Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1373
"Komolyan néha már sajnálatos az amire a 800-as években rájött ez az afgán."

Hogy mire jött rá, és hogy miért jött rá arra amire rájött, arról lehetne értekezni, ám béke poraira.

"Persze ha olvastál volna róla, nem állitanád, hogy nem kérdőjelezte meg a vallást."

Igazad van, azonban egy szóval sem említettem az afgán személyét. Kérlek olvasd el figyelmesen még egyszer amit írtam. Köszi. Csupán a szöveget elemeztem és állítottam szembe a Te szövegértelmezéseddel. Ennyit a csusztatásról.

"Igaz ezek után akár az ellenkezőjét is mondhatod, hisz bármit elbir a képernyő."

Ebben teljesen egyetértünk :-)))
Előzmény: Nemhivő (1371)
bealina Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1372
Csak tudnám mi lenne egy ember ha nem lenne bennünk önálló akarat.Ha nincs Isten és senki nem irányítja ezt az egészet akkor a mi önállóságunk rendszerellenes.Az állatok szintjére kellene visszamennünk hogy ebbe az automatikus cuccba beilleszkedjünk.Magyarázunk össze-vissza,de te a szarodat nézed a klotyón.Ez tök röhejes :-D Én a belsőmről beszéltem nem pedig a külső életemről.Nem fordultam magamba,nincs gyerekem még nem szültem,de ha szülök szólok és látni fogod ,hogy semmi bajom az öleléssel.Ti meg nem mertek szembenézni önmagatokkal,elcsendesedni és figyelni az érzéseitekre ami belül van.Az álmok megmutatják a belső világot amit a hitből valaki felépített.A szeretet megváltoztat és az érzésekben jobban bízok mint a tudományos kavarásban.Mindenre megoldást keresnek,de a válaszuk nem kielégítő.
Nemhivő Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1371

Komolyan néha már sajnálatos az amire a 800-as években rájött ez az afgán.

Ma élő emberek ennyire kétségbeesetten....

Persze ha olvastál volna róla, nem állitanád, hogy nem kérdőjelezte meg a vallást.

Igaz ezek után akár az ellenkezőjét is mondhatod, hisz bármit elbir a képernyő.

Erről ennyit.

Előzmény: Törölt nick (1369)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1370
"Ésaiás46:5-13. Az egy Istenről olvshatsz itt."

Köszi. És mi a Te véleményed?
Előzmény: Törölt nick (1368)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1369
"igaz az idézet, mert szánalmas "

Ami szánalmas az egyben igaz is? Akkor nagyon sok igazság létezik a földön :-)))
Előzmény: Nemhivő (1366)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1367
"Ha létezik isten, akkor egyetlen isten van -- abból lehet érdekes következtetéseket levonni, hogy ezen egyetlen istennek az emberekhez szóló üzeneteiből keleten buddhizmus, nyugaton zsidó közepütt muzulmán vallás született. e két utóbbit előszeretettel használjak eszközként politikai célok elérésére, de ha ezeket a sallangokat lehámozzuk róluk, azt találjuk, hogy a muzulmán és a keresztény miszticizmus rendkívül közel áll pl. a zen buddhizmushoz."

Mit jelent az a kifejezés, hogy "Egy az Isten"? Milyen egy? Egy darab? Miért, mégis csak van több?

Mi van, ha ez az egy nem egyet, hanem egy-ség-et jelent? Minek az "egység"-e?

És ha azt mondom Isten minden, vagyis minden-ség? Minden amit látsz magadban, magadon és magad körül, minden amit érzel, érzékelsz, és megtapasztalsz, minden ami "létezik" beleértve a gondolatban létező "nem létezők"-et is, minden amit tudsz és elképzelsz, minden ami bizonyítható és következtethető? Mi van, ha mind ez maga Isten? Beleértve az embert, az univerzumot meg mindent.

És, ha Isten ennek a mindenség-nek az egység-ét jelenti? Ez megtapasztalható? Szerintem igen.

És ha Isten a mindenség egysége, akkor a vallások valójában ugyanarról az Istenről beszélnek? Szerintem igen.

