Ha valaki csak használni veszi ezeket, és csak akkor szervizeli, amikor kell (ami általában azt jelenti, hogy megáll az autó), akkor azért nem egy horror fenntartani egy 18i-t.
Értem. Szerintem ez amiatt van mert csak arcoskodás miatt veszi meg rengeteg olyan ember vesz relatív újnak mondható BMW-t, aki egyébként a Peugeot javítást sem tudná kifizetni.
Majd meglátjuk mi lesz a vége, de programozás mindenképp. Szuromi Pista azt mondta, hogy a gyári m52 rugók 7200 körülig bírják. Én nem akarok racing verdát ebből, csak egy kicsit huligán legyen, meg kellően agilis.
A hatleömlő, dupla rendszer, az biztos. A gyári szívósort lehet fenn hagyom, a nyomaték miatt, és úgy programoznám a lentebbi tengelyekkel. Kb egyelőre ez az elképzelés.
úgyis közzé lesz téve, ha lesz valami. Még ezt is tesztelni kéne jobban, van rá esély, hogy a program már nem gyári. Én nyughatatlan lélek vagyok, úgyhogy nemigen kell sokat várni.
Urak! Köszönöm a tippeket és segítséget a kárpit javítással kapcsolatban! Jól sikerült!
Végül is szélvédő ragasztó lett, sima egykomponensű.... ebbe a szar időben is 2 óra alatt szinte keményre kötött!
A felső műanyag lécet előbb bepattintottam a helyére, majd bekentem ragaccsal, és ment fel a kárpit, így jó helyere esett a pozíció, mert így kötött meg. Lehúzattuk ragszalaggal és jóóóó :)
Ilyen hirdetésből lehet jó autót venni. Erre jó példa az ezüst, amit a féltengelyek miatt vettem csak meg eredetileg, sete-suta semmi kép volt fent róla kb. Vagy a Panda, amit homályos képekkel, relatív pontatlan, szűkszavú leírással hirdettek, de az európai átlagár alatt 1500 euroval, és itthon. Meg most a Rönci, amihez a belső kép egy ajtóról volt, és két külső. Pontatlan extralista, rossz kategóriába téve, hanyag leírás. És szinte elérhetetlenek voltak telefonon, emailre nem válaszoltak, címet még kiutazás előtt sem akartak adni. De végül Zsolty megszervezte, és hazajött, akksit és olajat kellett cserélni benne, minden más újszerű. Ugyanannyiba került, mint itthon egy ugyanilyen, minusz 200.000 km :) igaz, a sallangok meg plusz 3500e, ennyi a kinti vétel extra költsége.
Sosem jön vissza, de ha jó lesz, akkor még mindig olcsóbb, mint a polcról levenni egy GT86-ot - ami bizonyos szempontból mindig jobb lesz, másrészt fos négyhengeres a hangja, és egy hosszú váltó van párosítva egy alul gyenge motorral. Én is szépen rendbe raktam magamnak az amugy sem szar alapot, mivel nem tervezem nagyon megbontani (max sperr), aki megveszi, az relatív olcsón fogja tudni használni. De nem M pakettes, így sokáig parkol még Környén valszeg. Vagy leviszem az árat addig, amíg valaki kihagyhatatlannak véli :)
A fokot nem tudom, de nem olyan hegyes, mint a M52B25-28-é, plusz 1 mm-rel nagyobbat nyit, tehát 9 helyett 10 mm. Budaörsi cimbora most építi ezzel, onnan jön az ötlet. Láttam az eredetit, meg ezeket is, ha nem is nagy, de szemmel látható a különbség. Ezekkel még lehet normális alapjárat, nem úgy, mint már egy 272-es tengellyel. Nekem olyan volt, Szuromitól. Jó volt, jó volt, de egy szolíd edition egy jó programmal sztem jobb utcára.
"Valaki megnézte már innen ezt az autót, kicsit fikázva volt."
Hát ja fikáztam. De mit lehet tenni ha sérülésmentesnek van hírdetve (kiemelve nagybetűvel), majd amikor elővettem a rétegvastagságmérőt azt mondja a nepperúr, hogy: "de jó , hogy hoztad én nem is mértem meg" A tetőn kívül a gyári értékek sokszorosa mérhető körben mindenhol. A elöl-hátul megkapta a rozsda az íveket, pótkerék öbölben akkora dzsuva van mintha halastónak használták volna. Alulról nem néztem meg mert süppedős homokban állt de nincsenek illúzióim. Sok apró leverődés, sérülés van körben mindehol, a hátsó szélvédőkéder szét van porladva. Amikor én néztem 630-ért ment, közben ha jól látom már másik neppernél van és megint felment az ára. Ezzel együtt szerintem sem reménytelen mert legalább gyári, meg aztán ezek olcsóbbak már nem lesznek.
Igazábol a fő csalódást az okozta, hogy elhittem amit írtak róla a hírdetésben én örök naív optimista...
Igazatok lesz, csak OT vizsga van, de ahhoz 30 évesnek kell lennie az autónak. Azonban 25 év felett már jöhet a youngtimer biztosítás egy 2013 év végi cikk szerint. A cikk alapján az M3 biztosan játszik szerintem, de egy 92-es és 93-as kupé/cabrio is sanszos lehet 1-2 éven belül, nem?:
Én is 28i függő voltam, lehet vagyok is.:) de kompromisszumok mentén lett 23i puttonyos, ami eléggé tetszik. Ennek 2 német gazdája volt eddig, de szerkezetileg és motorikusan olyan, mintha új lenne.
Ebben gyári sperr van, Nasszer tegnap érezte, hogy zár;) Motor 0 kartergázas, váltó nagyon hibátlan. Feltekert gewindével már járhatók a fekvőrendőrök is.:)))
Most örülök, mint majom a farkénak, hogy jó áron egy ilyet fogtam ki. Vannak ezen is javítani, építeni valók, de ahogy írtátok, 1 milla, vagy 2-ből milyen modern autót veszek? Élményfaktor 0-ást, bár e46 modernebb, talán szebb sokaknak, de abból lesz az aktuális gipsywagen. E46-ban meg hol van sperr? Az ASC nem ugyanaz.
Szóval én is igyekszem megbecsülni, építeni, szépíteni. És akár ez is lehet majd stroker, úgyse fogom megállni, de egyelőre ez a teljesítmény is meggyőző. Talán, majd, ha elfelejtem a doblózást.
Jut eszembe a kérdés: m54b30 szívó vezérműtengely nincs-e valakinek? 10 - 15%-kal több levegőt bír beszívni.... ,meg m50 novanos kipuftengely. A kettő hatékony... Prpgramozó is van már.:))))