sokszor csak Némethről témázunk amikor elkallódott tehetségekről van szó de Filkor ugyanez a szint aki még az Inter Primavera csapatában Balotellivel együtt játszott és mégis ellentéte karriert futottak be
A következő ellenfél Románia, mennyire tart tőlük hazai pályán?
Viccel? Leverjük őket, mint a szart. Nézze, a VB-re ugyanúgy nem jutottak ki, mint mi, és még a világranglistán is mögöttünk vannak, nincs félnivalónk.
Még valami tőle, ha már a napokban összeeresztettétek a német és az angol futballt:
"Theres much more short passing in Germany and more technically good football. There are only two or three teams in England playing genuinely good football."
Fifa.com, interjú Claudio Pizarróval. Érdekes, Magyarországon kissé szokatlan hozzáállás:
At the Copa America, Peru face Uruguay, Chile and Mexico. All three went to the 2010 FIFA World Cup™. It means well be even more fired up, even if its obviously not going to be easy.
Ez nálunk eddig így nézett ki:
A selejtezőkben Svédország, Portugália és Horvátország az ellenfél.
Természetesen már most be vagyunk szarva, de az egy gólos vereségben itthon szerintem metakommunikáció útján is meg tudunk velük egyezni.
Kissé furcsa, hogy az A-válogatott sztárjává előléptetett Tököli is a Pataky-istálló ügyfele. Akárcsak a tavaly ősszel teljesen érthetetlenül beválogatott Kádár. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Filipovics-fiúk némelyike azért rágott be, mert a Mesteredző a Pataky-fiúkat kezdte favorizálni. Vagy ez csak egy buta összeesküvés-elmélet?
Tulajdonképpen fölösleges folytatni a vitát, mert az elkövetkező hetekben úgyis kiderül, hogy Vadócz mire képes. Azt azért sajnálom, hogy most úgy jön le a dolog, mintha bajom volna vele, holott emlékszem például arra, milyen keményen támadtam a Mesteredzőt, amikor a litvánok ellen nem hívta meg a keretbe (holott akkoriban egészen sokat volt játékban).
Az Osasunában melyik az a nemezetközi szinten jegyzett játékos, aki kiszoríthatatlannak tűnik Vadócz szempontjából? Maradjunk persze a középpályánál...
Tökmindegy, hogy a játékos a BLSZ III-ban tűnik gyengének a csapatba kerüléshez vagy a Bundesligában vagy épp a Primera Ligában ha az okfejtésed lényegét nézzük. És Dárdai szempontjából totál mindegy, hogy épp egy BL-csapat, vagy a Bundesligából kiesni készüő csapatba nem fért be. A Te logikád alapján kábé tízsszer kellett volna lelépnie egy belga vagy holland középcsapatba. A páruzam lényege mindössze annyi, hogy Dárdai bekerült egy erős csapatba, ahol időről időre kivágták a kezdőcsapatból, de ő ahelyett, hogy elkezdett volna siránkozni, és egy sokkal gyengébb csapatot keresni, inkább felvette a kesztyűt, és ÍGY alapemberré vált. Ha azt tette volna, amit szerinted Vadócznak kellene, akkor egy holland kiscsapat szurkolóin kívül a kutya sem ismerné a nevét, így pedig a német főváros legnagyobb csapatának ikonja lett. Vadócz - nekem úgy tűnik - pont azt teszi, amit Dárdai tett: ha kikerül a kezdőből, akkor küzd. És eddig ez jobbára bejött. Amúgy Dárdai nem volt kulcsembere 22-23 évesen a Herthának, kábé 25-26 éves korára lett az, például 23-24 évesen inkább peremembernek számított. Az meg teljesen mindegy, hogy BL vagy nem BL, ilyen szempontból Vadócz iszkoljon a Vidibe vagy a Lokiba, hiszen ott nagyobb az esély a BL-re, mint Pamplonában.
Az érdeklődött dolog meg qrwára lényegtelen ebből a szempontból, arról nem beszélve, hogy érdeklődött alapon csupa világsztár játékosunk van, abszolút top csapatok tagjaiként.
Lényeg a lényeg, volt egy erős csapat, ahová Dárdai éveken keresztül újra és újra beverekedte magát, így válva alapemberré és legendává, és van egy másik erős csapat, ahol Vadócz ugynezt igyekszik megtenni. Bocs, de nem tudom ezért kárhoztatni.
Lenne egy kérésem: sorolj már fel néhány olyan esetet, amikor egy magyar futballista tartósan kiszorított a csapatból egy nemzetközi szinten jegyzett játékost!
Egyébként szerintem nem az a langyosvíz, aki a tudásához passzoló csapatban játszik, és ott vezéregyéniség, hanem az, aki jó pénzért elüldögél a kispadon.
szerintem Vadócznak sem lehet felróni, h nem tudatosan építkezett volna:
Honvéd, Auxerre, Motherwell, NEC, Osasuna - miután rájött h az Auxerre sok neki, nagyon szépen, lépésről lépésre építette fel a karrierjét. Pamplonában most új edző van de biztos vagyok benne h Vadócznak még lesz lehetősége a bizonyításra.