Miért nincs akkor egyetértés a vallások között? Mert mindenki a különbözőségeket nézi és nem az egyezőségeket. Ha majd az emberek az egyezőségeket nézik és nem a különbözőségeket, akkor lesz egység a vallások között is, vagyis akkor fogják megtalálni Istent.
Előzmény: elemes2 (1351)
Nemhivő Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1366

Valami ok miatt nagyon szeretsz csúsztatni, és igaz az idézet, mert szánalmas :-)

Előzmény: Törölt nick (1365)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1365
Szeretem a tortát és nem azért mert finom, hanem mert szép gyertyák is vannak rajta.
Ez a mondat jó és nem azért mert igaz, hanem mert segíti a megértésedet.

De kérj segitséget ha ilyen egyszerű mondatot nem értesz meg alapból. :-))

"Egyébként a vallás túlélését nem csak az igazság tagadásával magyarázza, hanem mert az emberi lény szánalmas. De még mennyire szánalmas ez a fajta magatartás :-))"

Én is ezt mondom :)))

Előzmény: Nemhivő (1364)
Nemhivő Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1364

Ritka még itt a fórumon is az ekkora nyiltszini csúsztatás :-)))))

" a vallás túlél, és valószínűleg mindig is túl fog élni, nem azért mert igaz, hanem azért

mert az emberi lény szánalmas."

De kérj segitséget ha ilyen egyszerű mondatot nem értesz meg alapból. :-))

Egyébként a vallás túlélését nem csak az igazság tagadásával magyarázza, hanem mert az

emberi lény szánalmas.  De még mennyire szánalmas ez a fajta magatartás :-))

Előzmény: Törölt nick (1362)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1363
"Nem hiszem,hogy nagyobb ismeretekkel rendelkeznél mint én"

Vagyis azt hiszed, hogy nem rendelkezem nagyobb ismeretekkel mint Te, vagyis Te is hiszel valamiben. Hát a Te hited, a Te hited :)

"Én,a korlátokat körülötted látom...ezért nem tudod,hogy ki is vagy te valójában"

Nézőpontod hasonlatos a várfal mögül leskelődőére aki mindenhol falakat és korlátokat lát, azonban ha kijössz a vár elé láthatod ki az aki valójában be volt zárva, és hogy ellenség nem is létezik :)

"Én, már válaszoltam erre....se több se kevesebb nem vagyok mint amit írtam"

Csak éppen amit leírtál az nem terád vonatkozott, hanem egy csoportra amihez tartozónak véled magad. Azt még mindig nem tudjuk, hogy valójában Ki vagy Te.

Nem kell megválaszolnod a kérdést és mondhatod, hogy nem tudod megválaszolni, ám az is csak arrol a tudásodról ad számot, hogy mi az amit nem tudsz :)

"Ne is próbálj az én tudatba mást,vagy többet bele magyarázni ! reménytelen,és szánalmas próbálkozás lenne !"

Nem is próbálok a Te tudatodba mást vagy többet belemagyarázni mert reménytelen és szánalmas próbálkozás lenne :)

"Lényegében azt állítod,hogy vakon élek,és semmit nem tudok a világról.....mert nem vagyok hívő"

Ha szerinted ez az állításom lényege, az csupán a Te megértésedet vagy meg nem értésedet tükrözi.

"Én meg azt állítom,hogy te,nem tudsz semmit a világról,mert hiszel...ezáltal, korlátozott tudattal rendelkező embernek tartalak téged,ezért egyen értékűnek sem tartalak magammal ! Bocsáss meg,ez nem személyes dolog veled,minden hívővel így vagyok.... "

Értelek és nem is azonosítom magamat a véleményedben megfogalmazott "korlátozott tudattal rendelkező ember"-rel, éppen ezért örülök, hogy nem tartasz egyen értékűnek magaddal :)

"A cél itt nem az,hogy mi bármiben is egyet értsünk ..ez lehetetlen,és lényegtelen.."

Látod, már ebben is egyetértünk :)

"De tovább megyek....mi van,ha valóban létezik Isten....az olyan nagy valami lenne !?? Nem hiszem hogy nagyobb csoda lenne,mint a mi létezésünk,vagy bármilyen létező organizmusé ! Mert tud teremteni ? Akkor Ő,olyan lény hogy tud...na és akkor mi van.. !? ....ettől kéne hasra esni...."

