Na nekem is evvel szórakozik most. Ezt írtam múltkor! Nekem ez a kipufogó nyomás érzékelő hiba volt/van. A PDF szűrő elott es után is meri a nyomást, vagy koszolódik a szűrő - de akkor hamarosan hiba jelző lámpa is jelezni fog- vagy csak érzékelő. Nálam evileg az erzekelo lesz, az nem olyan drága, 50e Ft hol még hivtalos Audi szervízben is meg van a csere. Nekem egyébként autópálya után kiveszi a jelzést, tartósabb városi forgalomban kiadja megint...
Sziasztok. Ma jöttem haza bécsből és haza jövet elkezdett villogni az izzítóspirál ikon de kb 1-2 percig csak. Na én úgy tudom hoy ez izzítógyertya hiba... nem rég kicseréltem kettő gyertyát amit írt a gép hogy rossz... töröltük a hibát. Mi lehet még? lehet megint valamelyik nem jó?
A viszkó ventillátor belső gyűrűjén több hajszálrepedést észleltem ma. Utánaolvasva kiderült, hogy elszabadulva a hűtőt képes megsemmisíteni. A hűtő nálam gyári és 5 hónapos. Szóval merjem beindítani? :) De komolyan. 3 hónapja néztem, akkor tutira nem volt egy repedés sem. Most van vagy 5-6 repedés többnyire 4-6mm, és kettő 1cm körüli, a gyűrű harmadáig, 2-3e km alatt alakult ki. Ez mennyire gyakori 4B, C5-nél ? Gondolom, a szervízállás-kibillentést igényel a cseréje. Kell hozzá spéci szerszám a viszkóról leszedéshez? Ha lebűvölöm a lököst, sk nekiállhatok? nincs nagy kedvem így mozogni vele.
Alkatrészügyi kérdés még, hogy van-e többféle viszkó venti felfogatási átmérő/megoldás - mert a képek alapján nem kéne nálam egyfajta külső védőgyűrűnek lenni, és az eredeti 2,7t 9-nél kevesebb lapátú, de mintha rádiusz irányban húsosabb lenne a központi gyűrű a viszkó körül - ami nálam repedezik.
Nagyon úgynéz ki,hogy a kerékszettem miatt volt a remegés amiről korábban írtam. Új téligumi és felni kombóval nem vettem észre a rázkódást ami eddig szét idegesített.
Az elektronika a leggyengébb láncszem ezekben az autókban. A többit csak akkor cseréled, ha eltörik, elkopik, elfogy. Mindez egy lineáris, időskála mentén haladó, nagyjából előre tervezhető lépésekből álló folyamat. Az alkatrészeknek megvan a maguk élettartama, ha az letelt, akkor csere.
Az elektronika ennél jóval bonyolultabb ügy. Tulajdonképpen előre teljesen kiszámíthatatlan az ilyen eszközök meghibásodása és legtöbbször minden logikát nélkülöz is egy-egy ilyen kütyü hibájának az oka. Én pl. most hoztam haza a gépet a szerelőtől. Korábban elpanaszoltam, hogy a gyári riasztó időnként önálló életre kelt és minden ok nélkül végigműsorozta az éjszakát. Ezzel párhuzamosan az akksi is elkezdett hülyéskedni: néha 3 nap állástól teljesen lemerült, máskor meg 4 nap után is 100%-os volt. A szervizben megállapították, hogy az egyik ablaktörés-érzékelő elhalálozott, ez okozta a bibit. Most mondjátok meg, mi a fenétől romlik el egy ilyen érzékelő? Mert megérteném, ha 80 fogaskerék és rugó járna, súrlódna, feszülne és tekeredne egymáshoz egy ilyenben, de hát egy fia mozgó alkatrész nincs benne és senki/semmi nem nyomkodja, koptatja, feszegeti, hogy attól idővel elromolhatna. Nem. Egyszerűen ez is az elektronika egyik csodája, vagyis az egyik pillanatban még működik, a másikban már nem. Hogy miért, azt senki nem tudja...
Az akksit felprogramozták az autóhoz, így talán jobban együttműködik majd az autó elektromos vezérlésével és talán megúszom csere nélkül. Most tesztelni fogom néhány napig, hogy merül-e, aztán majd meglátom, hogy veszek-e bele újat.
A fényszóró magasságállítás továbbra is defektet jelez. Arra számítottam, hogy az akksi magához térése után majd magától megjavul (másnál már volt példa erre), de egyelőre nem akar. Hát ennyi.
Amiket leírtam, mind elektromos eredetű hibák, ami engem egyrészt elkeserít, mert szégyenletesnek tartom a harmadik évezredben, másrészt bosszant is, mert ugyanannyiba kerül (vagy drágább), mint egy "tisztességes" mechanikai meghibásodás elhárítása.
