Lenne egy kérésem: sorolj már fel néhány olyan esetet, amikor egy magyar futballista tartósan kiszorított a csapatból egy nemzetközi szinten jegyzett játékost!
Egyébként szerintem nem az a langyosvíz, aki a tudásához passzoló csapatban játszik, és ott vezéregyéniség, hanem az, aki jó pénzért elüldögél a kispadon.
szerintem Vadócznak sem lehet felróni, h nem tudatosan építkezett volna:
Honvéd, Auxerre, Motherwell, NEC, Osasuna - miután rájött h az Auxerre sok neki, nagyon szépen, lépésről lépésre építette fel a karrierjét. Pamplonában most új edző van de biztos vagyok benne h Vadócznak még lesz lehetősége a bizonyításra.
Végül Korcsmárról: a mai NS-ben olvastam a vele készült interjút, amiben elmondta, hogy a Bergennél erősebb klubok is megkeresték, és néhol a pénz is több lett volna, azonban ő a rendszeres játéklehetőséget választotta, mert fokozatosan akarja felépíteni a karrierjét.
Korcsmár Zsolt egy intelligens futballista. Remélem, sikeres karrierje lesz.
A belga/holland kezdők 90 százaléka semmivel sem tett hozzá többet a válogatott játékéhoz, mint a topligás kispadozók?
Nézzünk néhány tényt:
Juhász Roland: az ő súlyát jól mutatja, hogy amikor két éve az albánok ellen ki kellett hagynia egy Vb-selejtezőt sérülés miatt, a fél ország halálfélelemben volt.
Dzsudzsák: ő az etalon.
Babos: az előző Vb-selejtezőkön a magyar csapat egyik legjobbja volt. Én mindig nyugodt voltam, ha tudtam, hogy ő véd.
Fehér Csaba: a 2004-es, majdnem pótselejtezőt érő Eb-selejtezőkön a magyar csapat egyik legjobbja volt, a svédek elleni kinti játékáról akkoriban ódákat írtak.
Horváth Ferenc: a máig sokak által szeretett Bicskei-válogatottnak két éven át a Genk játékosaként volt a kulcsembere.
Ez azért több, mint tíz százalék.
A másik dolog: nem a belgán és a hollandon van a hangsúly, hanem azon, hogy a magyar játékosok ne szerződjenek erejüket meghaladóan erős klubokba. Ha szegény Fehér Miki nem a portugál sztárcsapatokra teszi fel az életét, talán ma is élne (nekünk pedig nem lenne csatárproblémánk).
Lisztes és Dárdai a Bundesligában játszottak, márpedig én emlékezetem szerint az angol, a spanyol és az olasz első ligát tartottam túl erősnek a legtöbb magyar játékos számára. A hozzászólásomban ráadásul azt írtam, hogy a topligás magyarok között akadnak "unikális" kivételek. Ilyen kivétel volt például régebben Détári vagy mostanában Gera.
A másik tény: amikor Dárdai a Hertha BSC-hez került, akkor a berliniek a második ligában szerepeltek. Dárdai viszonylag egyenletesen játszotta be magát a Herthába, és 22-23 évesen már egy BL-résztvevő csapat kulcsembere volt, aki után a Bayern érdeklődött. Vadócz jelenleg 26 éves, a BL-től fényévekre van, és a Valencia vagy aReal Madrid se érdeklődik utána.
Lisztes 1997 és 2001 között játszott a Stuttgartban, de nem tudott stabil kezdőemberré válni. A Werder Bremen 2001-ben, amikor Lisztes odaigazolt, a 7. helyen végzett a Bundesligában, azaz nem volt több egy középcsapatnál. Az már részben Lisztes érdeme, hogy később előbbre jutottak a tabellán.
Egyébként szerintem nem az a langyosvíz, aki a tudásához passzoló csapatban játszik, és ott vezéregyéniség, hanem az, aki jó pénzért elüldögél a kispadon.
Pontosan. Hogy Csányiék 2020-ban vezető pozícióban lesznek-e a magyar futballban, azt persze kétlem, de a hagyományokat tekintve páran biztosan, valószínűleg még akkor is Mezey lesz az edzőguru, vagy nyugdíjazása után Egervári ;)
És az ilyen ígéretek legalább konkrétan számonkérhetőek, nem úgy mint az esélyes vagy szerethető csapat. Persze a 2020-as céldátumarra jó, hogy pár évig még ne kelljen semmit teljesíteni.
Ha Dárdai nem is, de valamelyik válogatott aranylábúnk igazán elmehetett volna a Go Ahead Eagles-be, ami mégiscsak az egyik legkirályabb nevű focicsapat a világon.
Azért jó, hogy mondjuk Dárdai annak idején nem olvashatta az okfejtésedet, mert esetleg valamelyik alkalommal, mikor kikerült a Hertha kezdőjéből - nem kevés ilyen volt -, elment volna a Go Ahead Eagles csapatához, és most nem tekintenének rá Berlinben úgy, mint egyfajta ikonra. Vadóczban pont azt tisztelem rettenetesen, hogy sosem adja fel, ha épp nincs a topon, és eddig mindig vissza is küzdötte magát. Remélem, marad ilyen gerinces, fasza sportember, és nem áll be az Általad annyira kívánatosnak tartott langyosvíz táborba.
Arra próbáltam utalni, hogy a holland/belga kezdők 90%-a semmivel nem tett többet hozzá a válogatott játékához, mint az élbajnokságban padozók. Logikailag igazad kellene, hogy legyen, de sajnos nem nagyon volt így.
Nem elsősorban a klubjukat, hanem annak a gazdasági igazgatóját vagy a részvényeseket. Ezek minden bizonnyal remek és becsületes emberek, mindig rossz érzésem támad, amikor gonosz futballisták kellemetlen helyzetbe hozzák őket. :)