Amiröl Te beszélsz az nem Isten, hanem egy bűvész :)

Előzmény: Törölt nick (1361)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1362
" Finoman kikerülted, hogy nem azért éli túl a vallás, mert igaz lenne"

Ha mégegyszer elolvasod az eredeti szöveget.......

......köszönöm, hogy megtetted, akkor láthatod, azt mondja: "... nem azért mert igaz"

és nem azt, - nem azért mert nem igaz - vagyis nem kérdőjelezi meg a vallás igazságtartalmát csupán a vallás fennállására ad szerinte igaznak vélt magyarázatot.
Azonban az Ő igazsága is csupán egy szubjektív, egyéni nézőpont igazsága.

"Szánalmas, de miért? Mert alkalmas a vallásosságra. Igaznak hinni azt, ami nem az."

Szánalmas, tehát méltó a szánalomra, vagyis nem méltatlan a szánalomra, azaz nem szánalomra sem méltó, másként fogalmazva nem szánalmatlan. így már világos? :)

Mert alkalmas a hitre. Igaznak tudni azt ami igaz.

"Na egyre kevesebben, és ezt ma már csak erővel lehet fenntartani. / iszlám /"

Na egyre többen, és az ateizmust erővel sem lehet fenntartani, nézd meg Kínát!

"A fejlett szabad világban megkezdődött az agónia, az USA-ban némi késéssel."

Az agónia talán még nincs itt, de ha a vallástalanságot agóniának nevezed, akkor egyetértünk.
Előzmény: Nemhivő (1360)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1361
Nem hiszem,hogy nagyobb ismeretekkel rendelkeznél mint én !:-) Én,a korlátokat körülötted látom...ezért nem tudod,hogy ki is vagy te valójában ! Én, már válaszoltam erre....se több se kevesebb nem vagyok mint amit írtam ! Ne is próbálj az én tudatba mást,vagy többet bele magyarázni ! reménytelen,és szánalmas próbálkozás lenne !

Lényegében azt állítod,hogy vakon élek,és semmit nem tudok a világról.....mert nem vagyok hívő . Én meg azt állítom,hogy te,nem tudsz semmit a világról,mert hiszel...ezáltal, korlátozott tudattal rendelkező embernek tartalak téged,ezért egyen értékűnek sem tartalak magammal ! Bocsáss meg,ez nem személyes dolog veled,minden hívővel így vagyok....

A cél itt nem az,hogy mi bármiben is egyet értsünk ..ez lehetetlen,és lényegtelen..!

De tovább megyek....mi van,ha valóban létezik Isten....az olyan nagy valami lenne !?? Nem hiszem hogy nagyobb csoda lenne,mint a mi létezésünk,vagy bármilyen létező organizmusé ! Mert tud teremteni ? Akkor Ő,olyan lény hogy tud...na és akkor mi van.. !? ....ettől kéne hasra esni....

Előzmény: Törölt nick (1357)
Nemhivő Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1360

Finoman kikerülted, hogy nem azért éli túl a vallás, mert igaz lenne :-))

Szánalmas, de miért? Mert alkalmas a vallásosságra. Igaznak hinni azt, ami nem az.

Na egyre kevesebben, és ezt ma már csak erővel lehet fenntartani. / iszlám /

A fejlett szabad világban megkezdődött az agónia, az USA-ban némi késéssel.

Ja, melyik istenről beszélsz, mert annyi van belőlük mint...........

Előzmény: Törölt nick (1359)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1359
"a vallás túlél, és valószínűleg mindig is túl fog élni, nem azért mert igaz, hanem azért mert az emberi lény szánalmas"
Ibn Al-Rawandi IX. századi afgán szabadgondolkodó

Nos, a vallás őt is túlélte.
Egyébként igaza volt. Az ember szánalmas, vagyis méltó a szánalomra. Na de kinek a szánalmára? Istenére?

Előzmény: Nemhivő (1356)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1358
Nagy gondolkodó lehetett az űrge ! Csak az igazán nagyok tudnak,ilyen örök érvényű igazságokat kitalálni.....
Előzmény: Nemhivő (1356)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1357
"Amiről én beszélek,azok TÉNYEK !"