2009-es...akkor lehet a legfrissebb van rajta, de nem biztos... én 2010 ben frissítettem fel. navi-t utólag meglehet oldani, és igen, van benne Mo. térkép
Na azt hogy? Komolyan érdekelne, ártani biztos nem árt neki... 2009 4f
van benne ilyen "média center" is. Az le tud játszani valami dvd-t (vagy másik formátumot) is? Esetleg sd kártyará mentve? Ez csak érdekesség képen izgalmas.. Nincs benne navi, nem tudom lehet e bele tenni illetve ismeri e Magyarországot es érdemes-e.
Sziasztok! Tényleg érdekes autók ezek az a6-k.... Az elmúlt 2 hónap alatt mentem vele 15e km a vásárlás óta de mindig meegörvendeztet valami új jelenséggel. A vásárlás után ki kellett cserélni a két komplett ventillatort -ezt már írtam, láttam amikor vettem benne volt a pakliban-. Azóta 2x fordult elő, hogy a rádió teljesen elhalt: indítás után meg sem szólalt, se kép se hang. Aztán 10 perc múlva elindult magától, de mintha levették volna az akku sarukat, a telefont is újra kellett parositani (Bluetooth). Aztán megismételte két hét múlva de akkor már rovidebb ideig pihent.
tegnap beadott egy új hiba kódot, valami kipufogó nyomás érzékelő hibát, amit ha autópályán megyek egy darabig utána kitöröli magától, aztán 1x csak megint visszaadja stb. Lényegében szórakoztat, érdekes autó. Ez a sok elektronika és ellenőrzés azért nem hagy unatkozni minket... Tudom, hogy cserélnem kell amint tudom ezt az alkatrészt es nem is drága csak nincs rá ezen a héten időm, így mindig izgalmas a nap, hogy sikerül-e hazatérnek vele (nem veszi le a motor teljesítményét a computer...) eddig mindig hazajött rendesen!
Szerintem ha ég a lámpa akkor vissza is dobta a hibát! Mert ha egyszer nem lett megjavítva akkor ugye még a probléma ott van! Nem lehet hogy leszorult a geometria? CSAK tipp ;)
Én jellemzően finoman járok vele de ha előzünk vagy olyanom van simán padló gáz! Akkor meg ugye járatódik jól ;)
Meg is van a hibakódom - P0046: Turbo / Super Charger Boost Control Solenoid Circuit Range / Performance
egy magyar hibakódos oldal ezt hozta ki a magyar megfelelőjére: Turbó - szuperfeltöltő töltőnyomás szabályzó mágnesszelep áramkör tartomány / teljesítőképesség hiba
Volt-e valakinek esetleg már ugyan ez ?
Másik kérdésem, hogy kitöröltem a hibakódot, de a check engine lámpa változatlanul világít. Hibakód törlésre nem kellett volna eltűnnie ? Vagy ez természetes hogy addig fog világítani amíg a turbó jó nem lesz?
Abban esetleg tudsz segíteni, hogy leírod melyik OBD olvasót vegyem meg, ami biztos hogy fog működni ? Most néztem körül az interneten, és van egy pár.... Köszi
Budapestről. A check engine lámpával kapcsolatban az a furcsa, hogy az esetek többségében menet közben elalszik, de minden új gyújtásrátétel után előjön, és néha egész úton világítva is marad. De mindegy, majd nézek valami normális OBD olvasót.
2005-ös 3.0 TDI adaptív fényszóróállítás hibája állítólag típushiba. Az enyém nyáron egyszer már elromlott, aztán pár nap múlva magától megjavult. Sajnos néhány hete megint megmakkant, de most valahogy nem akar megjavulni. Valami elektronikus gebasz lehet ez is, mint minden más ezeknél az autóknál. Ha nem lenne bennük elektronika, ezek az autók 100 évig működnének.
Érdekes, bármi elromlik, azt a választ kapom rá, hogy típushiba.
Rendszeresen olvaslak Titeket, de eddig szerencsére nem volt komolyabb bajom a 2004-es 3.0TDI-vel.
Most VCDS -el kapcsolatban kérdeznék. Van egy ELM 327 nevű Bluetooth -os OBD olvasó. Ezt próbáltam volna a VCDS-el összepárosítani, de nem ismeri fel. (a gép felismeri, csak a vcds nem). Felejtsem el ? Lehet hogy az egész kérdés hülyeség volt, de ebben még abszolút kezdő vagyok. Akarok majd beruházni normális usb kábeles megoldásra, de most SOS-ben kellett volna, és ezt tudtam csak kölcsönkérni. Kigyulladt a hétvégén a check engine lámpa, és már 200 a vérnyomásom :)