Keresés

Részletes keresés

nűkappa Creative Commons License 2022.08.08 0 4 345859

Bezzeg a hősiesen hős ukránok nemcsak hogy ezrével szórják ugyanezeket a "petal" aknákat Donyeck városra hanem az eNberbaráti jóNberség dupla megnyilvánulásaként még frissen vásárolt ingyen kapott német gyártású kazettás lőszerrel is.

 

Előzmény: Vevegyő (345851)
TrebitschAzIgazi Creative Commons License 2022.08.08 0 3 345858

Majd nézd meg ha tényleg gázhiány lesz, Európa milyen visszaesést fog elszenvedni mondjuk jövő tavaszra. - Te buta az áram az a konnektorban van a gáz meg a gázvezetékben. Ahogy bedugod a konnektorba a hajszárítót működik, úgy ha meggyújtod a gáztűzhelyedet az is működik.

Semmi baja a nyugati civilizációnak.

Előzmény: cressiman (345856)
nűkappa Creative Commons License 2022.08.08 0 2 345857

Ördogány általában legalább 3 kapura játszik és általában mindig a falig, helyesebben mindenütt a lepattanásig megy. 

Most éppen elég komoly gondban van otthon, hivatalosan 80, egyes elemzők szerint inkább 150% az infláció és már a jól bevált eszközök (háború Szíriában, háború Irakban, háború Líbiában) is kicsorbulni látszanak, így a pillanatnyilag felszabadult orosz pénzekre is ráugrott lendületből. 

Érdekes módon annak ellenére, hogy gyakorlatilag szinte minden területen (rubel-líra közvetlen kereskedelem, orosz kártyák elfogadása, VVER blokkok építése, gázmező-kutatásos provokációk Ciprusnál, stb.) szembemegy a nátóval vagy több tagállamával, nem igazán látom, hogy tucatjával zuhognának a szankciók. 

Előzmény: altimus (345836)
cressiman Creative Commons License 2022.08.08 0 2 345856

Majd nézd meg ha tényleg gázhiány lesz, Európa milyen visszaesést fog elszenvedni mondjuk jövő tavaszra.

Előzmény: Törölt nick (345855)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.08 -2 0 345855

Több mint ezer külföldi vállalat állította le tevékenységét az országban, ami összességében ötmillió állást érinthet.

 

Az ipari termelés csökkenése mellett a kiskereskedelmi forgalom és a fogyasztói kiadások is estek, mégpedig 15-20 százalékkal. Közben pedig úgy tűnik, a kínai behozatal sem pótolja a nyugatit – ez kevesebb, mint felére esett az elmúlt fél évben.

Az újautó-eladások havi 100 ezerről 27 ezerre zuhantak, az autógyártás majdnem teljesen leállt, mivel hiányoznak a szükséges alkatrészek, és nem csupán az autókhoz, hanem a gyártásukhoz használt berendezésekhez is.

A helyzet más mint 2014 után, amikor a Krím elcsatolását követő nyugati szankciókat gyakorlatilag kivédték az az oroszok. Putyin utasítására importhelyettesítő programot indítottak, és tartalékokat képeztek a pénzügyi gondok áthidalására. Bár az orosz gazdaság erősen függő maradt a külföldi tőkebeáramlástól és a high-tech termékek bevitelétől, amelyeket nem tudtak hazai gyártással kiváltani – legjobb példák erre a mikrochipek.

Oroszország jobban kiszolgáltatott az európai energiahordozó-exportnak, mint fordítva, miután a kivitele 83 százalékban az európai piacra irányul. Ennek elvesztése igazából középtávon okozhat komoly gondot, mert a portékát a kellő szállítási kapacitás hiánya miatt egyszerűen nem lehet más piacra vinni.

Oroszország olaj- és gázimportjának átirányításánál legtöbbször Kínát és Indiát említik meg lehetséges partnerként. Utóbbi esetében az infrastruktúra főleg Európa felé adott, ez pedig lassíthatja Putyin terveit, hiszen a gázvezetékeket ki is kell építeni kelet irányában.
Peking részéről bár látszik akarat az orosz olajhasználatra, ez valójában ütközik a diverzifikációs elképzeléseikkel, miszerint csökkenteni kell az ország energiafüggőségét.
India esetében sem jobb a helyzet, hiszen az olajfinomítóik kapacitása a maximumot kezdi súrolni, ennél fogva nem tudnak annyi olajat felvenni, amennyit szeretnének.

