Nem elsősorban a klubjukat, hanem annak a gazdasági igazgatóját vagy a részvényeseket. Ezek minden bizonnyal remek és becsületes emberek, mindig rossz érzésem támad, amikor gonosz futballisták kellemetlen helyzetbe hozzák őket. :)
Torma a kilencvenes évek Németh Krisztiánja. Nem értem, hogy ha sokak szerint Némethet nem szabad kritizálni, akkor Tormába miért lehet belerúgni?
Vadócz jobb futballista, mint Tóth Balázs vagy Bodor, viszont Tőzsér esetében már nem vagyok erről meggyőződve. Maximum annyit ismerek el, hogy a válogatottban több értelmes dolgot csinált.
Én kifejezetten utálom azt, amikor a játékosok hisztivel vagy a Bosman-szabállyal próbálják sakkban tartani a klubjukat.
Egyfelől nem tudjuk, milyen kivásárlási ár van (ha van) Balázs új szerződésében, másrészről meg ha elég jó, akkor ki fogja valaki fizetni az árát, ha meg nem, akkor a PSV még mindig jó hely a fejlődésre.
Juhász és Dzsudzsák bizonyosan elszerződnének egy erősebb ligába, ha nem kellene értük fizetni (vagy legalábbis kevesebbe kerülnének, mint ami a "hivatalos" áruk).
Vadócz azért játszik a spanyoloknál, mert alig egymillió euróba került - ami azon a szinten aprópénz - és arra pontosan jó, hogy egy bármikor bevethető kiegészítő ember legyen. Szerintem az Osasuna eleve így számolt vele, és erre sajnos Vadócz nem tudott látványosan rácáfolni.
Egyébként tartom azt az állításomat, hogy Vadócz semmivel sem jobb futballista, mint Fehér Csaba, vagy éppen Bodnár és Tőzsér. Ha ő is beérné egy Salzburggal vagy egy Genkkel, akkor ott istenkirály lehetne, és állítom, hogy hasznosabb tagja lehetne a nemzeti tizenegynek is.
Érdekes egyébként összevetni, hogy miképpen szerepelt a magyar válogatott, amikor a légiósok többsége rendszeres kezdőember volt a csapatában, és milyen eredmények születtek akkor, amikor a fiaink csak kispadoztak. Állítom, hogy az előbbi esetben egyértelműen jobb eredmények jönnének ki, mint utóbbi esetben. A 2008-as meccseink - ha nem is látványosan - de jobbak voltak, mint a 2009-esek, és érzésem szerint a 2010 ősziek is jobbak lesznek, mint a 2011 tavasziak.
A magyar játékosoknak - néhány unikális kivételtől eltekintve - semmi keresnivalójuk az angol, az olasz és a spanyol élvonalban. Nekünk egyelőre a Bundesliga középszer a szintünk, valamint a belga, a holland és az osztrák első liga, illetve a Championship. Inkább legyenek a mieink ezen a szinten sztárok, mint hogy a topligás csapatokban kispadozzanak.
Ami Némethet illeti: négy év alatt két különböző ország öt különböző szinten lévő klubcsapatát járta meg, és a 2009 október-novemberi athéni időszaktól kezdve totálisan értékelhetetlen a teljesítménye. Ezek után miért bűn feltenni a kérdést, hogy hol a hiba? Ugyanis valamit vagy apokaliptikus mértékben elb*szott a pályafutásában, vagy pedig Németh nem több egy Orovecz-imitátornál, aki a saját korosztályából kilépve semmit nem ér.
Tudtommal Dzsudzsáknak már csak fél év volt hátra a szerződéséből, vagyis nyárig azzal tárgyalhatott volna, akivel akar. De inkább aláírta az új szerződést, ezzel tényleg a klub kezébe tette a döntést, hogy megy vagy marad. (Nekem azzal semmi problémám nincs, ha valaki kierőlteti a klubjánál, hogy adják el egy erősebb bajnokságba. Van erre precedens? - Természetesen azt kivéve, hogy valaki a magyar bajnokságból igazol külföldre a klubja akarata ellenére, olyanról már hallottam. És semmi kifogásom ellene.)
Német 22 éves nem hiszem hogy ősszeomlott volna és főleg azt nem hogy ezért a magyar sportújságirók lennének a felelőssek.
Az újságiró arról ir ami érdekes az Olimpiákosz Volosz nem túl érdekes téma tehát nem sokat emlegetik.
Az hogy Németh Krisztián 17 évesen vagy akkár 20 évesen kiemelkedően tehetséges volt a korosztályában az tény , ezért került a Liverpolba is de nem törvényszerű hogy a felnőttek közt is kiemelkedő kell vagy kellene hogy legyen és ez néha inkább múlik a szerencsén , mint azon hogy mit mond róla a média.
Mellesleg az nem egy előny számára hogy magyar, mert ezen a szinten nem babra megy a játék, és ha van vakinek két azonos képességű labdarúgója annyi különbséggel hogy az egyik francia a másik magyar akkor nem nehéz eldönteni , hogy az 1 millió euronak vagy a 2-3 millió eurónak duplázza meg az értékét azzal hogy játszatja mondjuk az angol elsőosztályban.
Ráadásul ez a "beéri" természetesen úgy értendő, hogy egyetlen ajánlatot se fogadott el Juhász vagy Dzsudzsák klubja, tehát semmi lehetőségük nincs máshova menni, hacsak nem kezdenek el hisztizni. Akkor meg az lenne a baj.
Talán azért, mert aki beéri egy gyengébb bajnoksággal, ahol alacsonyabb színvonalú teljesítménnyel és kisebb erőbefektetéssel is boldogulni tud (pedig a képességei alapján erősebb bajnokságban is szerepelhetne), annál felmerülhet a gyanú, hogy ezt a felfogását a válogatott meccsekre is exportálja.
Vadócz 2008 nyara óta játszik a spanyol élvonalban. Azóta 102 meccsen volt lehetősége a játékra, és lett neki 54 (ennek egy nem jelentéktelen része pár perces becserélést jelent).
Nem értem, miért kellene ezzel elégedettnek lennem, miközben nála sokkal jobb futballisták (pl. Juhász, Dzsudzsák) beérik egy gyengébb bajnoksággal is.
"A megjegyzésedről annyit, hogy sajnos úgy néz ki, továbbra sem az a hülye, aki a problémát okozza, hanem az, aki szóvá teszi..."
igen, én egy hurráoptimista alkat vagyok, akit elvakít a népsport és a blikk, amit nem olvasok.
komolyra fordítva: kicsi egyensúlyra azért nem ártana törekedned, mert amíg Vadócz játszott, nem nagyon dicsérted. Pedig éppen azért volt dicséretes a teljesítménye, mert ő a spanyol bajnokságban tudott rendszeresebb játéklehetőséghez jutni, mint sokan mások jóval gyengébb helyeken sem.
szerintem lenne azért átmenet a hurráoptimizmus és a szar is ízetlen-stílusú gyomorfekélyes károgás között