Érdeklődöm, Teleki 50-ről tudja valaki, miért szerepel a kiírásban 48,7 km, 2061 szint, szemben a tavalyi 50,6, 2150-es adattal? Egyszerű újramérés történt, vagy változott valamit az útvonal? (Husi új hidat épített, vagy kimarad egy pukli valahol? :))
Nem is tudom, létezik-e egyáltalán? Egyszer voltam eddig Gerecsén, még az utolsó jelvényes évben, 2008-ban. Akkor az itiner egy színes kartonlapocska volt, térképre berajzolt útvonallal és ellenőrzőpontok helyével. De nem rémlik, hogy lett volna rajta magassági diagram... bár lehet, mert amilyen kicsi volt az itiner, annyira jó helykihasználású és informatív (igaz, útvonalleírás nincs benne, de nem is kellett).
Sziasztok! Info kellene nekem: hol találom / honnan tudom letölteni a Gerecse 50 szintmetszetét? Nagyon erőssen megköszönném, ha valaki tudna segíteni nekem :) Előre is köszönöm.
Sajnos nem. De nem is volt nálam semmilyen alkalmas masina. Egy telefonba beépített valami van, de az olyan is. Kb. semmit nem lehetett volna kivenni belőle. Nagyon szép, tiszta nyom volt. De az volt az érdekes, hogy csak egyet láttam. Se előtte, se utána nem volt. Modjuk csak ezen a szűk részen volt jó saras terep, mellette kemény, viszonylag száraz volt a talaj. Most hétvégén a Teleki 50-en újra megyek arra. Ha nem esett arrafelé nagy eső, vagy nem fog addig esni, és erdészek sem túrták, túrják szét, akkor szerintem biztos még ott lesz.
Felhívás: tegnap a Vértesi Terepmaratonon találtunk egy "II. Geocaching teljesítménytúra" feliratú kitűzőt a piros sáv jelzésen, nem messze a P sáv / P + jelzések elágazása előtt, még a túra elején. A jogos tulajdonosnak nyilvánvalóan hiányzik, ha nem olvassa a topikot, de valaki ismeri esetleg, ne habozzon szólni neki. Elérhető vagyok e-mailen (publikus), vagy a +36-húsz-kilenchéthathárom-kettőnullanyolc telefonszámon.
Nekem Jaat juttatta eszembe,hogy a LeFaGYSz céljában felejtettem a tolvaj-hegyi bemelegítőkör után levetett átázott cuccaimat,amiket azt hittem otthon a mosógép tetejére raktam amikor éjjel hazaértem,de tévedtem.A tévedésemre 5 nap után derült fény.
Hát igen. A Mátrixban úgy van ez, hogy ha a rajtból a célba a sajátvektorod mutat, és sajáterőből oldottad meg az eljutást, akkor sajátértéke van a túrának.
Én is köszönöm ezt a túrát. Csak legekben tudok beszélni. Az alapanyag fantasztikus volt (a táj), de amit ti hozzátettetek azért tényleg gratuláció. Érdemes volt elmennem az ország legnyugatibb városából ide, nem kis költséggel, Megérte, Köszönöm, a jelvény gyönyörü, Összel megyek, További sok sikert, KCS.
A Börzsönyben, a Dél-Börzsönyi kilátások teljesítménytúrán (ha jól emlékszem valahol a Só-hegy és Gál-hegy között, de még jóval azelőtt, hogy leereszkedtünk volna Morgó vasúti megállóhoz). Sajnos nem volt teljesen új nyom, meg kicsit olvadófélben volt ott a hó, de a mérete (és talán az alakja-teli talppal lépett :D) alapján én a borzra voksolnék.
Hát igen, amikor mi voltunk ott, akkor kb. 10 emberből 8 beállt pit-stopra. Hű, jókor jut eszembe, a fél palack kóla még ott lötyög a zsákomban, amit ott vettünk.
(amúgy csak elméletben adtam ott fel, mert épp mélypont volt ottan megint. :)