Vagyis a szükségszerűen korlátozott ismereteid alapján "tények"-nek elfogadott, általad "tények"-nek vélt - valójában kompromisszumos megállapodások (mint az áram iránya) - , azaz amiket te "tények"-nek hiszel, tehát "tények"-be vetett hited. Ez is egyfajta hit.

"Amiről meg te beszélsz......üres szavak"

Igy van. Üres szavak a számodra. Mivel a teszámodra nem bírnak tartalommal, mert tartalmuk (lényegi részük) jelenleg kívül esik a Te látókörödön.

"Kizárom a feltételes módot,remélem,hogy soha nem megy el az eszem"

Megint csak igazad van, hiszen ami még nem jött meg, az hogyan mehetne el? :)

"A világot nem hinni kell,hanem megismerni,élni benne,és tapasztalni általa!"

Erről beszélek, a megtapasztalásról. Nem kell elhinni semmit, meg kell tapasztalni. Örülök, hogy közös nevezőre jutottunk.

"....sajnos a rossz, több mint a jó.....ennek oka,az emberi negatív tulajdonságok....többnyire.. (...remélem,ezt nem kell magyaráznom..)"

Ez attól függ, hogy a szemlélő mit hajlandó észrevenni. "Minden rosszban van valami jó." Mondják, és valóban, mindenkiből kihozható a jó tulajdonsága, csak jó oldaláról kell megközelíteni. A jóindulatban, a szeretetben és a másik ember tiszteletében hiszek.

"ÉN , a törzs fejlődés által létrehozott ,milliónyi életforma,egyik fajának vagyok a példánya,annak a fajnak,amelyik öntudattal is rendelkezik,egyedülálló módon itt a földön,ennek az összes következményével együtt. Egy individuális lény szabad akarattal"

Okés, most már tudjuk, hogy az élőlények melyik csoportjához tartozónak gondolod magad, azonban még mindig nem válaszoltálarra a kérdésre, hogy "KI VAGY TE?"

Még próbálkozz egy ideig nyugodtan :) Azt azért elárulom, hogy a koreai Zen-nek ez a tantétele, vagyis a "Mi vagyok én?" kérdés. Ha utánanézel megérted miért.

Vagy, ha ez túl bonyolult kérdés megválaszolhatod azt is, hogy a pohár amiből iszol "AZ MI?" Ne a funkcióját, a színét alakját és egyéb tulajdonságait írd le, hanem azt, hogy a pohár "AZ MI".

Ez csak egy példa arra, hogy meddig terjed és hol vannak a logikus gondolkodás, az "ész-szerűség" határai.

"Soha ne keverd a hitet,a személyes, tárgyilagos,bizonyítékokon alapuló meggyőződéssel !"

Vagyis a meggyőződés azonos lenne, a személyes és "tárgyilagos" (azaz tárgyi alapú) bizonyítékokon alapuló mivel? Hittel? Ebből kimaradt a logikai következtetéseken alapuló meggyőződés azaz hit.

Előzmény: Törölt nick (1353)
Nemhivő Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1356

Feri !

Tanulj a régiektől, és ne csodálkozz :

" a vallás túlél, és valószínűleg mindig is túl fog élni, nem azért mert igaz, hanem

azért mert az emberi lény szánalmas"

Ibn Al-Rawandi IX. századi afgán szabadgondolkodó

Előzmény: Törölt nick (1355)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1355
Na jóóóóó.....:-) De én ,láttam apámat a szememmel,és hallottam a fülemmel,és éreztem,mikor jól nyakon vágott ! (.....mindég megérdemelten kaptam,pusztán szeretetből,nevelő szándékkal..:-))) Vagyis személyesen ismertem ! És egy idő után,kivívta a szeretetemet,és a tiszteletemet is.

Na de,akit nem látok ,nem érzek,nem hallok az érzékszerveimmel.....az ne várja már,hogy imádva térdre zuhanjak előtte !:-) Higgyek..? Pusztán azért mert mások már hisznek.....egy soha senki által nem látott ,az örökkévalóság forrásán pöffeszkedő hatalmasságban.....akinek az a legfőbb gondja,hogy őt, a teremtményei feltétel nélkül imádják....

