evolúció-biológusok -- pontosan tudván, hogy milyen mecahnizmusok állnak az evolúció mögött -- gyakran használnak mondanivalójuk egyszerűsítésére olyan szavakat, hogy kifejlődött, kialakult, stb, konkrét állatfajoknál pedig még azt is, hogy rájött. pedig valójában arról van szó, hogy a véletlenszerű változások közül a kevésbé előnyös tulajdonságokat kódoló gének kisebb eséllyel tudták továbbadni saját másolataikat.
és valójában a helyzet még ennél is sokkal bonyolultabb, hiszen egy-egy gén csak a többi génnel együtt alkotott közösségben tud sikeres lenni, sőt, egy-egy gén-kombináció (egyed) is csak akkor tud szaporodni, ha "kompatibilis" egyedekkel párosodhat, sőt, egy-egy faj is csak adott körülmények, adott fajtársulás részeként lehet sikeres.
"Ellenszenves, utálaros, mert a másik táborhoz tartozik."
:o(
Akik így gondolják, önmagukat vetítik ki.
Számomra:
Senki sem ellenszenves, útálatos, mert nem egy követ fújunk.
Cselekedeteik, megnyilatkozásaik, viselkedésük teszik azzá őket.
Egy darabig győzködöm magam, próbálom föntartani a beszélgetés normális fonalát. Ám, ha a cérna fesleni kezd, még elszakadása előtt / http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9111332 / befejezem véle a beszélgetést.
Nem több millió, hanem több milliárd éves leletek bizonyítják a földi élet létrejöttét, fejlődésének útját.
"...Az elsõ, fosszilizálódásra alkalmas telepes élõlõnyek, a sejtmag nélküliek birodalmába tartozó kékmoszatok 3,5 milliárd évvel ezelõtt jelentek meg (Warawoona-kõzetcsoport, Ausztrália). Ezek sekélytengerek partszegélyi részén éltek, és élettevékenységük során az apró alga-szálacskák megkötötték az üledékszemcséket. Így jöttek létre a gumós felépítésû sztromatolitok, melyek képzõdése egészen napjainkig tart..."
"...A földi légkör hõmérsékletének nulla fok alá süllyedésével megjelent a Földön a jég. Kanada területén 2,5-2 milliárd évvel ezelõtt nagy kiterjedésû eljegesedés zajlott (Huroni jégkorszak), melynek nyomai az egykori tillitek és jégkarcok alapján követhetõk. Az 1,9 milliárd évvel ezelõtti következõ jégkorszak rövidebb ideig tartott, a D-afrikai területet érinti, ahol hasonló maradványok találhatók. Körülbelül 700 millió évvel ezelõtt ismét nagy kiterjedésû eljegesedés következett be, amely Oroszország, Skandinávia, D-Afrika és Ausztrália területén hagyott nyomokat.
A föld különbözõ területein eltérõ éghajlati viszonyok uralkodtak. A viszonylagos felmelegedést mészkõ és vörös üledékek képzõdése jelzi..."
A cikk elég szépen végigkíséri a Föld geológiai és élettani fejlődését.
Természetesen sok-sok kérdés megválaszolatlan ma még.
2 000 évvel ezelőtt még több volt a megválaszolatlan kérdés, amikre adott válaszokat ma már "természetesnek" veszünk, ennek ellenére sokan vannak, akik a változatlan "teremtéselméletben hisznek" minden kézzelfogható bizonyíték ellenére egy írásban, amely sosem nyert semmiféle bizonyítást.
"De ne offoljunk, csak szeretném, ha nem lennél olyan elfogult - nemhívő voltodból kifolyólag...."
És te mi vagy !??? Hívő voltodból kifolyólag.....Kimondottan,ellenszenvesen elfogult vagy ! (....hogy nem veszi ezt észre magán...?:-)
Én igenis elfogult vagyok - hívő voltomból kifolyólag. De én már voltam nemhívő, tehát én már - mint hívő - lehetek elfogult. :) Azért igyekszem megérteni nemhívő embertársaimat is, hiszen - mint mondtam - voltam én is olyan, mint ők.
Amúgy azt is tudom, hogy sokaknak ellenszenves vagyok. De eszembe jut - bizony! - a magam nemhívő volta is, amikor haj de ellenszenvesek voltak nekem a hívők! :))
Valótlanságok halmazát tartalmazó szöveg nem bizonyíték.
Igen, a Biblia és fölkenekedett hivatásos igehírdetői birkanyájnak tekintik a vallásos hívőket, akik belegelik a lelki "füvet", igy azután könnyű vezetni őket, mennek a kolomp hangja után, vakon.
