Keresés

Részletes keresés

AntiKorrupt Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2727
Valamilyen szinten örülök a választások eredményének. Elégtételt érzek, hogy az SZDSZ végre megkapta megérdemelt jutalmát és eltűnt remélhetőleg mindörökre. Bízom benne, hogy végre megtörténhet az igazi rendszerváltás, és megáll az ország szisztematikus tönkretétele és kifosztása.
örülök az Ajkai eredménynek is, de így is szégyen, hogy a körzet szavazópolgárainak 27,4%-a a hazugság, a korrupció, és a totális diktatúra mellett tett hitet. Lelkük rajta. Mindenesetre az elvtárs nemsokára elveszti a mentelmi jogát, és nem tud tovább elbújni a felelősségre vonás alól a sok-száz-milliós mutyijai kapcsán.
Nagyon remélem. Itt az idő.
mokkaczuki Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2726
Azért azt még szeretném megérni, amikor a képviselők megszavazzák a saját mentelmi joguk megszüntetését, mert akkor alighanem hosszú életű leszek e Földön! :)))
Előzmény: Törölt nick (2720)
mokkaczuki Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2725
"A neoliberális Orbán Viktor győzelme"... még fejfájást fog okozni Európának a következő években - nyilatkozta Danny Cohn-Bendit. Mintha az európai Zöldek le lennének maradva néhány brosúrával. :)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2724
:-)
Előzmény: Bal U (2722)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2723
Igen, azt hittem, hogy lesznek netes eredmények és arra nagyon kíváncsi voltam. Pedig több információt kaptam volna a mókusban így utólag legalábbis, a szomszédom sem votl így aztán csak autóval mehettem volna, így a borocska amit a kezekben láttma a nyilatkozat adása közben nekem nem igen lett volna kitölthető, a sétához meg nem volt kedvem esőben. A biciklimen meg most még nem megy a lámpa. :-(
Előzmény: rechnung (2721)
Bal U Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2722
Hogy ez a rechnung milyen tájékozott! Pákaival vagy ilyen jóba vagy maga SB sírta ki magát a te válladon is???
Előzmény: rechnung (2715)
rechnung Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2721
Ennek én is örülök!
Titibi nem láttalak a mókusban,siettél haza?
Előzmény: Törölt nick (2720)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2720

Szerintem a mentelmi jog nem fog az új parlamentben senkit védeni. Ezért nincs értelme kilincselni a képviselői helyekért.

 

Annak örülök ha Ajkát és a kistérséget továbbra is minimum két képviselő fogja a jövőben is képviselni.

 

 

Előzmény: Kazuária (2719)
Kazuária Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2719
Bizony ez így van. Maradna még lehetőségnek az országos lista, de ott Bélánknál is nagyobb zsiványok vannak. Tetszik nem tetszik oda a mentelmi jog,talán nem követi Bélánk Hagyót Izraelbe.
Előzmény: rechnung (2718)
rechnung Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2718
Tudomásom szerint FG már bejutott mert ő volt a megyei lista vezető.Viszont SB nem mert csak PÁL BÉLA aki szintén a megyei első volt a szociknál.Még Gőgős sem jutott be aki előtte volt SB-nál
Előzmény: Törölt nick (2716)
native99 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2717
Világos. Azokra a személyes adatokra, melyekre a te céljaidhoz szükség van, az Index fórumának nincs szüksége. Ezért regisztráltam az Index-nél és ezért nem regisztrálok nálad. 
Előzmény: lgyg (2714)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2716

Hamár itt tartunk akkor kérdezem, hogy a Listás jelöltek közül ki juthat be?

 

Ferenczi Gábornak van esélye a Jobbik megyei listavezetőjeként?

 

Schwartz Bélának miért nincs esélye amikor országos átlag felett hozott a választókerülete?

 

Miből gondolod, hogy a mentelmi jog bárkit is megvéd majd az új parlamentben? Ha nem lesz FIDESZ-KDNP kétharmad akkor is ott a Jobbik aki szintén programjában tudja a mentelmi jog teljes eltörlését, ők tehát nem csak a szocikét, hanem a sajátjukat is eltörölnék. Ha beterjeszti az új kormány akkor a Jobbikkal ezt kart karba öltve símán átviszik és mindegy, hogy valaki képviselő vagy nem képviselő. Nem jól látom? Ha jól látom akkor nem értem, miért kellene SB-nek feltennie a karját és elporolni? Sőt sokan azt várják újra ringbe száll a polgármesteri székért. Gondolom ezért is agitálták, hogy (ha agitálták) maradjon.

