Lisztes és Dárdai a Bundesligában játszottak, márpedig én emlékezetem szerint az angol, a spanyol és az olasz első ligát tartottam túl erősnek a legtöbb magyar játékos számára. A hozzászólásomban ráadásul azt írtam, hogy a topligás magyarok között akadnak "unikális" kivételek. Ilyen kivétel volt például régebben Détári vagy mostanában Gera.
A másik tény: amikor Dárdai a Hertha BSC-hez került, akkor a berliniek a második ligában szerepeltek. Dárdai viszonylag egyenletesen játszotta be magát a Herthába, és 22-23 évesen már egy BL-résztvevő csapat kulcsembere volt, aki után a Bayern érdeklődött. Vadócz jelenleg 26 éves, a BL-től fényévekre van, és a Valencia vagy aReal Madrid se érdeklődik utána.
Lisztes 1997 és 2001 között játszott a Stuttgartban, de nem tudott stabil kezdőemberré válni. A Werder Bremen 2001-ben, amikor Lisztes odaigazolt, a 7. helyen végzett a Bundesligában, azaz nem volt több egy középcsapatnál. Az már részben Lisztes érdeme, hogy később előbbre jutottak a tabellán.
Egyébként szerintem nem az a langyosvíz, aki a tudásához passzoló csapatban játszik, és ott vezéregyéniség, hanem az, aki jó pénzért elüldögél a kispadon.
Pontosan. Hogy Csányiék 2020-ban vezető pozícióban lesznek-e a magyar futballban, azt persze kétlem, de a hagyományokat tekintve páran biztosan, valószínűleg még akkor is Mezey lesz az edzőguru, vagy nyugdíjazása után Egervári ;)
És az ilyen ígéretek legalább konkrétan számonkérhetőek, nem úgy mint az esélyes vagy szerethető csapat. Persze a 2020-as céldátumarra jó, hogy pár évig még ne kelljen semmit teljesíteni.
Ha Dárdai nem is, de valamelyik válogatott aranylábúnk igazán elmehetett volna a Go Ahead Eagles-be, ami mégiscsak az egyik legkirályabb nevű focicsapat a világon.
Azért jó, hogy mondjuk Dárdai annak idején nem olvashatta az okfejtésedet, mert esetleg valamelyik alkalommal, mikor kikerült a Hertha kezdőjéből - nem kevés ilyen volt -, elment volna a Go Ahead Eagles csapatához, és most nem tekintenének rá Berlinben úgy, mint egyfajta ikonra. Vadóczban pont azt tisztelem rettenetesen, hogy sosem adja fel, ha épp nincs a topon, és eddig mindig vissza is küzdötte magát. Remélem, marad ilyen gerinces, fasza sportember, és nem áll be az Általad annyira kívánatosnak tartott langyosvíz táborba.
Arra próbáltam utalni, hogy a holland/belga kezdők 90%-a semmivel nem tett többet hozzá a válogatott játékához, mint az élbajnokságban padozók. Logikailag igazad kellene, hogy legyen, de sajnos nem nagyon volt így.
Nem elsősorban a klubjukat, hanem annak a gazdasági igazgatóját vagy a részvényeseket. Ezek minden bizonnyal remek és becsületes emberek, mindig rossz érzésem támad, amikor gonosz futballisták kellemetlen helyzetbe hozzák őket. :)
Torma a kilencvenes évek Németh Krisztiánja. Nem értem, hogy ha sokak szerint Némethet nem szabad kritizálni, akkor Tormába miért lehet belerúgni?
Vadócz jobb futballista, mint Tóth Balázs vagy Bodor, viszont Tőzsér esetében már nem vagyok erről meggyőződve. Maximum annyit ismerek el, hogy a válogatottban több értelmes dolgot csinált.
Én kifejezetten utálom azt, amikor a játékosok hisztivel vagy a Bosman-szabállyal próbálják sakkban tartani a klubjukat.
Egyfelől nem tudjuk, milyen kivásárlási ár van (ha van) Balázs új szerződésében, másrészről meg ha elég jó, akkor ki fogja valaki fizetni az árát, ha meg nem, akkor a PSV még mindig jó hely a fejlődésre.