igen, a képernyő innenső oldaláról nézve jól láthatóan elégedettséggel tölt el az az érzés, hogy a néhány százaléknyi elithez tartozónak látod magad :-)
Szerencsére még én sem, de olyan "felnőtt" embert láttam már tévében aki elhagyta a családját, hogy hátralévő életében csak úgy legyen és nézzen ki a fejéből a világba mert "megvilágosodott".
Lehet hogy ez egyes értelmezések szerint maga a függetlenség, te azt mondod felnőtt állapot, szerintem meg maga a Lószar.-:)
A felnőtt állapot az én értelmezésemben a felelős döntések meghozatalának a képeségét jelenti, melyben nagyon fontos a függetlenség, de a teljes függetlenedés pont a felelőségmenteséget és így ezen képeség teljes defektjét jelenti.
Egyébbként a vicces az benne, hogy még annak a... nevezzük szerencsétlen majomnak...is ennie innia szarnia aludnia kellett még amíg meditált és ennek hátteréről a családja gondoskodott továbbra is aki szerette őt így megvilágosott állapotában is.-:)
én nem beszéltem kopasz seggel szakadékban üldögélő szerencsétlenről. felnőtt emberekről beszéltem, akik tagjai, és nem gyermekei a társadalomnak vagy bármi másnak.
Értelek...ez a dolog engem is foglalkoztat...De,eszembe nem jutna,hogy a kérdéseimre a válaszokat az E,,világi vallásokban keressem..!!!:-))) ...mert ez nem vezet sehova.....mindenféle őrültség,csak zsákutca.....
De még ha igazatok is lenne.......mondjak le az e gómról...a vágyaimról..az ösztöneimről....mondjak le mindenről ami vagyok....!? Ne szeressek viszonylagos jó módban élni-ne legyen fontosabb az én családom mint másé-hétvégenként ne italozzak(ha úgy adódik)ne csaljam meg az asszonyt-ne vegyek fel néha útszéli kúrákat.........? ...az élet örömei ,merüljenek ki az imádkozásban....mert Isten felé keskeny a mezsgye..! Soha !!!
Bele gondoltatok ti abba,hogy milyen unalmas lehet az örökkévalóság..!? ...és a szabályok amik ott vannak....(Férfi ember,nem akarhat ilyesmit..:-)))
Szerintem nem kell feladnod, hanem értelmesen kell hozzáállnod.
Az értelem pedig nem egy kopasz seggel szakadékban üldögélő szerencsétlen közel a Nirvánához, hanem egy kölcsönös függőségeit és határait elfogadó egyén.
Bár nyílván ez ízlés és flozófiai beállítódás kérdése is, merőben szubjektív.
nem érheted el a célt, ha örökké csak az úton akarsz bandukolni. céltudat az, hogy a teljes megvalósításra törekszel. ha azzal adod fel a küzdelmet, hogy a célt úgysem érheted el soha, akkor akár meg is állhatsz ott, ahol vagy. maradsz gyermek.
a nők nagy része gyermek ebből a szempontból. van azért kevés kivétel. de mint mondtam, a törekvés a lényeges. és visszautalnék korábbi hozzászólásomra, hogy nem szabad elfogadnunk egymástól a gyermekséget. folytonosan ösztönöznünk kell egymást, hogy függetlenek legyünk egymástól, mert valódi közösség (társadalmi, házastársi, anyagi, akármilyen) csak egymástól független egyének között létezhet.
én nem mondtam olyat, hogy nem lényeges a teljes megvalósítás és nem lenne jó. éppen hogy azt mondom, hogy a teljes megvalósításra kell törekedni, mert az lenne jó.
el tudok képzelni olyan helyzetet, igen. és nem a teljes megvalósítás az érdekes, hanem a törekvés ezen cél felé. elfogadhatatlan, hogy beérjük a gyermek-léttel, és elfogadhatatlan az is, hogy másoktól elfogadjuk, hogy beérik a gyermek-léttel.
nem értek egyet azzal, hogy alapvető egzisztenciális igényünk az állandóság. ez csak a gyermek sajátja.
El tudsz képzelni olyan helyzetet amikor ez az érték 0?
Ha nem akkor belátható, hogy nem létezhet függetlenség, csak korlátozottan beszélhetünk róla, illetve a köznapi, megengedőbb szóhasználatunk során azért bátran alkalmazhatjuk.
De az állandósággal sem értek egyet.
Az állandóság szerintem az emberi biztonságigényhez kapcsolódik amí egyénenként és nemenként is változik.
Ez alapvető egzisztenciális igényünk.
Nem attól lesz valaki felnőtt, hogy az állandóságot nem igényli, sőt!
a felnőttség fokát jelzi, hogy mennyire érzem magam fenyegetve a külvilág változásaitól, mennyire ragaszkodom az állandósághoz. és azt hiszem ezzel mindent megmagyaráztam.
"Nem éppen ez a vizsgálatunk tárgya? A "dolgok" lényege az üresség vagyis a semmi. Nagyon fontos tudni mi ez az üresség mert ez vezet el Istenhez. A semmi az a minden ami Isten. Vagyis a mindenség istene a semmi. Ez így érthető? :-)"
"Igen, ezek a Te szellemi korlátaid :-D Ezeken kell neked túllépned ahhoz, hogy megértsd amiről beszélek :-)"
Bizony ám...jól mondod !!! A korlátaim,megakadályoznak abban,hogy például,olyan szellemi csapdába essek mint TE,, :-) (.....szerintem sem vagy vallásos....csak szórakozol itt..HY-nek igazalehet.....:-)))
Mivel arra a kérdésemre, felvetésemre (melyet lényegileg ki is fejtettem), hogy ez az egész kérdéskör (van vagy nincs isten) nem irreleváns-e; senki nem tudott érdemben válaszolni, sőt ignorálva lett. Ezzel megint csak erősödött bennem azon valószínűstés, hogy e kérdés az emberiség legirrelevánsabb kérdéseinek egyike. Mégis a köré épített hisztéria, és gerjesztett, mesterséges, HAZUDOTT dominanciája tökéletesen jelzi, hogy az egész problematika úgy ahogy van: fals...
"ha egyszer elgondolkozol azon, hogy TE miért bóklászol pont ebben a topicban, és nem mondjuk a TT kontra PIKO vasútmodell-méretarányról vitatkozol ugyanezzel a lendülettel, akkor közelebb kerülsz a válaszhoz :-) "
ÉN,,például,elég sok topiknan bóklászok itt az indexen....(..van jó-pár nick-nevem..)elég nagy az érdeklődési köröm...:-) Az Istenhit,elég sok embert érint ahhoz,hogy engem is érdekeljen ....Mármint ...ez a tömeges világőrültség mibenléte....:-)