Keresés

Részletes keresés

krisssz Creative Commons License 2006.06.21 0 0 71
Nem tudom, mi kivetni valót hagy maga után a rózsa, nekem mindenesetre leesett az állam! És miért baj, ha nem egyforma? Attól csak jobb, az igazik sem egyformák. Azért egyszrűbb mintákról készíthetnél fotókkal illusztrált leírást:)
Előzmény: ZsuR (69)
kyra42 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 70
O, nekem tetszenek, ügyes vagy. Ha ilyeneket tudnék csinálni, akkor nagyon elégedett lennék. :)
Egyébként ez a díszítés dolog nem úgy működik, hogy sokat kell gyakorolni? 100 rózsa után már jelentősen csökken a méretprobléma is, nem? Szóval kitartás. :)
Előzmény: ZsuR (69)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.21 0 0 69
Tegnap este gyakoroltam mert van "hazi feladat", nem azt modom, hogy nagyon nehez, de van egy par mozdulat, ami nem a legtermeszetesebb. No meg megszervezni a kornyezetedet - mi legyen keznel, mi az ami igazan segit, mi az amit el lehet hanyagolni.

Szoval este a rozsakat gyakoroltam vajkrembol - egyik masik egesz jo lett, de a meretekkel meg baj van! Nem egyformak. Nem konnyu az alapjat megcsinalni - meg a szirmokat is kellene szamolni :))
Előzmény: krisssz (66)
adrienne1 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 68
Khm.... biztos vagy benne, hogy ott Te még nagyon sok ujat fogsz tanulni???:))))
Előzmény: Vanessa_ (67)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.21 0 0 67
Kepzeljetek! Itt van cukråsz föiskola. Asszem egy ev mulva, megcelzom. Addigra lesz olyan szinten talån a svedem, hogy sikeruljön.
Előzmény: krisssz (66)
krisssz Creative Commons License 2006.06.21 0 0 66
Ezt a tanfolyamot azért részletesebben is írd le lécci:)) Jöhetnek receptek, technikák, mindenféle, amit online is át lehet adni. Már a kép is nagyon bíztató:)
Előzmény: ZsuR (63)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.21 0 0 65
Szepek lettek! Gratulålok:) Itt jön a Midsommår, a nagy epertorta evesek ideje,.))) Asszem kielhetem magam:D
Előzmény: csilla597 (64)
csilla597 Creative Commons License 2006.06.20 0 0 64

Kidekorált muffin :))

ZsuR Creative Commons License 2006.06.20 0 0 63
Tegnap volt a masodik alkalom a sutemeny dekoralo tanfolyasnal.
Ami nagyon sok odafigyelest igenyelt, az a kremnek az allaga. Ha nagyon kemeny, akkor nehez vele dolgozni, raadasul nem is lesz szep, torik, ha nagyon puha akkor meg a minta nem lesz eleg eles.

Szoval sokat kell gyakorolnom :))


Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.20 0 0 62
Jut is eszembe! Hogy sikerult az almås dolog? Milyenek lettek a kremek? :)
Előzmény: krisssz (60)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.20 0 0 61
Tudod a maradek tesztåt sajnålom kidobni:) Ebböl lett ez.
Előzmény: krisssz (60)
krisssz Creative Commons License 2006.06.20 0 0 60
Szuper, hogy még egy almáspitébe is ennyi kreativitást tudsz belevinni:))
Előzmény: Vanessa_ (59)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.20 0 0 59
A mai almåspitem:)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.17 0 0 58
Sziasztok:) csak szolnek, hogy most eltunök kb ket napra. Csalådi vendegjårås van.(
krisssz Creative Commons License 2006.06.17 0 0 57
Igen, kapható:) És az a rengeteg sós, és a fagyikról ne is beszéljünk:)
Előzmény: varadit (55)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.17 0 0 56
Ne butaskodj. . .mar hogyan lenne ez off :))

No meg: Obudarol meg hallanai is jo!
Előzmény: kyra42 (51)
varadit Creative Commons License 2006.06.17 0 0 55

 

 A mázlista!!!

   Kapható még az E-80 nevezetű tortájuk?  Hú, de imádom...

Előzmény: krisssz (53)
kyra42 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 54
Köszi. Listához hozzáadva. :)
Előzmény: ribizli (52)
krisssz Creative Commons License 2006.06.17 0 0 53
ÉS most képzeld el, én talán 100 m-re lakom a Daubnertől!:) Igen nehéz ellentállni:))
Előzmény: ribizli (52)
ribizli Creative Commons License 2006.06.17 0 0 52
Daubner, Szépvölgyi út, A Cukrászda.
Culinaris
ribizli
Előzmény: kyra42 (51)
kyra42 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 51
Köszi, megnéztem a térképen. Merthogy eddig összesen kb 6 hetet laktam a fővárosban, amiből 3 hét Sziget, a többi meg 10 évnél régebben volt. :) De bő 3 hét múlva költözünk és most gyűjtöm a kihagyhatatlan helyeket.
Pl voltam egy klassz, régi (talán híres is) cukrászdában nem messze a Margit-hídtól "fel a dombra" irányba. Lehet, hogy d-vel vagy g-vel kezdődik a neve. Azt nem tudod, melyik?
És a Culinaris áruházról mit kell tudni? :)