Munkaköri tesztsorozat része volt, mert megállapították csoportunk két tagjánál a csengőfrászt /telefon/ másoknál egyebet, nálam meg semmi hirtelen változást. Folyamatos 8 órás mérés volt bekanócolva melóhelyünkön. Többi kollegánk meg röhögött rajtunk, majmok bolyongóin.
Rólam kiderítették, hogy lassabban pörgök föl, viszont gyorsan kiszűrök minden mellékest, csak a lényeggel foglalkozok. Azt viszont alkalmasint elég bunkón teszem -ma is, tudom.
Végül kettőnket vittek el 48 órás klinikai tesztelésre. Egyik a frászos volt.
Nem mondhatnám, hogy életem legboldogabb két napjának tartom.
Még szerencse, hogy különrendelős koszton voltunk, így -ha nem is akkor, mikor szerettük volna, mert az etetést-itatást -tán még a budiztatást is- előre tervezték, de jó kaját ehettünk.
Csak tudd, az alvás meghatározott volt 22:00-05:00. Matt-zöld falú fénytelen szobában. Ha föl akartál kelni, semmit sem láttál a vaksötétban. A falak hangszigeteltek, és puhák voltak, infrakamera figyelt bennünket, meg istentudja mennyi kanóc.
Nekem a sokkot csak az jelentette, pucéran kellett lennem, és tűrni, hogy két tökösnővér és egy doki raggassa rám azokat a drótos tappancsokat. Állítólag először alkalmaztak közeltéri rádiós érzékelőket.
Azért hót sz.r volt, amikor rámjött, és ki kellett volna mennem pipit hajkurászni. Letettem lábaimat a semmi feketeségbe, talpam érezte a talajt, de szemem semmit sem látott. Pár lépés után olyan volt, mintha a vak űrbe akartam volna kilépni. Inkább visszafaroltam /megfordulni nem mertem/, és amikor a fekhelyet érezrem lassan kitapogatva visszafeküdtem, és szorítottam reggelig.
Nekem hosszú óráknak tűnt, utólag mondták el, alig 20 perc volt...
Nos ez a valódi ingerszegény környezet.
Valóban sokkol, de ép gondolkodással símán áthidalható.
A kinyilatkoztatott vallások bőséges bizonyítékkal szolgálnak Isten létezéséről, a hívők ezeket a bizonyítékokat napi szentírásolvasásuk során tudatosítják magukban, így nem maradnak kérdéseik, amikre választ kellene kapniuk.
Az újszövetség a híveket pásztor által vezetett nyájként említi, többször is.
Isten létezését nem tudom bizonyítani, de cáfolni sem, viszont a saját belsőmben átélt tartamok egyfajta tanúságot szolgáltatnak nekem, hogy van feljebb, van tovább, van teljesebb lét, annál, amit most élek.
Véleményem szerint jelenlegi létünkben az isten egy potencialitásként (=lehetségesség) van jelen, aki bennünk kíván megszületni.
>> Voltam süketszoba-teszten, és nem estem semmiféle pánikba.
Sem én, sem kollegáim.>>
Azt nem tudom, hogy mi a süketszoba teszt de amit a kollegina ír az nem feltétlen hülyeség. Igaz, hogy nem 5 perc múlva de a mesterségesen ingermentes környezetbe helyezett kísérleti alanyok hallucinálni kezdenek és egyéb furcsa dolgokat mívelnek.-:)
A vallási diktatúra mellett sok, nagyon sok tudós volt, aki nem elégedett meg a vakhit kötelmeivel, túllátott a rajtuk. Sok tudóst ükldöztek, sőt kivégeztek azért, mert nem fogadták el a szellem rabláncait.
Az emberi fantázia végtelen, agykapacitásunk tizedést sem használjuk ki . Enyém sem ragad a hit pocsojájába.
Tévedsz a megítélésben.
Az ember is állat.
Sokan, nagyon sokan nem tudnak uralkodni ösztöneik felett.
-Nem sorolom.
Mások me fanatkus vallási tébolyban szenvedve követnek el borzalmakat.
-Ezt sem sorolom.
Nem bizonyítékok Isten létezésére, csupán az emberi tudat végtelen törékenységére.
Minden műben, alkotásban jelen van alkotója, az Ember, legyen az kép, épület, tank, film, regény, géppiszoly, szobor, híd, vasút, bomba, kenu, óceánjáró, űrrakéta, napalm, bicikli, sítalp, vagy Micimackó.
Mindenanyagi, ami maradandó.
Mondani bármit lehet, igazat, hazugságot.
A szó elszáll, emlékek őrzik picikét, míg a feledés el nem homályosítja.
Leírt szavakat bizonyítani lenne szükséges, különben írójuk hazugságban marad.