Kitartás!!! Tapasztalatból tudom, hogy most baromi szar lehet, de idővel majd csak a jó emlékek maradnak meg, a győzelmek, feltámadások, bizonyos momentumok.
Kérdés, hogy a csapattal mi lesz Vinyó nélkül, kitartanak-e a támogatók, mi lesz a tehetséges kerekesekkel, pl Kash hol folytatja? Sajna kártyavárként omlott össze az egész, amit Vinyó közel 2 év alatt felépített...
Dehogynem. A mai után simán el tudom képzelni, hogy az ellőte lévő négyet kigolyózzák a vámpírok. Opsz, miket írok... csak kettő golyózható ki... asszem...
Alexandre Vinokourov ( Astana): " A tegnapi szakasz után, amikor semmi sem sikerült, ma nagyon motivált voltam. Meg akartam mutatni, hogy jó formában vagyok, és egy győzelemmel szerettem volna a csapat morálját is feldobni. Tegnap nagyon rossz napom volt! Bár a lábaimmal nem volt gond, inkább fejben nem voltam igazán ott, nem is próbáltam elmenni a legjobbakkal, tudtam, hogy ezt a Tour-t már elvesztettem, és így nem is erőlködtem. A Plateau de Beille-hez vezető emelkedőn egy néző elrántotta Ivanovot, aki pont előttem ment, így mind a ketten elestünk, de nem volt olyan súlyos az eset. A rajt előtt a célom az összetett győzelem volt, így bár szereztem 2 szakaszgyőzelmet, mégis csalódott vagyok. De az esésem miatt nem volt szerencsém, ez sokat kivett belőlem. Ilyen az élet! Nagyon jól ismertem a Peyresourde-i emelkedőt, tudtam, hogy ha elsőként érek a csúcsra, akkor megnyerem a szakaszt. Ezek után már a csapat és én is Andreas-t fogjuk segíteni, hogy legalább egy dobogós hely összejöjjön neki."(velo.hu)
Tour de France 15.szakasz, Foix - Loudenvielle - Le Louron, 196km
1 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 5.34.2(35.160km/h) 2 Kim Kirchen (Lux) T-Mobile Team 0.51 3 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Euskaltel - Euskadi 4 Juan Jose Cobo Acebo (Spa) Saunier Duval - Prodir 0.58 5 Juan Manuel Garate (Spa) Quickstep - Innergetic 2.14 6 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d'Epargne 3.23
. . .
17 Andreas Klöden (Ger) Astana 6.27
20 Andrey Kashechkin (Kaz) Astana
22 Serguei Ivanov (Rus) Astana
52 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 14.48
54 Paolo Savoldelli (Ita) Astana
91 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 28.25
94 Antonio Colom Mas (Spa) Astana
132 Grégory Rast (Swi) Astana 35.45
Legélénkebb versenyző:
1 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana
Összetett:
1 Michael Rasmussen (Den) Rabobank 69.52.14 2 Alberto Contador Velasco (Spa) Discovery Channel Pro Cycling Team 2.23 3 Cadel Evans (Aus) Predictor - Lotto 4.00 4 Levi Leipheimer (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 5.25 5 Andreas Klöden (Ger) Astana 5.34 6 Carlos Sastre Candil (Spa) Team CSC 6.46 7 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Euskaltel - Euskadi 7.27 8 Andrey Kashechkin (Kaz) Astana 7.54
. . .
23 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 28.21
50 Paolo Savoldelli (Ita) Astana 1.18.59 51 Antonio Colom Mas (Spa) Astana 1.20.16
57 Serguei Ivanov (Rus) Astana 1.31.28
63 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 1.38.10 102 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 2.22.13 108 Grégory Rast (Swi) Astana 2.27.49
Csapatverseny:
1 Astana 209.52.24 2 Discovery Channel Pro Cycling Team 2.53
Vino hihetetlen! Ő tényleg soha nem adja fel! Kash és Klödi bejöttek úgy ahogy, Klöden a dobogóért, Kash az ötödik helyért küzdhet. A csapatversenyt ismét vissaszereztük, óriási csata van a Discoveryvel.:) Holnap pihenjék ki magukat a fiúk, aztán Vino nyerjen még pár szakaszt! Hajrá Fiúk!:)
Nem, tegnap még arra gondoltam, hogy az egyórás időfutamra be tudták fájdalomcsillapítózni a dokik, de a hosszú hegyi szakaszra mátr nem. Ma meg sokat jelentett szvsz, hogy végig a saját tempojában tudott menni, nem kellett támadásokra reagálni.
Szintén egy másik fórumról egy felvetés, amiben lehet igazság, hogy Vinon mintha már egy kicsit sok lenne az izom. Ez már sok a hegyen. Kicsit kezd olyan Cancellaras alkatú lenni...
Nagyon sajnálom, hogy sérülések miatt nem tudják azt nyújtani, amit egyébként tudnak. Remélem, Vino meggondolja a dolgot, és még vállalja a következő évet is.
