 60-70
fsg én 240-270 között szoktam talán
kikapcsolás eddig nekem 70fok volt hisz ha annyi a fsg hőfoka akkor valami meleg scak kicsikarható még a kazánból a lakásnak, pufival ez szerintem 100fok feletti érték lesz 150? majd kitapasztalom
Tizenegynéhány éve fűtök VIGAS kazánnal szívesen segítek ötletekkel csak "piszkosul rühellek írogatni".... E-mail címem publikus úgy megadhatom a telefonszámom, persze még jobb lenne ha mosonmagyaróvári lennél...
Szerintem nem nem-akarja itt senki, hanem nem tudja megosztani a tapasztalatát mert még olyan nem olvasta ,aki esetleg ért is hozzá.Bejön újra a hidegebb idő ,többen fogják olvasni a fórumot ,majd talán akkor lesz valaki aki tud segíteni.
Először is 70 fokra állítottam!! mert azt meg találtam!(mármint az állítási lehetőséget)
és akkor kérdem ha a felfűtési hőmérséklet 70 fok akkor miért nem váltott átt máshova??
Az is kérdés hogy a keringető szivattyút rá kötöttük hogy ő szabályozza , az jó úgy hogy nem kapcsol folyamatosan be a szivattyú hanem mindig csak 5-10 mp re hajt és meg áll?