Előzmény: rechnung (2715)
rechnung Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2715

Most hallottam,hogy hétfőn mikor Béla megtudta,hogy biztos nem lesz országgyűlési képviselő annyira elkeseredett(sírás kerülgette),hogy azonnal le akart mondani a polgármesterségről!!!Pákai elvtárs könyörgött 1 napig neki,hogy húzza ki szeptemberig!!!
Értem én,hogy miért menekülne.Mentelmi jog megszűnésével a fidesz szakértői bizottság szétszednék.Jönnek a felülvizsgálatok tömkelege,feljelentések ügyészségi vizsgálatok stb....
lgyg Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2714
"(2) Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig."
Pontosan ez történik a honlapomon. A nyílt szavazás és a nyílt véleménynyilvánítás pedig két egészen különböző dolog.
Előzmény: native99 (2711)
native99 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2713

Nyilván más lett volna az eredmény, ha a szavazólapra az X mellé a nevet, lakcímet, e-mail címet stb. is rá kellett volna írni:-)

 

A demokratikus jogállamok ezért védik a választás titkosságát, a kisember személyes adatait, és ezért kötelezik a nagyokat a közérdekű adatok nyilvánosságra hozására. Ez a demokrácia egyik alapfeltétele.

 

Legalább ilyen fontos a jog előtti egyenlőség. Ezt remélhetőleg most sokaknak lesz alkalmuk megtapasztalni. A mentelmi jog eredeti funkciója lényegében hasonló a személyes adatok védelmével. Arra szolgál, hogy a hatalom támadásával szemben megvédje a politikust, és nem arra, hogy a hatalmon lévők köztörvényes bűncselekmények számonkérése alól bújjanak ki. 

  

Előzmény: rechnung (2712)
rechnung Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2712
Ezért is annyira "látogatott" az az oldal és csak úgy "tolonganak" a hozzászólók!Még az igen lelkes titibinek is sikerült elvenni a kedvét tőle...
De a lényeg nem ez!Hanem a nép ítélete!
Mentelmi jog elvesztése után jöhetnek az elszámoltatások!
native99 Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2711

Tisztelt LGYG!

Mivel te emberek valós személyes adatait  kívánod kezelni, egy kis érdekesség:

 

1992. évi LXIII. törvény

a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról

Az adatkezelés célhoz kötöttsége

5. § (1) Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak.

(2) Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.

(3) Kötelező adatszolgáltatáson alapuló adatkezelést közérdekből lehet elrendelni.

(4) A személyes adatot - akár az érintett hozzájárulásával, akár jogszabály alapján - különösen akkor lehet kezelni, ha ez közérdekű feladat vagy az adatkezelő törvényi kötelezettségének teljesítéséhez, az adatkezelő vagy az adatátvevő harmadik személy hivatalos feladatának gyakorlásához, az érintett létfontosságú érdekeinek védelméhez, az érintett és az adatkezelő között létrejött szerződés teljesítéséhez, az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez, társadalmi szervezetek jogszerű működéséhez szükséges.

(5) Kizárólag állami vagy önkormányzati szerv kezelheti az állam bűnüldözési és bűnmegelőzési, valamint közigazgatási és igazságszolgáltatási feladatainak ellátása céljából kezelt bűnügyi személyes adatokat, illetve a szabálysértési, a polgári peres és nemperes ügyekre vonatkozó adatokat tartalmazó adatállományokat.

6. § (1) Az érintettel az adat felvétele előtt közölni kell, hogy az adatszolgáltatás önkéntes vagy kötelező. Kötelező adatszolgáltatás esetén meg kell jelölni az adatkezelést elrendelő jogszabályt is.

(2) Az érintettet - egyértelműen és részletesen - tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

(3) Az adatkezelésről való tájékoztatás megtörténik azzal is, hogy jogszabály rendelkezik a már létező adatkezelésből továbbítással vagy összekapcsolással az adat felvételéről.

(4) A tájékoztatás - különösen statisztikai vagy tudományos (ideértve a történelmi kutatásokat is) célú adatkezelés esetén - megtörténhet az adatgyűjtés tényének, az érintettek körének, az adatgyűjtés céljának, az adatkezelés időtartamának és az adatok megismerhetőségének mindenki számára hozzáférhető módon történő nyilvánosságra hozatalával, ha az egyénre szóló tájékoztatás lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna.

 

Talán nem lep meg, ha közlöm: személyes adataimat soha nem fogom a te rendelkezésedre bocsátani.