ZsuR, ne haragudj, amiért teljesen szétoffolom a topikod. Abbahagyom, ígérem.
Előzmény: ribizli (50)
ribizli Creative Commons License 2006.06.17 0 0 50
Óbudán, a Kiskorona utcában (ahol az Óbudai Társaskör is), de nem találok most se nevét, se pontosabb címét - úgy látszik, felelőtlenül kidobtam a szórólapjukat...
(Viszont a Kiskorona utca közvetlen közelében van a Perc utca, aholis a Culinaris áruház... :))
ribizli
Előzmény: kyra42 (49)
kyra42 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 49
ribizli: Majd megírod, hogy hol van az a cukrászda? Mert szívesen hoznék én is ilyen áldozatot. :)

Egyszer találtam egy cukrászkönyvet a neten. Ha esetleg érdekel benneteket, bár nem sok díszítés van benne, akkor itt van.
Előzmény: ribizli (48)
ribizli Creative Commons License 2006.06.17 0 0 48
"meringue powder is made of dried egg whites, sugar, and gum" - ezt mondja a gugli találat. A stabilizátor meg nem feltétlenül műanyag - pl. a keményítő is az, pudingporban mondjuk.
Meg a vegetáriánusoknak vannak mindenféle trükkjeik pl. a zselatin helyett.
Óbudán :) nyílt nemrég egy organikus cukrászda, ahol sok sütit tej/tojás nélkül készítenek, állítólag finom, én még nem próbáltam, de majd most a kedvetekért feláldozom magam. :)
ribizli
ZsuR Creative Commons License 2006.06.16 0 0 47
Keress, biztos van nekik is valami - ha beutod a Google-ba svedul : sutemeny diszites, biztos lesz kozte valami ilyesmi!
Előzmény: Vanessa_ (44)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.16 0 0 46
Ez szuper dolog lehet. Itt szerintem beszerezhetetlen. Megnezem valami magyar cukråszkellekes oldalon, håtha talålok.
Előzmény: ZsuR (43)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.16 0 0 45
:)) En is azert hasznålom neha, mert sokat bujom a kulönbözö gasztronomiai könyveket. Pl, nem ide tartozik ugyan, de igy tanultam meg azt is mi az a dekantålås.) De ez mår boråszat. S mivel a ferjem gyujti a borokat, talåltam itthon nehåny magyarnyelvu boros ujsågot. Nem leven akkor mås magyarnyelvu olvasnivalom, a szåmitogepet meg csak nem vihettem az ågyba, igy azokat olvastam ki az utolso betuig:) Beleertve a hirdeteseket is.))))
Előzmény: kyra42 (42)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.16 0 0 44
En meg svedorszågban:) akkor ezert nem talåltam.:)
Előzmény: ZsuR (41)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.16 0 0 43
Hat az a helyzet, hogy eleg sok olyan anyagot tesznek ezekbe a dekoralo anyagokba, amiket nem szeretnek megenni.

Tanulni rajta igen - aztan kitalalni, hogy hogyan lehet eheto fajtabol is csinalni szepet.

Az elso torta az "organic" volt tetotol talpig :)) - nem is lehetett olyan szep viragot csinalni belole.

A cukraszdak altalaban "vegetable shortening"-et hasznalnak suteshez, ami nagyon hasonlo allagaban, szineben a zsirhoz, de egeszsegesebb. A vajjal keszult sutemenyek inkabb omlosak, a vegetable shortening-gel keszultek ropogosabbak. Ha tesznek hozza vaj aromat, nem nagyon lehet eszrevenni melyik melyik.

Talan Oetker csinal valami meringue szerut.

Ezzel keszitettem a kremet.

A recept:
1 csesze Crisco
2 evokanal viz
4 csesze porcukor
1 evokanal meringue powder

Ezt nagyon habosra kell keverni.
Ez annyira kemeny lesz, hogy lehet vele rozsat es mas viragot csinalni.
Ha 3 evokanal vizet teszek bele, lehet vele a szelet disziteni, es olyan viragot, levelet, ami fekszik, nem kell tartania a sulyat.

Ha iroshoz keszitem, akkor 4 evokanal viz.
Előzmény: kyra42 (42)
kyra42 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 42
Persze, értem én, hogy az. :)
Csak ez a szó, hogy stabilizátor számomra kevéssé kötődik olyan sütikhez, amiket otthon gyártok. Inkább egy autó jut róla eszembe, vagy valami "műanyag" kaja. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!