Nekem sem tetszik,hogy egyszer majd meg kell halni,de ez van....és nem félek tőle annyira,hogy teljes személyiség torzulások essek át,és ezáltal hívő legyek ! ....mert akkor jön ám az örök élet....meg a mennyország......amiről csak annyit szűrtem le,hogy a leg unalmasabb hely lehet, ebben az univerzumban.....ami ráadásul, örökké tart :-) !
Előzmény: Törölt nick (1349)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1354

Amiről én beszélek,azok TÉNYEK !

Igazad van vazzeg, mond meg neki, hogy te tudod jobban, vegyen mán vissza!-:)

Előzmény: Törölt nick (1353)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1353
:-))) Amiről én beszélek,azok TÉNYEK ! Amiről meg te beszélsz......üres szavak !:-) ....habár,elég jól játszol velük....!

"A Te szempontodból ez érthető és nyilvánvaló, ám hívőként erről más lenne a véleményed ez is nyilvánvaló."

Kizárom a feltételes módot,remélem,hogy soha nem megy el az eszem !:-)

"Amennyiben Te hiszel ebben és ez a hit téged megnyugtat, akkor ez a Te személyes hited ésezzel nincs is semmi baj. Vagyis Te is hívő lennél? :)"

A világot nem hinni kell,hanem megismerni,élni benne,és tapasztalni általa!....és amennyire csak lehet élvezni amit nyújt..... ! ....sajnos a rossz, több mint a jó.....ennek oka,az emberi negatív tulajdonságok....többnyire.. (...remélem,ezt nem kell magyaráznom..)

"Ha van időd, próbálj egy nagyon egyszerű kérdésre választ adni! Ted fel magadnak a kérdést, és ha tudod válaszold meg: "KI VAGYOK ÉN?" Vagyis Te nem én :)"

Miért gondolod,hogy erre olyan nehéz válaszolni !:-)
ÉN , a törzs fejlődés által létrehozott ,milliónyi életforma,egyik fajának vagyok a példánya,annak a fajnak,amelyik öntudattal is rendelkezik,egyedülálló módon itt a földön,ennek az összes következményével együtt. Egy individuális lény szabad akarattal.....szerintem nincs ebben semmi csodálatraméltó....vagy különös....minden faj a saját útját járja....mi is... És,te sem vagy több !......ne is reménykedj benne...:-)

"Ez a Te személyes hitedből következő személyes megvilágosodásod :)"

Soha ne keverd a hitet,a személyes, tárgyilagos,bizonyítékokon alapuló meggyőződéssel !

"Nyilván a materializmus "sziklaszilárd" talaján álló ideológia, a kommunizmus is megvalósulhatott volna :P"

Két rossz véglet....! ......egész jól meglennénk nélkülük..:-)

Előzmény: Törölt nick (1348)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1352
***Ha létezik isten, akkor egyetlen isten van ***

Buddha ilyet nem mondott. A buddhizmus isteneket ismer. Nincs személyes Isten. Akkor a megvilágosodás, amiben Buddha részesült vagy nem volt teljes, vagy a többiek valamit rosszul csináltak.:) Persze lehet, hogy Buddha is tévedett, de ezt ugye nem tudjuk bizonyítani. Akkor marad, hogy mindenki a hite szerint.

Nekem Egy az Isten. A többiek meg úgy osztják-szorozzák ahogy jónak látják.:D
Előzmény: elemes2 (1351)
elemes2 Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1351
Buddhánál ilyen nincs. Megvilágosodás mégis van.:) Erről mi a véleményed?

Ha létezik isten, akkor egyetlen isten van -- abból lehet érdekes következtetéseket levonni, hogy ezen egyetlen istennek az emberekhez szóló üzeneteiből keleten buddhizmus, nyugaton zsidó közepütt muzulmán vallás született. e két utóbbit előszeretettel használjak eszközként politikai célok elérésére, de ha ezeket a sallangokat lehámozzuk róluk, azt találjuk, hogy a muzulmán és a keresztény miszticizmus rendkívül közel áll pl. a zen buddhizmushoz.
Előzmény: Törölt nick (1350)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1350
Bizonyos értelemben. Ugyanis az istenszeretet személyes Istent kíván. Buddhánál ilyen nincs. Megvilágosodás mégis van.:) Erről mi a véleményed?
Előzmény: Törölt nick (1335)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1349
"én,inkább egy kicsinyes,sértődékeny ,véreskezű,unatkozó,szenilis,viselkedés zavaros vén hűjét látok..! Aki,rohadtul oda van magától !"