Sokkal nagyobb bajban vannak, mint azt a vezetés látja

Hiába tudnak az orosz exportőrök dollármilliárdokat keresni azon, hogy a korábbi évekénél jóval drágábban exportálják az olajat- és a gázt, a nyilvánosságra nem hozott adatok azt mutatják, hogy az orosz import lényegében összeomlott. Ez pedig ellátási zavarokat idézett elő a fontosabb árucikkek terén, valamint a nyugati technológia hiányát is megérezték.

    Putyin önellátásra vonatkozó téveszméi ellenére az orosz belföldi termelés szinte teljesen leállt, nincs kapacitás az elvesztett vállalkozások, termékek és kvalifikált emberek pótlására.

verkri Creative Commons License 2022.08.08 -1 0 345854

Honnan lehet azt tudni, hogy Erdogan halálos beteg? A Wikileaks már 2012-ben megszellőztette, hogy Erdogan rákos, és csak egy-két éve van hátra. Ehhez képest...

Előzmény: altimus (345836)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.08 -2 1 345853

 

A legkönnyebben az orosz kőolajat lehet pótolni, a kőolajszármazékok – különösen a dízel – esetében ez már nehezebb feladat.

A legnagyobb falat az orosz földgázfüggőség megszüntetése, hiszen az évi 155 milliárd köbméter orosz vezetékes gáz pótlása évtizedes kihívást és euró százmilliárdos beruházást jelent.

 

Az orosz kőolaj keleti irányba történő értékesítésének megvannak ugyan a logisztikai akadályai, de ezek könnyebben megoldhatók. A földgáz esetében azonban Oroszország legfeljebb az európai éves mennyiség ötödére elegendő szállítókapacitásokat képes hadra fogni Ázsia irányában – és ezen nem is lehet olyan rugalmasan változtatni.

A szankciók közül Oroszországnak hosszabb távon minden bizonnyal az fájhat legjobban, hogy nem fér hozzá a nyugati technológiához, kimarad a tudományos együttműködésekből, ami nélkül képtelen a gazdasági modernizációra, de még egyes iparágak (autóipar) működtetésére is.

 

Különösen, ha Kína inkább az európai kapcsolatait tartja fontosabbnak, és támogatja a nyugati szankciókat.

 

A kaukázusi és közép-ázsiai katonai és gazdasági szövetséges országok sem feltétlen hívei Ukrajna megtámadásának: saját szuverenitásukat féltik, és ők sem akarják elveszíteni kapcsolatukat a Nyugattal. Oroszország sikereket főként abban tudott  felmutatni, hogy az elmúlt nyolc évben mezőgazdasága egy részét átállította az önellátásra.

 

A háború egyik legsúlyosabb következménye, hogy tetézi Oroszország demográfiai válságát: a tragikusan alacsony születésszámok mellett a csúcsokat döntögető kivándorlás is csökkenti az orosz népesség számát és etnikai arányát a soknemzetiségű országban.

Ráadásul a magasabban képzett és nagyobb jövedelemmel rendelkező oroszok hagyják el elsősorban hazájukat, miközben kérdés az is, hogy a háborúban újonnan elfoglalt kelet-ukrajnai területeket Putyin kikkel népesítené be és építené újjá.

"

sasa0955 Creative Commons License 2022.08.08 0 1 345852

Piacon napi 1 millió hordóval kevesebb olaj van, nem lesz tartós az áremelkedés, vagy recesszió van. 

Előzmény: Törölt nick (345825)
Vevegyő Creative Commons License 2022.08.08 -3 0 345851

a ruszkik betartják a nemzetközi szabályokat és előírásokat, még nemháborúban is:

 

https://hvg.hu/vilag/20220808_PFM_1_akna_haboru_brit_vedelmi_miniszterium

 

Régi szovjet aknákat használnak az oroszok a Donbasznál – derül ki a brit védelmi minisztérium legfrissebb háborús értékeléséből. Az orosz csapatok Donyeckben és Kramatorszkban is a formája miatt pillangóaknáknak nevezett PFM-1-es és PFM-1SZ típusú robbanószereket kíséreltek meg telepíteni.

