Hát az biztos!De tudtommal közgyülés ezt nem szavazta meg!És azért még azt is tisztázni kell ,hogy mi is a VB elnök feldata!Vagy a titkáré!(ha már egyszer önként vállalták a posztjaikat!)Mert még nem tudni hogyan osztják meg a munkát!Más!Egyébbként kit érdekel?Ősszel eladó lesz az Iveco 7.5 tonnás szállitójármüvünk,felépitményesen!!Megkért bennünket a közgyülésen elnökünk ,hogy mondjuk mindenkinek!
Igen a bérfuvar nem mindig szerencsés , főleg ha az autó hétközben dolgozik , így nehezebben vagy sehogy sem kivitelezhető a verseny időpontjának változtatása az időjárás miatt .
Nem a súlyra gondoltam elsősorban , de mint már kiderült félreértettem a dolgokat . Ti a három felépítményre számoltátok a 6000 ill. a 6720 galambot én meg csak a szerelvényre .
Súlyra gondolsz? Mert, a szabály szerint 1 ládába(1 m2/láda) az egynapos szállítások esetén 35 galamb pakolható. A max. szállítási kapacitásunk így 6720 galamb/út.
A súly az más kérdés ott lesznek bajok szerintem..................
köszi. egyébként gondoltam, hogy így van. az egyik legjobban működő kerület vagytok. sajnos nálunk a bérfuvarozás a ,,menő". már a harmadik cég aki szállít négy szezon alatt. ez a mostani bír közülük referenciával, várok némi javulást. az előzőek akkor láttak galambot először, aminek sajnos meg is ittuk a levét rendesen. az árakról nem is beszélve.
Igen , két autónk van egy 12 t -ás 6 t-ás póttal , ezzel 7000 galambot tudunk szállítani , és egy 3,5 t ás 1700 férőhellyel . Mindkét autó csereketreces egyforma ketrecekkel .
A csak maratonra készülőknek van egyedi kedvezmény,valami olyasmi,hogy nem kell az összes nevezett után fizetniük,csak amennyit utanként küldeni szeretnének,de hülyeséget nem akarok mondani,pontosan nem tudom,mert a röpcsoportban nem érint senkit.
Az első mondatodban nyilván van igazság,ez volt a fő ellenérv az új rendszer ellen.
Két éve 28 galambot neveztem,befizettem 2,5 csapat rövidet és közepet,1 hosszút és 1,5 párhuzamost.(így hetente 25 küldhető) Ez került kb. 60.000 forintba a versenyengedéllyel együtt. Az első utaknál otthon maradt pár db,a vége felé meg nem tudtam annyit küldeni,amennyi be volt fizetve. Az új rendszerben fizettem 33.600-at és mindig küldhettem az összeset,akár a hosszútávra is.
Tavaly csináltattunk egy pótkocsialvázra szerelt felépítményt,így 6000 galambot tudunk szállítani,bérautó csak azért kell az első utaknál,mert a két röpcsoport nem egy helyről versenyez. Alapfeltétel a rendszernél,hogy minden galambot el tudjunk vinni,ha szükséges.
A versenyekre küldött létszám emelkedett,a nevezett létszám csökkent. Biztos van ennél jobb módszer,ez idáig bevált.
legyen úgy , egy problémát látok , de ne legyen igazam , hogy aki spórolni szeretne vagy egyszerűen nem tud bizonyos összegnél többet áldozni a galambokra az kevesebb galambot alapnevez és így a nem nevezett galamboknak arra az évre annyi . Meg a maratonra szánt galamboknak is ki van fizetve az egész szezon , de nyilván csak töredék útra tudja küldeni . De ha nálatok ez működik akkor ezt kell csinálni . Nálunk más rendszer működik már nagyon rég óta , de még mindig tudnak ennél jobbat .
Vannak dolgok amik természetesen kötelezőek.( Pl.: a paramyxo elleni vakcinázás) de azt nem tudom elfogadni, hogy aki nem fizet be az edzőutakra az nem küldhet a főutakra. Nálunk holnap lesz a nevezések leadása és a befizetés, lehet borulni fog a bili.
Nemrégiben kértem a fórum segítségét hogy egy nem túl idős (nyolc éves)tenyész hím, nem tudja meg termékenyíteni a tojókat... Nos...A fórum segítségével megtaláltam a megoldást és különzárva teljes siker következett be.... Mindkét tojás megtermékenyült ! Egy állomány alapító belga tenyészhímről van szó, amit a tulajdonosától (Hajnal Pista)úgy kaptam meg hogy nem termékeny.... Két évig nem is voltak utódai. De hála a PATRON cég forgalmazója...Segített. Kínálta a SELEVIT-E nevű készítményt és....KITŰNŐEN bevált!!!! Ennek a tapasztalásomnak köszönhetően mindenkinek ajánlani merem a használatát. Eddig fenntartásaim voltak.... De ez megszűnt és továbbiakban egyéb termékeik használatát is alkalmazni fogom.... Aki a fórumon vette a fáradságot és tevékenyen, segített annak köszönöm ! És mindenkinek eredményes versenyzést kívánok.
Subi a kerületi vezetőknek csak egy nagyon régi mondást kellene megfogadniuk , mikor a befizetéseket tervezik " jobb a sűrű fillér mint a ritka forint .