Gyerekként hogyan gondoltál apádra amikor a sarokba küldött büntetésből?
Egy durcás kisgyerek gondolatain és meg nem értésén egy felnőtt csak mosolyog :)

Előzmény: Törölt nick (1347)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1348
"Nem hívő ként,én,az ok okozati összefüggéseket,soha nem Isten től eredeztetem....! Ilyet,soha nem tennék...aki nincs,azzal nem is számolok !"

A Te szempontodból ez érthető és nyilvánvaló, ám hívőként erről más lenne a véleményed ez is nyilvánvaló.

"A világon,mindennek meg van az oka...és az emberi elme,képes ezekre bizonyítható racionális válaszokat is adni,csak idő kérdése...!"

Amennyiben Te hiszel ebben és ez a hit téged megnyugtat, akkor ez a Te személyes hited ésezzel nincs is semmi baj. Vagyis Te is hívő lennél? :)

Ha van időd, próbálj egy nagyon egyszerű kérdésre választ adni! Ted fel magadnak a kérdést, és ha tudod válaszold meg: "KI VAGYOK ÉN?" Vagyis Te nem én :)

"Sokkal előrébb tartanánk már,ha a vallások, pár ezer év óta nem fékezték volna a tudományt,és a fejlődést !"

Nyilván a materializmus "sziklaszilárd" talaján álló ideológia, a kommunizmus is megvalósulhatott volna :P

"Mióta nincs túl nagy hatalma a vallásoknak,(100.150-év) óriásit fejlődött a tudomány ,és a technika !"

James Watt a gőzgép feltalálója 270 éve született. Valóban Isten létezésének cáfolása sokat lendített a tudomány fejlődésén, azonban ami nincs azt minek cáfolni?

"Soha nem látott mértékű,és minőségű ez a fejlődés,ezt nevezem én megvilágosodásnak ! "

Ez a Te személyes hitedből következő személyes megvilágosodásod :)

Előzmény: Törölt nick (1346)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1347
...hát...az lehet hogy van neki.....De,én a blia szerint ,én,inkább egy kicsinyes,sértődékeny ,véreskezű,unatkozó,szenilis,viselkedés zavaros vén hűjét látok..! Aki,rohadtul oda van magától !
Előzmény: Törölt nick (1345)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1346
Tudod.....ebbe,már bele sem merek gondolni....Nem hívő ként,én,az ok okozati összefüggéseket,soha nem Isten től eredeztetem....! Ilyet,soha nem tennék...aki nincs,azzal nem is számolok !:-) A világon,mindennek meg van az oka...és az emberi elme,képes ezekre bizonyítható racionális válaszokat is adni,csak idő kérdése...! Sokkal előrébb tartanánk már,ha a vallások, pár ezer év óta nem fékezték volna a tudományt,és a fejlődést !Mióta nincs túl nagy hatalma a vallásoknak,(100.150-év) óriásit fejlődött a tudomány ,és a technika ! Soha nem látott mértékű,és minőségű ez a fejlődés,ezt nevezem én megvilágosodásnak ! .....és nem azt, amiről ti beszéltek....
Előzmény: Törölt nick (1342)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1345
Istennek, mint tudjuk van humora :)
Előzmény: Törölt nick (1343)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1344
"A biblia ,semmire sem bizonyíték !!!"

Így van!
A Biblia önmagát igazolja, azaz egy önigazoló szöveggyűjtemény. Ezért kell megvizsgálni a Biblia igazságait és kinyilatkoztatásait és összevetni más, a Biblián kívüli külső forrásokkal, pl. buddhista tanításokkal, mert, ha Jézus tanításai összevethetők és helyességük igazolhatók pl. Buddha tanításaival, akkor igaznak fogadható el.
Az pedig, hogy történelmileg mennyire igazolható a Biblia írott szövege, az a történészek dolga.
Előzmény: Törölt nick (1341)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1343
Pedig én javaslom, hogy olvasgasd a bibliát....jókat fogsz derülni rajta, ígérem !:-)))
Előzmény: Törölt nick (1337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!