A PFM-1-es akna egy különösen sok vitát kiváltó fegyver, ugyanis színei és formája miatt elsősorban a gyerekekre veszélyes, hiszen a kicsik játéknak vélhetik. A PFM-1 egyébként egy amerikai fegyver, a Vietnamban használt „Sárkányfog”, vagyis a BLU-43 orosz koppintása. Az aknát a Szovjetunió afganisztáni háborújában vetették be először és a brit védelmi tárca azt is megjegyzi, hogy a régi szovjet raktárakból származó aknák minősége és kezelhetősége is romlásnak indult, így minden formájukban elképesztően veszélyesek lehetnek, ráadásul a telepített változataik nem csak a civil lakosságot, hanem a humanitárius aknamentesítő vállalkozásokat is fenyegethetik.

doktordr. Creative Commons License 2022.08.08 -4 0 345850

Én az Orbánhoz képest mindenképpen az ellenkező oldalon vagyok, de nincs olyan politikus, akinek elfogadnám a szavát, ha ezt mondaná. Sajnos ez sokkal jellemzőbb az Orbánhívőkre. Már csak azért is mert hívők, vezér kell nekik, aki megmondja mit tegyenek. Nekem soha nem kellett.

Előzmény: cressiman (345849)
cressiman Creative Commons License 2022.08.08 -2 3 345849

Ez igaz a másik oldalra is.

Előzmény: Baltássy (345848)
Baltássy Creative Commons License 2022.08.08 -4 4 345848

"a barna szarra kevesen mondják azt, hogy két pofára zabálandó csokoládé."

Bár, ha ezt O1G mondja az övéinek, jóízűen meg is eszik. :-)

Előzmény: Törölt nick (345846)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.08 -3 1 345847

De amit – szerintem – tudomásul kell venni, hogy a többség mit akar? Vagy mit fogad el.

 

Szerinted. Hát maradjunk is ennyiben.

 

Előzmény: Harminckétnevemvolt?????? (345844)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.08 -3 1 345846

Tudod, a barna szarra kevesen mondják azt, hogy két pofára zabálandó csokoládé. Bár tény ami tény, vannak ilyenek.

Az izlés lehet különböző, a vélemény is, de az öldöklés, a gyilkolászás az megvetendő, bűnös dolog.

 

* ásít *

 

Előzmény: Harminckétnevemvolt?????? (345844)
Vevegyő Creative Commons License 2022.08.08 -2 1 345845

https://telex.hu/kulfold/2022/08/07/ot-civilt-oltek-meg-a-donyeckben

 

Öt civil vesztette életét orosz támadások következtében a donyecki régióban – jelentette Pavlo Kirilenko, a régió kormányzója.

Három embert öltek meg Bahmutban, egyet Avgyívkában és egyet Blagodatnuban, további nyolc ember pedig megsérült – mondta el Kirilenko.

A dnyipropetrovszki régióban is beszámoltak ágyúzásról. Valentyin Reznyicsenko regionális kormányzó szerint 60 rakéta esett a Nyikopol körzetre, és két ember megsérült Margankában. Csaknem 50 lakás, több autó és egy buszmegálló is megrongálódott, a támadás gázvezetéket és elektromos hálózatot is érintette.

(Sky News)

Harminckétnevemvolt?????? Creative Commons License 2022.08.08 -2 3 345844

Egy népszerű orosz blogger és a TikToker azt mondta, hogy országa támadása Ukrajnában „katasztrófa”….”

 

 

 


Bármire bárhol lehet találni véleményt pro és kontra. Csak üléspont kérdése! Elég, ha a magyar belpolitikát vizsgálod!

 

De amit – szerintem – tudomásul kell venni, hogy a többség mit akar? Vagy mit fogad el. Ami pedig tény; innen a távolból mi sohasem fogjuk megtudni! A sajtó meg mindenütt össze-vissza hazudik!

(miként pl, hogy a magyar parlament már nem is ülésezik! És a banya a cáfolat után még elnézést sem kért!)

Előzmény: Törölt nick (345808)
pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2022.08.08 -2 1 345843

Ezek szerint te libsi vagy?! :D

Előzmény: Törölt nick (345832)
pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2022.08.08 -2 1 345842

Hogy lesz olyan, hogy hrivnya? Valóban hitetlenkedtek volna.

De hamar segítettek volna ezen az elméleti gondon egy kis vodkával.

Előzmény: kinetikus (345830)
pozsonyi muflonlovas Creative Commons License 2022.08.08 -2 1 345841

Nem mondod, hogy a csecsenek Spanyolországban, Portugáliában, Angliában, Franciaországban fejvadásznak?