Előzmény: lgyg (2710)
lgyg Creative Commons License 2010.04.13 0 0 2710
Kedves native99!
Ha szerinted az a cenzúra, hogy csak nevedet vállalva nyilváníthatsz véleményt, az igazi demokrácia pedig az, ha névtelen levelekben bárkiről bármit állíthatsz, akkor szomorú bizonyítványt állítasz ki magadról. Neked ugyanúgy jogod van regisztrálni a honlapomon, mint Titibinek vagy egy másik Tibinek... A belépési procedúra sem olyan marha bonyolult, az operátori beavatkozás azért kell, mert gép (ma még? és szerencsére...) nem tudja eldönteni, valós adatokkal jelentkezik-e a belépni szándékozó. Azóta talán már Titibi is rájött, hogy elsőre gépi visszajelzést kapott, hogy regisztrációs kérelmét sikeresen rögzítette (én pedig ezzel egyidőben egy e-mailt a géptől, hogy új regisztrációs kérelem érkezett). Miután ellenőriztem az adatokat és aktiváltam a jelentkezését, Titibi máris teljes jogú tagként használhatta az oldalt, egy hsz erejéig élt is a lehetőséggel.
Előzmény: native99 (2705)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.12 0 0 2709
Tömörkény István

Különféle magyarok meg egyéb népek

 

BUDAPEST
AZ OTTHON KÖNYVTÁRA KIADÓHIVATALA
1910

 

 Vidám magyarok

(részlet)

 

Az anticucilista

 

Áll a cucilista-gyűlés. Vasárnap délután lévén, a tejfelesképű szónokot hallgatja is vagy kétszáz ember a vásárpiacon. Ha valamely élelmes vándorkereskedő fehér cserkesz sipkát nyom a fejébe, hozzá piros színű bundát ölt nyárderékon s mint »muszka« árulja a világ legjobb kaszakövét, amely »a szibériai bányákban találtatódik«, annak is van ekkora hallgatása. A szónok a padról fújja a nótát, a pad körül álló törzskar, esküdt ellenségei a társadalomnak, fésűnek és borotvának, zúg és helyesel, a többi meg csak áll.

 

- Nézzük no, ugyan mire végzik?

 

A beszéd tart tovább, míg egyszer a közönségből előtörtet egy alacsony, őszes ember s rákiált a beszélőre:

 

- Nem hallgatsz mingyárt? még mer a lepénylesőd járni? Le arrul a padrul sebössen! Majd én mondom mög az igazat!

 

Igen nagy tűzzel van a kis férfiú s a padhoz érvén, rángatni kezdi lefelé a szónok urat. A közönség örvendez, hogy lesz már mégis egy kis látnivaló, de a rendőrbíró attól tart, hogy verekedés támad a dologból. Vállon fogja a kis öreget:

 

- Lassabban, atyafi - mondja neki - nem kell okvetetlenkedni.

 

- Micsoda atyafi? - fortyan föl az öreg - micsoda maga? Hogy mer így beszélni velem.

 

- A kapitány vagyok.

 

- Hát aztán? - dünnyögte amaz. - Neköm nem parancsol! Megyei embör vagyok én, nem városi embör! Neköm nem parancsol sömmiféle városi kapitány! Neköm csak a járási szolgabíró úr parancsol!

 

S újból neki áll, hogy legyűri a szónokot a padról s majd ő beszél a népnek. Hogy ne hallgassa ezt a sok léhűtőt. Dulakodás támad s végül a kis embert elvezetik a tömegből. A bíró elé is áll később, ott öt forint bírságban részesül a gabajodásért, amit okozott. Abba ő semmiképen nem állapodik bele. Már miért? Mikor ő oktatni akarja a népet? Megyei ember ő, kéri alássan, s azért, hogy egy kis bort ivott, nincsen rajta kivetni való. Nem nyugszik meg az ítéletben, hanem igen mérgesen és lármásan távozik.

 

Idő multán becitálják az öreget a megyéből, mert a második bíró is rendben találta az ötforintos büntetést. Bejön, hanem nézzük csak meg jól, ki jön be az ajtón? Egy igen megborotvált és megnyiratkozott öreg ember, ünneplő fekete ruhában, selyemkendő a nyakán, a csizmái fényesebbek, mint a hatosos tükör, a fekete kabát bal mellére pedig föl van tűzve a hadi érem, továbbá a jubileumi érem és mind a két medália igen fényesre van tisztogatva és a két kemény csizmaszár, amint egymáshoz csapja őket, olyant szól, hogy ezen megjelenés már igen határozott megjelenésnek nevezhető.