Egy másik fórumon egy másik Astana drukker rájött miért ilyen balszerencsések a fiúk, eszerint: az Astanások óriás létrák alatt kerekeztek éjjel-nappal majd feketemacskával a kezükben tükröt törtek ezért esett már mind a három nagy, már csak Paolo hiányzik a sorból.:) Amúgy kész hadisérültek lesznek a végére, Vinonak a két térde, két könyöke fáj. Klödinek a farokcsontja és mostmár a jobb keze és térde. Kash pedig a bal oldalára esett, nyilván ő sem élvezi...
1 Michael Rasmussen (Den) Rabobank 64.12.15 2 Alberto Contador Velasco (Spa) Discovery Channel Pro Cycling Team 2.23 3 Cadel Evans (Aus) Predictor - Lotto 3.04 4 Levi Leipheimer (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 4.29 5 Andreas Klöden (Ger) Astana 4.38 6 Carlos Sastre Candil (Spa) Team CSC 5.50 7 Andrey Kashechkin (Kaz) Astana 6.58 . . .
30 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 34.12 47 Antonio Colom Mas (Spa) Astana 57.22 57 Paolo Savoldelli (Ita) Astana 1.09.42 60 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 1.15.16 79 Serguei Ivanov (Rus) Astana 1.30.36 102 Grégory Rast (Swi) Astana 1.57.35
139 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 2.12.56
Csapatverseny:
1 Discovery Channel Pro Cycling Team 192.54.08 2 Astana 1.58
Akárhogyan is nézem ez egy szerencsétlen nap volt. Vino nem bírja. Klöden nem elég erős. Kash sem erős. Colom ma szépen ment. Sólyom is jó volt ma. Szóval körülbelül ennyi. A Discovery úgy ver egy ember kivételével mindenkit, ahogy akarja. Nagyon erős csapat lett. Klödi a dobogóért küzdhet, bár Levi ma is adott neki, és TT-n pedig ugyanolyanok. Bízzunk egy sikeresebb Vueltában, bár Contador ott viszont lehet, hogy szintén verhetetlen lesz. Legalább a dobogó legyen meg...
Hát igen, Klödi még esetleg a dobogóért küzdhet... De több már nem lesz belőle.
Amúgy pár nyilatkozat a mai nap után:
Andreas Klöden<A mai nap nagyon kemény volt a számomra. Rengeteget szenvedtem a jobb térdem miatt ami a tegnapi időfutamon történt esésem miatt sérült meg. Még kettő nagyon kemény szakasz vár ránk majd meglátjuk mi lesz.>
Antonio Colom<Mivel az én összetett helyezésem lényegtelen ezért megvártam Klöden-t és Kashechkin-t miután Contador és Rasmussen elhaladtak melettem. Az a munkám hogy a csapatért dolgozzak és így valaki a dobogón lehessen. Ma én büszke vagyok a teljesítményem miatt, de azért szomorkodom a csapatom miatt mivel reméltem hogy majd meg tudjuk ismételni a tegnapi eredményeket. De sajnos ilyen az élet…>
112 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 8.58 133 Serguei Ivanov (Rus) Astana 9.50 136 Antonio Colom Mas (Spa) Astana 9.59 137 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 10.01 144 Grégory Rast (Swi) Astana 10.28
Összetett:
1 Michael Rasmussen (Den) Rabobank 58.46.39 2 Cadel Evans (Aus) Predictor - Lotto 1.00 3 Alberto Contador Velasco (Spa) Discovery Channel Pro Cycling Team 2.31 4 Andreas Klöden (Ger) Astana 2.34 5 Levi Leipheimer (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 3.37 6 Andrey Kashechkin (Kaz) Astana 4.23 . . .
9 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 5.10 47 Maxim Iglinskiy (Kaz) Astana 40.12 60 Antonio Colom Mas (Spa) Astana 54.47 61 Paolo Savoldelli (Ita) Astana 57.52 67 Serguei Ivanov (Rus) Astana 1.01.34 102 Grégory Rast (Swi) Astana 1.22.31 148 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 1.43.54
Csapatverseny:
1 Astana 176.32.04 2 Discovery Channel Pro Cycling Team 0.54 3 Team CSC 2.19
Ma is jót reggeliztek az Astanás fiúk, Vino feljött a kilencedik helyre, Klödit csak a bukás akadályozta meg abban, hogy dobogós legyen a mai szakasz után. Kíváncsi vagyok Vinoból a mai száguldás mennyit vett ki. Továbbra is kétfejű a csapat, de holnap ha Vinonak gondjai lesznek remélem nem Klödit állítják meg! Még mindig ő áll jobban, Vino viszont most lendülhet csúcsformába. Komolyan ha ezt megcsinálja, akkor valamit biztosan csinálok ennek örömére.:)) No de ne szaladjunk ennyire előre. Savoldelli ma felmérte a terepet hol kell fékezni, hol lassan, hol jobbra, hol balra.:) Elmehetne navigátornak a Dakarra.:) Holnap az összes versenyzőnkön lesz sárga, mármint a rajtszám. Érdekes Tour lesz, gyerünk fiúk! Dáváj, dáváj...:)