Nem mondod, hogy a csecsenek indián vagy indonéz vagy indiai vagy maláj vagy indokínai

vagy arab vagy afrikai nép?

(Ha ők bárkin is "bosszút" akarhatnának állni, akkor azok csak az oroszok lehetnének,

lévén a csecseneket anno az oroszok gyarmatosították.)

Nem mondod, hogy az ukránok konkvisztádorok utódai lennének? Vagy akár mi?

 

Úgyhogy ezúttal erősen összekevertél valamit ...

 

 

Ja, s Tajvan kérdése is simán megoldható lenne. Vissza kell adni annak a maradék kb. 800 ezer őslakónak, s mindenki más húzzon onnan a pitsába! (Igen, a kínaiak is.) Aki akar menjen Kínába, aki akar az USA-ba, aki akar az meg Japánba, Portugáliába, stb. Így gondolod valahogy? :)

 

Előzmény: O1g________ (345824)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.08 -2 2 345840

Te elolvastad egyáltalán amit belinkeltél? :)

Előzmény: Törölt nick (345825)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.08 -2 2 345839

Lemész boltba kb. bárhol ejrópában úgy tűnik hogy csak az oroszok szoptak a szankciókkal?

Előzmény: Törölt nick (345838)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.08 -3 2 345838

Az elemzöknek igazuk volt, mikor azt mondták hogy a háborus pánik után visszaáll a régi olajár.

Az oroszok meg kénytelenek voltak 30%-kal olcsobban adni az urali olajat a brentnél.

Most megintcsak olcsobban kénytelenek adni mert külonben nem tudják eladni, ugyhogy bejött az elemzök véleménye: a szankciokkal csak az oroszok fognak szni.

Előzmény: O1g________ (345835)
Biga Cubensis Creative Commons License 2022.08.08 -1 2 345837

"Fedorov szerint több mint 100 orosz katona meghalt és számos katonai eszköz megsemmisült. Hozzátette: mindezt amiatt tudták megvalósítani, hogy az oroszok a múlt héten a légvédelmük jelentős részét Melitopolból Herszonba helyezték át."

https://index.hu/kulfold/2022/08/08/haboru-ukrajna-oroszorszag-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij-kijev-moszkva-hetfo/ejszakai-csapast-hajtottak-vegre-a-himars-ok/

altimus Creative Commons License 2022.08.08 -1 3 345836

azert erdogan es vlagyimir nem olyan nagy spanok, mint gondolnank. meg egy szivatasos varakoztatas valamelyik reszrol es a masik reszrol meg is indulnak a raketak. a multkor is volt egy kis osszezordules a lelott orosz vadaszgep miatt.

 

raadasul erdogan valoban sulyos beteg. az o napjai meg vannak szamlalva, aztan, hogy erdogan utan milyen uton indul el torokorszag, az erosen bizonytalan. az emberek ott se nagyon szeretik azt, ami mostanaban zajlik. kulonosen az inflaciot, a gazdasagi problemakat nem kedvelik.

Előzmény: SULEICA15 (345813)
O1g________ Creative Commons License 2022.08.08 -1 1 345835

Itthon mikor követi? Előbb felviszik 800-ra mindenkinek?

Előzmény: Törölt nick (345825)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.08 -14 1 345834

A Török Áramlat biztosítani fogja a gázellátást Baumgartenig, a Gazprom tárolójáig.

 

 

Baumgartennel nincs Gazprom tarolo, ami van az az osztrak  OMV-e,  ami kb 2,2  mrd kubmeter gazt lehet ott tarolni >

 

Die OMV, einer der beiden Speicherbetreiber im Land, kann in Baumgarten bis zu 2,2 Milliarden Kubikmeter Gas lagern.

Előzmény: SULEICA15 (345813)
verkri Creative Commons License 2022.08.08 -1 1 345833

Akkor jobbosprolik.

Előzmény: Törölt nick (345832)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.08 -1 5 345832

nincs olyan hogy illibsi. Libsik vannak meg nomrális emberek. :)

Előzmény: verkri (345829)
verkri Creative Commons License 2022.08.08 -1 1 345831

Ez tényleg időszerűnek tűnik most, amikor a pápa is amerikai. :)

Előzmény: O1g________ (345824)
kinetikus Creative Commons License 2022.08.08 -1 3 345830

Ha ezt valakinek Moszkvában mutatták volna a 80 as években nem hitte volna el. Most meg még háború is van

Előzmény: Törölt nick (345738)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!