 

- Jelentem alássan, én vagyok az a belomári Buday Istvány, akit hivattak abban az elmult ügyben.

 

Az asztalig elmegy, a cédulát átnyújtja, aztán kimérvén a bíró személyétől a három lépés távolságot, odáig hátrál és ott cövekformába igazodik. Fölolvassák az aktát, hogy a fölebbezés helyben hagyatott. Fizetni kell az öt forintot.

 

- Jaj kéröm szépen - jelenti az ember - nem is panaszkodtam én az ellen akkor sem.

 

- De nem akarja kend vállalni.

 

- Hát akkor kéröm szépen nem vót helyén az eszöm. Jól van az nagyon, szerdára be is hozom. Mert nem olyan embör vagyok én. Még a király is szeretött engöm. Kéröm szépen.

 

- Jól van - mondja a bíró - akkor most elmehet.

 

- De nem mögyök ám kéröm szépen - szól az öreg - mert szóm van. Mert tuggya, nem tudtam ám én azt akkor, hogy maga maga. Mert ha tudom, hogy maga csakugyan maga, nem úgy beszélök magával.

 

Az öreg a hatóság iránt való tiszteletét ezen beszéd által kifejezvén, sarkon fordul, hogy összecsengnek mellén a réz és bronz medáliák s halad kifelé. Az ajtónál azonban még visszaszól:

 

- Csak legalább, alássan kéröm, azt a cucilistát le bírtam vóna lükni a padrul...

 

A tornácon az ácsorgó népek között emelt fejjel tekint szét. A csizmasarkok büszkén kopognak a kövön, a medáliák ragyognak fényesen s mindenféle fiatal hajdúk és rendőrök, akiknek csak amolyan polgári érmük van, tisztelettel nyitnak utat előtte. Mégis csak szép az élet.

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.12 0 0 2708
Kemény Zsigmond

 

Élet és irodalom

(részlet)

 

"Nemzeti életünk közelebb lefolyt néhány százada nem volt a közjólét, öntudat, körülmények teljes ismeretéből származott józan számítás, polgári erény és dicsőség korszaka.

 

Évkönyveink lapjain gyéren, elszórtan ami fényes és nagyszerű tűnik is fel, az az ember és honfi magasabb elhivattatásának inkább jogfenntartása, mint birtoklása.

 

A nemzedékek hosszú sorain apáról fiúra véghagyomány gyanánt leszállott viszályok következésiben elerőtlenedés, a pillanat csábjainak bűnös bókolás, a körülmények megnehezedő súlyának tehetetlen maga-aláadás jövének napirendre.

 

A hazafi elszánás, mely csekélynek veszi a parányi életet a nemzeti becsület fenntartása nagy pillanati közt, s ha szükség az intéző Nemezis kezéből a bírói pálcát vagy bosszuló tőrt kiragadni ... csak kötelességnek tartja; s mint a hitnek hattyúja felhasítja kebelét, kiomlott vérével táplálja erőssé meggyőződése gyermekeit, ritkán volt álma a szív felhevült érzéseinek; szinte soha éber akaratja.

 

Jelenkorunkban azonban a viharok egén fénylik itt-ott egy-egy szebb reménnyel biztató sugár; állított elé az oly sokkal adós sors néhány választottakat, kiknek éjjelök és nappalok a hon értelmi, erkölcsi és nemzeti újjászületése fáradságteli munkájára van felajánlva.

 

 

A középkor leventéje elvándorolt azon helyre, hol előde hamvai nyugszanak, s míg a visszaemlékezések urnáin borongott, mindaz, ami szent vala keblében, erőt és elszánást merített a harcok és szenvedések azon hosszas útjára, mely a megváltó szent földére vezete. Mi is, midőn az ősök unokáinak Földvár dombsoraira, a nemzeti ravatalra mutatánk, nem azért tevők, hogy a koporsó kiáltsa az élet közé a tettet elölő szót: "memento quia pulvis es", hanem hogy a halál tanítson meg az életre, a pártviszályra pazérolt és célt tévesztett évsor az egyesült erejű és számító munkásságra, a caudiumi szoros a thermopülaire."

Törölt nick Creative Commons License 2010.04.12 0 0 2707
No a hozzászólások most már nem bonyolultak, lényegében tök jó a hozzászólások szerkesztésének lehetősége.
Előzmény: Törölt nick (2704)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.12 0 0 2706

A kérdés az, hogy a plusz adminisztrátori engedélyezéstől mit remélnek? Ehhh mindegy.......

