Nem, pestolevest, lazacot brokkolis krumpligratin-nel, és mini lime pie-t, én csináltam őket. Másnap anyámnál megvolt a töltöttkáposzta is, de karácsonyi süteményileg német szokást követtem, és Spekulatius-kekszet eszegettem, nagyon szeretem.
Egyébként jók az ilyen szokások, én is szeretem őket, látod, a halat bele is komponáltam.
akkor én egy harmadik étlapot szeretnék az éttermekben, ahol a "normál" konyhát láthatom. Ha éttermem lenne, egy üvegfalon át oldalról mindent megmutatnék a kiváncsiskodóknak. A hozzám hasonló paranoiásokat ez megnyugtatná (lehet, hogy meg sem nézném, ha tudnám, hogy lehet)
Jövő tavaszra keresünk párocskámmal egy elegáns, romantikus, de nem sznob-jellegű éttermet. Legyenek tökéletes ételek, tisztaság, profizmus, de ne ugráljon egyszerre 10 pincér körülöttünk, nem szeretnénk végig feszélyezve érezni magunkat. Vidékiek vagyunk, annyira sajna nem ismerjük a felhozatalt, de az Alabárdosról, a Tavernáról, és a Spoonról jókat hallottunk. Vagy esetleg valami egyéb? Jó lenne, ha valahol a Duna-parton lenne (kis romantika, meg utána szerenénk a várban sétálni, fényképezni, stb.), de nem követelmény.
Nem, látványkonyhának hívják, csak azt költői túlzásnak tartottam. Kiválasztod egy második étlapról, hogy mit kérsz, és a húsok/halak egy részét hatalmas zajjal egy asztalodon levő platnin készíti el egy szakács.
Úgy látom karácsonykor mindenki inkább a házi beiglit, káposztát, libamájat választja :)) Azt hittem, lesznek karácsonyi menüjavaslatok, hogy egyszer ki merjem hagyni az otthoni főzőcskét :) A take away beiglim igen feledhető (auguszt Cukrászda 1800/rúd....)
azt kell mondjam, hogy nagyon jól sikerült a tegnap. a külföldi vendég ragaszkodott a kéhlihez és nagy nehezen sikerült asztalt szereznem.
a kiszolgálás kedves, a hely pont jó arra, hogy egy laza, nem feszengős nagyon magyaros és nagyon jó vacsorát egyen az ember. tipikusan az a hely ahová magamtól nem mennék, de ha valami külföldi barát jön pestre, akkor ide fogom vinni.
a menü velőscsont, halászlé, hagymás rostélyos, libamáj és vadas őzfilé volt, a végén rétessel és közben pálinkával, sörrel és a desszerthez egy kis szamorodnival.
azt hiszem ha ilyen lenne a többi magarosch vendéglő is, akkor több lenne az elégedett túrista.
külföldi vendégeket akartam valami jó magyaros helyre vinni. a kéhliben nincs hely, így a maligánt gondoltam. mivel még nem jártam ott, érdeklődnék, hogy szerintetek is jó döntés-e.....