Végül Korcsmárról: a mai NS-ben olvastam a vele készült interjút, amiben elmondta, hogy a Bergennél erősebb klubok is megkeresték, és néhol a pénz is több lett volna, azonban ő a rendszeres játéklehetőséget választotta, mert fokozatosan akarja felépíteni a karrierjét.
Korcsmár Zsolt egy intelligens futballista. Remélem, sikeres karrierje lesz.
A belga/holland kezdők 90 százaléka semmivel sem tett hozzá többet a válogatott játékéhoz, mint a topligás kispadozók?
Nézzünk néhány tényt:
Juhász Roland: az ő súlyát jól mutatja, hogy amikor két éve az albánok ellen ki kellett hagynia egy Vb-selejtezőt sérülés miatt, a fél ország halálfélelemben volt.
Dzsudzsák: ő az etalon.
Babos: az előző Vb-selejtezőkön a magyar csapat egyik legjobbja volt. Én mindig nyugodt voltam, ha tudtam, hogy ő véd.
Fehér Csaba: a 2004-es, majdnem pótselejtezőt érő Eb-selejtezőkön a magyar csapat egyik legjobbja volt, a svédek elleni kinti játékáról akkoriban ódákat írtak.
Horváth Ferenc: a máig sokak által szeretett Bicskei-válogatottnak két éven át a Genk játékosaként volt a kulcsembere.
Ez azért több, mint tíz százalék.
A másik dolog: nem a belgán és a hollandon van a hangsúly, hanem azon, hogy a magyar játékosok ne szerződjenek erejüket meghaladóan erős klubokba. Ha szegény Fehér Miki nem a portugál sztárcsapatokra teszi fel az életét, talán ma is élne (nekünk pedig nem lenne csatárproblémánk).
Lisztes és Dárdai a Bundesligában játszottak, márpedig én emlékezetem szerint az angol, a spanyol és az olasz első ligát tartottam túl erősnek a legtöbb magyar játékos számára. A hozzászólásomban ráadásul azt írtam, hogy a topligás magyarok között akadnak "unikális" kivételek. Ilyen kivétel volt például régebben Détári vagy mostanában Gera.
A másik tény: amikor Dárdai a Hertha BSC-hez került, akkor a berliniek a második ligában szerepeltek. Dárdai viszonylag egyenletesen játszotta be magát a Herthába, és 22-23 évesen már egy BL-résztvevő csapat kulcsembere volt, aki után a Bayern érdeklődött. Vadócz jelenleg 26 éves, a BL-től fényévekre van, és a Valencia vagy aReal Madrid se érdeklődik utána.
Lisztes 1997 és 2001 között játszott a Stuttgartban, de nem tudott stabil kezdőemberré válni. A Werder Bremen 2001-ben, amikor Lisztes odaigazolt, a 7. helyen végzett a Bundesligában, azaz nem volt több egy középcsapatnál. Az már részben Lisztes érdeme, hogy később előbbre jutottak a tabellán.
Egyébként szerintem nem az a langyosvíz, aki a tudásához passzoló csapatban játszik, és ott vezéregyéniség, hanem az, aki jó pénzért elüldögél a kispadon.
Pontosan. Hogy Csányiék 2020-ban vezető pozícióban lesznek-e a magyar futballban, azt persze kétlem, de a hagyományokat tekintve páran biztosan, valószínűleg még akkor is Mezey lesz az edzőguru, vagy nyugdíjazása után Egervári ;)
És az ilyen ígéretek legalább konkrétan számonkérhetőek, nem úgy mint az esélyes vagy szerethető csapat. Persze a 2020-as céldátumarra jó, hogy pár évig még ne kelljen semmit teljesíteni.
Ha Dárdai nem is, de valamelyik válogatott aranylábúnk igazán elmehetett volna a Go Ahead Eagles-be, ami mégiscsak az egyik legkirályabb nevű focicsapat a világon.
Azért jó, hogy mondjuk Dárdai annak idején nem olvashatta az okfejtésedet, mert esetleg valamelyik alkalommal, mikor kikerült a Hertha kezdőjéből - nem kevés ilyen volt -, elment volna a Go Ahead Eagles csapatához, és most nem tekintenének rá Berlinben úgy, mint egyfajta ikonra. Vadóczban pont azt tisztelem rettenetesen, hogy sosem adja fel, ha épp nincs a topon, és eddig mindig vissza is küzdötte magát. Remélem, marad ilyen gerinces, fasza sportember, és nem áll be az Általad annyira kívánatosnak tartott langyosvíz táborba.
Arra próbáltam utalni, hogy a holland/belga kezdők 90%-a semmivel nem tett többet hozzá a válogatott játékához, mint az élbajnokságban padozók. Logikailag igazad kellene, hogy legyen, de sajnos nem nagyon volt így.