Előzmény: native99 (2705)
native99 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 2705
Félnek a fiúk a szabad véleménnyilvánítástól. Homokba dugják a fejüket: azt hiszik, ezzel elkerülhető a bukás. Itt a példa, cenzúrával nem lehet választást nyerni.
Előzmény: Törölt nick (2704)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.12 0 0 2704

Amúgy haláli ez az oldal, ide is regisztráltam volna, vagy meg is tetem nem is tudom:

 

Add meg a neved (a valódit) ok megadtam. Add meg a címedet. Ok megadtam adj meg iwiw, azonosítót ok megadtam. (Mert így ygorsan lehet majd azonosíatni ki is vagyok vala.) Elküldtem mindent és megkapta ma belépéshez szükséges linket.

 

Ha azt hiszitek tudok írni akkor tévedtek. Még valami operátor majd még valamit aktivál.  :-)

 

Nem is tudom sírjak vagy nevessek.

 

Ha ezek után a hozzászólások olyan bonyolultak mint a régi rendszerben azt hiszem ismét nem fogok írni bele............ Sokadszorra azonosítom magam a helyi hírportáloknak teljesen hiába. :-(

Előzmény: Törölt nick (2703)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.12 0 0 2703
Előzmény: Csabikuci85 (2702)
Csabikuci85 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 2702
Vajon a városi honlap foglalkozik majd a választási eredménnyel, vagy sem?? Délelőtt egy rövid irományt már illett volna közzétenni!!! 2010-et írunk, ébresztő........fényévekkel le vannak maradva.

Én arra számítottam, hogy nálunk lesz 2. forduló, bár én magam nem mentem volna el szavazni, elég egyszer is. Nem is igazán É.J. eredményén lepődtem meg, hanem hogy S.B.-ra milyen kevesen szavaztak. Talán a többség mégsem él olyan jól, mint régen és változást akartak.
Ha O.V. csak a felét betartja az ígéreteinek, jobban fogunk élni. Nem várok Kánaánt, csak azt, hogy rosszabb ne legyen a helyzet. Talán Török Gábor nyilatkozta azt valahol, ha a jóra nem is lehet, de legalább a kevésbé rosszra szavazzanak az emberek.
A szocik saját magukat tették parkolópályára és ebből sokat lehet tanulni más pártoknak is.
Én Ajkán azt várom, igenis profitálni tudjon a város abból, hogy a többség a leendő kormányzó pártra adta le voksát. Lehet hogy soha nem leszünk annyira preferáltak, mint Pápa vagy B.füred, de elég kínos lett volna 4 évig széllel szembe pisilni.
rechnung1 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 2701
http://index.hu/belfold/2010/valasztas/a_szocialista_megmondoember_nem_bugatta_be_a_sertest/
Herthinho Creative Commons License 2010.04.12 0 0 2700
Köszönöm szépen!
Ha, a kívánságaidnak a fele megvalósul, már az is elég lenne!
;-)
Előzmény: rechnung1 (2698)
rechnung1 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 2699
99,18 százalékos feldolgozottságnál a pártok területi listáira leadott szavazatok száma és aránya:
1. FIDESZ-KDNP 2 666 727 szavazat, 52,76 százalék,
2. MSZP 975 292 szavazat, 19,30 százalék,
3. Jobbik 844 169 szavazat, 16,70 százalék,
4. LMP 375 310 szavazat, 7,43 százalék,
5. MDF 134 157 szavazat, 2,65 százalék,
6. CM 45 246 szavazat, 0,90 százalék,
7. Munkáspárt szavazat, 5 570 0,11 százalék,
8. MSZDP 4 052 szavazat, 0,08 százalék,
9. ÖP 2 675 szavazat, 0,05 százalék,
10. MIÉP 1 272 szavazat, 0,03 százalék.
rechnung1 Creative Commons License 2010.04.12 0 0 2698
Herthinho.

Kívánok én hitet, kedvet, szép szerelmet,
hű türelmet, utadhoz fényt, csodát, álmot,
békességes boldogságot,
magyar szót és égre kéket, emberarcú emberséget.
Verseket, célt, igazságot, daltól derűs, jobb világot.
Kézfogásos tiszta csöndet és mosolyból minél többet.Adjon az isten születésnapod alkalmából
Előzmény: Herthinho (2697)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!